در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | مهرداد فرنیان: گام به گام تئاتر نمایشنامه خوانی در رابطه با نمایشنامه خوانی گ
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 09:02:48
گام به گام تئاتر


نمایشنامه خوانی

در رابطه با نمایشنامه خوانی گفته میشه که دوره رشد و شکوفایی اون مصادف با جنگ های داخلی انگلستان و به طبع آن تعطیلی تئاتر های عمومی و صحنه ای لندن بوده و در ایران هم با دوران تعطیلی و آتش کشیدن تئاترهای لاله زار مقارن میشه و نقل قول میکنم از استادم عزت الله انتظامی که تعطیلی سالن های تئاتر بهونه ای شده برای شکل گیری محافل و مجالس جمع و جورتر برای خوانش نمایشنامه های نویسندگان آن دوره.
اما چیزی که مشخصه متون نمایشی که برای نمایشنامه خوانی انتخاب میشوند بایستی ارزش ادبی و بلاغی بالایی داشته باشند و برای دریافت و درک درام ... دیدن ادامه ›› ، نیازی به عناصر و امکانات اجرا نباشد . هرچند در نمایشنامه خوانی برای کمک به درک فضا و انتقال آن به تماشاگر از نور ، اصوات ( در صورت لزوم ) و مهمتر از همه بیان تحلیل شده و درک شده نقش خوان یا بازیگر و نحوه حضور مینی مالیستی وی و حس و حال و لحن اجرا استفاده نمود .
در رابطه با پروسه نمایشنامه خوانی باید عنوان کنم که این پروسه به دلیل مواجهه ای که با یک متن ادبی یا مفهومی و کاملا دیالوگ محور داره شاید دشوارتر و زمانبرتر از یک متن صحننه ای بوده و اونچه که لازم میدونم اشاره کنم اینکه این پروسه یک نوع مستقل نمایش هست و لزوما پیش نیازی برای اجرای صحنه ای نیست . اما گاهی میتوان برای رونمایی از یک متن تازه ترجمه شده یا متن خام با ارزش ادبی بالا برای سنجش بازخورد آن در بین مخاطبان و رسیدن به تجربه تحلیلی-بیانی-اجرایی ، با اطمینان بیشتری به سراغ اجرای صحنه ای رفت .
تحلیل درست و ارائه ی با بیان خوب و صحیح ، استفاده بجا از مکث و آکسان گذاری مناسب، گفتار آهنگین و جذاب ، صدای دلنشین و گاها دل ریش کننده از خصوصیات نقش خوان باید باشه .
اولین جلسه ی کارگاه نمایشنامه خوانی گروه هم اندیشان «موج اندیشه تئاتر» سوم اردیبهشت ۱۳۹۱ در پلاتوی خسرو شکیبایی آموزشگاه سه نقطه برگزار شد.

این برنامه که با همکاری سایت دیوار تئاتر شهر، سایت تئاتربازها، آموزشگاه سه نقطه و سایر دوستان دست اندرکار و فعال در زمینه ی تئاتر برپا شده بود، با هدف محوریت خوانش نمایشنامه ها در برنامه های آتی به پایان رسید.

در جلسه ی امروز ایده ها و نظرات اعضای شرکت کننده با یکدیگر به اشتراک گذاشته شد و چهارچوب های کلی روند برگزاری کارگاه تبیین گردید. ... دیدن ادامه ››

قابل ذکر است که جلسه ی بعدی این کارگاه که به سرپرستی آقای مهرداد فرنیان ادامه خواهد یافت، با بیان توضیحاتی در ارتباط با اصول کلی فن نمایشنامه خوانی برگزار خواهد گردید و جلسات بعدی نیز با همکاری اعضای شرکت کننده جهت خوانش و نیز تحلیل نمایشنامه ها در نظر گرفته خواهد شد.

زمان و مکان برگزاری جلسات بعدی متعاقبا از طریق همین پایگاه و یا تارنمای گروه هم اندیشان «موج اندیشه تئاتر» به آدرس http://theaterthoughtwave.blogfa.com/ به اطلاع دوستان خواهد رسید.

پست الکترونیکی گروه: theater.thought.wave@chmail.ir
۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۱
سلام جناب مهرداد فرنیان
یه درخواستی داشتم خدمت تون،با توجه به اینکه من یکم مسیرم دور هست، یعنی اصلاً تهران نیستم،میخواستم اگه امکانش هست تاریخ و ساعت مشخص برگزاری این دوره از کلاس هارو درج کنید

شاید منم بتونم در کارگاه شما شرکت کنم که البته باعث افتخار است

ممنون
۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۱
سلام خدمت شما سرکار خانم دهقان
باعث افتخاره که در خدمت شما باشیم
زحمت امور هماهنگی جهت برگزاری جلسات آتی با دوستان فعال در موج اندیشه تئاتر بوده و پیشنهاد میدم برای اطلاع از برنامه جلسات آتی ایمیلی به پست الکترونیکی گروه بزنید تا دوستان با شما مکاتبه نمایند.
پست الکترونیکی گروه: theater.thought.wave@chmail.ir
۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید