تنب بزرگ
عملیات آبی و خاکی صبح ساعت ۰۶:۳۰ تنب کوچک این جزیره چون خالی از سکنه بود، عملیات راحتتر انجام شد و نیروهای ایرانی تا ساعت ۰۶:۵۰ صبح تمامی نقاط حساس و ارتفاعات را کنترل کردند و پرچم ایران را بر کوه حلوا برافراشتند، اما در آنسوتر، تنب بزرگ دارای حدود ۱۰۰ نفر سکنه عرب. هلیکوپترها با پخش تراکتها به مردم اعلام آمادگی عملیات را دادند عملیات به فرماندهی دریادار کمال حبیباللهی آخرین فرمانده نیروی دریایی پهلوی و دریادار رمزی عطایی همراه با پنج فروند هاورکرافت SR.N-۶ نیروهای نظامی ایرانی را در سه کرانه مختلف جزیره پیاده کردند.
این عملیات توسط ناوها و یک فروند هلیکوپتر مسلح پشتیبانی شد، نیروهای پیاده شده در چهار گروه به ارتفاعات جزیره پیشروی کردند، یک گروه به فرماندهی سروان پیاده سوزنچی به پایگاه پلیس نزدیک شدند. برای جلوگیری از تنش یکی از افراد غیرمسلح برای مذاکره نزد پلیس عرب بریتانیا فرستاده شد، اما پلیس تسلیم نشدند و با مسلسل مستقر در پاسگاه به سمت گروه اقدام به تیراندازی کردند در نتیجه سروان پیاده سوزنچی مهناوی یکم حبیبالله کهریزی و ناوی آیتالله خانی شهید شدند، همچنین ناوی وظیفه علی قربان روزبهانی نیز مجروح شد در همین زمان سربازان در پاسخ به تیراندازی پلیس اقدام کردند که منجر به کشتهشدن چهار نفر شد.
گروه دوم به سمت پاسگاه پلیس پیشروی کرد، برای پشتیبانی از نیروها یک فروند هلیکوپتر آگوستا بل ۲۰۵ مجهز به مسلسل به پرواز درآمد، اما بهخاطر
... دیدن ادامه ››
نزدیکی موقعیت نفرات دو طرف امکان استفاده از مسلسل محیا نشد در این میان ناو سروان شهریار شفیق و ناخدا سوم خزعل توسط هلیکوپتر از جزیره ابوموسی به تنب بزرگ منتقل شدند و با تکیه بر مهارت و شجاعت خود از دیوار ساختمان عبور کرده و به پشت پاسگاه رسیدند.
آنها از درب پشتی وارد شدند و پس از درگیری کوتاه افراد حاضر در پاسگاه که همچنان در حال تیراندازی بودند را تسلیم کردند. با سقوط پاسگاه پرچم ایران با احترام نظامی بر فراز مدرسه برافراشته شد.پیکر شهدا در صبح ۱۱ آذر ۱۳۵۰ تشیع و شهید ناوی آیتالله خانی در تخت فولاد اصفهان آرام گرفت.
این جزایر در ابتدا تحت کنترل پرتغالیها بودند و سپس در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، بریتانیا بر آنها تسلط یافت از اشغال پلیس عرب بریتانیا در سال ۱۳۵۰ خارج شد.
اینترنت