در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | صمد چینی فروشان: درباره ی نمایش مرگ فروشنده: راز بقا و جاودانگی آثارمکتوب نمایشی وسی
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 22:21:15
درباره ی نمایش مرگ فروشنده:

راز بقا و جاودانگی آثارمکتوب نمایشی وسیالیت ارتباطی آن ها درطول تاریخ ، نه در بازتولید عین به عین آن ها بلکه، در چگونگی "خوانش" آن ها دراعصار مختلف نهفته است.ازاین نظر،اجرای برهانی مرند از نمایش مرگ فروشنده،"خوانش" بومی و معاصری ازاثرمیلراست که ضمن حفظ ویژگی های ساختاری ومعناشناختی اثر مبدا و انتقال صریح وموثرمفاهیم آن - که شاید برخی ازان ها مثل مفهوم"رویای آمریکایی" وضرورت وجودی تامین اجتماعی، امروزه به قدر دوران آرتورمیلر، برای مخاطب ایرانی موضوعیت نداشته باشد– ازآن، اثری با حداقل فاصله از نیازها و مسائل مبتلابه جامعه ی ایرانی فراهم می کند.جابجایی های اعمال شده درپیرنگ داستان و حذف وتعدیل های به موقع وبجایی که برهانی مرند وگروه مشاوران او:محمد یاراحمدی و آرش پارساخو درمتن صورت داده اند،به شکل گیری درام قدرتمند وتازه ای منجرشده است که دران، یکی ازمفاهیم و درون مایه های فرعی نمایشنامه ی آرتورمیلر، یعنی بی بند وباری جنسی ویلی لومان که بیف ازان به "دروغ گویی" تعبیر می کند، در شکست تحصیلی وسرگردانی های بیف و هپی در زندگی،چنان جنبه ی محوری پیدامی کند که سایر رویدادهای نمایش ازجمله آشفته گی های ذهنی ویلی،مرورهای دائمی او درگذشته و مرگ خود خواسته ی او(به نماد فروپاشی جامعه) نیز نتیجه ی وجودی آن به نظرمی رسد.جابجایی های اعمال شده درپی رنگ وحذف و تعدیل های اعمال شده،در روند روایت متن اصلی همچنین ،باعث شکل گیری ریتم نفس گیری در روند روایت شده است که ضمن تعدیل سردرگمی های اولیه ی حاصل از برخی میزانسن های رادیویی تحمیل شده ازطریق طراحی صحنه، تمام ذهن و روح تماشاگر را مجذوب رویدادهای نمایش ... دیدن ادامه ›› می کند.

صحنه ی مربوط به مرگ ویلی،ازجمله صحنه های بسیارزیبا ومفهومی نمایش است که بصورت،استعاره ای از "فروپاشی" جامعه ی برآمده از"دروغ" خودنمایی می کند. به این ترتیب،تراژدی مرگ فروشنده ی نادربرهانی مرند و گروه او را می توان تراژدی جامعه ی بناشده براساس "دروغ" تعبیر و تحلیل نمود. دراین "خوانش"، ویلی لومن را دیگر نمی توان قربانی بی‌عدالتی و بی‌رحمی جامعه دانست. او پایه گذارفرهنگ دروغ گستر و تربیت ظالمانه ای بوده است که به مرگ خود او و فروپاشی بنیان خانواده(جامعه) انجامیده است.
آقای چینی فروشان !
خوانشِ آثارِنمایشی مانعی ندارد امّا آماده خوریِ آقایان بُرهانی مرند ویاراحمدی ودوستان بیشتریک مصادره به مطلوب است ! ایکاش آقایان که سالهاست تکلیفِ نمایش های رادیوئی را تعیین میکنند ودستی هم درتئاتردارند همّت میکردند وَآراء ونظراتِ خود را درقالبِ نوشته ای ازخودشان به سمع ونظرمخاطبان میرساندند واگراینگونه خوانش هارا مُجازتشخیص میدهند با مقابله به مثلِ دیگران برخوردی ایجابی میکردند نه اینکه با نفیِ خوانشِ دیگران مُلجاء سهل الوصولی برای ضعفِ استدلالِ عقلی خودبیابند که فرعِ زایدِبراصلی است که بَدَلِ مایَتحلّلی بیش نیست ! وباقی قضایا !!
۲۱ دی ۱۳۹۳
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید