در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال فیلم از شرق (فیلم ها و احساس ها، مرور آثار شانتال آکرمن)
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 09:35:17
امکان خرید پایان یافته
بها: ۱۰,۰۰۰ تومان

From The East
--------------------
Director: Chantal Akerman
Writers: Chantal Akerman
Cinematography by: Bernard Delville and Raymond Fromont
Country: USA
min:107
year:1993
-----------------------------------------------------------------------------------------
» خرید کارت عضویت یک‌ساله باشگاه سینما تک موزه هنرهای معاصر (جهت بهره‌مند شدن از تخفیف ۵۰%)
 ----------------------------------------------------------------------------------------

روزهای تعطیل گالری: شنبه

 

عکس‌های پایه

فیلم از شرق (فیلم ها و احساس ها، مرور آثار شانتال آکرمن) | عکس فیلم از شرق (فیلم ها و احساس ها، مرور آثار شانتال آکرمن) | عکس فیلم از شرق (فیلم ها و احساس ها، مرور آثار شانتال آکرمن) | عکس فیلم از شرق (فیلم ها و احساس ها، مرور آثار شانتال آکرمن) | عکس

مکان

تهران، خیابان کارگر شمالی، ضلع غربی پارک لاله
تلفن:  ۸۸۹۶۳۲۰۰-۸۸۹۵۱۹۶۵

نقشه بزرگتر و مسیریابی
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
یک خروار تصویر بر روی هم تلنبار شده، همین.
____________________
پ.ن:
۱-علیرغم اظهار بی‌طرفی کارگردان، مایه‌های پررنگی از تحقیر جهان شرق در فیلم به چشم می‌خورد.
۲-تصویربرداری چنان بود که بعمد گویی از نگاتیوهای فاسد استفاده شده تا فضا تیره‌تر و تارتر، و رنگها مرده‌تر به چشم بیاید، بلکه حتی قاب تصویر خُردتر از ۳۵ میلیمتری دیده می‌شد.
۳-تصاویری ناهمگن، با قاب‌بندیهای ضمخت و پراکنده، نه ریتمی، نه هارمونی‌ئی، نه تدوینی، نه هدفی، نه جهان‌بینی‌ئی، نه اندیشهٔ قابل درکی، نه… آخر من چه چیز این فیلم را باید شاعرانه فرض کنم؟
۴-من این فیلم را نپسندیدم، حتی اگر تمام بشریت شاهکارش بپندارد.
۵-باور کنید پادشاه لخت است.
۶-می‌خواستم زبان در کام بگیرم ولی مگر نازنین رفیقم، ابرشیر اجازه می‌دهد!
 مجتبی گرانقدر و عزیز با بخشی از حرفهایت موافقم و با بقیه اش نه 
سخن مضحکی شنیدم که اینطور فیلمها هستند تا از بقیه فیلم ها لذت ببریم ....البته این فیلم شاهکار نیست اما خیلی عوامل شخصی و فکری از هر فیلمی یک لذت می سازد.... برای بسیاری بنجل های کلیشه ای ،فیلمهای اکشن و بزن بزن آرنولد و....زباله های بی ارزش اند در برابر اینگونه آثار ،همه چیز نسبی و حتی زمانمند است چون ممکنه چند سال دیگه اتفاق دیگه ای بیفته و این فیلمهای بشن ب غیرقابل تماشا و عبث و بنجلها بشن فیلم خوب:)
اتفاقا امروز خبرهای از خانه آکرمن را دیدم و هر آنچه در باب نوع ساخت و تیرگی و زشتی مردگی را درباره از شرق می گویی به نوعی قابل تعمیم به این فیلم هم هست......اما شک ندارم که هر مولفی موضع گیری اش را در اثرش دارد...اما مقایسه این دو تا کار برایم روشن کرد این شیوه قبل ازاینکه ایدیولوژیک باشد ،سبکی است!
دوست نازنین من باور کن در اینجا اصلا پادشاهی وجود ندارد که لخت باشد...
.چقدر خوب است که هستی و همکلامی و خواندن نظراتت برایم فرخنده است....ممنون که نوشتی
۲۲ شهریور ۱۳۹۴
ابرشیر عزیز،
اینشتین سالها پیش ثابت کرد که فرمولهای علوم دقیقه می‌توانند بی‌اعتبار باشند چه رسد به مقوله هنر که اگر جز برآمده از ذوق و حال نباشد، هنر نیست. مگر معیار کیفیت اثر هنری چیزی جز ذهنیت و جهان‌بینی هنرمند و نیز مخاطب او می‌تواند باشد. مگر کسی حق دارد به مخاطب یک اثر هنری دستور بدهد که تو حق نداری بر اساس ذوق و ذهنیت خودت از اثر هنری برداشتی داشته باشی، یعنی مخاطب باید در مواجهه با اثر هنری نقش سیبِ زمینی یا شلغم را بازی کند.
سالهاست که بزرگانی چون گادآمر و بارِت مسیر ادراک تفسیر اثر تألیف شده را نشان داده‌اند، آنها بدرستی نشان داده‌اند که جهان و ذهنیت مخاطبِ اثر یکی از مهمترین منابع تفسیر اثر تألیف شده‌است و حتی ذهنیت مولف اثر نسبت به اثر خود هیچ برتری نسبت به ذهنیت مخاطبِ اثر نسبت به آن ندارد. ... دیدن ادامه ›› سالهاست که استفاده از روشهای کیفی و کمی-کیفی تحقیق که ویژگی آنها لحاظ کردن ذائقه، ذهنیت و جهان‌بینی مخاطبین و بطور کلی آدمیان است (هرمنوتیک، دیالکتیک، پدیدارشناسی، تبارشناسی و...) در هنر و علوم رفتاری جایگزین دگمهای فرمولایز و کمی گذشته شده است.
در جمله اینکه من بعنوان یک مخاطب به خودم حق می‌دهم که هر اثری را بپسندم یا نپسندم یا کمی بپسندم یا بیشتر بپسندم و به هیچ احدی اجازه سلبِ این حق از خود (و دیگران) را نمی‌دهم.
۲۴ شهریور ۱۳۹۴
درود بر تو دوست خوشفکرم ...
۲۴ شهریور ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
"مستند امپرسیونیستی مرثیه گون"
تجربه تماشای یکی از تجربی ترین فیلم های تاریخ سینما،تجربه آسانی نبود. هر چند که بعد از یکصد و هفت دقیقه تحمل رنج و لذت و کوفتگی ،احساس کوهنوردی را داشتم که قله ای صعب العبور را فتح کرده باشد ، حس پیروزمندانه ای بود توام با رستگاری !
ملال و کندی حس غالب تماشای "از شرق "است ؛ اما در عین حال زیبایی قاب ها و حرکت دوربین و نور و اصوات و موسیقی و آدم ها و اتمسفر... این سفرنامه ی کم کلام سینمایی را به تجربه ای مراقبه گونه و تسخیرکننده بدل می کند.
**
در سال 1993 ، شانتال آکرمن فیلمساز آوانگارد بلژیکی تصمیم گرفت "تا دیر نشده" فیلمی از دوران فروپاشی جماهیر کمونیستی و لحظات گذار در آنجا بسازد. سفر از اواخر تابستان شروع می شود و در میانه ی زمستان یخ زده پایان می یابد.محل های فیلم برداری از آلمان شرقی تا لهستان و حوزه بالتیک بوده تا بالاخره مسکو... فیلم مجموعه ای از صحنه های مختلفی است از جاده ها و دشت ها،مزارع کشاورزی، جاده های برفی،دهقانان در حال کشت وکار، ایستگاه های مملو از جمعیت در حال انتظار، آدم ها ، خانه های پر از اشیا و زنان در آشپزخانه ،نوشگاه ها ، خیابان های برفی و..که نهایتا هیچ ارتباط معناداری با یکدیگر برقرار نمی کنند.
حرکت دوربین و قاب بندی و اتمسفر حاکم بر پرده بسیار زیبا است .به نقل از مجید اسلامی : "این فیلم شبیه به نمایشگاه عکس متحرک یا ویدیو ... دیدن ادامه ›› اینستالیشن بلند است.صحنه ها تقدم و تاخر ندارد...فردیت آدم ها حذف شده و تبدیل به فیگور شده اند.آدم های واقعی در فضای واقعی به عنوان فیگور مورد استفاده قرار می گیرند.تصنع در فضای واقع...تناوب انسانی ..انتزاع محض.. داستانی و درامی وجود ندارد و این افراط در حذف داستان در سینما بی سابقه است.. مرز بین فضای داستانی و مستند مخدوش است . آکرمن هر قرار داد و پیش فرض سینمای عرفی را لغو می کند.."
**
تجربه شخصی من از تماشای "از شرق" آکرمن، آشنایی اثرگذار با اتمسفر ، طبیعت و فضای عمومی و حتی فیزیک و لباس مردمان آن سرزمین ها در آن دوره سپری شده بود. شاید از این به بعد قهرمانان داستان ها و رمان ها و نمایش نامه هایی را که از سرزمین های آن دوره نوشته شده باشند را بهتر حس کنم!
مجید اسلامی معتقد است(و البته خود آکرمن در یکی از مصاحبه هایش گفته ) که "/دوربین ، از شرق، یک ناظر خونسرد و بی طرف است. /هر چه دیده و جذبش کرده بی برنامه ضبط شده.... تفسیر و برداشت در کلیت اثر محملی ندارد و در عین حال این اثر آبستره ای است که قابل تعمیم به همه چیز هست.."
به نظرم بحث اسلامی حاوی نوعی ارعاب ناشی از سیطره گرایش دگم به رویکرد ضد تفسیر بود.فکر می کنم موضوع و ایده ی ساخت فیلم ، به طور ماهوی واجد موضع گیری است (گیریم مولفش آن را نفی کند ).... در کلیت فیلم آدم ها را به طور مداوم و مستمر در حالت انتظار می بینیم....فردیتی در معنای رابطه و انتخاب هم وجود ندارد ،عشقی هویدا نیست... دوربین با حرکت نرم و خرامان انبوهی از آدم ها را ایستاده و نشسته در ایستگاه ها و خیابان ها منتظر قطار و اتوبوس و ...به نمایش می گذارد که ژست می گیرند، متلک می اندازند وحرف می زنند و... بعضی های جنس های لوکس با مارک های غربی در دست دارند تا بفروشند.... اما همه در حال انتظارند.. انتظار در این فیلم گویی ابدی شده ...همه اینها یعنی موضع گیری از سوژه مورد فیلم برداری " وضعیت بلافاصله پس از فروپاشی" ..
در هر صورت بیش از دو دهه از زمان فروپاشی می گذرد. روسیه به یکی از سیستم های سرمایه داری جهانی بدل شده اما هنوز مشخص نیست آیا انتظار همه ی آن آدم ها ی فیلم به وقوع پیوسته ؟ آیا گودوی آنها همان سرمایه داری نئولیبرال ها بوده که طبقه محروم را از بین برده است؟ یا دموکراسی و آزادی را به سرزمین یخی سرخ ها پیشکش کرده ؟ ساده انگاری نیست که فکر کنیم پاسخ همه ی این پرسش ها :آری: است؟
**
تماشای فیلم های از این دست به قول مجید اسلامی باعث می شود مخاطب های " عادت کرده به فیلم های سوپرمارکتی و هالیوودی خوش رنگ و هیجانی و سریال های تلوزیونی و.." Reset شوند و زیبایی های دیگری به غیر از تعقیب سیر داستان و درام ، در فیلم های خوب کشف کنند .
________________________
منابع: -
نظرهای مجید اسلامی، روزنامه نگار منتقد سینمایی و ادبی مترجم در جلسه ی نقد و بررسی فیلم در سینما ی موزه هنرهای معاصر شهریور 94.
-senses of cinema ،شماره67، استیو بال
- وبسایت carusfilm.com
۲۱ شهریور ۱۳۹۴
استفاده کردم برادر
۲۴ شهریور ۱۳۹۴
ممنون که خوندی رفیق
۲۴ شهریور ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید