در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال شاهین نصیری | درباره نمایش عروسی خان مظفر
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:33:44
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
عروسی خان مظفر ...

1. اول از همه میخوام این نکته ی تکراری رو که تقریبا بیشتر کاربران سایت بهش اشاره کردند یک بار دیگه عرض کنم شاید گوش گروه همیاری عزیز بدهکار حرف دوستان شد: این خلاصه داستان کوچک ترین ارتباطی به ماجرای عروسی خان مظفر نداره. خواهش می کنم این خلاصه قصه اصلاح بشه تا اطلاعات نادرست به مخاطب داده نشه.
2.دکتر ناصر بخت نمایش سنتی ایرانی یعنی سیاه بازی رو خیلی خوب میشناسه. نمونه های قدیم تر این گونه نمایشی رو اگه دیده باشید (به طور مثال نمایش عفریته ماچین که بار ها از شبکه های مختلف ماهواره ای پخش شده) حتما با المان های این کار آشنا هستید. این که غلام سیاه گاهی حرف هایی می زنه که به دوره ی تاریخی نمایش نمیخوره و از این طریق خنده از تماشاگر می گیره یه المان آشنا و شناخته شده در سیاه بازی محسوب میشه. البته من هم به دوستان دیگر تیوالی اقتدا می کنم و یه بار دیگه میگم: دوستان عزیز تئاتری! نمایشی های محترم ایران! اون بزرگوار رفت و تموم شد خواهشا دست از تیکه انداختن به اون عزیز سفر کرده بردارید :)
3. یه بار جایی این جمله رو شنیدم و به نظرم جمله ی درستی میاد: هر کلیشه ای بار اول یک شاهکار محسوب می شده! نمایش سیاه بازی هم از این قاعده مستثنی نیست. نمایشنامه ی خسیس مولیر رو اگه خونده باشید کاملا متوجه شباهت هاش با سیاه بازی خواهید شد. خسیس رو درام نویسان جهان از جمله شاهکار های ادبی می دونند ولی در مورد عفریته ی ماچین و عروسی خان مظفر چنین حکمی صادر نمیشه. البته این نمایش به عنوان سیاه بازی تمام و کمال یک چیز کم داشت اون هم پیام ... دیدن ادامه ›› اخلاقی انتهای داستان بود که نداشت. خوبه که دکتر ناصر بخت قصد زنده نگه داشتن سنن ملی رو دارند اما به هر حال این گونه نمایشی رو هم میشه دچار تغییر و تحول کرد. همین چندی پیش بود که شازده کوچولو به شیوه ی تعزیه خوانی اجرا شد و بعضی ها هم فریاد وا اسلاما سر دادند ولی همین حرکات تازه میتونه یه سبک رو از رخوت و رکود خارج کنه. این حرکت ها رو باید ارج نهاد. نمایش عروسی خان مظفر بیننده رو با لب خندان و دل شاد به خانه می فرسته اما در تاریخ نمایش ایران نامش نه به عنوان یک نقطه عطف یا یک اثر هنری مهم، بلکه به عنوان تکرار یک سنت قدیمی و یه اجرای خوب و بدون خلاقیت و نوآوری برده خواهد شد.

به هر حال خسته نباشید به همه گروه نمایش. ممنون از تلاشی که برای مخاطب انجام دادید.
اقا سلیقه ها خیلی متفاوته...مثلا تو همین سنگلج من سرآشپز رو دیدم که اصلا بنظرم بامزه نبود ولی یعده از خانواده هایی که اومده بودن ریسه میرفتن...بنظرت مث دختر یانکی یا خدای کشتار یا...میتونه همه سلیقه ها رو پوشش بده و بخندونه؟ یا مخاطب خودش رو داره؟
۱۲ اسفند ۱۳۹۲
جناب نصیری عزیز..گاهی باید خودت رو رها کنی و بخندی و لذت ببری..موافقم باهاتون ..دقیقا..در مورد منم صدق میکرد..چون 3/2 تا نمایش کمدی ای که با پیشنهاد دوستان رفتم کاملا خودمو رها کردم در حدی که دیگه جایی برای نقد جایز ندیدم البته از جانب خودم..
۱۳ اسفند ۱۳۹۲
از اون جالب تر اتفاقی که در نمایش شایعات افتاد این بود که شبی که من اجرای شایعات رو دیدم امیر جعفری دو صندلی آن طرف تر نشسته بود، و به قدری شدید و از ته دل می خندید که صداش سالن رو برداشته بود! همین مونده بود بریم به امیر جعفری هم تذکر بدیم :) اساسا اون تئاتر باید می خندوند و کارش رو هم بسیار خوب و حرفه ای انجام داد. حق با شماست.
۱۳ اسفند ۱۳۹۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید