«کمدی موقعیت» ساختار متن رئالیستی نمایش «لاتاری» را قوام میبخشد تا آدمهایش جملگی بر اساس کاشت ایده مرکزی نویسنده به ساز و کار روابط خانوادگی و ایضا اجتماعی خود در محفلی کوچک بپردازند. روابطی که با بروز کنشها و واکنشهای آگاهانه و یا غیر ارادی، هویت شخصیتهای نمایش را با راستی آزمایی در آن موقعیت محک میزند.
«وحید منتظری» در جدیدترین اثر نمایشی خود با بازنویسی متن اصلی اثر، وقوع بحرانهای آسیبزا در یک خانواده فرانسوی را نشانه رفته است.
فشرده سازی متن نمایش بر اساس ریتم بخشی و سلیقه سازی برای مخاطب ایرانی باعث شده تا در مقاطعی از نمایش، دیالوگهای ریچارد(شخصیت اصلی) به مانیفست های بیپایه و اساس که با شخصیت ساختیافته او همساز نیست بدل شود.
خانواده او(ریچارد) و دوستش با قرار گرفتن در کانون بحران، تا رسیدن به مرحله فروپاشی روانی هر یک تابعیت خود از عامل «موقعیت مرکزی» را دست به دست میکنند.
لاتاری کمدی گروتسک محور و معنامندی است که پلشتیها و نقصانهای انسان معاصر را بر دایره جمعی مینشاند تا شناخت های فردی در جمعی کوچک که سالها در کنار هم زیسته اند به نمایش
... دیدن ادامه ››
در آید.
متنهای فرانسوی از این دست مانند دوستان کُمُدی گابور راسوو یا بلافیگورا از یاسمینا رضا و متن پیش روی(لاتاری) در فرهنگ فرانسه و اروپا از قدرت و انسجام بهینه ای برخوردارند اما با توجه به ماهیت جهانی «موضوعیت» خود قابلیت توسعه در سایر کشورها را خواهند داشت که قاعدتاً نیازمند دراماتورژی متنی و شخصیت پردازی بومی شده است.
در مجموع لاتاری نمایشی مفرح و معناگرا است که بدون اضافه کاری و اینکه پایش را به ابتذال صحنه ای و شوخی های جنسی اغراق شده و باب شده این روزهای سالنهای نمایش بکشاند لحظات ارزشمندی را برای مخاطبانش خلق میکند.