در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
مخاطبان گرامی، پیرو اعلام عزای عمومی، به آگاهی می‌رسد اجرای همه نمایشها و برنامه‌های هنری به مدت یک هفته از دوشنبه ۳۱ اردیبهشت تا پایان یکشنبه ۶ خرداد لغو شد.
با توجه به حجم بالای کاری، رسیدگی به ایمیل‌ها ممکن است تا چند روز به طول بیانجامد، لطفا از ارسال مجدد درخواست خودداری نمایید.
تیوال گروه تئاتر صنم | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 21:19:13
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
به گزارش سدنانیوز، احسان متولی، بازیگر و مجری تلویزیون یادداشتی را پیرامون نمایش "هجده" به کارگردانی مسعود ترابی نگاشته و در اختیار سدنانیوز قرار داده است. متن کامل این یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

مسعود ترابی کارگردان جوانیست که در طول مسیر کاری خود، همواره سعی کرده دغدغه‌مند جلوه کند. نگاه او به سوژه‌های اجتماعی و درد‌های بطن جامعه ستودنیست و البته قابل تامل.

" هجده " عنوان نمایش جدید ترابی است که این شب‌ها در تالار استاد انتظامی خانه هنرمندان به روی صحنه می‌رود و با اینکه زمان زیادی از اجرا‌های آن نگذشته است توانسته خود را بر سر زبان‌ها ... دیدن ادامه ›› بیندازد.

" هجده " در روایت گری خوب عمل می‌کند و قصه را به درستی جلو می‌برد و این سبب می‌شود تا انتهای کار از نشستن روی صندلی‌ها خسته نشویم و کار را دنبال کنیم. موقعیت سازی‌ها به شکلی قابل قبول انجام می‌شود و در کنار دکور ساده و نورپردازی معمولی القا کننده فضای واقعی قصه است که در کنار بازی‌های روان و حسیه تعداد زیادی از بازیگران خوبش " هجده " را به یک کار قابل دفاع تبدیل کرده است.

اصولا برای پرداخت به سوژه‌های تکرار شده که دائما در اجتماع شاهد آن هستیم، باید در کارگردانی خلاقیت بیشتری به خرج داد که اینجا مسعود ترابی باید دقت بیشتری می‌کرد. نوع میزانسن‌ها در " هجده " قدری کلیشه‌ای بوده و نسبت به حرارت سوژه کمی کند و بی حال است. به طور مثال در صحنه‌ای که برای بار اول زینب را می‌بینیم که داغدار فرزندش است، صحنه از میزانسن بلاتکلیف و کلیشه‌ای رنج می‌برد که البته با بازی نه چندان خوب شخصیت زینب این بی حالی بیشتر هم به چشم می‌آید.

حضور روح پدر خانواده هم در نمایش مسئله آزار دهنده‌ای بود. من متوجه تاثیر مثبت حضور این کاراکتر نشدم و برعکس خیلی اوقات باعث عدم تمرکز به صحنه اصلی هم می‌شد. شاید یک قاب عکس ساده از پدر می‌توانست رنگ بهتری به کار دهد.

اما در مجموع " هجده " آیینه تمام نمای یکی از معضلات همیشگی جامعه ما است که باید به آن توجه ویژه داشت و در این سال‌ها جمعیت زیادی از هنرمندان، ورزشکاران و چهره‌های محبوب مردمی با تشکل‌ها و نهاد‌های خودجوش اقدام به جلب رضایت و یا فراهم کردن مبلغ دیه برای آزادی نوجوانان و جوانانی کردند که ناخواسته و اتفاقی مرتکب قتل شدند.

شنیدم که در پایان نمایش مسعود ترابی هم خبر از انجام مراسم گلریزان در شب‌های آتی اجرا داد که این هم قابل ستایش است.

در پایان باید بگویم با توجه به روند کاری مسعود ترابی و نگاه ویژه او در انتخاب سوژه هایش " هجده " یک کار ارزشمند و قابل دفاع است و از جمله نمایش هایی است که پیشنهاد می‌کنم حتما آن را ببینید.
عاطفه گندم آبادی این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در سومین شب اجرای نمایش هجده همراه ما باشید
نویسنده: محسن عظیمی
کارگردان: مسعود ترابى
بازیگران: آتش تقی پور، علیرضا حنیفی، مهری آل اقا، نیلوفر جواد پور، سعید سالمی، هدی آهنگر، شیما اسدی، حسین میلانی، علی پیله ور، مونارضایی، میثم محب الهی، سید امیرحسینی، ژیار محمد زاده،
با عرض سلام و خسته نباشید

این نمایش بسیار عالی و متفاوت هست

پیشنهاد میکنم حتما برای تماشای این نمایش زیبا به سالن استاد انتظامی سری بزنید چون واقعا پشیمون نمیشید.

خسته نباشید عرض میکنم خدمت تمامی عوامل
۲۴ بهمن ۱۳۹۶
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
ایران تئاتر، کیارش وفایی: همیشه در طول زمان‌های مختلف، مبارزه و کسب قدرت برای انسان امری حیاتی به شمار آمده است. زیرا که ماندگاری آدمی در اکثر مواقع از این طریق تثبت می‌شود و همچنین نبرد در اکثر اوقات نیز از جمله اموری است که به آدمی قدرت و اعتبار می‌بخشد. حال تفاوت ندارد که این میدان کارزار جبهه جنگ، جامعه، خانواده و... باشد، فقط باید آگاه بود که همیشه فکر یا دستت روی ماشه باشد تا در زمان ضروری غالفگیر نشوی.

اگر کمی با تامل و دقت به ساختار جهانی که در آن زندگی می‌کنیم نگاه بیاندازیم متوجه خواهیم شد که هر کس بنابر اختیاراتی که دارد برای دسترسی به اهداف خود تلاش می‌کند. در واقع آدمی می‌کوشد با ترفندهای مختلف برای زندگی خود و اطرافیانش شرایطی را پیش آورد که بتوانند لحظات آرامی را تجربه کنند. حال این آرامش و ثبات لازمه‌هایی برای خود دارد که در صورت بودن آنها می‌توان این خواسته را به ثمر رساند که مهمترین آنها قدرت است. اگر از این زاویه به جهان نگاه کنید متوجه خواهید شد دلایل بسیاری از جنگ کشورها با یکدیگر و حتی جنگ‌های جهانی برای به دست آوردن قدرت و البته آرامش مردم یک کشور پیش آمده است و تا آخرین لحظه هیچ کشوری از کوشش برای رسیدن به حقش دست برنداشته است. لذا باید باور داشت که زندگی هم یکی از آن مرتبه‌هایی است که انسان برای رفاه بیشتر و شرایط بهتر تلاش می‌کند تا به سر منزل مقصود برسد. البته گاهی هم این تلاش بی‌وقفه به جنگی داخلی تبدیل می‌شود و همه چیز در زمانی کوتاه به آتش کشیده شده و دودش به آسمان می‌رود. حفظ خونسردی، ورود استراتژیک به منطقه جنگی زندگی و همین طور تلفظ کلمات مناسب برای آتش بس از مواردی است که باید هر کدام از دو طرف دعوا بتوانند از آن به خوبی برای ثبت حرف خود استفاده کنند. روشی که در آن انسان‌های بدون تاکتیک همیشه بازنده از میدان بیرون ... دیدن ادامه ›› می‌روند.

نمایش «اِل کلاسیکو» جهان داستان خود در خانه یک زوج تعریف داده است که هر کدام از آنها طرفدار یکی از دو تیم این شهرآورد اسپانیایی هستند. جدالی برای نود دقیقه هیجان انگیز و پُر استرس... البته این کارکرد تا ده دقیقه ابتدایی نمایش ادامه داشت زیرا که مسیر و جهت نویسنده و کارگردان این نمایش باتوجه به دیدگاهی که در این متن داشته است به سمت جامعه و یک زندگی زناشویی با دست اندازهای فراوان رسید. رابطه دونفره‌ای که در آن کسب قدرت برای به دست آوردن کاناپه مورد علاقه، کنترل تلویزیون نبوده، بلکه بیشتر از همه چیز روابط در این نبرد ملاک قرار گرفته است. رابطه‌ای که در آن بیشتر وقت یک زوج به کشیدن نقشه برای گرفتن اعتبار و مالکیت بیشتر صرف شده است. خواب آشفته زن خانواده شروع جرقه زدن یک جنگ تمام عیار است که آنها چون غول‌های جهان فوتبال رو به روی هم می‌ایستند و همه چیز دوباره از نو آغاز می‌شود. در واقع باید گفت که در این نمایش نویسنده و کارگردان اثر کوشیده است که ضعف‌های موجود در یک رابطه را به مخاطب خود گوشزد کند و راهکاری را برای ادامه بهتر زندگی در شرایط جدید پیشنهاد بدهد. حال این اتفاق و تمهید با استفاده از کمدی موقعیت در جهان داستان شکل می‌گیرد تا مخاطب بتواند با علاقه بیشتری این تراژدی محض را که در لایه‌های زیرین بستر این روایت است دنبال کند. البته جریان‌های فرعی نیز با ورود شخصیت‌هایی که در روند اصلی نمایش تاثیرگذار می‌شوند با پیش آوردن کمدی موقعیت حالتی روان و خوانا به خود می‌گیرد. بنابراین این پذیرش از سوی مخاطب به آن دلیل است که در این اثر با مسائلی رو به رو می‌شود که آنها را بسیار در اطراف خود و در زندگی واقعی‌اش دیده و تجربه کرده است. حال باید گفت در این مجال نویسنده با زیرکی کوشیده است با استفاده از اتفاق‌هایی که برای مردم آشنا است آنها را پای متن خود بنشاند تا بتواند پیام متنش را با زبانی شیرین و البته گزنده منتقل کند. شاید بتوان گفت بهترین شیوه‌ای که کارگردان اثر برای رسیدن به هدف خود به کارگرفته استفاده از کمدی و با تاکید فراوان کمدی موقعیت بوده است. زیرا که همه چیز در لحظه متولد شده، شعله می‌گیرد و در اندک زمانی خاکستر می‌شود. درست مانند لحظاتی که در زندگی بسیار رخ می‌دهد.

اصولا برخورد با مقوله‌های اجتماعی و کارگردانی اثری با این خصوصیات جزو رویکردهایی به حساب می‌آید که باید با دقت و دیدگاه خاصی با آن برخورد داشت. زیرا که هر لحظه امکان دارد در نمایش از مسیری که مدنظر است دور شوی و ترفندهایی مدنظر قرار گرفته شده تاثیر خود را بر شاکله اثر نداشته باشد با این توضیح که نوع بیان متفاوت مسئله‌ای که روزانه جامعه با آن سر و کار دارد بسیار کار مشکلی است. زیرا که پرداختن به چنین موضوعاتی باید از قاعده‌ای استفاده کند که زاویه تازه‌ای را پیش روی مخاطب قرار بدهد که در نمایش «اِل کلاسیکو» تا اندازه‌ای از این تکنیک استفاده شده است. البته باید یادآور شد که نویسنده و کارگردان این اثر کوشیده است با سفر به گذشته زن و شوهر داستان خود لحظاتی را از دو زاویه مختلف مشکلات و تفکرات آنها نسبت به یکدیگر به میان آورد تا با خلق موقعیتی جدید به هدف خود نزدیک شود و مترصد آن باشد که مخاطب را تا آخرین لحظه روی صندلی درگیر اتفاقات جهان خود کند.

این نمایش با آنکه از یک نویسنده و کارگردان بهره گرفته است اما این دو مقوله در ترازوی سنجش کفه‌های هم وزنی ندارند. زیرا اینکه متن بر اساس درامی که طراحی شده است بسیار بر فضای نمایش حاکم است و اتفاق‌ها را پیش می‌برد. اما نباید غافل شد که نوع هدایت شخصیت‌ها با رویکرد اجتماعی متن و البته کنش‌هایی که در موقعیت پیش می‌آید خود ترفندی نیاز دارد که شگرد هر مربی یا به نوعی کارگردان با دیگر هم صنفی‌های خود در تصویرسازی‌هایی که انجام می‌دهند فرق دارد درست مانند روزگار که هر روز یک شکلی از خود را نشان می‌دهد.

یادمان نرود که اِل کلاسیکو یعنی همان زندگی. چند شوت به تیر، چند کرنر، چند آفساید، شوت، گل... البته باید همیشه خودمان را روی نیمکت سرمربی احساس کنیم تا بتوانیم متفاوت باشیم و دیگر هیچ.   

 
به پیشنهاد یک دوست خوب من به تماشای این نمایش نشستم . اول تردید داشتم چون شناختی از عوامل نداشتم . ولی الان خیلی خوشحالم که این نمایش بسیار زیبا رو دیدم. کلی خندیدم و فکر کردم
حتما برید از همه چیز این نمایش لذت ببرید
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید