در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | معصومه کیانی درباره نمایش کمدی ایرانی مضحکه شبیه قتل: دغدغه‌های حسین کیانی برای اجرای دوباره «مضحکه شبیه قتل» حسین کیانی
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 11:29:48
دغدغه‌های حسین کیانی برای اجرای دوباره «مضحکه شبیه قتل»

حسین کیانی درباره دور سوم اجرای نمایش «مضحکه شبیه قتل» گفت: ضرورت نوشتن این نمایشنامه به خصوص در این وانفسای قحطی کمدی ایرانی، هنوز هم در جامعه ما وجود دارد.
به گزارش روابط عمومی این نمایش، نویسنده و کارگردان «مضحکه شبیه قتل»، بیان کرد: «مضحکه شبیه قتل» که در پاییز و زمستان سال 81 نوشته شد و در تابستان 82 به صحنه تالار سایه آمد، از جمله نمایشنامه‌هایی بود که دوست داشتم به بازتولید برسد، چرا که ضرورت نوشتن این نمایشنامه به خصوص در این وانفسای قحطی کمدی ایرانی، هنوز هم در جامعه ما وجود دارد. این نمایش در وهله اول مبتنی بر کمدی موقعیت، سپس کمدی شخصیت و در آخر کمدی کلامی است.

او درباره تلفیق فضای کمدی و تاریخی در این نمایش اظهار کرد: این نمایش مضحکه دوره قاجاری است و با اینکه حال و هوای تاریخی دارد، اما در تاریخ درنگ نمی‌کند. برهه‌ای از تاریخ انتخاب شده، اما نه به قصد تاریخ گویی، بلکه برای بازگو کردن. اساسا وظیفه نمایشنامه نویس روایت تاریخ نیست، بلکه او باید ... دیدن ادامه ›› تاریخ را معاصرسازی کند و با توجه به مشابهت‌های تاریخی و جامعه‌اش به دنبال درک این شباهت‌ ها باشد و مفاهیم مورد نظرش را در این شباهت‌ها جست و جو کند.

سرپرست گروه «چریکه» اضافه کرد: تکرار تاریخ انسداد اندیشه و تفکر است، چرا که تاریخ صرفا پیشبرد اخباری خودش را دارد. اگر فقط تاریخ‌مان را تکرار کنیم، دچار امتناع از اندیشه‌ هستیم. آن زمان، نه تنها به شیوه ای از تفکر دست پیدا نخواهیم کرد که تفکرمان به نقطه آغازش خواهد رسید.

این نویسنده و کارگردان ادامه داد: گاهی به هزار و یک دلیل نمی‌توان مسائلی را با بیانی دیگر گفت. اینجا رنگ و زبان تاریخ، نوعی گریز است برای پرداختن به قصه و فضای جهان امروز. اینجا تاریخ گریزگاه و ابزاری می‌شود برای بیان مسائل امروزی، اما هنرمند در اینجا نباید مورخ گونه با تاریخ برخورد کند و تنها کاشف اتفاقات گذشته باشد. او باید بتواند به مفهوم لایه های زیرین اتفاقات تاریخ برسد، آنها را طرح کند و درک و توجه و سمت و سویی به ذهنیت مخاطبش دهد. وظیفه هنرمند ایجاد تفکر و توجه در اجتماع اش است، زیرا او با دقت و تأملی بیشتر، مسائل را ریزبینانه تر می بیند.

کیانی گفت: چرایی تولید و اجرای سه باره این نمایش کوششی است برای زنده نگاه داشتن گونه‌ای از نمایش‌های شادی آور ایرانی و نیز جست و جویی سرخوشانه است به منظور یافتن توانمندی‌ها و ظرفیت های اجرایی و ساختاری نمایش هایی که دیگر نفس آخر را هم نمی‌کشد. متن و اجرای دور سوم این نمایش را نیز به رنج پر قدر «عباس جوانمرد» تقدیم کرده‌ایم، رنجی که او برای نمایش ملی ایران به جان خرید.

در نمایش «مضحکه شبیه قتل» کاراکتری مجبور می شود خواست‌های متضاد دو بیوه ناصرالدین شاه را که یکی برگزاری مراسم سوگ یا شبیه خوانی برای شاه و دیگری برگزاری مضحکه‌ای برای او است، با برپا کردن مجلسی به نام مضحکه‌ای شبیه قتل ناصرالدین شاه، عملی کند.

بازیگران نمایش «مضحکه شبیه قتل» به ترتیب ورود به صحنه عبارتند از: شهرام حقیقت دوست، سروناز نانکلی، حبیب دهقان نسب، علیرضا آرا، الهام پاوه نژاد، مسعود میرطاهری، رویا میرعلمی و ویدا جوان.

«حسین کیانی» نخستین‌بار «مضحکه شبیه قتل» را سال 81 در جشنواره تئاتر فجر و پس از آن در مهرماه و شهریورماه 82 با اجرا در سالن سایه تئاتر شهر و شهریور و مهرماه امسال در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه برد و به دلیل استقبال تماشاگران این نمایش در اجرای اخیر، بار دیگر در بهمن و اسفندماه امسال در تماشاخانه باران روی صحنه رفته است.
تئاتر باران و مجتبی مهدی زاده این را خواندند
متین فرشاد و پرندیس این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید