با تقدیم مراتب احترام؛
به یقین هنر و هر نوع اثر هنرى و در این مجال بطور خاص هنر نمایش، ارتباط مستقیم و اجتناب ناپذیر با سلیقه سازندگان اثر و مخاطبان آن دارد. چه بسا آثار نقاشى کوبیسم بسیارى در دنیا باشد که در نگاه طرفداران امپرسیونیسم جایگاهى نداشته باشد و یا آثار نمایش سورئالى که در بین مخاطبان کمدى غریبه باشد.
نمایش "کاتیوشا" به عنوان نخستین اثر نمایشى "فرشاد ارج" که سالها تجربه حضور در تلویزیون و سینما را در تیم هاى کارگردانى و همینطور در سمت سازنده دارد نیز از این شاخص جدا نیست.
از همان ابتدا با شنیدن نام آن و توضیح برداشت از رمان "پیک نیک در میدان جنگ" و شعار تبلیغاتى "بجنگ تا نجنگیم" مى توان
... دیدن ادامه ››
به این موضوع پى برد که درون مایه نمایش ارتباط با مضمون جنگ دارد و پس از تماشاى آن و دیالوگ پایانى پدر که در تابلوى ایجاد شده در میزانسن بیان مى شود، مخاطب درمى یابد که یک نمایش ضدجنگ را شاهد بوده است.
نمایش با در نظر گرفتن به "کار اولى بودن کارگردان" و در واقع کارگردانان آن در عرصه تاتر و با توجه به تجربیات "فرشاد ارج" در همکارى بسیار با "رضاعطاران" در ساختارى از "کمدى موقعیت" که برگرفته از مواجهه کاراکترها با شرایط غیرمتعارف میدان جنگ است به تماشاگر ارائه مى شود و تسلط بخشِ بیشتر بازیگران آن در ایجاد این موقعیت ها و اداى دیالوگ هاى بسیار که با ریتم و ضرباهنگ بالا عنوان مى شود و طنازى هاى شیرین همراه با "میزانسن هاى جسورانه" دستاوردى جذاب را به تصویر مى کشد که با بهره گرفتن هدفمند از حرکات موزون و بازى رنگ و نور، لباس و گریم، اجراى موسیقى زنده و آوایى دوست داشتنى و در نهایت انرژى مثال زدنى بازیگران که در لابه لاى میزانسن هاى متنوع اجرا در تکاپو هستند تمپویى مناسب را به کار مى دهد که سبک اجرایى پر طراوتى به این اثر نمایشى مى بخشدو به یقین تماشاگر تا پایان لحظه اى به ساعت نگاه نخواهد کرد.
درباره این نمایش ساعت ها مى توان صحبت کرد ، ولى به همین میزان بسنده خواهم کرد و با افتخار باردیگر و شاید دوبار دیگر این نمایش را به تماشا خواهم نشست.
همگى خسته نباشید و چون ستارگان بدرخشید