در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردشگری
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 03:50:28
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

 

بازار سمنان
لذت قدم زدن در بازار چند کیلومتری سمنان را از دست ندهید. بازار بخاطر قرار گرفتن سمنان در مسیر جاده ابریشم بین خراسان به ری هست و اکثر جاهای تاریخی در اطراف آن است.

در وسط بازار که حکم قلب بازار را دارد یک حوض زیر سقف چوبی است که سقفش دو طبقه با نورگیر است و الوارهای فراوان در سازه نگهدارنده سقف حکایت از فرهنگ مازندرانی را دارد.

##بازارسمنان وبازار شیخ علاءالدوله مربوط به دوره قاجار است و از دو بخش تشکیل شده است و مکان آن نیز در سمنان، خیابان امام، خیابان شهدا واقع شده و در حدود ۱۶۰۰ متر یک مایل ... دیدن ادامه ›› طول دارد.

به علت اینکه بازار شیخ علاءالدوله را در مسیر انتقال اموات برای دفن در گورستان علمدار بوده، به بازار مرده‌ها مشهور است.

بازار بزرگ سمنان، در حدود ۱۸۰ سال قبل، در آغاز پادشاهی دودمان قاجاریه ساخته شد. در گذشته، بازار عمومی شهر متشکل از راسته بازار و بازار شیخ علاءالدوله ( بازار مرده‌ها ) بوده‌است.

نت##
سوزان این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
قلعه پاچنار سمنان
شامل دو قلعه تل خاک است،که فعلا در دست مرمت است و از بیرون میتوانید ببینید. میگفتند قدمت آن به قبل اسلام می‌رسد و گویند دارای مسیر دالان زیرزمینی برای عبور مرور سربازان بود.معمولی است.

##قلعه تاریخی پاچنار را از نظر معماری می توان به پیش از اسلام مربوط دانست اما قدمت آن را به دوره حکومت طاهریان نسبت می دهند. در اتصال به این قلعه خانه ای با قدمت قاجاری با عنوان «خانه داوودی» قرار دارد که از ۲ سمت شمال و شرق به داخل آن درب ورودی دارد و از ویژگی های ورودی شرقی این خانه این است که برای رسیدن به داخل حیاط خانه باید از دالانی که زیر قلعه پاچنار است عبور کرد. پیش تر شهرداری سمنان خبر از بازسازی این قلعه داده بود.##

###سمنان به دلیل موقعیت استراتژیکی که داشته است مورد توجه حکومت‌های بسیاری قرار گرفته است. به خصوص در زمان حکومت فتحعلی شاه که سمنان وطنش بود، باعث شد این شهر به دوران طلایی خودش برسد از این رو سمنان خواستگاه آثار تاریخی بسیاری است که در این مقاله، قلعه پاچنار را معرفی می‌کنیم:
در شهر ... دیدن ادامه ›› سمنان قلعه ای با دیوار های بلندی قرار دارد که با ظاهر مخوفش نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می کند و به قلعه پاچنار معروف است. بازدید ازاین قلعه برای گردشگران هیجان انگیز است. این دژ محکم تاکنون از پستی‌ بلند‌های دوران گذر کرده و دارای قدمتی بیش از ۱۰۰۰ سال می باشد. اولین چیزی که برای گردشگران جای سوال است این است که چگونه در آن زمان با امکانات محدود چنین دیوارهای بلند و قطوری را ساخته اند. جالب است بدانید دیوارهای بالایی قلعه ضخامتی بیش از ۱ متر دارند. از نحوه ساخت، معماری و همچنین مصالح به کار رفته در این قلعه می‌توان قدمت قلعه پاچنار را به دوران حکومت طاهریان نسبت داد.
قلعه پاچنار سمنان
دوقلعه در کنار هم قلعه پاچنار را تشکیل می‌دهند از این رو این قلعه معروف به قلعه دوقلو سمنان نیز می‌باشد. قلعه غربی ۶۸۰ متر مربع و قلعه شرقی ۴۲۰ متر مربع زیربنا دارد. این قلعه دارای ۱۳ متر ارتفاع از سطح زمین می‌باشد. همچنین داریا تعدادی پله‌ به صورت نامنظم است که پشت بام قلعه را به دو قسمت دخمه مانند وصل می‌کند. از آنجایی که در قلعه ‌ها برج‌های دیده بانی برای حفظ امنیت برج تعبیه شده است، بنابراین قلعه پاچنار سمنان نیز ازاین قاعده جدا نمانده و داری دو برج در گوشه های قلعه می‌باشد که قطر هر کدام به دو متر می‌رسد.
چگونه به قلعه پاچنار سمنان برویم؟

اگر با ماشین شخصی خود به شهر سمنان سفر می‌کنید باید خودتان را از طریق بلوار ابذر یا حافظ برسانید سپس وارد اولین کوچه در سمت راست می‌شوید در امتداد کوچه می‌توانید دیوار‌های سر به فلک کشیده قلعه را ببینید.
قلعه پاچنار سمنان
قلعه غربی

قسمت غربی که وسعت بیشتری از قلعه را به خود اختصاص داده است از دو طبقه تشکیل شده است. در طبقه اول این قسمت دالانی بزرگ وجود دارد همچنین می‌توانید از اتاقی ۱۲ متری،چند آغل و اصطبل نیز دیدن کنید. در طبقه دوم قلعه غربی می‌توانید شاهد چندین اتاق کوچک همانند دخمه با درهای کوچک از جنس چوب باشید. وقتی برای بازدی از این قسمت می‌روید خواهید دید در قسمتی از ضلع غربی هنوز افرادی سکونت دارند.
قلعه شرقی

یخش شرقی قلعه در فاصله ۱۰۰ قدمی از قسمت غربی ساخته شده است. از آنجایی که این قسمت از نظر وسعت به نسبت قسمت غربی مساحت کمتری دارد، دارای یک برج دیده‌بانی نیز می‌باشد. متاسفانه به بخش شرقی کم توجهی شده است و قسمتی از آن به دلیل ساخت دبیرستان ویران شده و همانگونه به حال خود رها شده است.
دیدنی های اطراف نزدیک به قلعه پاچنار سمنان

عمارت و باغ امیر
خانه طاهری
موزه گرمابه پهنه
موزه مهر و سکه کومش
موزه تاریخ شهر سمنان
هتل های نزدیک به قلعه پاچنار سمنان

هتل گوتکه مال سمنان
اقامتگاه بوم گردی بابا یعقوب
هتل آپارتمان برج سفید
هتل دربند سمنان
مهمانسرای جهانگردی سمنان
هتل خانه گل سمنان
رستوران ‌های نزدیک قلعه پاچنار سمنان

کافه رستوران سنتی بازار
رستوران عمارت بادگیر

نت##
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سرای نقش جهان سمنان
پاساژی نزدیک آب انبار کهن دژ هست که سبک باستانی است و طبقه آخرش رستوران دارد که غذاهایی مثل سبزی پلو سمنانی در روف گاردن دارد که قیمتش چند برابر است. هم اکنون در هم کف آن هم چادر ایل سنگسر با تنور و دلو و چاه آب جهت نمایشگاه برقرار است. رستوران هفت خوان در کنار این پاساژ ،غذاهایش کمتر از دویست تومن است و ته چین آن خوشمزه است.
هتل سنتی ترنج سمنان و هتل اقامتگاه سمنانی ها هم نزدیکش است،اقامت از شبی هشتصد تومن داشت.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مسجد جامع سمنان
‌مناره و صحن مسجد را از داخل بازار هم میتوانید ببینید ولی پیدا کردن درب ورودی مشکل است.
##
مسجد جامع سمنان بنایی بسیار کهن و با ارزش در سمنان است. در طول زمان تغییرات و تحولات زیادی در این مسجد به وجود آمده‌است، اما هم‌اکنون در آن آثار دوران سلجوقی و تیموری دیده می‌شود. عقیده بر این است که این مسجد در قرن نخست هجری و بر روی خرابه‌های آتشکده بنا شده است. مسجد جامع سمنان در طول تاریخ از لحاظ مذهبی، فرهنگی و اجتماعی از ارزش و اعتبار زیادی برخوردار بوده‌است. سبک معماری این بنا به شیوه معماری آذری می‌باشد.
نت##
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آب پخش تاریخی سمنان
پخش آب را در گذشته نشان میدهد که به چهار انشعاب تقسیم میشود و کنارش یک ساختمان شبیه مقبره برای آب دارد که پلکان دارد ولی بالا نروید چون خطرناک است و از رویش کابل ۲۳۰ فشار قوی برق با فاصله غیراستاندارد رد میشود،درون پارک گلستان است. در واقع استخرهای روباز آب که در شهر سمنان می‌بینید مربوط به این موضوع پخش آب است. پاساژ برج ققنوس هم نزدیکش است که میگویند لباس های سنتی و صنایع دستی قشنگی در طبقات مختلفش دارد.استخر پخش آب کدیور هم در میدان همتی است.


##
مهندسی هزار ساله تقسیم ... دیدن ادامه ›› آب در سمنان
نظام تقسیم سنتی آب در سمنان به حدود هزار سال پیش باز می گردد و شیخ علاالدوله سمنانی از سران ایلخانی که سپس از عارفان به نام ایران شد در هفتصد سال پیش ساماندهی و مهندسی این تقسیم را که تا به امروز نیز ادامه دارد انجام داده است .

این نظام تقسیم در سمنان به طور کلی بدین گونه است که آب از رودخانه‌ای به نام گل رودبار از شمال شهر وارد می‌شود و در محلی به نام آب پخش کن یا پا را به پنج قسمت تقسیم و سپس به ۶ استخر ذخیره آب سرازیر می‌شود که هر کدام نامی دارند و نام‌ها برگرفته از اسامی تاریخی محله‌هایی است که آب وارد آن می‌شود. استخرها با نامهای زاوغان، کوشمغان، کدیور، ناسار، لتیبار و شاهجوی شناخته می‌شوند که به همراه بنای نگهبان آب که در آب پخش کن (پارابن) همگی دارای ثبت ملی هستند و به جز استخر لتیبار که به هنگام ساخت المان میدان هفتم تیر (منوچهری) تخریب شد و ذخیره آب آن در استخری دیگر در نزدیکی مکانی به نام قدیمی چهل قبله که در حال حاضر به آن پارک سنگی می‌گویند انتقال یافت؛ سایر آنها به همان شکل باقی مانده است.

استخر زاوغان به شماره ۸۶۳۹؛ استخر کوشمغان به شماره ۸۶۱۵، استخر کدیور با شماره ۸۶۱۳، استخر لتیبار (تخریب شده) به شماره ۸۶۱۴، استخر ناسار با شماره ۸۶۲۲، استخر شاهجوی با شماره ۸۶۲۰ و بنای نگهبان آب یا پا را به شماره ۸۶۱۶ در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی شده‌اند.

همچنین نظام آبیاری در شهر سمنان در سال ۱۳۹۰ با شماره ۴۰۰ در فهرست آثار معنوی ایران ثبت شد و تلاش برای ثبت جهانی آن نیز در جریان است.
##قدمت سیستم تقسیم آب در سمنان را که چند سالی است به ثبت ملی رسیده، به قرون هفتم و هشتم و به زمان شیخ علاءالدوله سمنانی، عارف و نویسنده برجسته آن روزگار نسبت می‌دهند اما برخی نیز دیرینگی آن را به بیش از هزار سال پیش از این نسبت می‌دهند.


همشهری آنلاین: برخی این سیستم تاریخی پخش آب که سمنانی‌ها از آن به "پارا" تعبیر می‌کنند را یک جاذبه ویژه و با طراوت می‌دانند که با وجود سختگیری‌های یونسکو، شاید بتوان به ثبت جهانی آن نیز امید داشت.

تفاوت این سیستم توزیع با موارد مشابه در دیگر شهرهای ایران در این است که این سیستم، جدا از تکامل تدریجی در گذر تاریخ، هنوز هم بعد از قرن‌ها مورد استفاده مردم محلی است.

نظام و ضوابط بسیار پیچیده و کارآمد تقسیم آب در سمنان با حساب و کتاب و سازمانی اداری فعالی، آب مورد نیاز کشاورزان و مردم را تامین می‌کرد به گونه‌ای که هیچ گاه تحت کنترل و اداره‌ دولت‌های وقت در نمی‌آمده و همواره از سوی کشاورزان و مردم محلی مدیریت می‌شده است. در حقیقت آب در این نظام، مانند اشیای منقول و غیرمنقول، دارای هویت حقوقی بود و خرید و فروش می‌شد و کسانی که دارای حق بودند، سندی ثبتی در اختیار داشتند. این مالکیت، مانند خانه، باغ و زمین، خرید و فروش یا اجاره می‌شد، با ارث منتقل می‌گردید و کابین بسیاری از نوعروسان در می‌آمد.

زندگینامه شیخ علاءالدوله سمنانی (۶۵۹–۷۳۶ ق)
افرادی نیز مسئولیت اداره‌ استخرها را در این شیوه‌ سنتی تقسیم آب برعهده داشتند.این افراد عبارت بودند از: قانون‌دار، نگهدارنده طومارها و دفاتر آبیاری، امین رودخانه ناظر بر آب رودخانه، انگارنویس سرپرست و گرداننده‌ چرخ امور آبیاری (در هر یک از شش استخر سمنان، یک انگارنویس بود) مره‌بان دارنده‌ صورت آب سهم روزانه استفاده‌کنندگان(هر استخر یک نفر) و استخربان حافظ و ناظر بر تقسیم آب استخر (هر استخر یک نفر). البته افراد دیگری هم در اداره‌ امور نقش داشتند؛ ولی به طور کلی چرخ آب به دست این چند نفر می‌چرخید که حقوق و دستمزد آنان با آب محاسبه می‌شده ‌ست.

هنوز ورود آب و تقسیم آن در شهر تقریبا به همان سبک و سیاق گذشته در حال انجام است اگرچه کاربری آب آن، امروزه محدود به کشاورزی و باغداری شده است.

آبی که از بالادست شهر تاریخی سمنان می‌آمده به عنوان عامل حیات، سرسبزی و زندگی مردم این شهر، بخش‌های مختلف شهر را طی و سرسبزی و برکت را با خود به باغ‌ها می‌برد. پس از صدها سال هنوز هم می توان با آب این عامل سرسبزی کویر، در گذرها، کوچه باغ ها و در حاشیه آب راه‌های سمنان قدم زد و رد روشن و با طراوات تاریخ را در این شهر دید.

آب پخش‌کن تاریخی سمنان در واقع آبی که از مناطق شمالی شهر و سرچشمه‌های گل رودبار به سمت اراضی پایین‌دست جاری می‌شد را پس از ذخیره‌سازی در استخرها و مخازنی که گفته می‌شود تعداد آنها ۶ استخر بوده، در بین مردم محلات مختلف سمنان توزیع می‌کرده است. این سیستم توزیع، با توجه به اهمیت آب، همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و "انگارنویس" بر نحوه توزیع آب نظارت داشته تا سهم هر شخص یا محله و همچنین روز آب آنها را تعیین و در کاغذ و دفتری ثبت کند.##
عمارت بادگیر( خانه تاریخی کلانتر سمنان)

عمارت بادگیر که رستوران است دور میدان ابوذر هست و تا پشت بام راه دارد و میتوانید بادگیرش را از نزدیک ببینید پنجره های قشنگی داخلش دارد.

##این خانه ی تاریخی در شهر سمنان نمونه بارزی از معماری یک خانه ی اصیل کویری ایران است که از نظر نوع بادگیر و معماری اتاق ها و پنجره هایش یک نمونه ی بسیار جذاب است.
امروزه این بنا مورد توجه گردشگران بی شماری است زیرا علاوه بر داشتن جنبه های تاریخی و معماری بعنوان سفره خانه سنتی و رستوران بین المللی نیز کاربرد دارد.
این خانه در نزدیکی چندین اثر تاریخی است که گردشگران می توانند بعد از بازدید از آن، بازدید از سایر بناهای تاریخی را در برنامه خود قرار دهند.
تاریخچه ... دیدن ادامه ›› خانه تاریخی کلانتر سمنان

خانه تاریخی کلانتر (عمارت بادگیر) متعلق به دوره قاجار می باشد. این بنای تاریخی برای دارالحکومه سمنان ساخته شده بود و بعدها خانواده رجبی یا کلانتر سمنان در آن ساکن شدند و به همین علت به خانه کلانتر یا خانه رجبی نیز معروف است. در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۷۵ این عمارت تاریخی توسط میراث فرهنگی و گردشگی در فهرست آثار ملی ثبت گردید. خانه تاریخی کلانتر یا خانه رجبی در سال ۱۳۹۶ توسط بخش خصوصی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و امروزه بعنوان بزرگترین رستوران سنتی سمنان نیز کاربرد دارد.
خانه تاریخی کلانتر سمنان
معماری خانه تاریخی کلانتر سمنان

این بنا معماری بسیار زیبا و چشم نوازی دارد که نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. همانطور که از نام این بنا مشهود است، این خانه تاریخی خانه کلانتر سمنان بوده است و به همین دلیل به خانه تاریخی کلانتر معروف است. این خانه ی تاریخی به دلیل قرار گرفتن در منطقه ی گرمسیری و کویری متناسب با اقلیم این ناحیه ساخته شده است. این بنا بادگیر بلندی دارد که یکی از زیباترین و بلندترین بادگیرهای خانه های کویری در کل ایران است. از آن جایی که این بنا زمانی ساختمان دارالحکومه بوده، بادگیر آن نیز مختص برای دارالحکومه طراحی شده است.
خانه تاریخی کلانتر سمنان
این بادگیر بلند در قسمت جنوبی بنا علاوه بر خنک نمودن و تعدیل دمای داخل بنا، برای استراق سمع و جمع آوری صداهای ناشی از حمله یا عبور بیگانگان، مناسب بوده است، این ویژگی فقط در ۲ بادگیر در ایران وجود دارد، به همین دلیل این بنا به عمارت بادگیر نیز شهرت دارد. مساحت این بنا ۲۴۰۰ متر مربع است و ویژگی یک عمارت حکومتی را دارد که دارای بخش های مختلف از جمله دو حیاط، ۱۷ اتاق شامل اتاق های مهمان و اتاق های خانوادگی، حمام، آب انبار، اصطبل، اتاق خدمه، حوضخانه و قراولخانه است. این بنا یک حیاط مرکزی دارد که یک حوض هشت ضلعی در وسط آن ساخته شده است و محیطی با صفا برای گردشگران را بوجود آورده است.
پنجره های بزرگ اتاق ها و ایوانی با ستون های چوبی و آجری در یک سمت حیاط قرار دارند و فضایی روح نواز را بوجود آورده است. اتاق ها به دو دسته ی اتاق های تابستانی با بادگیر برای خنک شدن هوا و اتاق های زمستانی با دو طبقه برای زودتر گرم شدن آن ها طراحی شده اند، البته بخش عمده این قسمت تخریب شده است. این بنا یک زیر زمین نیز دارد که مانند تونلی چند خانه را به هم متصل می سازد. همچنین باید ذکر کرد که مصالح ساخت این خانه خشت و آجر است.
نت
دروازه ارگ سمنان
دروازه ارگ سمنان در شهر سمنان واقع است. این بنا دروازه شمالی و تنها باقی مانده ارگ سمنان است که در زمان بهمن میرزای بهاءالدّوله فرزند فتحعلی شاه قاجار، ساخته شده‌است. از نوشته کتیبه روی آن برمی‌آید که ساختمان آن در سال ۱۳۰۲ ه‍. ق، در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار و حکمرانی انوشیروان میرزا حکمران سمنان، دامغان، شاهرود و بسطام به اتمام رسیده‌است.

گفته شده است که یک راه زیرزمینی بین دروازه ارگ و خانه کلانتر (عمارت بادگیر) که مکانی برای جمع شدن سربازان و اسلحه بوده است، وجود دارد. طبق گفته ها این راه نسبتا بزرگ به شکلی است که دو نفر در کنار هم می‌توانند ایستاده راه بروند.

دروازه ارگ فعلی در واقع دروازه شمالی مجموعه ارگ دولتی قدیم سمنان بوده‌است. امروزه از مجموعه ارگ دولتی کهن سمنان چیزی باقی نمانده‌است؛ زیرا در زمان رضا شاه به هنگام ساخت و ساز خیابانها و بناهای نو، تمامی این مجموعه، به جز دروازه شمالی آن تخریب شد.
منبع نت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مسجد شاه (امام) سمنان
این مسجد به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته و در زمان سفر ناصرالدین شاه از تهران به مشهد که در مسیر از سمنان نیز می‌گذشتند، رونمایی شد.

مثل مساجد قزوین ساخته شده است و دارای حیاط برای برگزاری نماز با فرش است.در قسمت هایی از آن سقف مسقف دارد. حوض سمت توالت زنانه و سقف آن جالب است. موزه سکه کومش هم در آنجاست.شهر کوچک سمنان که در مسیر جاده ابریشم از خراسان به ری بود، کارکرد اصلی سمنان بازار آن به خاطر جاده ابریشم برای مازندرانی ها بود و هم اکنون نصف مردم شهر کوچک به زبان مازندرانی صحبت میکنند،سمنان خانه ها بیشتر ویلایی است و با کمتر از یک تومن میتوانید آپارتمان بخرید یا با صد تومن رهن کنید ارزانی خانه مناسب است.
شهر سمنان در هفتاد کیلومتری شهر فیروزکوه است که نیم ساعته به آنجا میروند ولی جاده آن دوازده متری است و روشنایی معابر ... دیدن ادامه ›› کمی دارد.

ازطریق سمنان یا دامغان به کیاسر ساری هم راه دارد. مردم بومی استان سمنان ، زبان مازندرانی هستند،استان سمنان در پنجاه سال قبل از استان مازندران ، همانند کاشان و استان گلستان جدا شد.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خانه تاریخی تدین
خانه تدین قسمت کافه آن حیاطش با حوض درخت قشنگ است که حیاط محل ملاقات با همکاران بود یک حیاط هم برای خانواده بود که بزرگتر است.بازدید رایگان است. مقبره پیر نجم الدین هم نزدیکش است.

##آقای محمدیه داماد میرزا عبدالله تدین یکی از تجار سرشناس سمنانی بود. این خانه‌ تاریخی در خیابان طالقانی سمنان قرار دارد و قدمت آن به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد.
تصویر خانه تدین در عکس‌های میرزا عبدالله قاجار، عکاس مخصوص ناصر الدین شاه، که درسال ۱۲۸۴ هجری قمری گرفته شده دیده می‌شود؛ او این تصاویر را طی سفر ناصر الدین شاه از تهران به مشهد مقدس و توقف در سمنان به ثبت رسانده است.
خانه تدین با سه ورودی، به سه بخش اندرونی، بیرونی و خدمات راه پیدا می‌کند. این خانه از ۲ بخش اصلی تشکیل شده است؛ حیاط اندرونی برای زندگی افراد خانواده و حیاط بیرونی برای پذیرایی از میهمانان و ملاقات‌های تجاری
نت##
سوزان و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عمارت امیر سمنان
کاخی دو طبقه است که هم اکنون به رستوران دافی ها تبدیل شده است و حیاط باغش هم پارک است.طبقه دومش بالکن قشنگی دارد.

##عمارت باغ موزه امیر، در سال ۱۳۹۴ توسط شهرداری مرمت و قابل بهره برداری شد. این بنا در دوران قاجار، بین سال‌های ۱۲۷۵ تا ۱۲۸۵، توسط استاد معمارباشی و به دستور میرزا آقا فامیلی احداث شده است. سپس بنای فوق به تملک شهرداری در آمده و آقای محمد عزیزالدین به عنوان سرمایه‌گذار در این پروژه با شهرداری سمنان مشارکت نموده است و کاربری این بنای فراموش شده را به موزه تغییر دادند.

نت##
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
موزه تاریخ شهر سمنان
حیاطش رایگان است،که پر از گل های محمدی در اردیبهشت است و خیلی قشنگ میشود ولی خود موزه چهل هزار تومان بلیت دارد می‌گفت لوازم خانگی صد سال اخیر است.کافه هم دارد،جنب عمارت امیر است. غروب ها باز است.

##موزه تاریخ شهر سمنان در خانه تاریخی امیر (فامیلی) با مجموعه شخصی امیر عزیزالدین پژوهشگر سمنانی فعال است. اختراعات و رویدادهای صد سال اخیر به ویژه با محوریت شهر سمنان با گذری از سده چهاردهم در این موزه قابل مشاهده است و می تواند بهترین بازدید در آغاز قرن پانزدهم برای شناخت این شهر باشد.

این بنا به دو فاز موزه و سفره خانه تقسیم شده است، که موزه آن شامل: اتاق چاپ، رادیو، تلفن، آب، اتاق نشیمن، اسناد، سینما، موسیقی، مطبخ و اتاق ... دیدن ادامه ›› عکس می باشد.
همچنین مجموعه‌هایی چون مجموعه ابزار سلمانی، خطاطی و دستگاه بستنی‌ساز با قدمت یک قرن و ساعت ورود و خروج با قدمت ۸۰ سال و ساعت کوکو، اولین دستگاه چاپ، اولین کامپیوتری که وارد سمنان شد، اولین رادیوهایی که با سکه و با نفت کار می کردند و ۳۵ دستگاه تلفن با برندهای مختلف و همچنین بزرگترین سند و وقفنامه آب سمنان به طول شش متر، شیرهای آب قدیمی و ساعت آبی، ۱۰۰ سند قدیمی از اواخر قاجار تا دوران معاصر و اشیا و ابزارهایی که از تجاوز ارتش سرخ در سمنان به جای مانده، از جمله کوپن آذوقه مربوط به جنگ جهانی اول و دوم و اولین قرارداد تجاری سمنان با دولت روسیه، برگه تعرفه انتخابات مجلس سنا وشورای ملی مربوط به سال ۱۳۳۱ و… قرار دارد.
این موزه در باغ فردوس، خیابان میرزا بزرگ شیرازی، کوچه باغ امیر واقع شده است. ورودیه موزه در اردیبهشت ماه 140۳ چهل هزار تومان بود و کارشناس مطلع این مجموعه، اطلاعات کاملی را در مورد موزه در اختیار ما قرار دادند و در انتها یک آتلیه زیبا در اختیار خانواده پر جمعیت ما قرار دادند تا با عکاسی در آن محیط نوستالژیک، خاطرات خوشی را در کنار هم بجا بگذاریم.
نت##
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
انصافا بهترین و خوش پلی ترین بازیکنایی که تو بازی مافیا دیدم اینجان❤️❤️❤️
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
حمام گرمابه پهنه سمنان
حمام در کنار امامزاده یحیی است که راهنمایش خیلی خوب توضیح میدهد.جنس دیوار ها از ساروج بود تا رطوبت روی آن تاثیر نگذارد.اثار تاریخی از جمله اسکلت خانم باردار سه هزار ساله آنجا بود.ورودی سردبینه یا سربینه برای پاشویه یا تعویض لباس نام داشت.پانزده هزار تومان ورودی دارد.

##حمام حضرت یا حمام پهنه بین مسجد جامع و امامزاده یحیی در سمنان واقع شده‌است. در سال ۸۵۶ هجری قمری در زمان سلطنت ابوالقاسم بابر خان پادشاه تیموری و به دستور وزیر وی خواجه غیاث الدین بهرام سمنانی ساخته شده‌است. این حمام در سال ۱۳۱۲ هجری قمری در اوایل سلطنت مظفرالدین شاه و به دستور حاج ملاعلی حکیم الهی، نسبت به تعمیر و تجدید بنای آن اقدام شد. یکی از قسمتهای جالب توجه این حمام، سر در زیبا و کاشیکاری شده آن است و در بالای در ورودی اشعاری به خط نستعلیق خوانا و استادانه نوشته شده‌است. این حمام از موقوفات مسجد جامع است.
نت##
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عمارت کاخ (ساختمان شورای شهر فعلی سمنان)
حیاطش پر از گل محمدی و درخت است و اکنون توت های آن رسیده است. شبیه کاخ عفیف آباد شیراز یا چهل‌ستون اصفهان است. یعنی رو به حوض چهارده ستون دارد که درون حوض آب ، تبدیل به ۲۸ ستون میشود. این ساختمان اداری صد ساله، قشنگ ترین جای شهر سمنان است که در میدان مشاهیر( که یک مجسمه مثل میدان فردوسی تهران دارد)، جنب آب انبار تدین یا رستوران معروف دارچین است.

سمنان نان شیر مال ارزان و خوشمزه با دانه ای ده هزار تومان دارد. ته چین آن معروف و خوشمزه است و از سبزی پلو سمنانی با گوشت بره آن تعریف می‌کردند.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خانه طاهری سمنان
ده هزار تومان ورودی دارد و به همراه عمارت کاخ شورای شهر کنار دارچین قشنگ ترین جای سمنان هستند.
بادگیر دارد،حوض ،حیاط و دید پشت بامش که مسجد امام و بازار را میتوانید ببینید.هم اکنون اتاق جهت هتل سنتی هم دارد.
ضمنا درب ورودیش روبروی امامزاده یحیی است که در گوگل مپ اشتباها از کوچه پشتی آن که قفل است زده است.

##خانه تاریخی طاهری در سمنان که در گذشته به خان محله اسفنجان تعلق داشت را در میان باغی بزرگ و در نزدیکی خانه رجبی ساختند و در حال حاضر در خیابان ابوذر شهر سمنان آرام جای گرفته است. این خانه حدود 1630 متر مربع مساحت و 1240 متر زیر بنا دارد و به عنوان یکی از خانه‌های اعیانی شهر شناخته می‌شود و امروزه گردشگران مشتاق دیدن آن هستند. در ساخت خانه تاریخی طاهری سمنان که به اواخر دوران قاجار تعلق دارد، از مصالحی چون خشت، چوب و ساروج استفاده کرده‌اند و همچنان پس از گذشت سال‌ها محکم و استوار مانده است. خانه تاریخی طاهری در سمنان دارای قسمت‌های مختلفی است که می‌توان به آب انبار، بخش اندرونی و بیرونی، آشپزخانه، ایوان، هشتی، اتاق خادم و زیرزمین اشاره کرد که همگی توسط ساکنین این منزل مورد استفاده قرار می‌گرفت و اکنون بخش‌هایی از آن‌ها به یادگار ... دیدن ادامه ›› مانده است. به دلیل گرمای شهر سمنان معماران در اتاق تابستانه، بادگیری ساختند تا سبب خنکی خانه در روزهای گرم سال شود و طراوت را به اهل منزل هدیه دهد. پنجره‌های اتاق تابستانه به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با وارد شدن نور کم، از گرمای بیش از حد اتاق جلوگیری شود و دمای اتاق را معتدل جلوه دهد. خانه تاریخی طاهری سمنان در سال‌های اخیر مورد مرمت قرار گرفت تا از تخریب آن جلوگیری شود و به عمر این بنای باشکوه افزوده شد. در حیاط خانه حوض کوچکی به چشم می‌خورد که وجود آن تازگی را به ارمغان می‌آورد و نشان از اهمیت و ارزش بالای آب برای ایرانیان داشته است

نت##
حسین چیانی این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سال گذشته این بازی رو با همراهی دو نفر از دوستانم انجام دادم واقعا جذاب بود بسیار زیاد پیشنهاد میشه
چطوری هست ؟ یکم توضیح می دی؟
۲ روز پیش، یکشنبه
کاملا در سطح شهر هست میتونید روز تعطیل هم انجام بدید خب خلوت تره و این بازی از میدان 15 خرداد آغاز میشه و کلی حواستونو باید به ساختمان ها جمع کنید از کوچه پس کوچه ها میگذرید حتی نشانه های روی برج های کاخ گلستان از تو خیابان راحت قابل روئیت بود یعنی نیازی نبود حتما برید تو محوطه به همین خاطر میگم روز تعطیل هم میتونید انجام بدید حتما کفش خیلی راحت رانینگ بپوشید لباس خیلی خنک و راحت آب و خوراکی همراه داشته باشید به نظرم با اسنپ بروید چون ابتدا و انتهای بازی اون زمانی که من انجام دادم یک نقطه نبود و در این صورت میتونید از هرجا که بازی تمام شد اسنپ بگیرید بروید خانه :)
۱۵ ساعت پیش
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عمارت قجر در عالی قاپو قزوین
عمارت قجر کنار موزه در عالی قاپو قزوین هست و از حیاط میتوانید بیرونش را ببینید.

قزوین خوبیش این هست نزدیک تهرانه و تا هشتگرد با مترو میشه رفت،از هشتگرد تا قزوین هم نیم ساعته.
یا با قطار ارزان چهل هزار تومانی قزوین.


##عمارت پهلوی و عمارت قاجاری

این دو بنا که در کنار یکدیگر قرار دارند، در دوره متفاوت ساخته شده‌اند:

عمارت قاجاری که دارای تزیینات ... دیدن ادامه ›› و سرستون‌های زیبایی است و در حال حاضر در حال مرمت و بازسازی است. در جلوی این عمارت حوضی قرار دارد که فضای زیبایی را ایجاد کرده‌است.

عمارت پهلوی، در زمان پهلوی ساخته شد و دارای تزیینات خاصی نمی‌باشد. این بنا در دو طبقه ساخته شده‌است.

بعدها هر دو بنا به عنوان شهربانی استفاده می‌شده‌است. طبقه پایین نقش بازداشتگاه را داشته‌است و طبقات فوقانی کاربرد اداری داشته‌اند. حیاط پشت این دو بنا نیز به عنوان حیاط زندان استفاده می‌شده‌است.

نت##
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مسجد راه چمان
شکل مساجد در قزوین شبیه هرات افغانستان تو فیلم هاست. گنبد مناره جالبی دارند. مثلاً این مسجد نزدیک دروازه تهران قدیم در خیابان منتظری(تهران قدیم) است.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بهترین، شیک ترین و خانوادگی ترین گیم کلاب غرب استان تهران
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
امامزاده سلطان سید محمد قزوین
نزدیک خانه تاریخی امام جمعه شهیدی ، امامزاده محمد قزوین هست که چلچراغ داخلش جالب است.
سوزان این را دوست دارد
از آمنه خاتون هم اگر تونستید بذارید 💜
۰۴ اردیبهشت
امین موسوی ت
امامزاده شاهزاده حسین از آنجا قشنگ تر هست. آمنه خاتون را نرفتم ولی سمت کلیسا کانتور هست و در گوگل مپ عکس هایش است.
رفتم شاهزاده حسین رو
آمنه خاتون هم رفتم عاشقشم.
۰۴ اردیبهشت
امین موسوی ت
امامزاده شاهزاده حسین از آنجا قشنگ تر هست. آمنه خاتون را نرفتم ولی سمت کلیسا کانتور هست و در گوگل مپ عکس هایش است.
آمنه خاتون یه چشمه آب داره که دعا یا آرزوتون رو مینویسید میندازید توی آب ... خیلی قدیمیه فضاش و اصلا بهش نرسیدن ولی انرژی مثبت زیادی داره. طبق عقیده ی اهالی قزوین، محاله آمنه خاتون آرزوتون رو براورده نکنه.
۰۴ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید