در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | امین موسوی ت درباره گردش پرنده‌نگری در فریدون‌کنار: پیکر «الن ووسالو» پژوهشگر فنلاندی معروف به مادر درنای سیبری بر روی دست
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:15:06
پیکر «الن ووسالو» پژوهشگر فنلاندی معروف به مادر درنای سیبری بر روی دستان مردم رویان مازندران تشییع شد.

به گزارش ایرنا، مهدی یونسی رستمی عصر امروز -پنجشنبه- همراه با تعدادی از مسئولان در آرامگاه شهر رویان و بر سر مزار زنده‌یاد «الن ووسالو» پژوهشگر و جانورشناس فنلاندی ساکن مازندران،‌ به این چهره بین‌المللی حوزه محیط زیست ادای احترام کرد.

یونسی رستمی در جمع خبرنگاران ضمن قدردانی از تلاش‌های زنده‌یاد ووسالو، اظهار کرد: سکونت پنج دهه‌ای این بانوی دغدغه‌مند فنلاندی در مازندران و شهر رویان نشان دهنده میزبانی خوب مردم استان و منطقه از پیروان ادیان الهی و امنیت جمهوری اسلامی ایران است که مصداق بارز آن را در همسایگی و هم‌زیستی شهروندان نور و رویان با هم‌میهنان ارمنی ساکن شهرک هایگاشن نیز می‌توان ... دیدن ادامه ›› مشاهده کرد.

وی افزود: زنده‌یاد ووسالو که در بین جامعه به مادر درناها شهرت داشت بیش از پنج دهه در زمینه حیات وحش و محیط زیست مازندران تلاش کرد.

در مجتمع فرهنگی و هنری پیامبر اعظم(ص) رویان برگزار و تندیس این چهره بین‌المللی ساکن مازندران که به پاس حدود ۶ دهه تلاش در عرصه محیط زیست و حیات وحش مازندران ساخته شده بود با حضور فرزندان زنده‌یاد ووسالو رونمایی شد.

این تندیس که همراه با مجسمه‌ای از «امید» تک‌درنای به جا مانده از گله غربی درناهای سیبری ساخته شده، اثری از استاد رضا یحیایی هنرمند مازندرانی و صاحبنام هنرهای تجسمی کشور است.

«الن ووسالو» جانورشناس، پژوهشگر، روزنامه‌نگار و مؤسس انجمن درنای سیبری از دهه ۵۰ ساکن شهر رویان مازندران شده بود و به دلیل بیش از پنج دهه حضور و فعالیت پژوهشی درباره پرندگان مهاجر به ویژه درناهای سیبری در این استان به مادر درنای سیبری شهرت داشت.

مادر درناهای سیبری که دانش آموخته مقطع کارشناسی جانورشناسی از دانشگاه یو.سی.ال.اِی (UCLA) امریکا بود و مدرک کارشناسی ارشد روزنامه‌نگاری را نیز اخذ کرده بود، روز ۲۰ دی در سن ۹۵ سالگی درگذشت و پیکرش روز ۲۱ دی با حضور تعدادی از مسئولان، کنش‌گران حوزه محیط زیست و شهروندان منطقه در آرامگاه رویان به خاک سپرده شد.

او پنج دهه پیش، پس از ازدواج با همسر ایرانی‌اش راهی مازندران شد و به فریدونکنار رفت تا دسته باقیمانده از گله غربی درناهای سیبری را که هر سال به مازندران می‌آمدند مشاهده کند و پس از مدتی ساکن مازندران شد.