در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | عرفان بیک
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:08:20
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید


برای این فیلم درِ پیت جا نبود ؟ ما بیایم ؟
نقد و بررسی فیلم «حدود هشت صبح» به کارگردانی «منوچهر هادی»
عرفان بیک


فیلم کلیشه ای/سینمایی «حدود ساعت ۸ صبح» به نویسندگی و کارگردانی «منوچهر هادی» و تهیه کنندگی «محمد صادق رنج کشان» از تاریخ ۱۷ آبان ۱۴۰۲ ... دیدن ادامه ›› در سینما های سراسر کشور در حال اکران است ، این فیلم که پتانسیل طرح آن نهایتاً می توانست یک فیلم کوتاه ۱۵ دقیقه ای باشد ، اما با مهمل و هجوگویی ، ۱۰۰ دقیقه به طول انجامید ،«برای این فیلم درِ پیت جا نبود ، بیایم؟» نقل قولی از زبان یکی از مخاطبین این اثر در بدو ورود است ، معرفی شخصیت محوری در پرده آخر این نمایش اتفاق می افتد. تم این فیلم شکاکی است و بن اندیشه آن قضاوت کردن به نا حق که در نهایت با یک روایت کلیشه ای به پایان انجامید ، نا گفته نماند که تبحر و ذکاوت «منوچهر هادی» در استفاده از خانواده خودش و حواشی پیراموش در کشاندن مخاطب به پای این فیلم و ایجاد تعلیق برای نشاندن ایشان تا دقیقه آخر قابل تحسین است .


فیلم سینمایی «حدود ۸ صبح» به کارگردانی «منوچهر هادی» و تهیه کنندگی «محمد صادق رنجکشان» که از تاریخ ۱۷ آبان ماه در سینما های کشور در حال اکران می باشد ، این فیلم به سراغ یک موضوع تکراری و کلیشه ای یعنی «خیانت» رفته است ، طرح یک خطی این فیلم ؛ داستان مردی است که به سبب اشتباهی ، مرتکب قتل می شود . به او حکم قصاص می دهند و در نهایت با پایان بندی کلیشه ای ، شاکی رضایت می دهد و مرد آزاد می شود . پتانسیل قصه این فیلم نهایتاً‌ می توانست به ساخت یک فیلم ۱۵ دقیقه ای ختم شود ، اما با هجو ها و گزاف هایی که به راحتی می توان با یک شبکه استدلالی آن ها را از فیلمنامه حذف کرد و در پیشبُرد داستان هیچ تأثیری ندارند ، به یک فیلم بلند ۱۰۰ دقیقه ای بدل شده است ، «منوچهر هادی» با ایجاد داستان های فرعی و تعلیق ، سعی بر آن داشته تا پتانسیل این فیلم را افزایش دهد ، اما موفق نبوده است .

«منوچهر هادی» دست به گریبان انواع و اقسام تکنیک ها شده تا در این فیلم تعلیق ایجاد کند تا حوصله مخاطب سر نرود ، که البته در این امر موفق بوده است و ذکاوت او قابل تحسین است ، اما اینکه آیا توانسته این داستان های فرعی و ستیز ها را به داستان اصلی به خوبی ببافد ؟ مسلماً خیر ، او در این امر موفق نبوده و با حذف ۸۵ دقیقه از این اثر به روند داستان هیچ لطمه ای وارد نخواهد شد ، شخصیت پردازی کاراکتر آیا اتفاق افتاده است ؟

در فیلم «حدود ۸ صبح» به شخصیت هیچ یک از کاراکتر ها مشخصاً پرداخت نشده است ، و تنها کارکتر «لیلا» با بازی «سارا رسول زاده» همسر «رضا آهنچیان» با بازی «کامبیز دیر باز» است ، که می توان بویی از کهن الگوی «هرا» را در آن جُِست . که «لیلا» به طبع هرایی بودن کاراکتری شکاک است که مدام به همسرش شک می کند ، اما از آنجایی که او کاراکتری است عاشق و متعهد به همسر ، هر کاری می کند تا همسرش آسیب نبیند.

کاراکتر «لیلا» و کاراکتر «امیر مهدی میثاقی» با بازی «منوچهر هادی» نقش کاراکتر های شکاک را بازی می کنند که باعث شده اند این فیلم تم شکاکی را به خود بگیرد .
و طبعاً بن اندیشه آن قضاوت نا به جا و زود هنگام همسران است .

مطابق آنچه در بالا گفته شد ، فیلم سینمایی «حدود هشت صبح» به هیچ عنوان معیار ها و فاکتور های یک فیلم بلند سینمایی را چه از منظر فیلمنامه و چه از منظر فیلم ندارد ، اما مطابق با خواست و سلیقه مخاطبانش به آن پرداخته است و مخاطبان را ۱۰۰ دقیقه صرفاً سرگرم می کند ، آیا شما به دیدن چُنین فیلمی می روید؟

مهرناز خلیلی (mehrnazkhalili)
بنده به شخصه به دیدن هیچ اثری از آقای هادی نمیرم. به نظرم اصلا کارنامه ی قابل دفاعی ندارن.
۱۰ آذر ۱۴۰۲
دقیقا باشما موافقم. سینما صنعتی شده هنر صنعتی شده. کلا دنیا صنعتی شده متاسفانه. بخاطر کار کردن و درآمد داشتن ارزش هارو زیرپا میذارن و هرچیزی رو تولید و بازی میکنن
۲۸ اسفند ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
جناب دکتر با دراماتوژی بسیار بسیار بسیار هوشمندانشون کاملا در امر ضرورت تئاتر ( هنر تماشا کردن و تماشایی شدن ) عملکرد موفقی داشتن ، بنده پژوهشی در باب تماشاگر تئاتر انجام داده بودم و او را با بحث کاتالیزگر در علم شیمی بررسی کرده بودم که کاملا این کنش تطبیق داشت و جناب دکتر تئاتر کشورمان را به خوبی وارد مرحله جدیدی از درام ثانویه کرده اند . با تشکر از نمایش خوبتون .
ظفر سهرابی نیا (zsohrabinya)
سپاس از مهرتان 🤗🎭
۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
ظفر سهرابی نیا (zsohrabinya)
سپاس از مهرتان 🤗🎭
۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

شعر و ادبیات
تئاتر
موسیقی
سینما

تماس‌ها

erfanbeyk1996@gmail.com