بازدید هیئت مدیره انجمن طلیعه آفتاب از نمایشگاه «چشم در چشم» موزه هنرهای معاصر
به گزارش روابط عمومی انجمن فرهنگی هنری طلیعه آفتاب؛ هیئت مدیره انجمن طلیعه آفتاب روز شنبه 3 آذر 1403 برای بازدید از نمایشگاه «چشم در چشم» به موزه هنرهای معاصر تهران رفتند.
موزه هنرهای معاصر تهران مالک یکی از ۵ تا ۱۰ مجموعه مهم هنر نوگرا در دنیاست. این موزه دارای آثار مهمی از جنبشهای اکسپرسیونیسم انتزاعی، پاپ آرت، مینیمالیسم، مفهومی و فوتورئالیسم بوده و همچنین گنجینهای غنی از آثار پرتره جهان از نقاشی و عکاسی گرفته تا مجسمه را شامل میشود.
دکتر سمیه ولیان رییس انجمن فرهنگی هنری طلیعه آفتاب بیان داشت: در این نمایشگاه ۱۲۰ اثر از هنرمندانی مانند: فرانسیس بیکن، لوترک، پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول، جیاکومتی، جیمز انسوار، اداورد مونه، جیمز داین، رابرت راشنبرگ، فرنان لژه، خوان میره، کمال الملک، بهمن محصص، مارکو گریگوریان، محمود جوادی پور، احمد اسفندیاری، ژازه تباتبایی، کامبیز درمبخش، غلامحسین نامی، مهدی سحابی، فرشید ملکی، کوروش گلناری و ... در پنج گالری موزه به نمایش درآمده
... دیدن ادامه ››
است.
ولیان عضو هیئت امنای منطقه یک تهران، افزود: در همان دیوار ابتدایی موزه، سیری تصویری از تحولات هنری و مفهومی پرتره به نمایش گذاشته شده تا مخاطبان با ذهنی آشنا وارد نمایشگاه شوند. این مسیر تحول از ۳۰۰۰ تا ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد تا ۲۰۲۳ میلادی روی دیوار با تصاویری از همان دوران قابل مشاهده است.
ولیان پژوهشگر و مدرس هنر در ادامه با اشاره به اینکه پس از گذر این دیوار تاریخی، به بخشهای مختلف نمایشگاه «چشم در چشم» وارد میشوید که شامل به ترتیب؛ «روان و پرتره»، است، ادامه داد در بخش «روان و پرتره» آثاری از بهمن محصص، فرانسیس بی کن، فرنان لژه، فرشید ملکی، سالوادور دالی، دیوید هاکنی، آلبرتو جاکومتی و ژان دوبوفه به نمایش گذاشته شده است. جالب است که ۲ مجسمه «زن ایستاده» و «مرد رونده» از آلبرتو جاکومتی که پیش از این در فضای موزه جانمایی شده بود، نیز در این بخش از نمایشگاه، به آن پیوسته است.
بنفشه اسداله زاده دبیر اجرایی انجمن طلیعه آفتاب افزود: مجسمه غولپیکر ژان دوبوفه با عنوان «فرصت طلب» از مجموعه «هیئت نمایندگان» متعلق به سال ۱۹۷۶ و تکنیک این اثر رنگ اپوکسی روی پلی اورتان است. دوبوفه که شخصیتی تأثیرگذار در نقاشی مدرن فرانسه و یکی از مبتکرترین نقاشان قرن بیستم است، در هنر چیدمان، مجسمهسازی، لیتوگرافی و نوشتن سرآمد بود. این مجسمه از دوبوفه، آرت بروت یا هنر خام یا هنر بیرونی نامیده میشود؛ در این نوع کار، هنرمند از مواد غیر هنری مانند آسفالت بطریهای شکسته و گرافیتی برای ساخت استفاده کرده است.
نمایشگاه «چشم در چشم» موزه هنرهای معاصر با استقبال زیادمردم و صفهای طولانی مردم در خیابان کارگر برای بازدید از این نمایشگاه همراه شده است که تا پایان آذر ماه در موزه هنرهای معاصر تمدید شده است.
دکتر سمیه ولیان چشم در چشم انجمن طلیعه آفتاب بنفشه اسداله زاده