در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال جواد | درباره فیلم فروشنده
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 17:45:47
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
چند سوال ساده از آقای افخمی در مورد اظهارات اخیرشان در برنامه هفت در مورد فیلم فروشنده

1- چرا برای فیلمی که نقد میکنی یک منتقد مخالف و یک موافق نمیاری؟ اگر هم آدم بی انصاف باشه میتونه دو مخالف و یک موافق بیاره. اما آوردن دو مخالف اسمش چیه؟ بماند.
2- چرا اینقدر با لرزش صدا و با تعصب بر علیه فیلم حرف زدی؟ در حالیکه مدعی هستی فیلم رو نقد میکنی و تفکر رو نقد نمیکنی. خودت و آقای فراستی خوب میدونید که اتفاقا در این مورد و موارد مشابه شما تفکر رو نقد میکنید نه فیلم رو. چون فیلم فرهادی در بدبینانه ترین نگاه، از نظر تکنیکی از اکثر فیلمهای امروز سینمای کشور بهتر هست.
3- چرا اینقدر با جشنواره مخالفین؟ برخلاف چیزی که ادعا میکنید و خودتون هم میدونید که بخاطر مسائل سیاسی مطرحشون میکنید اکثر جشنواره ها داورهاشون آدمهای فنی سینما هستن و تقریبا تمام کارگردانهای بزرگ عالم سینما که تمام تئوری پردازها و کتابهای بیس سینما قبولشون دارن تو این جشنواره ها شرکت می کنن و جایزه میگیرن حتی کارگردانهای مستقل سینما مثل جیم جارموش یا اسکورسیزی و خیلی های دیگه هم در این جشنواره ها شرکت میکنن. هیچ جای دنیا در مورد جشنواره های سینمایی این حرفا رو نمیزنن چون واقعا صحت نداره. ولی تو ایران برای عوام فریبی و منفعتی که برای یه عده داره این حرفای عجیب رو میزنن.
4- میگی "سینمای ... دیدن ادامه ›› اجتماعی یا فیلمهای سیاه نما". یعنی هر فیلم اجتماعی سیاه نما هست؟ دوستاتون فیلم اجتماعی زیاد ساختن حواست باشه.
5- چرا باید داستان فیلمی رو که تازه رو پرده رفته لو داد این هم نقد فنی هست یا غرض و ...؟
6- گفتی "منتقدین برنامه نظرشون رو گفتن من هم نظرمو گفتم". چرا باید دائم به جای نظرات کارشناسی نظرات شخصی رو بشنویم؟ شاید شما با یک شخص یا تفکر مشکل داشتی نظر شخصی تو مخالفش بود چراباید تلویزیون ملی دائم نظر شخصی شما رو پخش کنه ولی مثلا نظر شخصی اصغر فرهادی رو راجع به برنامه شما پخش نکنه؟
7- دوستانتون با تبلیغات ماهواره و تلویزیون و بلیطهای نیم بها و بلیطهای مدارس و مجامع و سازمان ها و کودکستانها و اغذیه فروشیها چقدر می فروشن؟ این فیلم فروشنده ولو بدترین فیلم، بدون هیچ تبلیغات در این مدت کم چقدر فروخته؟ تا حالا میگفتین فیلمهای روشنفکری نمیفروشه میگفتین فیلمهایی که از دل سینمای مردمی میاد میفروشه و ذائقه مخاطب رو میشناسه و فیلمهایی که برای جشنواره ها ساخته میشن نمیفروشن. حالا چطور شد؟ لابد مردم واپسگرا شدن؟
8- اگه تو روزنامه یا فضای مجازی بر علیه شما یا نظراتت حرف زدن تو روزنامه یا فضای مجازی جواب بده نه در تلویزیون ملی. یا اینکه اجازه بده نظرات مخالفین و دلیلهاشون هم مثل شما از تلویزیون پخش بشه (که عمده اعتراض ها به شما این بود که چرا فیلم رو به جای نقد، تخریب میکنی)
9- کدوم تفکر تو این سالها تو سینمای کشور از وحشت و تهدید و گروه های فشار استفاده کرده و خواسته هاش رو پیش برده؟ این قشر روشنفکر جامعه ما چه ابزاری چه رسانه ای دستش هست که بتونه شما رو تهدید کنه؟ کجا حرفش خریدار داشته؟ کجا بهش احترام گذاشتید؟
10- چه لزومی داره شما فروشنده رو با سایر فیلمهای فرهادی مقایسه کنی؟ شما فیلم رو ببین و نظرت رو بگو. چه کار به عقب گرد یا جلو گردش داری؟ کافیه فیلم رو با فیلم های روی پرده امسال یا این سالهای سینمای ایران مقایسه کنی. من نگویم چه کن ار اهل دلی خود تو بگوی.
11- همون کارشناسانی که شما میگید به این فیلم نمره پایین دادن همونایی هستن که تو جشنواره ها داورن، شرکت میکنن، نقد مینویسن. بالاخره قبولشون دارین یا نه ؟
12- کسانی که با سیستم نمره دهی متاکریتیک آشنایی دارن میدونن که اتفاقا نمره هفتاد و پنج نمره نسبتا بالایی تو این سایت هست. باز بستگی داره فیلم رو با پالپ فیکشن مقایسه کنی یا با فیلم های دورهمی دوستان. ضمنا کار سختی نیست که نمره IMDB فیلم رو هم ببینی که نظر مردم هست.
13- "فشارهای زیادی هست که فیلم فروشنده به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی بشه"؟ جل الخالق! از طرف کی؟ کسانی که فشار میارن چه ابزاری دارن که حرفشون رو به کرسی بنشونن؟ "تهدید میکنن که فیلم رو ببرین اسکار"؟ "فشار، ترس، تهدید و فحاشی"؟ عجب!
14- "فیلم فروشنده فرهادی فیلم خیلی بدیه" دقیقا یعنی چی؟ والله این نقدای شما رو باید ترجمه کرد بین المللی کرد
15- "آکادمی اسکار تو سالهای اخیر تا حدود زیادی اعتبارش رو از دست داده"؟ بر اساس چه سند و منطقی این حرف رو میزنی؟
16- فرمودی "جشنواره کن به فیلمهای همجنسگرا آوانس میده". میتونی بگی چند درصد جوایز کل تاریخ کن به اینجور فیلم ها رسیده؟ عبارت های کلیدی جشنواره کن و اون عبارت رو سرچ کن. ببین آیا اگر همچین چیزی بوده تا حالا به ذهن هیچکس تو دنیا نرسیده که راجع بهش صحبت کنن؟ شما این حرف رو زدی "که در جهت جایزه گرفتن فیلم فروشنده در کن امسال فضاسازی کنم"؟ بعد کدوم داور کن به این فضاسازی ها توجه کرده؟
17- "همه فیلمهای اون لیست هشت تایی از فروشنده استحقاق بیشتری دارن برای معرفی به اسکار"؟ مطمئن؟
18- خودت با نشون دادن نمره و رتبه فیلمهای فرهادی در یکی از معتبرترین سایتهای سینمایی نشون دادی که فرهادی در چه جایگاه هنری هست وآیا میشه ایشون رو با هرکسی مقایسه کرد یا با هر روشی تخریب کرد؟ پاسخ خیر هست.
دوست تیوالی عزیز
اگر چه من این برنامه را ندیدم ، ولی اگر این آقایون نقاد این گونه اصغر فرهادی و جشنواره کن و اسکار رو زیر سوال بردن ،باید بگم که مردم با حضورشون در سینماها و بالابردن کل فروش فیلم فروشنده، و نیز دفاعیه های مردم در شبکه های مجازی از فرهادی خود گواه این اصل است که آنها ، که امثال این نقادها به نرخ روز خور از چه جناحی هستند و اهداف آنها چیست!!!
و زیبایی کار اینجاست که هر قدر که جشنواره فجر ، فرهادی رو نادیده بگیره ، درواقع عزم این مرد رو قوی تر میکنه برای ساختن فیلم بهتر در رده های بین المللی.
خوشبختانه آنقدر در دنیا این چهره محبوب شناخته شده است که با حرف دو مرد به ظاهر نقاد!!!!! از توانمندی این مرد ذره ای کم نشود.
۲۹ شهریور ۱۳۹۵
بله همینطوره. اگرچه شاید ارزش دیدن نداشته باشه ولی میتونید صحبتهای آقای افخمی رو اینجا ببینید
http://www.aparat.com/v/u16Sc

و نقد آقای قطبی زاده و فراستی بر فیلم
http://www.aparat.com/v/ETuMg
۲۹ شهریور ۱۳۹۵
فقط یادآوری کنم که درصد 75% سایت metacricit حاصل نتیجه تنها ده نقد از این فیلم هست که 8 تا مثبت و 2 تا mix و 0 منفی هست، یعنی اصلا نقد منفی از این فیلم توی سایت مورد اشاره وجود نداره، و هم چنین همه منتقد ها هنوز نظرشون رو در این سایت ثبت نکردن و استناد به سایت بابت این فیلم به گفته خود سایت تا هشتاد روز آینده درست نیست. مثلا برای فیلم جدایی 41 نقد وجود داره... آقای افخمی هم به جای رفتار بچه های دو سه ساله بهتر از قبل ی مطالعه ای داشته باشن روی سایت ها اینقدر راحت مردم رو احمق فرض نکنن...

پ . ن: این فیلم بد است، شبیه نقد هایی تیوالیه نه برنامه ای که از تلویزیون ملی یک کشور پحش بشه...

خوبه آخرش قهر نکرده پاشو بکوبه زمین!
۲۹ شهریور ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
* خطر لو رفتن داستان *
اگر کوبریک در فیلم درخشش، هراسناکی، پلیدی و خشونتی که میتونه در یک انسان پدیدار بشه رو به بهترین و تکان دهنده ترین نحو نشون میده، اونجا بیننده دیدگاه کوبریک رو تایید میکنه: بله واقعا درون انسان چقدر میتونه وحشتناک باشه. در واقع کوبریک طوری زشتی رو نشون میده و میگه وجود داره که شما از زشتی نفرت پیدا می کنید و میگید آره راست میگه چقدر زشته که انسان اینطور باشه یا اینطور هست. اما زمانه ما، قرنی که تشخیص زشتی و زیبایی در بستر اجتماع و فردیت مشکل شده و نیروهای خیر و شر در هم آمیخته شده، دعوت به خیر مهمتر از نشون دادن وضعیت شر موجوده. یک مشکل اساسی فیلم های قرن بیست و یکم نه در ایران بلکه در جهان نشون دادن خشونت و پلیدی انسان بصورتی بی پرواست، نه اونطور که بیننده از این خشونت نفرت پیدا کنه بلکه طوری نشون داده میشه که اولا به سرگرمی تبدیل میشه ثانیا روح بیننده رو تکون نمیده که آهای ببین چقدر این آدم این جور جامعه بده. نمونه دیگه فیلم گنج‌های سیرامادره، جان هیوستون هست که با حفظ ساختار قصه گو، سرگرم کننده و با کارگردانی و بازیهای عالی و فارغ از شعارهای سطحی نشون میده که آهای ببین حرص و طمع چقدر چهره ات رو کریه میکنه. جالب اینه که این فیلم ها اصلا در دام ابتذال شعارهای سطحی اخلاقی نمی افتند و پیام رو در قالب یک ساختار روایی به بهترین نحو منتقل میکنن. درواقع پیام و فیلم از هم جدا نیستند و یکی هستند. بنابراین، حتی این فیلم ها، میتونن در بهبود سلامت فکری و اخلاقی یک جامعه بطور ناخودآگاه موثر باشند. اما در فیلم فروشنده اگرچه شکنندگی روح انسان و قابلیت نزول پذیری انسان در شخصیت عماد به خوبی نشون داده میشه، اگرچه وجدان بیدار رعنا همچنان وجود داره اما سیلی عماد بر صورت مرد یک معنای مهم داره و اون اینکه تو نمیتونی از این آزمایش سربلند بیرون بیای. در واقع این پیام جبرگرایانه فرهادیه: اگرچه ممکنه در شرایطی از پسِ انسان بودن بربیای ولی جایی هست که دیگه نمیتونی انسان باشی و باید تسلیم زشت بودن باشی. در واقع یک نا امیدی و جبرگرایی در اون سیلی هست که میتونه یک بار معنایی منفی رو منتقل ... دیدن ادامه ›› کنه.
اما این که پیرمردی در این سن چرا به دنبال تنوع هست. باید بپذیریم که علاوه بر مشکلات اخلاقی خودِ فرد، نقش جامعه و بسته بودن مسائل و روابط جنسی و ایجاد عقده های جنسی از دوره کودکی تا بلوغ و نوجوانی و جوانی خودش میتونه در شکل گیری چنین شخصیت هایی (که کم هم نیستند) در جوامع این چنین موثر باشه. به هر حال میشه دید که آمار تجاوز و خیانت پنهان در جامعه چگونه هست. و این که هیچ دادگاه و محکمه ای نقشی برای اجتماع و نحوه تربیت خانوادگی و اجتماعی افراد و کمبودها و عقده های فرد قائل نیست و فقط خود فرد خاطی رو مقصر میدونه. و وقتی هم این مسائل مطرح میشه، افراد رو با برچسب روشنفکری وادار به عقب نشینی میکنند و قالب ساده و معمول خودشون (زندان، اعدام...) رو پیشنهاد میدن که البته احتمالا برای خود فرد این تنبیهات لازمه ولی تاثیری بر اصلاح جامعه نداره. چون بسادگی و با رجوع به جامعه یا آمار میشه دید که افزایش تعداد اعدام یا زندانیان، تاثیری بر تعداد و کیفیت وقوع جرایم نداره که دیدگاه کاملتر در این زمینه در فیلم قصه ای کوتاه درباره کشتن وجود داره.
با همه اینها برای من فیلم فرهادی آشتی با سینما بود که بعد از چندین سال برای دیدن یک فیلم ایرانی به سینما رفتم و به نظرم فیلم های فرهادی ارزشمند هستند چون هم از نظر تکنینکی و هم از نظر فکری در سطح بالایی قرار دارند.
کم گوی و گزیده گوی...
۱۲ شهریور ۱۳۹۵
اسپویل در ادامه کامنت :هر کس میتونه سلیقه مخصوص به خودش رو داشته باشه اما واقعیت اینه که هر سال دست کم پنج-شش فیلم خیلی خوب (و نه لزوما عالی) ساخته میشه...ضمنا شما نقش قربانی و ظالم رو کلا اشتباه گرفتین...پیرمرد بدلیل داشتن بیماری قلبی یا بالا بودن سن تبدیل به فرشته پاک نهاد یا قهرمان مورد ظلم واقع شده نمیشه....موی سفید هیچگونه برتری و معافیت از قانونی بهش اعطا نمیکنه...برخورد عماد بسیار منطقی و کنترل شده بود و .....خطر اسپویل......در برابر کسی که تجاوز وحشیانه کرده و بعد مشتی پول رو بعنوان حق الزحمه جا گذاشته و در رفته، یک سیلی(و نه حتی مشت) نشانگر بخش های سیاه شخصیتش و یا از هم گسیختگی اخلاقیش نمیتونه باشه....بلکه در برابر کسی که چنان جنایت وحشیانه ای مرتکب شده که بجز وحشت و درد و....زمان تجاوز باعث افسردگی ترس از تنهایی وحست از اجتماع و...و...و.... شده و بعلاوه زندگی یه خانواده رو مختل کرده و.....و...... جرمی که در جامعه ما جزاش اعدام هست و در غرب تا بیست سال زندان، قطعا خلاصه شدن این مجازات به یه سیلی متوسط(با شدت و حدت کنترل نشده ای نبود و گر نه پیرمرد رو نقش زمین میکرد) با هیچ استانداردی زیاده روی نیست و طبعا در هیچ کجای علم پزشکی نیومده که سیلی به سکته قلبی منجر میشه....و دلیل اون سکته میتونه شرمساری مردک نزد زنی اون چنان عاشق و وفادار باشه یا هر چیز دیگه ای که مطلقا تقصیر خودش هست و قربانیان تجاوز لازم نیست نگران حالات روحی ... دیدن ادامه ›› متجاوزین باشن و لابد در ادامه چنین تفکراتی بدین جا میرسیم که قربانی اگر زیاد ابراز ناراحتی کنه باعث وجدان درد متجاوز میشه که غیراخلاقی هست و نوعی از خشونت پنهان رو در خودش داره.....خشونت پنهان هم از اون موارد هست که در جامعه ما درست تعریف نشده و مسابقه ای بین کسانی که میخوان .... باشن درگرفته تا روز بروز ابعاد اون رو کسترش بدن و جهت .....در بین مخاطبین خاص و عامشون عملا کارکرد واقعیش رو ازش بگیرن ....همون بلایی که سر حقوق زنان اوردند که اولین نتیجش این میشه که خارج از فضای مجازی هیچکدام از کمپین ها و بحث ها و.....تاثیر مهمی نداشته باشه
۱۲ شهریور ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید