در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال مرضيه علينقيان | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 13:52:25
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
🔶بستنی اکبر مشتی نخستین بستنی فروشی ایرانی است که در سال ۱۳۱۸ هجری قمری و در نزدیکی راه‌آهن تهران تأسیس شد.

▫️او نخستین ایرانی بود که به تجارت بستنی روی آورد. نام واقعی او اکبر جعفری ملایری بود که در سال ۱۸۶۸ میلادی در روستایی در ملایر به دنیا آمد.

▫️در سن ۲۰ سالگی با «ممد ریش» آشنا شد که با درباریان مظفرالدین شاه آشنایی داشت و از این طریق او هم توانست با بستنی آشنا شود.

▫️بستنی ایرانی که اکبر مشتی درست کرد با نوع خارجی آن کاملاً متفاوت بود. ایرانیان سرشیر، گلاب و زعفران را بیشتر می‌پسندیدند.

اکبر مشتی در نود و دو سالگی فوت کرد.
امیر مسعود و محمد فروزنده این را خواندند
sheida yari و مرضيه علينقيان این را دوست دارند
عالی بود 👐🏻
۱۳ اردیبهشت
sheida yari
عالی بود 👐🏻
ممنون از همراهیتون❤️
۱۳ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
*عمارت ٢٠٠ساله ی امیر بهادر*

این خانه از مجموعه خانه‌های با ارزش دوره قاجاریه و در اصل متعلق به حسین پاشازاده معروف به امیربهادر، وزیر دربار و وزیر جنگ مظفرالدین شاه قاجار بوده و مساحت آن در حدود ۳ هزار متر مربع است و شهرداری منطقه ۱۱ آن را به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری پایتخت معرفی کرده است
این بنا در اصل حسینیه امیر بهادر بود که بعد‌ها تحت تملک شرکت پخش سیگار ایران در آمد و در ‌‌نهایت درسال ۱۳۴۶ این عمارت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد برای انجمن آثار مفاخر ملی خریداری شد و تعمیراتی در آن صورت گرفت و اکنون نیز در تملک «انجمن آثار و مفاخر فرهنگی» است.
ساخت خانه امیر بهادر به دست معماران ایرانی با نشانه ها و سمبلهای سنتی ایرانیان و مربوط به دانش معماری عصر ناصرالدینشاهی است. این خانه قاجاری که سه طبقه است، دارای تالار آینه کاری شده بسیار زیبایی است که در بین خانه های قاجاری بی نظیر است.
پیش از آنکه به داخل ساختمان وارد شوید تابلوی سنگی بزرگی وجود دارد که بر سینه دیوار ایوان این ساختمان چسبانده ... دیدن ادامه ›› شده است
تابلوی نقره ای به خط نستعلیق که نشان اهدای امیر بهادر، به انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در سال ۱۳۰۴ شمسی است. در پایین آن نام افرادی چون علیاصغر حکمت، سید حسن تقی زاده، رضازاده شفق و افرادی دیگر وجود دارد.
در حیاط خانه امیر بهادر ، مجسمه نشسته نقاش ناصرالدین شاه کمال الملک ، مجسمه ایستاده علی اکبر دهخدا، که با طراحی یک مجسمه ساز شهیر فرانسوی و با چیره دستی فرامرز پیلارام به پایانی خوش انجامیده، هر اندیشه ورز و اهل نظری را به متن ادب و فرهنگ تمدن ساز ایرانیان ترغیب می سازد
در راهروهای عریض و سقف های بلند ساختمان امیربهادر تصاویر، نسخ، اسناد و دست نویس های فرهیختگان ایرانی به چشم می اید. خانه امیر بهادر دارای تالار بزرگ آینه کاری شده، زیرزمین آینه کاری شده، تالار بزرگ بالا، حوضخانه با تزئینات کاشی کاری و اتاق های متعدد برای برگزاری جلسات و سخنرانی ها و قرائت خانه عمومی و همچنین اتاق های دیگر با کارکردهای مختلف است. سرای امیربهادر صحن وسیعی دارد که بنای اصلی در ضلع شمالی و بنای دیگری شامل حوض خانه و دو اتاق و نیازمندی های مربوطه در ضلع جنوبی صحن احداث گشته است. محوطه بازی نیز به صورت حیاط و باغچه و حوض آبی کوچک در شمال بنای اصلی و ضلع جنوبی خیابان اهلی شیرازی وجود دارد که به فراخور وضع و موقعیت، از آن بهره برداری شده است. در داخل حیاط سه مجسمه برنزی وجود دارد که مربوط به کمال الدین بهزاد، نقاش مینیاتوریست قرن نهم هجری و دیگری کمال خجندی، عارف و شاعر قرن هشتم است که محمدعلی مددی آن را در ۱۳۵۷ ساخته و نصب کرده است. بنای گلخانه و ساختمان جدید جهت مخزن کتاب و جایگاه نگهداری کلیشه ها و دیگر متعلقات و محل دستگاه حرارت مرکزی است .بر دیوار راهروهای ساختمان، تابلوهایی از پادشاهان پهلوی و شاعران و افراد فرهنگی دیده می شود که افرادی همچون ابوالحسن صدیقی، آذرگیتی و کمال الملک آن را کشیده اند
درباره انجمن آثار ملی نیز بد نیست بدانید بسیاری از آرامگاه های مشاهیر مثل ابن سینا، فردوسی، خیام، نادرشاه، عطار، باباطاهر، اوحدی مراغه ای، ابوالحسن خرقانی، و همچنین چندین مجسمه و تندیس آنها از کارهای این انجمن است.
محمد فروزنده این را خواند
sheida yari این را دوست دارد
مفید بود 👐🏻
۱۳ اردیبهشت
امین موسوی ت
اینجا ساختمان اداری بود فکر کنم بازدید عموم ندارد
همینطوره، ولى با هماهنگى امکان بازدید وجود داره
۱۳ اردیبهشت
sheida yari
مفید بود 👐🏻
ممنون دوست خوب❤️
۱۳ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
*خانه موزه فروغ *
خانه پدری فروغ فرخزاد در محله امیریه، کوچه خادم آزاد واقع شده است. امیریه محله‌ای قدیمی در جنوب شهر تهران است که از ابتدای خیابان، ولی عصر (عج) حد فاصل میدان راه‌آهن تا خیابان امام خمینی را در بر می‌گیرد.
خانه پدری فروغ فرخزاد متعلق به اواخر دوره قاجار است و ساختمان ارزش تاریخی چندانی ندارد، اما به علت آنکه محل سکونت شاعر معاصر بوده تلاش برای ثبت اضطراری آن در دستور کار قرار گرفت.
این خانه در سال 1336 توسط پدر فروغ فروخته شده و مالک فعلی خانه‌، آن را در سال 1353 خریداری کرده بود. در این سالها بارها خانه بازسازی شده است، به طوری که خانه‌ی امروزی رنگ و بویی از خانه قدیمی و خاندان فرخزاد ندارد. این موضوع از طرف مهرداد فرخزاد که تنها بازمانده‌ی خانواده‌ی فرخزاد است نیز تایید شده است. تنها قسمتی که از بازسازی سالم باقی مانده است و خاطرات فرخزادها را به نمایش می‌گذارد زیر زمین خانه است.البته وقتی بنایی به یکی از مشاهیر تعلق داشته باشد، معماری آن چندان تاثیری در ثبت خانه ندارد
با پیگیری‌های انجام شده بالاخره خانه‌ی پدری فروغ فرخزاد در تاریخ سه مهر 1397 ثبت ملی شد. خانه پدری فروغ با شماره ثبت 32108 در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفت و از تخریب جان سالم به در برد و به خانه موزه فروغ فرخزاد تبدیل شد.
فروغ زمان فرخ زاد عراقی متولد دی ماه 1313 که به فروغ فرخزاد مشهور ... دیدن ادامه ›› است. فروغ شاعر نام آشنای ایران است. وی پنج دفتر شعر منتشر کرد که از نمونه‌های قابل توجه شعر معاصر فارسی هستند. پدر فروغ سرهنگ محمد فرخزاد عراقی و مادر وی بتول وزیری تبار بود.
بهنام دیناری این را خواند
Hossein Soofi و sheida yari این را دوست دارند
بسیار عالی 👌🏻
۱۳ اردیبهشت
خدا را شکر به همین راضی هستیم . هز بس که شنیدیم فلان جا و فلان جا مسجد شد.
۱۴ اردیبهشت
بهنام دیناری
خدا را شکر به همین راضی هستیم . هز بس که شنیدیم فلان جا و فلان جا مسجد شد.
امیدوارم ازش ب خوبى نگهدارى شه
۱۵ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید