در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال شقایق فرشته | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 01:44:57
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
پیش فروش روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ماه نمایش یک ساعت آرامش از ساعت ۱۲ امروز در سایت تیوال باز می شود.
زهره مقدم و فرزاد این را خواندند
پیش فروش سه شنبه۳ام مشخصه کی باز میشه؟
۲۹ فروردین ۱۳۹۸
همراه گرامی شنبه باز میشه
۲۹ فروردین ۱۳۹۸
گروه همیاری (support)
سرکار خانم فرهادی، خرید بلیت روز سه‌شنبه ۳ اردیبهشت، امروز (شنبه) ساعت ۱۲، آغاز خواهد شد.
۳۱ فروردین ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
استقبال مخاطبان از نمایش «یک ساعت آرامش»

نمایش «یک ساعت آرامش» به کارگردانی جواد روشن در اجراهای ابتدایی خود با استقبال سه هزار مخاطب روبه‌رو شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل تماشاخانه ایرانشهر، نمایش «یک ساعت آرامش» به کارگردانی جواد روشن در اجراهای ابتدایی خود با استقبال سه هزار مخاطب به روی صحنه رفت.
این نمایش با بازی (به ترتیب ورود به صحنه) امیرمهدی ژوله، معصومه کریمی، مهدی ذاکر حسینی، ارسطو خوش رزم، وحید نفر، الهه شه پرست و ابوذر ساعدی ساعت 19:45 از 19 فرودین ماه در سالن دکتر ناظر زاده کرمانی اجرای عمومی خود را آغاز و مطابق جدول زمان‌بندی‌شده این مجموعه تئاتری تا 18 اردیبهشت‌ماه به روی صحنه می‌رود.

https://t.me/IranshahrTheater
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
یک کارگردان تئاتر مطرح کرد:
میزان تولید تئاتر با تعداد مخاطبان آن همخوانی ندارد

جواد روشن که این روزها نمایش «یک ساعت آرامش» را در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه می‌برد، ضمن اشاره به استقبال خوب مردم از این نمایش، پیش‌بینی‌هایی درباره وضعیت تئاتر در سال ۹۸ داشت.
این کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با ایسنا، درباره استقبال تماشاگران از نمایش‌اش گفت: مردم استقبال خوبی از این نمایش داشتند و از روز اول با ظرفیت کامل بلیط‌ها فروش رفتند و حتی در روزهایی تعداد متقاضیان از ظرفیت بیشتر بوده است.
او درباره دلایلی که موجب این استقبال شده است، توضیح داد: فاکتورهای مختلفی می‌تواند در جذب و استقبال مردم تأثیرگذار باشد. کیفیت کار، مجموعه عوامل نمایش تا خبرهایی که از آن منتشر شده، نوع تبلیغات، بازخوردهایی که بعد از یکی، دو شب اجرا از آن منعکس شد و کمدی بودن نمایش از مجموع عواملی هستند که در این موضوع دخیل بوده‌اند.
روشن با بیان اینکه "من به عنوان تولید کننده تئاتر و هنرمند این حوزه باید شرایط جامعه و فضای تولید نمایشم و مکانی ... دیدن ادامه ›› که در آن اجرا می‌کنم را بسنجم" افزود: این یکی از قواعد تولید تئاتر است. اما این قواعد به این معنا نیست که چیزی که در تئاتر به آن معتقدیم را کنار بگذاریم، بلکه به این معناست که باید با درک شرایط به تولید تئاتر بپردازیم.
او افزود: برای مثال من از میان متن‌های مختلفی که برای اجرا پیشنهاد داشتم، باید متنی را انتخاب می‌کردم که برای این زمان اجرایی و سالنی که برای اجرا داشتم، مناسب باشد یا تیمی را انتخاب کنم که در بیان ویژگی‌هایی که می‌خواهم مؤثر باشند. بازیگران این نمایش از چهره‌های مطرح تئاتر هستند و این برای ما حائز اهمیت بود، برای اینکه بتوانیم یک کیفیت مناسب در نمایش ایجاد کنیم. قطعاً با شناختی که از فضای تئاتر، مخاطبین و شرایط داریم، دست به تولید زدیم که با موفقیت همراه شد.
این کارگردان درباره نمایش «یک ساعت آرامش» گفت: این نمایش نوشته یک نویسنده فرانسوی؛ "فلوریان زلر" است که به تازگی در حال شناخته شدن است و پیش از این دو تا از کارهای او اجرای عمومی شده است. داستان این نمایش هم قصه فردی است که بعد از مدت‌ها توانسته صفحه موسیقی مورد علاقه‌اش را به شکل اتفاقی پیدا کند و دنبال فرصتی است که در یک ساعت آرامش این صفحه را گوش کند اما در آن یک ساعت، مجموعه اتفاقاتی رخ می‌دهد که رازهایی از زندگی‌اش فاش می‌شود و این فرصت را از او می‌گیرند.
روشن در ادامه بیان کرد: این نمایش در حین اینکه موقعیت جذاب کمدی را خلق می‌کند از زیر متنی برخوردار است و در لایه‌های مختلف اثر مخاطب با کلید واژه دروغ روبرو می‌شود و این نمایش نشان‌دهنده این است که این دروغ‌ها در بخش‌های مختلف زندگی موجب ویرانی و خرابی در انتها می‌شود.
این کارگردان تئاتر درباره کاهش بودجه و وضعیت تئاتر در سال جدید گفت: در شرایطی که مسائل اقتصادی و معیشتی در تولید تئاتر هم مؤثر است و باید بخش عمده‌ای از آن به دوش فروش بلیط و گیشه بیفتد، شرایط اقتصادی ما به گونه‌ای است که مردم نمی‌توانند سبد فرهنگی را اولویت اصلی خود قرار دهند بنابراین کار برای تولیدکنندگان تئاتر ما به شدت سخت می‌شود.
او افزود: شاید نسبت به یک دهه گذشته علاقه‌مندی مردم به دیدن تئاتر رشد کرده اما با میزان تولید تئاتر همخوانی ندارد و در حال حاضر میزان تولید تئاتر رو به افزایش است. در چنین حالتی اگر میزان حمایت‌های ناچیزی که از تولیدکنندگان تئاتر می‌شود، ناچیزتر شود، نتیجه‌ای جز ورشکستگی و از بین رفتن فعالیت‌های و گروه‌های تئاتری است یا تئاتر به سمت و سویی می‌رود که از هدف و رسالتش دور می‌شود.
روشن در پایان صحبت‌هایش درباره اولویت‌های اداره کل هنرهای نمایش در سال جدید گفت: ارتقا کمی و کیفی تولید تئاتر باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین با توجه به اینکه در بخش اختصاص و هزینه‌کرد بودجه همواره مشکل داشتیم، باید این بودجه حداقلی هدفمند برنامه‌ریزی شود.
نمایش «یک ساعت آرامش» به کارگردانی سید جواد روشن هر شب ساعت ۱۹:۴۵ تا ۱۸ اردیبهشت ماه در تالار استاد ناظرزاده روی صحنه می‌رود. امیرمهدی ژوله، معصومه کریمی، مهدی ذاکر حسینی، ارسطو خوش رزم، وحید نفر، الهه شه پرست و ابوذر ساعدی به عنوان بازیگر در این نمایش ۸۰ دقیقه‌ای حضور دارند.

https://www.isna.ir/news/98012812246/میزان-تولید-تئاتر-با-تعداد-مخاطبان-آن-همخوانی-ندارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پیش فروش یکشنبه اول اردیبهشت ماه نمایش "یک ساعت آرامش" امروز چهارشنبه 28 فروردین ماه ساعت 15 در سایت تیوال باز می‌شود
علی جباری این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران مهمان «آبی ترین آسمانی زمین» شد
ارمغان بهداروند مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران به تماشای نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» نوشته و کار محمد قاسمی نشست.
به گزارش روابط عمومی «آبی ترین آسمانی زمین» ارمغان بهداروند که سه شنبه 23 آذر ماه به تماشای این نمایش نشست، در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «خلبان ما را دید و به رگبارمان می بست. در این فکر بودم که شب که به خانه اش می رود به زن و بچه اش چه می گوید. از خودش خجالت نمی کشد که برای همیشه از این ترس بوی نم می دهیم! جنگ، دست از سر ما بر نمی دارد حتی وقتی که به دیدن تئاتر برویم... »
او در ادامه افزود: «آبی ترین آسمانی زمین» نمایش محمد قاسمی که این روزها در پلاتوی تئاترشهر به اجرا می رود، اثر شریفی است که جنگ را ترجمه کرده است... خوشحالم که فرصت تماشایش را به غنیمت داشتم. دلم می خواهد بگویم که این نمایش را حمایت کنیم...».
در این نمایش که تا 26 آذر ماه ساعت 18 در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر به روی صحنه است، پری بارانی، دل آرام ترکی و محمد قاسمی ایفای نقش می کنند.
اردشیر صالح پور، علیرضا استادی، مهران احمدی، سیروس همتی، فریندخت زاهدی، ارشا اقدسی، مقصود جباری، کیهان ملکی، آتش تقی پور، علی عابدی، لیلا آبجار، حسین بهزادی، پیمان شریعتی، عباس غفاری، مهمانانی از اراک، اصفهان، شیراز، قم، کهکیلویه و بویراحمد، همدان، کرمانشاه، بوشهر،‌ برزیل، هندوستان و ... تا کنون به تماشای این نمایش نشستند.

برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
http://theater.ir/fa/73153

گفت‌وگو با محمدقاسمی کارگردان نمایش «آبی‌ترین آسمان زمین»
تهران ویترین تئاتر شهرستان است
آبی ترین آسمانی زمین
آبی ترین آسمانی زمین

محمد قاسمی که با نمایش «آبی‌ترین آسمان زمین» در همایش آثار برگزیده جشنواره تئاتر استان‌ها حضور دارد به توضیحاتی درباره اجرای نمایشش در ... دیدن ادامه ›› این همایش،نمایش فیلم اجرای گروه‌های تئاتر مناطق مختلف و... پرداخت.

به گزارش ایران تئاتر، نمایش «آبی‌ترین آسمان زمین» که از ملایر در همایش آثار برگزیده جشنواره تئاتر استان‌ها حضور دارد، توسط محمدقاسمی نوشته و کارگردانی شده است. قاسمی درباره این اثر نمایشی و حضور در همایش آثار منتخب، گفت:‌«به‌عنوان کارگردان این نمایش یا حتی اگر بازیگر بودم، فکر می‌کنم دیدن تئاتر به‌صورت زنده با تماشای فیلم اجرا تفاوت زیادی دارد. این دغدغه هر هنرمند تئاتر است که اثرش در حس و حال زنده نمایش داده شود و مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد». قاسمی درباره حذف تئاتر منطقه‌ای و تأثیراتش توضیح داد: «وقتی قرار است اثر نمایشی را به جشنواره خارجی ارسال کنیم، سعی می‌کنیم بهترین کیفیت ممکن را ارائه دهیم تا به ماهیت نمایش لطمه‌ای وارد نشود و بتوانند اصل اثر را درک کنند. ازنظر من حذف تئاتر منطقه کار درستی نیست چراکه این تئاتر گلوگاه و راه تنفس تئاتر کشور است. شاید در نگاه اول عده‌ای با این اتفاق موافق باشند، اما درنهایت به ضرر کلیت هنرهای نمایشی کشور تمام می‌شود».

او در ادامه افزود:‌«فکر می‌کنم اگر قرار است تئاتر منطقه حذف شود، حداقل باید به تعداد آثاری که پذیرفته می‌شوند تا به جشنواره تئاتر فجر راه یابند افزوده شود و نمایش‌های بیشتری از شهرهای مختلف کشور در فجر حضورداشته باشند تا استعدادهای بیشتری بتوانند خود را بروز دهند».

قاسمی گفت:‌«ما باید هرچه سریع‌تر از نگاه جشنواره‌ای و جشنواره پسندی خارج شویم و دست به تولید واقعی بزنیم. سال‌هاست دبیرخانه جشنواره فجر تلاش می‌کند با اعمال تغییرات شرایط را بهتر کند، اما گاهی به ضرر ما تمام می‌شود. بالاخره باید از این آزمون‌وخطاهای دائمی خارج شویم و راهمان را پیدا کنیم. اگر واقعا قرار است تغییری در جهت بهبود شرایط ایجاد شود، باید هرچه سریع‌تر به نتیجه برسیم».

او درباره نمایش فیلم اجرای گروه‌های تئاتر مناطق مختلف در همایش، گفت:‌«هرروز ۵ اثر در سالن مشاهیر نمایش داده می‌شود و داورها در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند. در این شرایط یک نکته مثبت وجود دارد و کارگردان می‌تواند در کنار داورها در مورد اثرش توضیح دهد، اما بازهم فکر می‌کنم اگر نمایش به‌صورت زنده دیده شود، قضاوت درست‌تری صورت می‌گیرد».

قاسمی درباره طرح «همواره تئاتر و پشتیبانی همواره تئاتر» توضیح داد: «فکر می‌کنم این طرح‌ها هم عملی می‌شود. شاید پرداخت‌ها باکمی تأخیر صورت بگیرد، اما درنهایت عملی می‌شود؛ مثلا پولی که باید از جشنواره سال قبل دریافت می‌کردم، امسال حدود مهرماه به حسابم واریز شد. به‌طورکلی امروز شرایط تئاتر بحرانی است و تمام دغدغه من به‌عنوان کارگردان این است که مشکلات هرچه سریع‌تر حل شود. چیزی که باعث موفقیت تئاتر تهران شده، زاییده تئاتر سایر استان‌هاست. درواقع تهران ویترین تئاتر شهرستان است. همه ما خیلی خوب می‌دانیم آن‌هایی که در مشهد، اصفهان و تبریز و... خوب فعالیت می‌کنند، شرایط سختی دارند و به همین دلیل معتقدم مسئولان باید هرچه زودتر به فکر رسیدگی به همه مسائل تئاتر استان‌ها باشند».
عالیییییی بود علیییییی
۲۳ آذر ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
http://www.mehrnews.com/news/3840753/%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D8%B1-%D8%A2%D8%A8-%D9%82%D8%B5%D9%87-%DB%B2-%D8%B2%D9%86-%D9%88-%D9%85%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF

کارگردان «آبی‌ترین آسمانی زمین»:
اجرای نمایش در استخر آب/ قصه ۲ زن و مرد که کشته می‌شوند
آبی ترین آسمانی زمین
محمد قاسمی که از امشب نمایش «آبی‌ترین آسمانی زمین» را روی صحنه می‌برد درباره داستان این اثر و همچنین دلایل اجرای آن در استخری که به عنوان دکور درست کرده‌اند، توضیح داد.
محمد قاسمی نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش «آبی‌ترین آسمانی زمین» که از ۱۵ آذر ماه به مدت ۱۰ شب در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر روی صحنه ... دیدن ادامه ›› می‌رود به خبرنگار مهر گفت: این نمایش قرار بود از ۱۷ آذر ماه در خانه نمایش اداره برنامه‌های تئاتر روی صحنه برود ولی به دلیل وی‍‍‍ژگی های اجرایی از تاریخ ۱۵ آذر ماه در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر میزبان علاقمندان خواهد بود.
وی افزود: این کار در استخری با حدود ۳-۴ هزار لیتر آب بازی می شود که ابتدا قرار بود در لابی اداره تئاتر پلاتوی متحرکی را طراحی کنیم ولی با وجود همراهی مسئولان مربوطه، هزینه های طراحی آن پلاتو برایمان زیاد بود همچنین با توجه به اینکه سه بازیگر این نمایش باید در طول نمایش در آب باشند و مساله گرمایشی لابی اجازه نمی داد، تصمیم گرفتیم محل اجرا را تغییر دهیم.
قاسمی یکی دیگر از دلایل تغییر سالن اجرا را سه سویه بودن کار دانست که به دلیل وجود ستون در لابی اداره تئاتر امکان اجرا در آنجا فراهم نبود.
این نویسنده و کارگردان تئاتر با اعلام اینکه نزدیک به ۱۰ ماه برای «آبی ترین آسمانی زمین» تمرین کرده اند، عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰ شب اجرا به ما داده اند که ما در اهر اجرا می توانیم میزبان ۵۰ تا ۵۵ نفر باشیم ولی امیدوارم در آینده فرصت و شرایطی فراهم شود که باز هم این کار را در سالن دیگری که امکان میزبانی از تعداد بیشتری تماشاگر را داشته باشد روی صحنه ببریم.
وی درباره فضای داستانی این نمایش توضیح داد: ما سه اتوبیوگرافی داریم که روایتی از کشته شدن ۲ زن و یک مرد در آب است. البته این افراد به دلیل حوادثی در آب کشته شده‌اند؛ یکی از آنها دختری کوبانی است. دیگری در پرواز ایرباس ۶۶۵ حضور داشته و نفر سوم هم در وان حمام دچار تشنج شده و درگذشته است.
به گفته وی، این سه روایت مستند هستند و مخاطب را به گونه ای با خود درگیر می کنند که تماشاگران به طور ملموس فضای نمایش را درک کنند.
قاسمی افزود: همچنین در نمایش یک نریشن در چهار پارت داریم که قصه ای جداگانه دارد و درباره پسر پیرزنی ملایری است که سال هاست رفته و بعدا متوجه می شویم او غواصی بوده که کشته شده است.
نویسنده، کارگردان و بازیگر نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» با اشاره به اینکه استفاده از عناصر طبیعی در یک اثر هنری حال و هوایی دیگر بدان می‌دهد، اظهار کرد: ما از آب به عنوان یکی از عناصر طبیعی در صحنه استفاده کردیم زیرا معتقدیم انرژی خاصی به ما و تماشاگران می دهد.
وی که جرقه نگارش روایت های این نمایشنامه بر اساس یک اتفاق در کودکی اش زده شده است در پایان گفت: یکی از بزرگان به من می گفت وقتی سوژه ای نداری به خودت رجوع کن و من هم بر اساس آن اتفاقی که در کودکی من در زمان جنگ رخ داده بود شروع به دراماتیزه کردن ایده ها کردم و همچنین تلاش کردم حرف‌هایی که دیگران به نوعی زده اند به شکلی متفاوت بیان کنم.
پری بارانی، دل آرام ترکی و محمد قاسمی در این نمایش ایفای نقش می کنند. آهنگسازان آن محمد بهراد، امیرحسین احمدزاده و میلاد صفری هستند. طراحی نور این نمایش را رضا باغبان و محمد کرمی انجام داده اند و صدابردار «آبی ترین آسمانی زمین» رسول نجفی است. مهرنوش سلیمی مدیر صحنه و سمیه احمدی، عباس قاسمی و حسین هاشمی عکاسان نمایش هستند.
این نمایش در صحنه ای با مساحت ۲۰ مترمربع و در چهار هزار لیتر آب اجرا می شود و یک نمایش اتوبیوگرافی درباره دو زن و یک مرد است که در حادثه هایی مختلف در آب کشته می شوند و ...
نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» از تاریخ ۱۵ آذر ماه تا ۲۶ آذر ماه همه روزه به جز شنبه ساعت ۱۸ در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر روی صحنه خواهد بود.
مهدی حسین مردی و رضا مردانی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
فریندخت زاهدی مترجم، نویسنده و استاد دانشگاه در آیین افتتاح نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» با اشاره به اینکه پیش از این نمایش هایی را از این گروه اجرایی دیده است خاطر نشان کرد: «به عنوان داور در جشنواره های داخلی و خارجی آثار موفقی را از محمد قاسمی و گروهش دیده ام. آنان موفق شده اند تا در این جشنواره ها به خوبی بدرخشند. بخش هایی از فیلم این نمایش را دیده ام و فکر می کنم که مانند دیگر آثارشان بسیار خوب و تماشایی باشد. توصیه می کنم که این نمایش را ببینید و به دیگران نیز توصیه کنید.
مهسا سبزیانی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
فریندخت زاهدی «آبی ترین آسمانی زمین» را افتتاح می کند
نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» با حضور فریندخت زاهدی نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه و کیهان ملکی بازیگر سینما و تلویزیون در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر افتتاح می شود.
به گزارش روابط عمومی گروه، نمایش «آبی ترین آسمانی زمین» نوشته و کار محمد قاسمی امروز دوشنبه 15 آذر ماه با حضور فریندخت زاهدی نویسنده، مترجم و استاد دانشگاه و کیهان ملکی بازیگر سینما و تلویزیون در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر افتتاح می شود.
این نمایش در صحنه ای با 20 متر مربع و در چهار هزار لیتر آب اجرا می شود و یک نمایش بیوگرافی درباره دو زن و یک مرد است که در حادثه هایی مختلف در آب کشته می شوند و ...
در این نمایش که از امروز دوشنبه 15 آذر ماه ساعت 18 و به مدت 10 شب در پلاتو اجرا مجموعه تئاترشهر به روی صحنه خواهد رفت، پری بارانی، دل آرام ترکی و محمد قاسمی ایفای نقش می کنند.

رضا مردانی و مهسا سبزیانی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید

یادداشت کارگردان «آبی‌ترین آسمانی زمین»
سال‌های کودکی روزگار عجیبی است
یادداشت کارگردان «آبی‌ترین آسمانی زمین» سال‌های کودکی روزگار عجیبی است

مدتی بود برای نوشتن یک نمایشنامه بال ‌بال می‌زدم و سوژه خوبی برای نوشتن درگیرم نمی‌کرد، وقتی به خودم و گذشته‌ام رجوع کردم، اتفاق مستندی از جلوی چشمانم گذشت که بیست‌وچند سال پیش آن را تجربه ... دیدن ادامه ›› کرده بودم.

ایران تئاتر_ محمدقاسمی: سال‌های کودکی روزگار عجیبی است، وقتی به آن زمان خوب فکر می‌کنی و تصویر می‌سازی از گذشته‌های زندگی‌ات، درام‌های عجیبی را مشاهده می‌کنی، اتفاقاتی که با تمام احساس ناب کودکی‌ات یا تجربه‌گرش بودی یا در گوشه‌ای از نگاهت گذشته‌اند، برای من سنین کودکی این‌چنین بود.

مدتی بود برای نوشتن یک نمایشنامه بال بال می‌زدم و سوژه خوبی برای نوشتن درگیرم نمی‌کرد، وقتی به خودم و گذشته‌ام رجوع کردم، اتفاق مستندی از جلوی چشمانم گذشت که بیست‌وچند سال پیش برای خودم رقم خورد؛ در سن نه ‌سالگی، لحظه‌ای که باید به چالاکی‌های کودکانه دست می‌زدم اما ناگهان مرد شدم، بی کودکی، کودکی که امروز به‌شدت به دنبالش می‌گردم.

در کنار این اتفاق به جریانی از عاشقی رسیدم که توسط دو شخصیت دیگر در این نمایشنامه جاری شد و حال باید با چنین متنی چه می‌کردم، برای حادثه‌ای ملموس و نوع اجرایش، این نوشته که نزدیک به تئاتر اتو بیوگرافی در عمل و بازی نزدیک شده است، به بازیگرانی نیاز داشت که خلاق و اهل کوشش باشند که البته در میان این هزاران بازیگر از من بهتر، من نزدیک‌ترین و بهترین‌ها را برای کار برگزیدم و ‌برای اجرا کردنش قریب به ۹ ما تلاش کرده‌ایم، برابر همان سن کودکی و ۹ سالگی، برایش اشک‌ها ریختیم و خون‌دل‌ها خوردیم، در گرما و سرما با بازی در آب تجربه‌های عجیبی به دست آوردیم، به گمانم انرژی مثبت یکی از عناصر طبیعی که همان آب درصحنه است بیش از همه دستمان را گرفت و حال که با دستگیری مسئولین تئاتر شهر به‌خصوص جناب پیمان شریعتی، در رأس این حمایت‌ها توانسته‌ایم برای مدتی میهمان تئاتری‌ها باشیم، تنها و تنها به این فکر می‌کنم که لحظه‌هایی پرشور همراه با جادویی به نام صحنه را به مخاطبین ارائه دهم. امیدوارم به کام مخاطبان بنشیند و نتیجه یک سال کار را در «آبی‌ترین آسمانی زمین» به همراه تیم اجرایی‌ام و مخاطبین برای لحظاتی به شیرینی شریک باشیم، باشد که چنین باشد.
http://theater.ir/fa/73036
رضا مردانی و مهسا سبزیانی این را دوست دارند
سلام
به جرات میتونم بگم این کار یکی از بهترین کارهایی که توی عمرم دیدم، همه چیزش از بازی و متن و کارگردانی تا باقی عناصر اجرا عای بود، دو بار این کار رو دیدم و باز هم میرم، پیشنهاد میکنم همه برن این کار رو ببینن
۲۳ آذر ۱۳۹۵
واقعا سوپرایز شدم از دیدن این نمایش
۲۳ آذر ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
«جیجک علیشاه» میزبان هنرمندان می شود
نمایش کمدی «جیجک علیشاه» نوشته ذبیح بهروز و کار رحمت امینی در دو اجرای
پایانی خود در روز چهارشنبه 4 شهریور ماه  میزبان هنرمندان خواهدشد.
به گزارش روابط عمومی گروه، نمایش کمدی «جیجک علیشاه» که از 7 مرداد ماه
در تماشاخانه سنگلج با استقبال کم نظیر تماشاگران به روی صحنه رفته است،
روز چهارشنبه 4 شهریور ماه همزمان با آغاز هفدهمین جشنواره نمایش های
آیینی و سنتی، ساعت 30/17 و 30/19 میزبان هنرمندان خواهد بود.
این  اثر نمایش در جهت احیای یکی از نمایشنامه های کمدی ایرانی نوشته
ذبیح بهروز که بر مبنای شیوه ها و شگردهای نمایش سنتی ایران (تقلید) ... دیدن ادامه ›› و
شناخت نسبی تئاتر وارداتی تنظیم شده است.
بازیگران این اثر (به ترتیب حروف الفبا) عبارتند از ابوالفضل حاجی علی
خانی٬‌ پویان درزی، مسعود شاکرمی، احمدصمیمی، رضاعموزاد، فرامرزقلیچ
خانی، پیمان کرامت، امیرکربلایی زاده، فرزین محدث،‌ مسعودمیرطاهری. دیگر
عوامل نیز شامل مشاور کارگردان: اسماعیل خلج، طراح صحنه و لباس: فرشاد
منظوفی نیا، آهنگساز: شهرام نجاتی، طراح پوستر و بروشور: میترا صالحی،
مدیر تولید: علی بهرامی، مشاور رسانه ای: شقایق فرشته و تبلیغات: میترا
اسماعیلی هستند.
نمایش کمدی ایرانی «جیجیک علیشاه» تا روز چهارشنبه 4 شهریور ماه روی صحنه است.
شماره تماس جهت هماهنگی: 09301317155
عاطفه جنابی این را خواند
مجتبی مهدی زاده این را دوست دارد
اگه میشه بعد از این جشنواره آیینی سنتی چند تا اجرای فوق العاده بزارید مخصوصا" جمعه
۰۲ شهریور ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سیروس همتی پس از تماشای نمایش کمدی "جیجک علیشاه":
در میانه راه رفتن، سخت ترین نوع راه رفتن است


ضمن اینکه امینی به نمایشنامه وفادار بوده است توانسته به خوبی قابلیت
های خود و گروه اجرایی را به آن اضافه کند.
به گزارش روابط عمومی نمایش کمدی "جیجک علیشاه"، سیروس همتی پس از تماشای
این اثر نوشته ذبیح بهروز و کار رحمت امینی در گفت و گو با روابط عمومی
گروه نمایشی گفت: ذبیح بهروز نویسنده قابلی بوده است که همیشه سر زبان ... دیدن ادامه ›› ها
خواهد بود زیرا معمولاً نویسنده باید از زمان خودش فراتر باشد که از نظر
من این اتفاق برای او افتاده است.
همتی "جیجک علیشاه" را یکی از آثار مکتوب مرجع در ادبیات نمایشی ژانر
آیینی و سنتی برشمرد و عنوان کرد: یکی ازمواردی که می شود در نگارش این
اثر بر آن خرده گرفت عدم پایان نمایشی مناسب و در خور این اثر و ذبیح
بهروز است و این تنها ایرادی است که بر نمایشنامه "جیجک علیشاه" وارد
است.
وی در ادامه گفت: دکتر رحمت امینی یا هر کارگردان دیگری  دو راه حل بیشتر
ندارد؛ یا باید به نمایشنامه وفادار باشد و نعل به نعل متن را اجرا کند
که این اتفاق باعث از دست دادن تماشاگر می شود و یا همچون کارگردان این
اثر، نمایشنامه را آداپته و به روز کرده و برحسب شرایط موجود و با خلاقیت
گروه اجرایی چاشنی هایی به آن بیافزاید تا با سلیقه تماشاگران تماشاخانه
سنگلج هم خون و همسو شود. بنابراین اگر امینی به متن وفادارمی بود
تماشاگر و مخاطب خود را بی شک از دست می داد.
این نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر حرکت رحمت امینی را روی خط باریک
برشمرد و گفت: ضمن اینکه امینی به نمایشنامه وفادار بوده است توانسته به
خوبی قابلیت های خود و گروه اجرایی را به آن اضافه کند و البته راه دیگری
نیز وجود داشته است که کارگردان این نمایش نخواسته به آن وارد شود و آن
اینکه رحمت امینی با کلماتی همچون با نگاه یا الهام یا اقتباس از "جیجک
علیشاه" می توانست از متن اصلی نمایشنامه بگریزد و باتوجه به قابلیت های
بازیگران این اثر در بداهه گویی، لذت تماشاگران را از دیدن این نمایش
بیافزاید ولی او به خوبی توانسته است با کارگردانی به جا و دقیق تفاوتی
ایجاد کند بین این اثر و آثاری که در تئاتر آزاد می بینیم.
سیروس همتی در ادامه خاطر نشان کرد: در میانه راه رفتن سخت ترین نوع راه
رفتن است. به این معنی که اگر دکتر رحمت امینی از این سو حرکت می کرد
وفاداری به متن نمایشنامه بود و اگر از آن سو قدم برمی داشت با سلیقه
تماشاگران هم سو می شد. اما او روی خطی گام برداشت که هر دو را به شکل
موازی داشته باشد.
او ضمن تبریک به رحمت امینی و گروه اجراییش گفت: در حالی که کارگردان و
گروه اجرایی این نمایش با این که قابلیت این را داشتند، طرح یا متنی
امروزی را انتخاب کنند یا بنویسند «همانند اکثر کارهایی که این روزها در
تالارهای مختلف تهران می بینیم» اما خود را مقید به انتخاب متنی از دوران
گذشته کردند که باید به این گروه دستمریزاد گفت.
همتی در پایان یادآور شد: انرژی شبی که اجرا را دیدم آن چیزی نبود که انتظارش را داشتم
که قطعاً در آن روز به خاطر از دست دادن هنرمند عزیزمان احمد علامه دهر
بود ومطمئنم در روزهای بعدی این اتفاق نیفتاده است و مورد دیگر در بعضی
وقت ها دیالوگ ها به خوبی شنیده نمی شد که این موارد از کاستی های نمایش
به شمار می رفت.
بازیگران نمایش کمدی "جیجک علیشاه" "به ترتیب حروف الفبا" عبارتند از:
ابوالفضل حاجی علی خانی٬‌ پویان درزی٬‌ مسعود شاکرمی٬‌ احمدصمیمی٬
رضاعموزاد٬ فرامرزقلیچ خانی٬ پیمان کرامت٬ امیرکربلایی زاده٬ فرزین محدث
و مسعودمیرطاهری.
گفتنی است نمایش کمدی "جیجک علیشاه" همه روزه به جز شنبه ها ساعت 30/19
در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه است.
عاطفه جنابی این را خواند
مجتبی مهدی زاده و مهدی.. این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در نشست نقد و بررسی نمایش عنوان شد
«جیجک علیشاه» در خلق کمدی موفق است
http://www.ana.ir/news/44847
عاطفه جنابی این را خواند
مجتبی مهدی زاده و مهدی.. این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
روزنامه ایران
گفت‌وگو با رحمت امینی، کارگردان نمایش «جیجک علیشاه یا اوضاع دربار قاجار»
کارم مرمت تاریخی است

رضا آشفته

نمایش کمدی ایرانی «جیجک علیشاه» نوشته ذبیح بهروز و کارگردانی رحمت امینی، در جهت احیای یکی از نمایشنامه‌های کمدی ایرانی نوشته و اجرا می‌شود. این اثر بر اساس شیوه‌ها و شگردهای نمایش سنتی ایران (تقلید) و شناخت نسبی تئاتر وارداتی تنظیم شده و از 7 مرداد در تماشاخانه سنگلج به صحنه رفته است. امینی که علاوه بر کارگردانی این اثر مدرس دانشگاه نیز هست توجه ویژه‌ای به جذب مخاطب دارد و به نظر می‌رسد که نمایش «جیجک علیشاه» با استقبال خوبی روبه‌رو ... دیدن ادامه ›› شده است. شناخت نسبی تئاتر وارداتی و شگردهای نمایش سنتی از جمله مباحثی است که در رابطه با آن با رحمت امینی گفت‌و‌گو کرده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

ë چگونه شد که به سراغ یک متن قدیمی ایرانی رفته اید و آن را مناسب برای اجرای عمومی دیده اید؟
این متن نسبتاً قدیمی است و اگر ورود ادبیات نمایشی ایرانی به زبان فارسی را با میرزاآقا تبریزی و شکل‌گیری بهترش را با بهرام بیضایی و اکبر رادی و غلامحسین ساعدی بدانیم در این بین جمعی هستند که متونشان به لحاظ تکنیکی هنوز کامل نیست و اشتباهاتی هم دارند اما اینان اگر نبودند نمایشنامه نویسان پس از خودشان هم هرگز شکل نمی‌گرفت. ذبیح بهروز، کمال الوزاره محمودی و حسن مقدم از این دست نمایشنامه نویسانی هستند که بین این دو گروه قرار گرفته‌اند. من در یکی از کلاس‌های درسم از دانشجویانم خواستم که به سراغ یکی از این طنزپردازان قدیمی بروند و خودم هم تصمیم گرفتم که کاری بکنم و برای همین جیجک علیشاه را انتخاب کردم که دو بار نمایشنامه خوانی شد. یکبار در تالار حافظ و یکبار هم در جشنواره آیینی سنتی دو سال پیش که پس از آن عده‌ای گفتند تو که نمایشنامه خوانی کرده‌ای بهتر نیست آن را اجرا کنی؟ دیدم نمایشنامه خوانی هم با اقبال تماشاگران مواجه شده و افرادی مثل فتحعلی بیگی هم توصیه می‌کنند حتماً اجرایش کن. بنابراین به ذهنم جرقه زد که اگر قرار باشد که کاری کنیم، همان بهتر که آن را در تالار سنگلج اجرا کنم چون بهتر است که احیای آن تالار با اجرای نمایش‌های ایرانی باشد. همه سعی ام این شد که بدون دخل و تصرف آن را به صحنه ببرم و به نظرم به نوعی مصداق مرمت بنای تاریخی در آن صورت گرفته است در عین حال دستی هم بر سر رویش کشیده ایم.
ë اگر بخواهید نمایشنامه جیجک علیشاه را دقیق تر ببینیم چه نکاتی در آن شاخص است که توانسته پس از 90سال همچنان ضرورت اجرایی بودنش را اثبات کند؟
من یک جمله در آخرین مراحل تمرین به ذهنم خطور کرد که اکنون هم در تراکت‌های تبلیغاتی از همان استفاده کرده ام: مردمی حدود صد سال پیش به جمله هایی می‌خندند که حالا هم به همان چیزها بلکه بیشتر هم می‌خندند. آن موقع مثل همه کمدی‌ها این متن از جمله کمدی‌های انتقادی بود. این کمدی، انتقاد از وضعیت دربار قاجار می‌کند و عنوانش دقیقاً این است؛ جیجک علیشاه یا اوضاع دربار قاجار. در واقع ضعف دربار از حوزه مدیریت مملکت گرفته تا به اصطلاح رقابت‌ها بر سر قدرت در آن پرداخته شده است. شخصیت کریم شیره‌ای دلقک دربار را شاید به این دلیل به کار گرفته که بازی نقد قدرت را ساده و همه فهم انجام می‌داده است و حالا انتظار و تحلیل خودم هم همین بوده است که کمدی انتقادی اجرا کنم. از آن مهم تر پرداختن به ساختار تقلیدهایی است که کریم شیره‌ای از بنیانگذاران آن بوده است. به همین دلیل مجبور شده ام که برخی از کلمات را به ناچار تغییر دهم برای اینکه شوخی هایش در زمانه ما مفهوم شده باشد. اما شاکله اثر همچنان نگهداری شده است و فقط شوخی‌ها و نکات طنزش برای جلب توجه مخاطب امروز تغییر داده شده است.
ë آیا جیجک علیشاه مهم ترین اثر نمایشی ذبیح بهروز است؟
این مهم ترین نمایشنامه اوست و علاوه بر آن در شب فردوسی هم نمایشنامه‌ای را اجرا کرده است. او آدمی با سواد بوده و دامنه مطالعات وسیعی داشته است.
ë آیا متن جیجک علیشاه با جعفر خان از فرنگ برگشته حسن مقدم که هر دو هم کمدی اند، برابری می‌کند؟
اشاره درست کردید که این دو متن به لحاظ نوع شخصیت پردازی و نحوه دیالوگ نویسی و ساختار کمدی که متکی بر کلام و موقعیت هستند، به هم شباهت هایی دارند و البته تفاوت هایی بین آنها هم هست. اگر بخواهم برای تجربه دوم سراغ کاری بروم حتماً همین جعفرخان از فرنگ برگشته حسن مقدم را کار خواهم کرد. علی حاتمی هم بر اساس آن یک فیلم سینمایی ساخته است و همچنان می‌شود بر اساسش نمایشی در خور تأمل ساخت. اگر در ابتدا به سراغ ذبیح بهروز رفتم به این دلیل است که او نسبت به حسن مقدم ناشناخته تر است.
ë در حقیقت با انجام این اجراها یک کار پژوهشی انجام می‌دهید؟
دقیقاً نوعی پژوهش قبل از اجراست که به اصطلاح مخاطب امروزی ما متوجه قوت‌های درام خودمان بشود و برای مثال خودم بارها بازخوان متون نمایشی در جشنواره‌های مختلف بوده ام که به سیصد- چهارصد متن می‌رسد که از آن بین، سیصد و اندی متن بسیار ضعیف تر از جیجک علیشاه است. در این باره نکته‌ای هست که باید در این زمینه به آن بپردازم و با این کار دانشجویان و علاقه مندان به تئاتر را متوجه متون در خور تأمل ایرانی کنم. این شاید راهی برای تقویت ادبیات نمایشی باشد چون متأسفانه این متون قدیمی خوانده نمی‌شود و حتی متون خارجی روز هم خوانده نمی‌شود.
ë چه ویژگی هایی در متن جیجک علیشاه وجود داشت که آن را مناسب دیدید برای کار کردن؟
سؤال خوبی است چون جیجک علیشاه حد فاصلی بین نمایش سنتی ایرانی و تئاتر غربی وارداتی است و در عین حال ساختار درست و حسابی و دیالوگ‌های جذاب ندارد و زمانی که می‌خواستم آن را کار کنم برخی بی‌رودربایستی گفتند که آن را کار نکن. وقتی هم خواستم آن را کار کنم چند تا بازیگر به احترامم آمدند و اما بعد دو سه نفری خداحافظی کردند. ما برای آن نمایشنامه خوانی 14 تا 16 جلسه تمرین چهار ساعته گذاشتیم. خودمان کم‌کم دیدیم داریم به بنیان‌های کمدی ایرانی نزدیک می‌شویم و همه اذعان کردند که کار را خیلی دیر باور کرده‌اند. البته خودم این را باور داشتم با آنکه دو سه تا کارشناس تئاتر گفتند این کار را نکن و به اجرای عمومی نبرش. اما خواستم این ریسک را بکنم و به هر حال اعتقادی دارم که به همین دلیل هم ریسک می‌کنم و باور داشتم که یک کار صد در صد بکر و قابل دفاع خواهد شد.
ë چگونه است که ما در شناخت داشته هایمان کوتاهی می‌کنیم و اصلاً نظری به گذشته نداریم، در حالی که در تمام دنیا رسم بر این است که روی بسیاری از کارهای قبلی شان مطالعه و پژوهش مدام انجام می‌شود؟
تو خودت در سؤالت پاسخ هم دادی که منظورم ملتی است که گذشته خودش را مرور نمی‌کند و متأسفانه در آینده اش به مشکل برمی خورد. من خودم نزدیک به سه دهه در تمام بخش‌های تئاتر بوده ام. چه مدیریت و دبیری، چه تدریس و چه نوشتن واجرا و دانش این هنر را آموخته ام و با دانش دارم می‌نویسم. متأسفانه خیلی‌‌ها با آنکه دانش این کار را در دانشکده‌ها آموخته‌اند اما نوشته هایشان خیلی ضعیف تر از 100 سال پیش است واین وضعیت نگارش ما را با فاجعه روبه‌رو می‌کند. اینها مطمئناً متن ایرانی و خارجی کم خوانده‌اند در حالی که باید بدانیم چه داشته ایم و باید آنها را بخوانیم. هم دانشجویان و هم صاحبنظران را می‌خواهم با دیدن جیجک علیشاه متوجه خودشان کنم و این اتفاقی است که باید رقم بخورد.
ë آیا تأکید خاصی هست که حتماً باید جیجک علیشاه در سنگلج اجرا شود؟
بله. اگر می‌خواستند که این را در ایرانشهر اجرا کنم دقیقا نمی‌توانم بگویم آن را ترک می‌گفتم بلکه ابتدا پیشنهاد می‌کردم که در سنگلج اجرا شود و بعد به ایرانشهر می‌بردم...
ë دلایلی برای این اصرار دارید که حتماً باید ابتدا در سنگلج اجرا شود؟
تالار سنگلج مخصوص این نوع متون ایرانی است و در این سالن که برای تئاتر ایرانی طراحی شده است سه تا سویه هست. اول اینکه، سویه دراماتورژی برای ایجاد شکل و شمایل باید از فنون نمایش‌های سنتی خودمان بهره گرفت چنانچه در نمایش هزار شلاق احسان ملکی چنین چیزی رعایت شده است. دوم اینکه، به دنبال احیای شکل مرسوم هستم که باید با تغیراتی جزئی به اجرا در آید. سوم اینکه، به نظرم یک سویه دیگر هم هست، و این موضوعی است و اینکه وقتی ایده‌ای داشتیم در حوزه هنری به دنبال ایجاد کارگاه پژوهشی هستیم که به اصطلاح بشود با متد و روش آنچه به عنوان نمایش اجرا می‌شده است برای امروزی‌ها بازسازی و اجرا کنیم. کار من در واقع مرمت است که برای امروز هم قابل استفاده باشد. در هزار شلاق عناصر نمایش‌های ایرانی و شیوه‌های اجرایی اش به کار گرفته شده که در نهایت اجرایی تازه را پیش رویمان قرار دهد و این شیوه ترکیبی است.
ë بازیگران را چگونه آماده کرده‌ای که در فضای نمایش‌های ایرانی کار کنند چون متأسفانه ما در دانشکده‌های تئاتر شیوه‌های اجرایی و بازیگری نمایش ایرانی را آموزش نمی دهیم؟
من سراغ بروبچه‌های با تجربه و منعطف رفته ام. گروهی که با آنها کار می‌کنم 70 درصد از همان ابتدا با من بودند تا اجرا و طی فرآیند دو ساله که تا همین شهریور ماه دو سال از زمان برگزاری جشنواره آیینی سنتی می‌گذرد،همراهم مانده‌اند. برای مثال امیر کربلایی‌زاده بازیگر بسیار خلاقی است و عمدتاً بازی کمدی انجام می‌دهد و نمونه کارهای مشابه اش را فرزین محدث داشته است و در کارهایش کاملاً مشهود است. حتی مسعود میرطاهری انتخاب جالبی است چون هم کمدی امروزی انجام داده و هم در متنی از میرزاآقا تبریزی بازی کرده است. ابوالفضل حاجی علی خانی هم بازیگر خلاقی است. من به اینها آزادی داده‌ام هر چه دوست دارند در صحنه بکنند و مدام اتود بزنند و توانسته ام بازی هایشان را رتوش کنم. یعنی هیچکس را محدود نکرده ام و مدام رتوش انجام داده ام و هنوز هم این رتوش‌ها در روزهای نزدیک به اجرای عمومی ادامه دارد. البته این روزها به سیاق نمایش‌های ایرانی به دنبال برخورد با تماشاگر هستیم که شاخصه نمایش ایرانی است.
ë بنابراین بازیگران رها بوده‌اند برای جست‌و‌جو و کشف؟
بله! از همان ابتدا با بازیگران قرار گذاشتیم از آنچه اتود کرده‌اند براحتی دل بکنند چون آنها این مشقها را شیرین می‌دانند و دل کندن برایشان سخت است. اما باید از همه این لحظات بامزه دل کنده شود و نباید بازیگر با بسنده کردن به بازی اش لطمه بزند. از آن سو باید با تحلیل درست و مشخص شخصیت نمایشی را بشناسد و به درستی بازی اش کند. می‌دانم که فرم ایرانی بسیار سخت است اما سعی کرده ام بر این فرم هم غالب شویم.
ë در زمینه استفاده از موسیقی ایرانی آیا به نتیجه دلخواه نزدیک شده اید؟
هنوز به موسیقی دلخواهم نرسیده ام و تنها دلیلش هم مشکلات اقتصادی است که مانع از حضور یک گروه موسیقی برای نواختن در سر اجرا می‌شود. اما احتمالاً برای این نمایش از تنبک و سازهایی چون سه تار و سنتور بهره‌مند خواهیم شد. متأسفانه در این ساعتهای مانده به اجرا معلوم نیست که ما چگونه از پس این کار برخواهیم آمد.
ë مشکلات اقتصادی مانع می‌شود؟
صدر در صد! بازیگرها خودشان بنابر خواست قبلی شان می‌آیند اما گروه موسیقی باید به لحظ مالی تأمین باشد. اما بازیگران می‌مانند و با تو همراه می‌شوند که شاید به نتیجه بهتر برسند.
ë نکته پایانی؟
جیجک علیشاه را به امید معرفی کمدی ایرانی در تلفیق با تئاتر وارداتی کار کرده ام امیدوارم که تماشاگرانش هم بیایند و آن را ببینند و من به هدفم برسم.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
یادداشت احمد پورنجاتی پس از تماشای نمایش کمدی "جیجک علیشاه"
احمد پور نجاتی از مدیران اسبق فرهنگی کشور، شب گذشته پس از تماشای نمایش
کمدی "جیجک علیشاه" نوشته ذبیح بهروز و کار رحمت امینی که این روزها با
استقبال قابل توجه مخاطبین روبه رو است، یادداشتی را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی گروه نمایشی، متن یادداشت بدین شرح است:
" درودهای گرم؛
بامدادتان به نیکی و روشنی؛
دیشب را التزام موکب همایونی در تماشاخانه سنگلج به تماشای تیاتر «جیجک
علیشاه» گذراندیم!
کلی خندیدیم و چه بسا به رغم میل کارگردان محترم، ... دیدن ادامه ›› در بزنگاه هایی از
اجرا، دچار تداعی با اوضاع زمانه ی خود نیز شدیم!
از بخت یاری من، دیشب بلافاصله پس از اجرای نمایش، به همت «کانون ملی
منتقدان تاتر» و با حضور کارگردان "رحمت امینی" و برخی بازیگران و جناب
ناصربخت، به نقد این اجرا پرداخته شد و نکته هایی از ضعف و قوت آن بیان
شد.
این نمایش کمدی موزیکال، برگرفته از نوشته «ذبیح بهروز» متعلق به دوران
نونهالی "نمایشنامه نویسی ایرانی پس از مشروطه" است. کتاب جیجک علیشاه را
در سال ها پیش از دوران دبیرستان، خوانده بودم. نوعی روایت طنزگونه و حتی
هجوانگیز از اوضاع ومناسبات مضحک دربار قاجار و متولیان حکومت.
از جناب کارگردان و همه بازیگران این نمایش، سپاسگزاری می کنم و البته
برخی کاستی ها را چه در ادبیات متن بانویسی شده ی نمایش و چه روزآمد کردن
آن و نیر میزانسن و ناپیوستگی ها در اجرای برخی بازیگران را به حساب
"تازه دم بودن چای" و برخی ملاحظات و محدودیت ها و البته خودسانسوری ها
می گذارم.
پیشنهاد می کنم به پاس "هنر نمایش ایرانی و تماشاخانه سنگلج" و برای دمی
شکفتن گل لبخند، بروید تماشایش کنید!"
اسماعیل خلج، جواد انصافی، سیروس همتی، حسن وارسته، محمد خاتمی، سیدعظیم
موسوی و ... از جمله هنرمندانی بودند که به تماشای این اثر نمایشی نشسته
اند.
بازیگران نمایش کمدی "جیجک علیشاه" "به ترتیب حروف الفبا" عبارتند از:
ابوالفضل حاجی علی خانی٬‌ پویان درزی٬‌ مسعود شاکرمی٬‌ احمدصمیمی٬
رضاعموزاد٬ فرامرزقلیچ خانی٬ پیمان کرامت٬ امیرکربلایی زاده٬ فرزین محدث
و مسعودمیرطاهری.
گفتنی است نمایش کمدی "جیجک علیشاه" همه روزه به جز شنبه ها ساعت 30/19
در تماشاخانه سنگلج به روی صحنه است.
 

نوزدهمین نشست از زنجیره نشست های دوشنبه های نقد تئاتر کانون ملی منتقدان تئاتر ایران با همکاری مرکز هنرهای نمایشی برگزار خواهد شد:

عرفان پهلوانی، مدیر نشست های دوشنبه های نقد تئاتر با اعلام این خبر گفت: هجدهمین نشست از فصل نوین برنامه های دوشنبه های نقد تئاتر کانون ملی منتقدان تئاتر ایران که از مهر 1393 آغاز شده است و با حمایت مرکز هنرهای نمایشی برگزار می شود، به امید خدا دوشنبه 12 مرداد 1394 با حضور «دکتر محمدحسین ناصربخت» و «عرفان پهلوانی» به نقد و بررسی نمایش «جیکجک علیشاه» به نویسندگی «ذبیح بهروز» و کارگردانی «دکتر رحمت امینی» خواهد پرداخت. این نمایش ساعت 19:30 و در تماشاخانه ی سنگلج به صحنه می رود.  
کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در نظر دارد تا با همکاری مرکز هنرهای نمایشی در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری تئاتر کشور و با یک برنامه ریزی منظم و دقیق، در قالب برنامه ی «دوشنبه های نقد تئاتر» هر هفته با حضور منتقدان عضو این کانون و عوامل اجرایی نمایش ها به نقد و بررسی یکی از نمایش های ... دیدن ادامه ›› روی صحنه بپردازد.
نشست نقد و بررسی نمایش «جیکجک علیشاه» پس از اجرای این نمایش و با حضور «دکتر محمدحسین ناصربخت» و «عرفان پهلوانی» انجام خواهد شد.
ورود به این نشست ها برای تمامی علاقه مندان به فرهنگ و هنر آزاد است.کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در نظر دارد تا با همکاری مرکز هنرهای نمایشی در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری تئاتر کشور و با یک برنامه ریزی منظم و دقیق، در قالب برنامه ی «دوشنبه های نقد تئاتر» هر هفته با حضور منتقدان عضو این کانون و عوامل اجرایی نمایش ها به نقد و بررسی یکی از نمایش های روی صحنه بپردازد.
نشست نقد و بررسی نمایش «جیکجک علیشاه» پس از اجرای این نمایش و با حضور «دکتر محمدحسین ناصربخت» و «عرفان پهلوانی» انجام خواهد شد.
ورود به این نشست ها برای تمامی علاقه مندان به فرهنگ و هنر آزاد است.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
«جیجک علیشاه»، حرکت یک مدیر بر مرز تئاتر هنری و آزاد
جیجک علیشاه
خبرگزاری تسنیم: یکی از مسائلی که همواره مورد بحث بوده است مرز بین تئاتر هنری و تئاتر آزاد است، حالا رحمت امینی از مدیران تئاتر کشور نمایشی را روی صحنه برده است که به نحوی عبور او از این مرز باریک است.http://mobile.tasnimnews.com/fa/news/1394/05/10/815966
مهدی.. این را خواند
مجتبی مهدی زاده و علی اصغر شیرازیان این را دوست دارند
تئاترِهنری ؟ تئاترِآزاد ؟ آزاد ازچه ؟ ازجمله بانیانِ این مرزبندی(؟) ها یکی همین جنابِ رحمتِ امینی است که درواقع بانی نوعی ازپاک کردنِ صورتِ اصلی مسئله ی تئاتراست . درهرحال امیدواریم که به هرنحوی ازاین مرزِ باریک بگذرند ومسبوق باشند که هزارنکته ی باریکترازمو درهمین بدعت هاو مرزبندی های اینچنینی است که تئاترِمارا دُچار خود کرده وقص علیهذا!
۱۰ مرداد ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
امیر کربلایی زاده در گفتگو با مهر:
وزیر دوّاب «جیجک علیشاه» هستم/ تماشای اثری ۹۲ ساله
http://www.mehrnews.com/news/2869878/وزیر-دو-اب-جیجک-علیشاه-هستم-تماشای-اثری-۹۲-ساله
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
جلسه نقد و بررسی نمایش کمدی"جیجک علیشاه"
شنبه 10 مرداد ماه با حضور کارگردان و چندتن از بازیگران در برنامه مجله تاتر شبکه 4 سیما
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اجرای ویژه نمایش کمدی "جیجک علیشاه" ویژه عکاسان روز سه شنبه 6 مرداد ماه ساعت 19/30 در تماشاخانه سنگلج.
علی اصغر شیرازیان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید