در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | آیدا عبداللهی: `"به بهانه ی میلاد رسول ملاقلی پور": «رسول ملاقلی پور» در ۱۷ شهریور س
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 04:05:33
`"به بهانه ی میلاد رسول ملاقلی پور":
«رسول ملاقلی پور» در ۱۷ شهریور سال ۱۳۳۴ در محله جوادیه تهران بدنیا آمد. به گفته خودش کودکیش در فقر و سختی گذشت.
وی در روزهای آغازین انقلاب عکاسی را به طور آماتور آغاز کرد و با شروع دفاع مقدس، به صورت حرفهای به ادامه آن پرداخت و پس از آن به ساخت فیلم مستند از عملیات مختلف دفاع مقدس پرداخت و فیلم کوتاه «شاه کوچک» را با دوربین ۱۶ میلیمتری ساخت که موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم از جشنواره وحدت شد. او نخستین فیلم بلند خود را در سال ۱۳۶۳ با نام «نینوا» ساخت و به این ترتیب به سینمای حرفهای راه یافت.
با ساخت «پرواز در شب» در سال ۱۳۶۵جایزه بهترین فیلم را از جشنواره پنجم فیلم فجر بدست آورد. با فیلم «افق» قدرت کارگردانی خود را به رخ همگان کشید و با ساخت «مجنون» و «خسوف» همگام با شرایط روز حرکت کرد. اما با فیلم «پناهنده» نزد منتقدان به محبوبیت رسید و در سال ۱۳۷۴ یکی از بهترین فیلمهایش به نام «سفر به چزابه» را ساخت، که کاندید سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی شد، اما در اکران با شکست مواجه شد.
در سال ۱۳۷۷ فیلم «هیوا» را ساخت که در جشنواره هفدهم فیلم فجر جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم را علاوه بر جوایز دیگر نصیب خود کرد.
در سال ۱۳۷۸ ملاقلیپور فیلم سه اپیزودی «نسل سوخته» را ساخت و خیلی چیزها را ثابت کرد. نسل سوخته شاهکار ملاقلیپور است. «قارچ سمی» که در سال ... دیدن ادامه ›› ۱۳۸۰ ساخته شد، تمام ضعفهای «کمکم کن» و تمام قوتهای نسل سوخته را یکجا با خود داشت. «میم مثل مادر» ملاقلی پور که با استقبال عمومی مواجه شده بود یکی از آخرین فیلمهای او بود.
ملاقلی پور در سفر خود به کربلا برای بازدید لوکیشنها از فرصت استفاده کرد و مستندی نیز به نام "شش گوشه عرش "را جلوی دوربین برد که آخرین اثر او محسوب میشود. او در سفر خود به آنجا متوجه شد که هنرمندان اصفهانی در آنجا مشغول طراحی ضریح امام حسین هستند. دو شب حضور در کنار این هنرمندان به فیلم مستندی بدل شد. قرار بود بخش دیگر از تصویربرداری این فیلم مستند نیز در اصفهان انجام شود. ملاقلی پور این فیلم را به صورت افتخاری کارگردانی کرد، بعد از فوت او یک مستند برایش ساخته شد.
از دیگر آثار او میتوان به «رویای جوانی»، «مزرعه پدری»، «قارچ سمی»، «سفر به فردا»، «تا آخرین نفس»، «دشت ارغوانی»، «پناهنده»، «راز خنجر»، «مرغابی وحشی»، «پاتال و آرزوهای کوچک» اشاره کرد.

رسول ملاقلی پور، کارگردان ایرانی، روز ۱۶ اسفند ماه سال ۱3۸۵ در سن ۵۱ سالگی، در پی سکته قلبی درشهر نوشهر درگذشت.
روحش شاد و یادش گرامی.

او را صبح روز پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۸۵ در مراسمی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونت امور سینمایی و انبوه علاقمندان و دوستداران کارگردان عرصه دفاع مقدس سینمای ایران تشییع شد.
میم مثـــــــــــل مادر....

روحــش شاد و قرین رحمت پروردگار
۱۸ شهریور ۱۳۹۰
بابت اشتباهی که در ذکر عنوان شد از دوستان عذر می خوام و اصلاحش کردم.
۱۸ شهریور ۱۳۹۰
محمد عمروابادی (mohammad)
سپاس خانم عبداللهی.
۱۸ شهریور ۱۳۹۰
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید