در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال سحر بهروزیان | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 15:35:28
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
مهرناز خلیلی و مهرنوش نوری این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
فروش روزهای جدید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
چه چیزهایی را با خودت حمل می کنی؟ خیال لبخندی از گذشته های دور؟ خالی سفره ای سرخابی که مادر انداخت و رفت؟ یا خستگی های غبار گرفته کودکی های نچشیده؟ بار دردهایی از پسکوچه های خاطرات خشمگین خاک خورده؟ یا عطرهای رنگارنگ باغچه ای در خیال که همیشه سبز است و بوی دیوار نم خورده دارد؟

به یاد اجرای نمایش “پس از"
پیچ نمایش
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
-هر وقت خواستی ترکم کنی به " نشان" فکر کن….
-بابا من اینجام چرا من نمی بینی
تو که حتی با چشمهای بسته سوسک ها رو می بینی یا معشوق سابق می بینی، عالم و آدم می بینی چرا نشان نمی بینی…….
-زخمی می شی ولی بزرگ می شی….
بعضی زخم ها یک شب خیلی بزرگمون می کنن
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
- آقا ما بابامون خونه نیست
مسافرت هم نیست
کلاً نیست
- بابا یه خورده دیر نیومدی
-بابا چرا من کتک می زدی؟
-بابا چرا من نمی دیدی؟
بابا تو ... دیدن ادامه ›› گند زدی
-دلم می خواد بشورمت پرتت کنم بیرون اما تو دیگه مغزت سفید شده
-مراقب باش هر چیزی میتونه روی ناخودآگاهت تاثیر بزاره!
پدری که تنهای فرزندش نمی بینه چقدر می تونه تاثیر بزاره…….
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
عکاس:سمیرا قره چارلویی
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
نقد جناب آریو راقب‏‌کیانی
نگاهی به نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی

روان‌گسیختگی (اسکیزوفرنی)، اختلالی است که به‌صورت روان‌پریشی نمود ... دیدن ادامه ›› پیدا می‌کند و علائمی چون توهمات شنیداری، ارتباطات اجتماعی بدبینانه، اضطراب وسواس‌آمیز و نابسمانی‌های متلاطم فکری را با خود به همراه دارد و باید گفت عوامل محیطی در پیدایش آن تاثیرگذار است. این اختلال روانی که گاهی دستمایه آثار نمایشی قرار گرفته است، با هدف قرار دادن مستقیم ذهن کاراکتر اصلی و محوری، سیر تحول و فراز و فرود شخصیتی او و عارضه‌های روحی و روانی‌اش را مورد کنکاش قرار می‌دهد و به مخاطب این امکان را می‌دهد که با رویکرد پسیکودرام (تئاتر درمانی)، تا حدودی چالش‌های شخصی خود را بهتر بشناسد و تا حدودی رفع و رجوع نماید.
نمایش «پس از» به نویسندگی و کارگردانی مرتضی کوهی به‌دلیل پرداخت به جنبه‌های شخصیتی کاراکتر نشان معینی (با بازی مهران مرادی)، تئاتری شخصیت‌محور و در عین حال روانکاوانه محسوب می‌گردد که در آن اختلالات روانی این کاراکتر به همراه هذیان‌ها و توهماتش به نمایش گذاشته می‌شود. بااینکه این کاراکتر دردهایش را به زبان می‌آورد، ولیکن حرکات آشفته، مشوش و پراکنده اوست که وضعیت نابسمان درونی‌اش را ابراز می‌دارد و درنتیجه تمام تکلمات‌اش، حاصل و نمادی از حرکات فیگوراتیو او قلمداد می‌گردد.
او که در تعارض میان آن‌چه هست و آن‌چه می‌خواهد باشد، در تلاطم و کشمکش درونی و در حال در افتادن با خویشتن است، نمی‌تواند از بین دوگانگی‌های مواجه‌اش در مصاف با گذشته و رویارویی‌اش با آینده یکی را انتخاب نماید. مهران مرادی برای پرداخت این شخصیت تاریک‌شده و تاریک‌نما و روایت ترس‌های او در روبه‌رو شدن با کابوس‌های همیشگی‌اش به تناسب موقعیت‌های پیرنگ نمایش که به‌صورت غیرخطی درآمده‌اند، ساز بدن موسیقایی خود را با آن‌ها کوک کرده است و البته خوش می‌نوازد، هرچند فالش‌بودن اندام‌وارگی و تنانگی ‌او را باید مربوط به بخشی از موسیقی این نمایش لحاظ کرد که به‌مرور و در پایان‌بندی همراه با نواختن ساز پیانو به توازن با نت‌ها درمی‌آید.
نمایش «پس از» در طراحی صحنه، مرزبندی انجام داده است و می‌توان «در» گوشه سمت چپ صحنه را به‌نوعی ورود و خروج به دنیای ذهنی کاراکتر تصور کرد که غالباً شکل واقعی به خود می‌گیرد و گاه با تردد بی‌قاعده سایه‌ها، افکار وهم‌آلود و کابوس‌ها روی پالت‌های محاط شده، انگاره‌ای خیالی به خود می‌گیرد. نمایش این سوال را مطرح می‌کند که دقیقاً پس از چه رخداد و اتفاقی، این کاراکتر از مرز اختلال شخصیت اسکیزوتایپال به‌دلیل اتفاقات ناخوشایند زندگی‌اش (تروما) اعم از خشونت بی‌حدوحصر پدر، بی‌عصمت‌شدن مادر در مقابل دیدگان‌اش، رفتار بی‌شرمانه و تبعیض‌آمیز رئیس شرکت، فروپاشی ارتباط عاشقانه و... عبور کرده است و دچار خطاهای ادراکی از محیط پیرامونی، حالت عاطفی نابهنجار و مسخ در دو جهان واقعیت و خیال گردیده است و مابعد چه حادثه‌ای او از این درخودماندگی رهایی خواهد یافت؟
اینکه در این نمایش پدر به‌عنوان راننده و مادر، شاغل در هتل معرفی می‌گردند، شاید باعث شکل‌گیری الگویی رفتاری در او شده است که آدم‌های اطراف را در ذهن خود به‌صورت مسافر و نه ماندگار و ماندنی و در آمدوشد تداعی نماید، که حتی رسیدن به معشوق نیز به‌صورت آرزویی متبادر می‌شود و او خود نیز همیشه مجاب است که کوله‌پشتی‌اش را به‌عنوان سمبلی از جنب‌وجوش‌های بی‌ثمر یدک بکشد، درحالی‌که در ایستایی مکان خود میخکوب شده است و دست‌وپا می‌زند.
نمایش «پس از»، دنیای مردانه و زنانه‌اش را با سوئیچ‌کردن مدام دو بازیگر مرد (با بازی پیمان محسنی) و زن (با بازی شیدا پهلوان) از نقشی به نقشی دیگر ترسیم و به‌نوعی همسان و متشابه کرده است و درواقع با این اقدام خواسته است که تماشاگر از منظر کاراکتر «نشان» به تمام زن‌ها و مردها به چشم یکسان بنگرد و تصاویر مخدوش مرور شده در خیال او را به‌صورت یک سلسله‌چیدمان تقلیدی از رفتارهای کپی‌شده تماشا کند.



لینک منبع؛
https://hammihanonline.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-27/15592-%D9%85%D8%A7-%D8%A8%D8%B9%D8%AF
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
مرا
تو
بی‌سببی
نیستی.
به‌راستی
صلتِ کدام قصیده‌ای
ای غزل؟
ستاره‌بارانِ جوابِ کدام سلامی
به آفتاب
از دریچه‌ی تاریک؟

کلام از نگاهِ ... دیدن ادامه ›› تو شکل می‌بندد.
خوشا نظربازیا که تو آغاز می‌کنی


ناخودآگاه بین هامون و نشان خیلی اشتراک پیدا کردم نشان مثل هامون تنها بود، دنبال عشق بود و غمخواری نداشت هامون هم دنبال یک معجزه برای رهایی بود، هامون به انتهای دریا می رسه با باخ و نشان به انتهای نت با پیانو!
نمایش پس از از نام اثر گرفته تا نام شخصیت( بدون جهت دهی جنسیتی) از بازی تا موسیقی سرشار از احترام به مخاطب و فکر شده است چقدر نامش به اندازه در اجرا تکرار می شه چقدر نکات ظریفی در متن گنجانده شده:
-فردا روز دیگه تو بیشتر از ٢٤ ساعت زمان نیاز داری
-دلش داری ببینی
-"نشونت" می دم پسرم
-من عجیبم آره من عجیبم مگه چه ایرادی داره شاید درستش منم شاید شماها جور دیگه ای باید ببینید…..
(این دیالوگ با لحن جناب مرادی بی نظیر بود اینکه همزمان احساست مختلف مثل ترس ،عجز ،ناامیدی و تلاش برای اثبات خودت نشون بدی اوج هنر بازیگری)
شاید ما باید جور دیگه ای ببینیم شاید آینه ها مون نیاز به غبارروبی داره شاید درست دیدن چشم جان می خواهد ……

جناب مرادی عزیز بی اغراق تحسین برانگیز هستید♥️💫!
جناب کوهی عزیز بابت لطف امشبتون بی نهایت قدردان و سپاسگزارم🤍🙏🏻.
من ترجیح ام اینکه تا اجرای شما روی صحنه است این لذت ناب از خودم دریغ نکنم، همیشه بدرخشید🙏🏻🤍💫
پ ن: ممنون از بروشور و متن جذابش روزتون هم مبارک🙏🏻🤍💫
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
نمایش «پس از» یک اثر دقیق است/
جشنواره «هم‌آغاز» نشان داد که نیاز به بودجه‌های میلیاردی نیست
نخستین دوره از جشنواره «هم‌آغاز» در اواخر دی ماه سال گذشته به دبیری امیرموسی کاظمی برگزار شد. هدف از برگزاری این جشنواره مستقل دیده شدن آثار جوانان و همراهی آثار برگزیده برای اجرا در سالن قشقایی مجموعه تئاترشهر بود.
کاظمی در رابطه با نمایش «پس از» گفت: همانطور که ما در جریان روند کار کلیه گروه‌ها بودیم، در جریان روند شکل‌گیری نمایش «پس از» هم بودم. این اثر یک کار کارگاهی بود و حتی متن آن هم کارگاهی نوشته شد. برای نگارش متن به تناسب موضوع، تحقیقات زیادی در مورد سوژه صورت گرفت و در نهایت یک متن کامل شکل گرفت. در واقع این نمایش از ابتدا هم این اثر یک اثر دقیق بود. این اثر انتخاب بازیگر و کارگردانی بسیار خوبی دارد و همه این موارد دست به دست هم داد تا اثر برگزیده هیئت داوران در جشنواره باشد و اکنون هم در اجرای عمومی استقبال خوبی از آن شده است.

منبع: هنر آنلاین
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
مرتضی کوهی، نویسنده و کارگردان نمایش «پس از» با بیان اینکه در این اثر به جنبه رهایی‌بخش و نجات‌دهنده هنر تاکید دارد، گفت جایی که فضا متلاطم است، جایی که آرامش درگیر چالش‌های عجیب می‌شود؛ هنر همان کشتی نجات‌دهنده و همان ریسمان محکمی است که می‌توان به آن متوسل شد.

لینک منبع: https://theater.ir/fa/177384
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
توقع نداشته باشید تئاتر همیشه شما را بخنداند

مرتضی کوهی؛ کارگردان نمایش «پس از» در گفتگو با روزنامه صبا :ایده اولیه آن از موضوع و ایده اجرایی یک خطی شروع شد، کسی خودش را از بیرون می‌بیند. خب همه انسان‌ها حدیث نفس دارند و با خودشان حرف می‌زنند و من یک شب در تنهایی به این فکر می‌کردم که اگر انسان نتواند با خودش حرف بزند، اگر کسی خودش را در آینه نبیند و در نهایت اگر کسی خودش را از بیرون ببیند چه اتفاقی رخ می‌دهد! فرایند نوشتاری ما به شکل کارگاهی بود.

ما جز گروه‌های هستیم که دستمان را روی زانویمان گذاشته‌ و بلند شدیم و به غیر از آن خدای بالاسر کسی دست ما را نگرفته است. البته که حمایت دوستانمان را همیشه داریم. جا دارد اینجا از آقای امیرموسی کاظمی که از ایشان خواستم تهیه کننده کار ما نیز باشند تشکر کنم که در بخش پلاتوها و تا حدودی بخش مالی حمایت کردند اما گروه نمایشی ما وابسته به هیچکس و هیچ گروهی نیست و هر آنچه که بوده خودم بودم و خدای خودم و لطف و حمایت دوستان.
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
تو خودت تو آینه می بینی؟

نشان دیده نشدن رو نشان داد!
آینه ها با من قهرن، هر چقدر براشون دست تکون میدم من رو نشون نمیدن.
۰۸ اردیبهشت
حسام الدین حیدری
آینه ها با من قهرن، هر چقدر براشون دست تکون میدم من رو نشون نمیدن.
دکتر آینه ها من وحشتناک نشون می دن…..
۰۸ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
C’est tout
و این همه ی ماجراست
Voilà, voilà, voilà, voilà qui je suis
اینجا، اینجا، اینجا، این منم

Me voilà même si mise à nue j’ai peur, oui
من اینجام، حتی اگه بی پناهم،اره می ترسم

Me voilà dans le bruit et dans le silence
من اینجام، هم در شلوغی و هم در سکوت

https://rahavaz.ir/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A2%D9%87%D9%86%DA%AF-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D9%88%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A7-%D9%88%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A7/
انتخاب موزیکها محشر 💛
۰۷ اردیبهشت
مهرنوش نوری
انتخاب موزیکها محشر 💛
با وسواس زیاد منطبق با کاراکتر،جادویی💫👌🏻
۰۷ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
اینکه خیلی اتفاقی تیاتر شهر باشی و دوستی یک بلیت اضافه داشته باشه و تو همین حین جناب فتحیان روهم ببینی دیگه خیلی خوش شانسی می خواد!
و وای از ... دیدن ادامه ›› اجرای امشب!
نمی دونم اجرا جذاب تر شده یا من دارم هی فرو می رم در موسیقی و بازیها و سایه ها ……
طبق نظریه یونگ سایه، ارزشمندترین موهبت‌های ما را در خود پنهان کرده است و من دارم در سایه های نشان فرو می رم!

-اگه بتونن به سرم یا قلبم تیر بزنن یه تاج طلایی جایزه دارن!
کودکی با همسالانش بازی نکرده حالا شده مترسک شهربازی!
عاشقی که عاشقی نکرده خیانت می بینه!
-خاطراتت دلیل حال الانت نه تو بندشون بمون نه ازشون فرار کن!
نشان لب هاش پاک می کنه دستهاش رو پاک می کنه ملحفه رو پاک می کنه ولی نمی تونه ذهنش رو پاک کنه از خاطرات حک شدن در عمیق ترین لایه های ناخودآگاهش.
انقدر خسته است که هر چی دکتر می گه قبول می کنه، اگه بپذیرم حالم خوب می شه! اگه پیانو بزنم حالم خوب می شه!
نمی دونی سوال می کنه یا داره درمان رو تحقیر می کنه.
- شاید من درستم شما عجیب هستین، از کلمه دیونه بدم می یاد!
- نمی تونم دست هام سنگ شده!
و وقتی با دستهای سنگ شده می نوازه انگار داره کلیدهای پیانو رو خراش می اندازه، به زخم های درونش ناخن می کشه تا برسه به عمق آسیب ،پدرش!
زخمی که بشی بزرگ می شی………
صحنه پایانی روی میز که نشان داره کلیدهای پیانو رو در تصویر می زنه قاب بسیار زیبایی ساخت!
ما در ذهن نشان هستیم و صحنه داره این ذهن به تصویر می کشه و در تیره نماد سوراخی در روی سر نشان( دربچه ورود به ذهن) سری که از شدت افکار مزاحم در حال انفجار و پاشیدن از هم.
جناب مرادی به معنای واقعی کلمه درخشانید🤍💫
جناب کوهی سپاسگزارم به خاطر به صحنه آوردن این اثر بسیار قابل تامل🤍🙏🏻
ممنونم از جناب حیدری 🙏🏻🤍
پیش به سوی شکستن رکورد آلنده؟
۰۴ اردیبهشت
امیرحسین شاه حسینی
پیش به سوی شکستن رکورد آلنده؟
امیر پس از به آلنده رسید😍😍😍
۱۷ اردیبهشت
سحر بهروزیان
امیر پس از به آلنده رسید😍😍😍
می‌شد پیش‌بینی کرد😂
۵ روز پیش، چهارشنبه
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
درد مرا احساس کن….

Name: Feel My Pain
Artist: Jurrivh
Released: 2020

https://vmusic.ir/mp3/jurrivh-feel-my-pain-single-2020/
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
کودکان نت های موسیقی هستن که باید با دقت و ظرافت نواخته بشن تا هارمونی گوش نوازی در آینده بشن:
هر سیرکی رو نمی شه به اسم نمایش روانشناختی رو صحنه برد، نمایش “پس از” نمونه یک اجرا فکر شده, تحقیق شده، تمرین شده و به معنای واقعی روانکاوانه است.
سحر بهروزیان
وای مهرنوش چقدر اون صحنه زیبا اجرا شد😍🥹
کدوم صحنه زیبا اجرا نشد؟ 🥺🥺💛
۰۳ اردیبهشت
مهرنوش نوری
کدوم صحنه زیبا اجرا نشد؟ 🥺🥺💛
👌🏻👌🏻💫🤍
۰۳ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
بازی در نمایش «پس از» کار واقعاً سختی است

🔺مهران مرادی بازیگر نمایش «پس از» در گفتگو با #روزنامه_صبا : آقای کوهی متن را آماده کرده بود و با من تماس گرفت سپس ما تمرینات را آغاز کردیم و در طول تمرینات و در این روند رسیدن به صحنه‌ها، میزانسن‌ها و اتفاقات دیگر به شکل گروهی انجام شد اما خود آقای کوهی با مدیریت بسیار خوبی کار را جلو می‌بردند چرا که از چندین ماه قبل شروع به تهیه گزارش و تحقیقات میدانی کرده بودند و به اثر بسیار واقف بودند.

🔺بازی در این نقش و این نمایش کار واقعاً سختی است. من یک پروسه‌ای را قبل از شروع اجرا و یک پروسه را پس از اجرا با این نقش طی می‌کنم و فشار زیادی روی این کاراکتر و خود من وجود دارد اما اتفاقی که می‌افتد این است وقتی کار شروع می‌شود و رو به جلو می‌رود آنقدر انرژی زیادی در من به وجود می‌آید که من حاضرم باز ۱۰۰ دقیقه دیگر روی صحنه باشم و این اتفاق عجیبی است و فکر می‌کنم این برمی‌گردد به تمام تمریناتی که من خیلی سال‌های پیش به تنهایی و در روزمره خودم وقت می‌گذاشتم و این تمرینات بدنی را ساعت‌های طولانی انجام ... دیدن ادامه ›› می‌دادم.

🔺همیشه می‌گفتم بالاخره یک روزی این تمرین‌ها جواب می‌دهد و خدا را شکر امروز که یک نقش بسیار سخت را بازی می‌کنم می‌بینم که اگر آن تمرین‌ها نبود قطعاً امروز من از عهده نقش بر نمی‌آمدم. البته خودم نمی‌توانم این قضاوت را بکنم که از عهده این کار برآمده‌ام یا نه ولی در دل راضی هستم و امیدوارم که توانسته باشم با بازی‌ام به اثر کمک کنم.

🔺چیزی که برای من در انتخاب همه آثاری که بازی می‌کنم چه فیلم‌ها و چه تئاترها خیلی سخت است این است که آیا وجه مشترکی با این شخصیت دارم یا نه و اگر داشته باشم قطعاً نقش را می‌پذیرم و آرام آرام آن وجه مشترک را پرورش می‌دهم و بیرون می‌کشم. اینکه کجای زندگی‌ام کاری شبیه آن کاراکتر انجام داده‌ام را به خاطرم می‌آورم و بدین شکل رفته رفته نمی‌خواهم بگویم که کاراکتری را می‌سازم اما آنچه که در درونم است و آن وجه مشابه خودم و کاراکتر را پرورش می‌دهم تا به آن اتفاق اصلی برسم.
لینک خبر: https://rooznamehsaba.ir/downloads/1631/
لطفا بفرمایید فروش بلیت برای آخر هفته، چه زمانی هست؟
۰۲ اردیبهشت
مهران مرادی
ممنونم خانم بهروزیان 🙏🌱
تحسین برانگیزید💫🤍
۰۲ اردیبهشت
سحر بهروزیان
تحسین برانگیزید💫🤍
حقیقتا
۰۳ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
مرتضی کوهی نویسنده و کارگردان نمایش «پس از» که این روزها در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار ... دیدن ادامه ›› مهر گفت: حدودا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ بود که ایده اصلی نمایشنامه در خلوت شخصی خودم شکل گرفت. با خود مشغول صحبت بودم و به این فکر کردم اگر آدم نتواند در دل با خود حرف بزند و یا نتواند در آیینه خود را ببیند و یا اینکه تصویرش از آیینه خارج شود، چه اتفاقاتی می‌افتد. با تیم نگارش و بچه‌های بازیگر اتود زدن درباره این موضوع را شروع کردیم. حدود ۴ ماه طول کشید تا به صورت کارگاهی متن شکل بگیرد.……

لینک خبر: https://www.mehrnews.com/amp/6081862/
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
من همیشه منتظرم یه تیر بخوره تو سرم یا تو قلبم…..

امشب برای بار دوم اجرا دیدم هم مجدد بسیار لذت بردم هم ناراحتم به خاطر فشار روانی جناب مرادی ... دیدن ادامه ›› ،کاملاً مشخص چه حجمی از انرژی روانی و جسمی رو دارن در این اجرا هزینه می کنن امیدوارم تا اخر اجرا مشکلی براشون پیش نیاد.!
اجرا به نسبت هفته قبل تغییراتی داشت که در جهت بهبود و فهم بیشتر مخاطب بخصوص مخاطب عام انجام شده بود جناب کوهی با توجه به نظرات دوستان در تیوال تغییراتی در بعضی از صحنه ها ( صحنه اول و آخر) داده بودند.
برای خودم نکات بیشتر از اجرا نمایان شد، نشان اولین توهم خودش می بینه که داره مادرش رو پنهانی نگاه می کنه ،اولین خاطره ای که می خواد پس بزنه. در تصاویری از دید زدن نشان از پشت پنجرهای رو به اتاق مادرش دزدیدن و بوییدن لباسهاش و استفاده از لوازم آرایش مادر (عقده ادیپ) نشانه های بیشتری از تمایل به رابطه جنسی با مادر رو نشان داد،در صحنه سایه ها سایه پدر دقیقاً در جایگاه سایه و ناخودآگاه بزرگترین و قویترین اسیب دفن شده در نشان، سایه مادر رو می بلعد، پدر با ترس از دست دادن به نقطه ای رسیده که خود برای اینکه رها نشه،رها می کنه برای اینکه طرد نشه خانواده اش رو طرد می کنه و فرارش اغاز مشکلاتی که به فاجعه ختم می شه،در اجرای قبل با خاطر دیالوگی براشت من این بود که نشان رابطه پدر و مادرش دیده در حالیکه شاهد رابطه مدیر هتل با مادرش بوده،زمانیکه نشان روی پالت ها قرار میگرفت صدای موسیقی کالیمبا با راه رفتن روی چوبها پخش می شد انگار روی پیانوی انگشتی اش راه می رفت!
گاهی اوقات تراپی درست پیش نمی ره به خصوص وقتی از روابط انسانی بیخوایم کمک بگیریم، دکتر برای ارتباط بیشتر با واقعت پیشنهاد عشق رو می ده و گل سرخ شازده کوچولو رو به نشان می ده، نشان هم عین شازده کوچولو در سیاره اش تنهاست انقد تنها که تنها سرگرمی اش اینکه صورتش روی توی ظروف استیل ببینه و اینه ها هم دیگه تصویری ازش ندارن،" آرزو" استعاره ای از دست نیافتن دیگری که وقتی نشان بهش زنگ می زنه و طرد می شه پنجره دیگری از خلا و ناکامی براش باز می شه برای فرار از خلا تنهایی به سیاه چاله دیگه ای می افته،وقتی دکتر برای ادامه درمان به سراغ هنر می ره در ابتدا نتهای موسیقی مانند تصایر ذهنی و کابوس وار نشان کش می یان و بدون هارمونی در هم ادغام می شن اما در نهایت تلاش نشان برای غلبه بر توهمات دیداری و شنیداری ایجاد ملودی از طریق پبانو هست تا تصاویر محو بشن و در نهایت با به آغوش گرفتن سایه خودش( پذیرش بعد تاریک و زخمی روانش) به آرامش درونی می رسه.
خیلی دوست دارم جلسه نقدی در مورد این اجرا برگزار بشه قطعاً می تونه نکات جالب تری رو روشن کنه.
جناب مرادی براتون انرژی و سلامتی آرزو می کنم تحسین برانگیز هستید!
پ ن: امشب از دیدار دوستان عزیز تیوالی خیلی خوشحال شدم لذت اجرا رو برام بیشتر کردن!
درود برای تشریح عالی
امیدوارم بتونم دوباره ببینم
در مورد جلسه نقد بررسی هم بشدت موافق و مشتاقم
۰۱ اردیبهشت
میلاد فراهانی
مرسی از توضیحات کامل و درست شما من هم خوشحال شدم از دیدار و هم صحبتی با شما و دوستان عزیزم
🙏🏻🌸
۰۱ اردیبهشت
این قسمتهاى مربوط به عقده ادیپ رو من خیلى دوست داشتم که در احراى دیشب شدیدا کمرنگ شده بود در حدى که من متوجه توجه به مادر نشدم.
۱۴ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سحر بهروزیان (saharb)
درباره نمایش پس از i
اسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی مزمن است که معمولاً اثراتی نظیر تحریف واقعیت و توهم را به همراه داشته و نحوه برداشت فرد از عوامل محیطی، تفکر و شیوه رفتارهای وی را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.
در مواردی اشتباهاً از این اختلال با عنوان از هم گسیختگی شخصیتی (dissociative identity disorder) یا (split personality) یاد می‌شود. این برداشت درستی نبوده و این دو بیماری به‌صورت کلی با یکدیگر تفاوت دارند. احتمال ابتلا به اسکیزوفرنی در زنان و مردان به یک اندازه بوده و در هر سنی ممکن است خود را نشان دهد.
با این حال، مردان غالباً در اواخر دوران نوجوانی و در اوایل دهه ۲۰ زندگی خود این عارضه را تجربه می‌کنند. این در حالی است که به طور معمول، اسکیزوفرنی در زنان در اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ پدیدار می‌شود.
علائم اسکیزوفرنی به سه گروه علائم اولیه، علائم مثبت و علائم منفی تقسیم می‌شوند.

علائم اولیه
علائم اولیه ابتلا به این اختلال عمدتاً در سال‌های نوجوانی و اوایل دهه ۲۰ زندگی مشاهده شده و غالباً به رفتارهای معمول و مشکلات ... دیدن ادامه ›› نوجوانی نسبت داده می‌شود. به این ترتیب، در بسیاری از مواقع این نشانه‌ها چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند. علائم اولیه اسکیزوفرنی عبارت‌اند از:
انزوا طلبی
تغییر مداوم دوستان یا گروه‌های اجتماعی
کاهش تمرکز
مشکلات خواب اعم از کم‌خوابی یا پرخوابی
تحریک‌پذیری
ضعیف شدن عملکرد تحصیلی و مشکل در انجام و ارائه تکالیف

علائم مثبت
علائم مثبت اسکیزوفرنی عبارت از رفتارهایی است که عموماً در افراد سالم مشاهده نمی‌شود؛ بنابراین، اطلاق این صفت به علائم به معنای مطلوب یا خوشایند بودن آن‌ها نیست. در اصل، منظور این است که پس از گذشت مدتی ممکن است این نشانه‌ها نیز به علائم اولیه اضافه شده و زندگی و روابط اجتماعی فرد را تحت تأثیر خود قرار دهند. نشانه‌های مثبت شیزوفرنی عبارت‌اند از:
توهم
توهم عبارت از تجربیاتی است که در واقع وجود نداشته و ذهن فرد آن‌ها را برای وی ایجاد می‌کند. این موارد شامل شنیدن، دیدن، بوییدن، چشیدن یا به طور کلی، حس کردن چیزهایی است که در واقعیت وجود نداشته و اطرافیان نمی‌توانند آن‌ها را تجربه کنند. لازم است توجه داشته باشید، در بین مبتلایان به شیزوفرنی توهم شنیداری و دیداری از سایر موارد شایع‌تر است.

هذیان
بر اساس مطالعات، اغلب قریب به اتفاق بیماران شیزوفرنی دچار هذیان می‌شوند. این به معنای اعتقاد به باورهایی غیرمنطقی و خلاف واقعیت است. از شایع‌ترین انواع هذیان‌های مربوط به این اختلال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
فرد مبتلا به شیزوفرنی بر این باور است که خویشان و آشنایان در صدد آزار و اذیت وی هستند.
فرد مبتلا به شیزوفرنی کلیه رویدادهای طبیعی و رفتارهای عادی اطرافیان را سوءتعبیر کرده، آن‌ها را دارای بار معنایی خاصی دانسته و به خود نسبت می‌دهد.
فرد مبتلا به شیزوفرنی در خلال تصورات هذیانی خود را فرد بسیار مهمی پنداشته و غالباً فکر می‌کند از قدرت‌های ماورایی برخوردار است.
فرد مبتلا به شیزوفرنی در خلال حملات هذیانی می‌پندارد تحت کنترل فرد یا گروهی بیگانه قرار دارد. این افراد باور دارند تحت تلقین و تحمیل افکار بیگانگان قرار داشته یا ایده‌ها و نظرات شخصی آن‌ها توسط افرادی دزدیده می‌شود.
اختلالات فکری
برخورداری از روش‌های غیرمعمول تفکر یا پردازش اطلاعات از ویژگی‌های مبتلایان به این بیماری به‌حساب می‌آید. از این جمله می‌توان به عدم تمرکز، استفاده از واژه‌ها و جملات از هم گسیخته، به‌کارگیری کلمات و عبارات بی‌معنا، استفاده از واژه‌ها و عبارات آهنگین و فاقد معنا و تکرار بیش از اندازه جملات اشاره کرد.
اختلالات حرکتی
اختلالات حرکتی عبارت از تحرکات آشفته یا حالت‌های عجیب‌وغریب و غیرمعمولی است که در بیماران شیزوفرنی مشاهده می‌شود. از این جمله می‌توان به مواردی نظیر رفت‌وآمدهای مکرر و بی‌هدف در فضایی نسبتاً کوچک یا در الگویی دایره‌وار اشاره کرد.
اختلالات رفتاری
از جمله اختلالات رفتاری بیماران شیزوفرنی می‌توان پرخاش، تکرار مکرر برخی حرکات و ثابت ماندن در وضعیتی خاص برای مدتی طولانی را نام برد. در واقع، ابتلا به این بیماری کلیه فعالیت‌های هدفمند فرد را دچار اختلال می‌کند. به این ترتیب، بیمار قادر به کنترل رفتارها و واکنش‌های خود نبوده و نمی‌تواند با سایرین به‌درستی ارتباط برقرار کند.
علائم منفی
کلمه منفی صرفاً به معنای بد بودن نشانه‌ها نبوده و به معنای عدم وجود برخی ویژگی‌هایی است که در افراد سالم مشاهده می‌شود. از این میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
عدم وجود یا محدود بودن احساسات
کمبود انرژی
کم‌حرفی
بی‌انگیزگی
عدم اشتیاق به زندگی و لذت‌های آن
عدم رعایت بهداشت و رسیدگی به وضعیت ظاهری
علائم شناختی
علائم شناختی اسکیزوفرنی عمدتاً به عدم درک اطلاعات و ناتوانایی در بهره‌گیری از آن‌ها، میزان تمرکز یا توجه و عملکرد حافظه فعال مربوط می‌شود. همچنین، تشخیص فرد درباره ابتلا به این اختلال یا عادی نبودن وضعیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مراحل اسکیزوفرنی
مراحل اسکیزوفرنی به سه بخش عمده تقسیم می‌شود.
مرحله مقدماتی:
این مرحله با ظهور نخستین علائم همراه بوده و عمدتاً در سنین نوجوانی یا ابتدای جوانی اتفاق می‌افتد.
مرحله فعال
در این مرحله عموماً نشانه‌های ابتلا به اختلال شیزوفرنی نظیر توهم، هذیان، بی‌نظمی در گفتار و رفتار و سایر موارد به‌وضوح نمایان می‌شوند.
مرحله باقی‌مانده
مرحله باقی‌مانده عبارت از شرایطی است که نشانه‌های مثبت بیماری متوقف شده و با وجود این، برخی علائم منفی باقی می‌مانند. به‌عنوان مثال، توهم و هذیان فرد بیمار بهبود می یابد. با این حال، مواردی نظیر انزوا طلبی و بی‌تفاوتی همچنان ادامه یافته و تعاملات اجتماعی فرد را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهند.
انواع اسکیزوفرنی عبارت‌اند از:

پارانوئید (Paranoid)

این نوع شیزوفرنی عمدتاً در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل دوران جوانی آغاز شده و با توهم و شک همراه است. به این ترتیب، این افراد به‌ندرت می‌توانند جایگاه شغلی خود را حفظ کرده، با افراد روابط دوستانه برقرار کرده یا حتی به پزشک مراجعه کنند.

هبفرنیک (Hebephrenic)، آشفته، بی نظم یا سازمان‌نیافته

افراد مبتلا به این نوع اسکیزوفرنی معمولاً نشانه‌هایی نظیر آشفتگی در تکلم و رفتار را بروز داده و از روحیه منزوی و بی‌تفاوتی برخوردار هستند.

بی‌تفاوت (Undifferentiated)

این نوع اسکیزوفرنی غالباً با نشانه‌هایی نظیر بی‌تفاوتی، بی‌احساسی و بی‌علاقگی همراه بوده و باعث می‌شود فرد به دنیای اطراف و مسائل مختلف علاقه و اشتیاقی نشان نداده و درست مانند یک فرد بی‌روح رفتار کند.

باقیمانده (Residual)

این نوع شیزوفرنی معمولاً با علائمی نظیر هذیان و توهم همراه نبوده و بیش‌تر رفتارهایی مانند انزوا طلبی، اختلال در انجام وظایف، رفتارهای غیرعادی، بی‌توجهی به بهداشت و نظافت فردی و ادراکات غیرارادی را به‌دنبال دارد.

کاتاتونیک (Catatonic)

در این نوع شیزوفرنی معمولاً برخی اختلالات حرکتی نظیر بی‌تحرکی افراطی یا فعالیت‌های شدید و گاه خشونت‌آمیز مشاهده می‌شود.
دلایل ابتلا به اسکیزوفرنی

علت دقیق ابتلا به اسکیزوفرنی هنوز کاملا مشخص نیست. با این حال، این اختلال نیز درست مانند سرطان و دیابت یک بیماری واقعی است که از مبنای بیولوژیکی برخوردار است. تحقیقات و پژوهش‌ها درباره این بیماری همچنان ادامه دارد. با وجود این، دلایل احتمالی ابتلا به شیزوفرنی را می‌توان چنین برشمرد:

ژنتیک یا وراثت:

ممکن است این بیماری از والدین به فرزند رسیده باشد.

شیمی مغز و مدارهای آن

مغز افراد مبتلا به این بیماری احتمالاً نمی‌تواند انتقال‌دهنده‌های عصبی را کنترل کرده و مدارها یا مسیرهای مربوط به سلول‌های عصبی مؤثر بر رفتار و تفکر را تحت تأثیر قرار دهد.

ناهنجاری در ساختار مغز

بر اساس مطالعات، مغز برخی از مبتلایان به شیزوفرنی از ساختاری غیرطبیعی برخوردار است. این امر ممکن است از دلایل ابتلا به این بیماری به‌حساب آید.

عوامل محیطی

مواردی نظیر عفونت‌های حاد ویروسی، قرار گرفتن در معرض برخی سموم، مصرف بعضی مخدرها نظیر ماری‌جوانا یا قرارگیری در شرایط به شدت استرس‌زا ممکن است افراد دارای ژن‌های معیوب را به اسکیزوفرنی مبتلا کند. از طرف دیگر، این بیماری عمدتاً در شرایطی بروز می‌کند که بدن با تغییرات شدید هورمونی دست به گریبان است. از این جمله می‌توان به دوران بلوغ و کهن‌سالی اشاره کرد.
چقدر جامع و کامل، مرسی سحر جانم 💖
۳۱ فروردین
مهرنوش نوری
چقدر جامع و کامل، مرسی سحر جانم 💖
هر ابهامی برای تماشاگر بوجود بیاد می تونه تا حدی رفع اش کنه.
۳۱ فروردین
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید