-دوربین عکاسی از همه چیز می تونه عکس بگیره و ثبتشون کنه غیر از خودش یا همین چشم ما که همه چیز رو می بینه غیر از خودش!
« من » دارای حالات متفاوتی است و این حالات متفاوت، با تغییر قابل توجهی در دیدگاهها و لحن صدا و کلمات و سایر جنبه های رفتار مشخص می شود. چنین به نظر می رسد که هر فرد، تعداد محدودی از این « حالات من » را داراست . « حالاتِ من » واقعیتهای روانی هستند و به خاطر قرار گرفتن در موقعیتهای مختلف به وجود نمی آیند؛ بلکه موقعیتهای گوناگون می توانند این حالات را درخواست کنند حالاتِ من را می توا ن به شرح زیر دسته بندی کرد:
کودک : حالاتی است که نمایانگر سالهای اولیۀ زندگی فرد و دوران کودکی فرد است. همۀ افراد خردسال و بزرگسال از لحاظ شخصیتی، در درون خودشان یک پسر بچه یا دختر بچۀ کوچکی دارند « کودک » یادآور خصوصیاتی مانند بازی، شیطنت، تخیل، لذت طلبی، دردگریزی، هیجانات، لجبازی، انتقام جویی، علاقه مندی، دمدمی مزاج بودن، کنجکاوی، عینیت گرایی (= درک مفاهیمی که قابل رویت هستند مثل اشیاء و جانداران)، جاندار پنداری (= زنده دانستن اشیاء بیجان) و تفکر جادویی (= مرتبط دانستن علت وقایع به علل غیر واقعی) است.
والد : حالاتی است که نمایانگر رفتار فرد به همان صورتی است که پدر و مادرش (یا جانشین آنها) رفتار می کردند . از لحاظ شخصیتی والد بعد از به وجود آمدن کودک در فرد رشد می کند . وجود والد برا ی زنده ماندن کودک ضروری است. برای همین است که خردسالانی که والد در آنها رشد نکرده است نمی توانند از خودشان
... دیدن ادامه ››
مراقبت کنند و به پدر و مادرشان وابسته هستند . والد یادآور خصوصیا تی مانن د مسئولی ت پذیری، قانونمندی ، تعصب، وجدان، حمایت، مراقبت و عادتها است.
بالغ : حالاتی است که نمایانگر رفتار پخته و منطقی فرد است و بلوغ فکری فرد را نشان می دهد . از لحاظ شخصیتی، بالغ بعد از به وجود آمدن والد در فرد رشد می کند. وجود بالغ برای ادامۀ حیات لازم است. برای همین امر است که انسانها برخلاف موجودات زندة دیگر توانستند با محیط خودشان سازگاری پیدا کنند و منقرض نشدند .
همچنین بالغ تنظیم اعمال والد و کودک ، و وساطت بی طرفانه بین آنها را به عهده دارد . والد یادآور خصوصیاتی مانند عبرت گرفتن، نوآوری، واقعگرایی، انتقاد، تصمیم گیری، محاسبه، پیش بینی کردن، استنبا ط و ذهنی گرایی (= درک مفاهیم غیر قابل رویت مثل نیرو، هوش یا تمدن) است.
با توضیحات فوق مشخص می شود که هر فرد در هر موقعیت معین از زندگی خودش، یکی از حالات من را ابراز می دارد و افراد می توانند به تناسب آمادگی شان از یک حالات من به یک حالت دیگر تغییر کنند.
هر فرد در زندگی خود از لحاظ رشد شخصیت، دارای حالت کودک است ، سپس دارای حالت والد می شود و در نهایت دارای حالت بالغ می شود. بنابر این، شخصی که به کمال رسیده باشد دارای هرسه « حالات من » است. به وجود آمدن « حالاتِ من » در طول زندگی فرد به وجود می آیند اما ارتباطی با سن تقویمی افراد ندارند. مثلاً افراد بزرگسالی وجود دارند که فقط دارای حالت کودک هستند و یا افراد خردسال ی وجود دارند که دارای حالت بالغ هستند.