در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | علی یزدان دوست درباره نمایش کارور سینه: مصاحبه با مارال مومنی و لیلا جعفری کارگردانان نمایش «کارور سینه» مرد
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 21:06:38
مصاحبه با مارال مومنی و لیلا جعفری کارگردانان نمایش «کارور سینه»
مردان قربانی خشونت علیه زنان می شوند

مارال مومنی نویسنده ی «کارور سینه» درباره ی داستان این نمایش به خبرنگار تئاتر شبستان گفت: کارور سینه ماجرای مردی است که بعد از ورود به یک خیاط خانه اذعان می کند همسرم می خواهد مرا بکشد. با روایت او از همسرش که گویا بدنبال خواستِ تغییری در زندگی خود با مخالفت مرد مواجه شده است، دو مردِ دیگر نیز هر کدام داستانِ یک زن را بازگو می کنند.

این دانش آموخته ادبیات نمایشی ادامه داد: آن دو نفر از خشونتی که پدرانِ شان به مادرشان تحمیل کرده اند حرف می زنند و اینکه چطور شاهد ظلمی بوده اند که نمی توانستند مانع از وقوعِ ... دیدن ادامه ›› آن شوند.

وی با بیان اینکه فضای نمایش رئالیسم است اما گاهی به سمت فضای غیر واقعی می رود، تاکید کرد: سعی کردم نمایشنامه ام نقدی بر نظام مرد سالاری باشد. اگرچه مرد سالاری امروز به دلیلِ آگاهی بیشتر افراد و شرایط خاصِ اجتماعی کمتر به چشم می آید و بیشتر از آن به معنای تبعیضِ جنسیتی یاد می شود.

مومنی با بیانِ اینکه اسم نمایش اصطلاحی در خیاطی است، افزود: تبعیض علیه زنان، بخشی از دغدغه های اجتماعی من است چرا که معتقدم تبعات وقوعِ خشونت درباره نیمی از جامعه که زن ها هستند، نیم دیگر را که خودِ مردها باشند نیز قربانی می کند.

وی درباره کارگردانی مشترک با لیلا جعفری نیز گفت: هر دوی ما درباره موضوع متن دغدغه ی مشترک داشتیم که این حس را در من ایجاد کرد که شاید آنچه در ذهن من است با همراهی خانم جعفری و ایده های او، به اجرای کامل تری منجر شود.

تاکید بر فضای سردِ اجرا/ برای اثرگذاری حرفِ نمایش، چهل دقیقه کافی است
لیلا جعفری دیگر کارگردان این نمایش نیز درباره همکاری با مارال مومنی توضیح داد: نگاه زنانه ای که در نمایشنامه وجود دارد، نفطه تفاهم من با خانم مومنی است. بعلاوه این که بازیگرانِ مرد نمایش داستان زنانه ای را روایت می کنند برای من جذابیت دارد.

وی با بیان اینکه متن رئال است اما رگه هایی از سورئال دارد، گفت: نمایش بازیگر زن ندارد اما گاه گاهی فضاهای زنانه درآن دیده می شود. مثل تصاویری از یک زن که با ویدیو پروجکشن پخش می کنیم و یا پارچه بنفشی که آن را نمادی از یک زن دیدیم.

جعفری که دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر و معماری است درباره فضای نمایش افزود: فضای کار، کاملاً سرد است و خواسته ما بود که فضایی سرد و نامید کننده داشته باشیم. بنابر این تمام رنگ ها تیره هستند و برای لباس ها رنگ های مرده در نظر گرفته ایم.

وی با بیان اینکه کارور سینه داستان مردانی است که به نوعی قربانی شرایط جامعه شده اند، درباره مدت زمان اجرا نیز گفت: نمی خواستیم زمانِ اجرا بیشتر از این بشود، چون احساس کردیم برای تاثیرگذاری حرفی که می خواهیم بزنیم همین چهل دقیقه کافی است.

کارور سینه با بازی رضا افشار، بنیامین بخشی زاده و حسین قاسمی تا سیزدهم آذر ماه در تماشاخانه استاد جمشید مشایخی به روی صحنه می رود.

http://shabestan.ir/detail/News/503049
محمد تقی پور و مجتبی مهدی زاده این را خواندند
سهیل میراحمدی و reyhaneh abedanzadeh این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید