کارگردان اثر نمایشی «تجربههای اخیر» در مورد چرایی انتخاب این متن گفت: انتخاب این نمایشنامه در درجه اول جاذبههای محتوایی بسیار، پاتکستهای عمیق اجتماعی، روانشناسی، ماورایی و اخلاقی و در درجه آخر بیان چالشهای مختلف مردم جامعه بود.
به گزارش تیوال به نقل از خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، سارا داروفروش فعالیت تئاتر خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و تحت نظر اساتیدی چون هادی مرزبان، دکتر قطبالدین صادقی، مصطفی عبداللهی، حسین پاکدل و... به بازیگری و کارگردانی پرداخت؛ او از بیست شهریورماه سال جاری نمایش «تجربههای اخیر» را کارگردانی خواهد کرد و در خانه نمایش مهرگان بهروی صحنه خواهد برد.
داروفروش در رابطه با این نمایش و چرایی انتخاب این متن در گفتگو با خبرگزاری تسنیم ابراز داشت: «در رابطه با اینکه بنده بهچهدلیل این متن را انتخاب کردم، باید بگویم چند دلیل داشت؛ اول اینکه متن جاذبههای محتوایی بسیاری داشت و برای من بشخصه دارای یک سری پاتکستهای عمیقی بود که بهلحاظ اجتماعی، روانشناسی، ماورایی، اخلاقی و... درون آن بهشدت جلب توجه میکرد. این متن کاملاً بهروز است و چالشهای مختلف مردم جامعه را بیان میکند؛ بنابراین به این نتیجه رسیدم که این متن در دنیای امروز میتواند ارتباطی درست و قابل توجه با مخاطب امروز تئاتر داشته باشد».
وی ادامه داد: «تجربههای اخیر چالشهایی همانند ارتباط دختروپسر و زنومرد را که بهصورت رابطههایی خارج از عرف میباشد بیان کرده است، شاید بهنوعی بتوان به ازدواج سفید نیز در این رابطه اشاره کرد».
داروفروش در پاسخ به این سؤال که «آیا محور اصلی نمایش شما بیان کردن این چالش است یا خیر؟»؛ بیان کرد: «خیر، محور اصلی نیست چراکه همانطور که از نام این اثر پیداست، نمایش درحال بیان کردن تجربههای مختلف یک انسان است که حتی میتواند ایرانی نیز نباشد، بنابراین نمایش درحال نشان دادن چالشهای هر فرد در هر جامعه است که یکی از آنها ازدواج سفید، اختلاف نظر زوجین در زندگی مشترک، چالشهای اعتقادی، چالشهای روانشناسی و... است».
وی در ادامه اضافه کرد: «یکی از شخصیتهای محوری این داستان بهدنبال شجرهنامه خانوادگی خود است و بنیان خانواده و خودش را از گذشته بررسی میکند و این امر ویژگی دیگری بهنام بررسی اهمیت وجود یک خانواده منسجم را در نمایش نشان میدهد. بهنوعی میتوان گفت متن کاملاً درونی است و بنده بهعنوان کارگردان سعی کردهام تا با ارائه میزانسنهای درست و ساده، آن را برای مخاطب عام و خاص گویا کنم؛ از نگاه من میزانسنهای این نمایش نباید پیچیده باشد و درعین سادگی کاملاً گویا و شفاف نیز باشد».
کارگردان اثر نمایشی «تجربههای اخیر» با تأکید بر آنکه «سعی کردهام در این نمایش متن و بازی را کنار یکدیگر به مخاطب ارائه دهم»؛ اضافه کرد: «متن بهاندازهای منسجم و کامل نوشته شده است که از نگاه من واقعاً کم و زیاد کردن آن کار درستی نیست، پس بسیار وفادارانه به متن پیش رفته و بهموازات آن نیز به بازی بازیگران نیز تکیه کردهام. این متن بهشدت کلاممحور است و بنده سعی کردم هردو اتفاق یعنی متن و بازیگری را بهموازات هم پیش ببرم».
داروفروش ادامه داد: «از نگاه من مخاطبان این اثر، تمامی افراد جامعه میباشند؛ همهٔ مردم میبایست این نمایش را تماشا کنند و با آن ارتباط برقرار کنند، بنابراین دانشجوی هنر بودن، مخاطب خاص تئاتری بودن، هنرمند بودن و... برای تماشای این نمایش اهمیت خاصی ندارد، چراکه اثر درواقع تجربههای زندگی فردی را مرور میکند، دوران زندگی از جوانی تا پیری وحتی مرگ؛ از هر زاویهای فرد میتواند خودش را ببیند. موضوع دیگری که در این متن به آن اشاره شده است، تقابل صحنهای دو نسل است، اینکه دو فرد از دو نسل متفاوت چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و چه توقعاتی از پدر و مادر خود و یا حتی فرد دیگری دارند».
کارگردان اثر نمایشی «تجربههای اخیر» در پایان گفت: «این نمایش یک سری تسلسل را نشان میدهد که گویا همهٔ انسانها در یک ماجرای تکراری جاری هستند و مدام گذشتگان خود را بهطور ناخودآگاه تکرار میکنند. درواقع افراد دستاوردهای نسل گذشته خود را استفاده میکنند و به فرزندان خود نیز انتقال میدهند؛ این تجربهها ممکن است بهگونه و شیوه و زبان دیگری و شاید با اندکی تغییرات به زمان معاصر نزدیک شود، بنابراین همهٔ انسانها دارای یک سری «تجربههای اخیر» میباشند».
نمایش «تجربههای اخیر» قرار است از روز نخست مهرماه در تماشاخانه مهرگان روی صحنه رود.