در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | سید حسام حجازیان درباره نمایش مرثیه ای بر قتل ژولیوس سزار و چند مرغ از سیمرغ: در مجموع نمایش متوسطی برای من بود، اما همنشینی با دوستان عزیز جمعه شب
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 11:04:17
در مجموع نمایش متوسطی برای من بود، اما همنشینی با دوستان عزیز جمعه شب را به شبی درجه یک تبدیل کرد.

بازی های خوب و قابل قبول در اکثر موارد.
لباس و گریم های خوب و قابل قبول.
دکوری از لحاظ بصری جذاب که بنده قادر به درک بعضی از نماد ها و یا میزانسن هایش نشدم، به طور مثال استفاده از لباس ها خلاقانه بود زیبایی بصری خوبی داشت اما خیلی معنی از آنها دریافت نکردم و جا به جاییشان نیز زمان زیادی را به خود اختصاص داد.
نمایش متنی داشت که من نتوانستم ارتباط خوبی با آن برقرار کنم.
روایتگر دو داستان بود که به هم گره خورده بودند، اگر هرکدام به تنهایی به نمایش گذاشته میشد برای من نمایش بهتری میشد، به طور مثال داستان کشتن ژولیس سزار و یا داستان چند پرنده از سیمرغ.
میشد نکاتی را با از این دو به هم نسبت داد و یا چسباند اما به نظر من خیلی خوب بهم جفت و جور نشده بودند ... دیدن ادامه ›› و شاید این فقط از ضعف نویسنده نیست، شاید ماهیت هایی متفاوت دارند که خیلی با هم سنخیتی ندارند. منطق الطیر عرفان محض است و قتل ژولیس سزار داستانی در باب سیاست قدرت و به کل زمینی! منطق الطیر از عروج و کمال انسان میگویید و قتل ژولیس سزار از جاه طلبی، دوباره میگوید، بی شک با کنکاش میتوان المان هایی را متصل کرد اما به هم نمآیند!
این باعث شد من بعد دیدن نمایش نتوانم درک کنم که حرف کلی و موضوع این نمایش چیست، اگر میپرسیدند حرف داستان چند مرغ از سیمرغ چیست به وضوح میگفتم یا اگر داستان قتل ژولیاس سزار چیست به همین سان پاسخ میدادم اما این نمایش.
علاوه بر آن شخصیت ها به طور درست پرداخته نشده بودند و ما باید برای درک بهتر پیش زمینه ای از شخصیت ها با خود به همراه میآوردیم، که این به زعم من نشان از ضعف متن است.
این ناهمخوانی فقط در متن خلاصه نشد، در موسیقی هم همینگونه بود، موسیقی جذاب و حتی حماسی و زیبایی بود اما باز این اکترونیک بودنش زیاد به کار نمینشست.
و ای کاش زمان هم کمی کمتر بود، که البته با گفتن خلاصه ای از این متون و آن تغییرات دکور امکان پذیر نبود.
لازم میدانم این را هم متذکر شوم که نظر من بر پایه سلیقه است و بسیار خوشحالم که دوستان این چنین از دیدن این نمایش لذت بردند.
هماهنگی بازیگران قابل قبول بود، به روشنی خبر از تمرینی چند ماهه میداد اما به نظر میتوانستند هماهنگ تر باشند، مخصوصا در حرکت های گروهی.
در آخر خسته نباشید میگویم به تیم با غیرت جنوبی که با تمام سختی و فشار های مالی و معنوی به راه خود ادامه دادند و با عشق نمایششان را به صحنه آوردند.
لباسها به نظرم استعاره از کشته های تاریخ داشت مثل لباسهای بازمانده از یهودیان در اردوگاههای مرگ نازی.
۱۲ شهریور ۱۴۰۱
سید حسام حجازیان
بله درسته کاملن فرمایش شما و به نظر من ضعف بزرگی هست این -به قول شما- خودبسنده بودن و این امر از دو جهت به متن لطمه زده یک اینکه مخاطب ارتباط خود را با خط داستانی از دست میدهد و دوم اینکه شناخت ...
من فکر می کنم می شود چون به هر حال بنمایه هر دو متن رهبریت و مساله شکل انتخاب فرمانروایی و نزاع بر قابلیت ها و شیوه های دسترسی به آن است. در منطق الطیر مجمع مرغان تصمیم می گیرند برای خود پادشاهی بی خلاف( به زبان عطار) بیابند تا از سردرگمی و اغتشاش در اجتماع نجات یابند.. هرچند منطق الطیر راه سیر و سلوک معنوی است که در قالب سمبل و تمثیل از زبان مرغان بیان شده اما قابلیت های الهام بخش برای سامان دهی اجتماعی/سیاسی در اینجا به شکل رهبریت جمعی و مشارکتی را نیز دارد که از این پتانسیل تفسیر مترقی از متن عطار در نمایش نشانی نمی بینیم و از مسایل قابل نقدی است که در بالا به آن اشاره کردم.
و در ژولیوس سزار بحث ونگرانی بر سر تغییر شیوه حکمروایی است به شکلی که مجادله بر سر موضوع تجمع قدرت در یک فرد قدرتمند سزاوار مشخص سزار/عقاب و..ولاغیر است. . در این انگاره یک نفر( یک واحد) صرفا قابلیت راهبری دارد و دیگران پیروانند . نگاه ذاتگرایانه ای است که صرفا عقاب/سزار را واجد شرایط تکیه زدن بر تاج و تخت می داند ومابقی را نه .... در ادامه سرنوشت سناتورها و قاتلان سزار قاتلانش (بعد سه سال) همگی مرده اند ... دیدن ادامه ›› ناشی از مجازاتی است که سرنوشت برایشان تدارک دیده.. این نگاه مبتنی بر تک فرد سزاوار برای راهبری نتایج وخیم سیاسی برای جوامع دارد. نگاهی است که از آن هیتلر، استالین و... بیرون زده است
۱۲ شهریور ۱۴۰۱
ابرشیر
من فکر می کنم می شود چون به هر حال بنمایه هر دو متن رهبریت و مساله شکل انتخاب فرمانروایی و نزاع بر قابلیت ها و شیوه های دسترسی به آن است. در منطق الطیر مجمع مرغان تصمیم می گیرند برای خود پادشاهی ...
این همان موضوعی است که پیش تر بیان کردم به سختی میتوان نقطه ارتباط دو اثر باشد.
اما در داستان سزار، عدم وجود یک رهبر واحد و جاهطلبی نکوهش میشد و در منطق الطیر جدایی از وحدت و یکسانی و گرویدن به رهبری یکسان، دو موضوعی که گویی در مقابل هم قرار میگیرند نه شانه به شانه هم.
۱۳ شهریور ۱۴۰۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید