در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | محمدرضا ایمانیان درباره نمایش شاه لیر: نمایش شاه لیر را روز جمعه 9 آذرماه در سالن اصلی تئاترشهر دیدم و خلاصه
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 20:39:43
نمایش شاه لیر را روز جمعه 9 آذرماه در سالن اصلی تئاترشهر دیدم و خلاصه نظر درباره کیفیت اجرا این است

کارگردانی بد
طراحی صحنه، نور، لباس ضعیف
بازیگران مهمدی سلطانی (لیرشاه) عالی، ناصر عاشوری (دلقک) عالی، الهمام پاوه نژاد (ریگان) خوب، رحیم نوروزی (ادموند) خوب
بهاره رهنما (گانریل) فاجعه
سایر بازیگران ضعیف

توضیحات تشریحی:

رویکرد کارگردان در برخورد با نمایشنامه شکسپیر مشخص نبود. جایی دیالوگ های کلاسیک و بازی های آرکاییک می شد و گاهی محاوره ... دیدن ادامه ›› ای و امروزی. کارکرد موسیقی در نمایش و گروه کلی ها مشخص نبود. اگر برای رفع خستگی و ایجاد تنوع در فضای بصری نمایش استفاده می شدند که ابدا این کارکرد اتفاق نمی افتاد و اگر برای جلو بردن داستان و بیان قسمت هایی از اثر که قرار نیست ببینیم کارکرد داشتن که بازهم کاربردی نبودند.
کارگردانی ضعیف اثر باعث شده بود انرژی عظیم و باور نکردنی مهدی سلطانی که بسیار قوی ظاهر شد تبدیل شود به موتور محرکی که فقط سینه خیز اثر را به خط پایاین برساند.
الهام پاوه نژاد حضوری به اندازه و اجرایی با کیفیت داشت بدون خودنمایی که نشان از هوش این بازیگر کارکشته تئاتر دارد اما در قالب کلی اثر به مانند سلطانی تنها نجات بخش اثر بود تا به پایان برسد و به دلیل کیفیت پایین نمایش، حیف شده است.
ناصر عاشوری در نقش دلقک نیز تمام تلاش خود را کرده تا بهلولی جذاب روی صحنه خلق کند و تا حدود بسیاری نیز موفق عمل کرده است اما از قسمت دوم نمایش عملا کارکرد خود را از دست داده و ساخت و سازی که در قسمت اول اجرا می رفت که در نیمه دوم جواب دهد به یکباره به حاشیه رفته و در انتها به شکل نامشخصی حذف می شود.

بهاره رهنما در مقیاس وسیعی بازی بد و کاراکتری نامتوازن روی صحنه ارائه می دهد و به هیچ عنوان نتوانسته از قالب اجراهای گذشته خود خارج شود و به هیچ عنوان ادبیات آرکاییک نمایشنامه در بیان او نمی گنجد و بازی نامتوازنی را ارائه می دهد که یکی از اصلی ترین نقاط ضعف بازی ها است.

طراحی صحنه و لباس و همچنین نور کدر و بی روح که از جذابیت های بصری اثر بسیار کاسته و نمی تواند مخاطب را تا انتها مجذوب خود نگاه دارد.

در کل این اجرا با ارائه ورژنی بی روح از اثر جاودان شکسپیر بیشتر برای حیف و میل کردن تلاش برخی بازیگران کارکرد داشت و تلاش برای همسان سازی برخی دیالوگ ها با شرایط روز جامعه ایران در دل آن، نه تنها جواب نداده بلکه به واسطه کارگردانی ضعیف اثر نتیجه معکوس داشته است
ارزش یک بار دیدن را دارد اما قطعا ارزش پیشنهاد و معرفی کردن به دوستان را خیر