اسموکینگ روم
27.6.99
سالن استاد سمندریان
نمایش هایی که قبل از ورود بیننده، بازیگران روی سن هستند جذابیت خاصی دارد، در این تئاتر خاص شما در
... دیدن ادامه ››
لحظه ی ورود حسی شبیه داخل شدن به یک فضای آخرالزمانی زامبی وار را دارید، از همان ابتدا مانیتور بالای سن توجه شما را به خود جلب می کند، مثلا با جمله ی "از ریختن خوراکی داخل قفس خودداری کنید." شعارهای اینچنینی که روی سر بازیگرانی که زامبی وار در قفسی مقابل شما تلو تلو می خورند همهمه ی اوایل سالن های نمایش را خفه تر می کند.
اسموکینگ روم به نویسندگی "مهدی زندیه" و کارگردانی "سعید زارعی" مجموعی از گفتارشناسی، کارکرد زبان در جامعه ای امروزی، تناقضات انسانی را به محوریت قدرت مولتی مدیای امروزی در راستای به چالش کشیدن قدرت انتخاب یا اجبار انسان ها به نمایش می کشد.
ابر رایانه ای که کنترل همه ی صحنه را به دست میگیرد بی شباهت به ابر رایانه ی "اودیسه ی فضایی 2001" کوبریک نیست، هرچند به چالش کشیده شدن توانایی انسان در تغییر سرنوشتش در حیطه ی اجبار و اختیار بارها به عرصه ی نمایش در آمده است اما دیدن آن از زاویه ای که کنایه ای به جامعه ی امروزی مجازی مان دارد دیدنی است.
ایده ای بسیار زیبا و نگاهی بسیار نو که متاسفانه در ابتدای نمایش با تعدد اپیزودهای اجرا شده با زبان های بیگانه بیننده را خسته و زده می کند. به نظر می رسد توقف های نمایش باید در لحظه ی معرفی کاراکترها اتفاق می افتاد و اپیزودهای پرداختن به کاراکترهای وارد شونده به "اسموکینگ روم" کوتاه تر و سریع تر پیش می رفت تا به انتهای مسیر و اصلی ترین خط داستان که درگیری قهرمان با کاراکترها و پسر 15 ساله ی خداگونه می رسید.
در انتهای داستان اسموکینگ روم ذهن شما ناخودآگاه به "کنترل روم بودن" فضای سمی حاکم بالاخره خو میگیرد و متوجه می شوید که قبل از شروع نمایش خود شما هم با مانیتور روبرو در سطحی مورد بازی ذهنی قرار گرفته اید.
در انتها جایی که با ارزش بودن سرنوشت انسانی تا حد شرط سر پاستیل خرسی پایین می آید یادآور دیالوگ فیلم "کنستانیتین" که گفته می شود: خدا یک بچه است با مزرعه ی مورچه...
در انتها به نظر می رسد ایده ی ناب این نمایش با کاهش اپیزودهای اول و افزایش زمان و دقت اپیزودهای آخر بسیار پرورده تر و خش نما تر خواهد شد.