در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
مخاطبان گرامی، پیرو اعلام عزای عمومی، به آگاهی می‌رسد اجرای همه نمایشها و برنامه‌های هنری به مدت یک هفته از دوشنبه ۳۱ اردیبهشت تا پایان یکشنبه ۶ خرداد لغو شد.
با توجه به حجم بالای کاری، رسیدگی به ایمیل‌ها ممکن است تا چند روز به طول بیانجامد، لطفا از ارسال مجدد درخواست خودداری نمایید.
تیوال ابرشیر | درباره نمایش لیرشاه
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 06:41:54
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
((هم آغوشی دردناک مضحکه و تراژدی))
"لیرشاه"محمد عاقبتی، نمایش مدرنی است که به طور کارآمد و ارگانیکی، مضحکه و تراژدی را با هم تلفیق می کند. تاثیر این آمیختگی تلنگرهای حسی و فکری جانمایه متن اصلی را پر طنین تر منعکس می کند. نمایش با ایجاز و شیطنت طنازانه ای چهره مضحک، تراژیک و در عین حال آسیب پذیری شاه تام گرایی را نشان می دهد که با رفتارش مانند همه خودکامه ها ، فریب و دروغگویی را دامن می زند زیرا عطش قدرت تام به طور هزل آمیزی با مجیزگویی ها و ریاکاری سیراب می شود و در پایان سرنوشتی جز افول و سقوط ندارد شروع نمایش با صحنه ی جشن تولد لیر و پخش پیام های ویدیویی جوانان و چهره ها به او ، نگاه ظریف و نیش داری را از این وضعیت معاصر سازی می کند.
لیر از هر کدام از دخترانش هدیه ای دریافت می کند . دختر کوچکتر و از همه محبوب ترش به او دوربین فیمبرداری می دهد.لیر از این هدیه بر می آشوبد ، زیرا که خود را در تصاویر می بیند و این مواجه با خود (واقعی اش)برایش بسیار دردآور است .نمایش در به کارگیری دوربین فیلم برداری ،احتمالا کاربرد رادیوگرافی شخصیت را مراد می کند . این نوع کاربرد از دوربین، پیش تر در نمایش های بزرگی مانند "هملت" ، توماس اوسترمایر، به کارگرفته شده و امر جدیدی نیست. دوربین فیلم برداری عمدتا توسط دلقک بر لیر زوم شده ،به نوعی جایگزین جذاب نقش دیالوگهای نیش دار دلقک و تاثیر اش بر لیر می شود.
برای لیرشاه بعد از تقسیم تخت و تاجش به دو دختر بزرگترش ، متمرکز شدن برلحظات و مقاطعی از شخصیت خود در نهایت به فروپاشی خود و خودکامگی اش و در کل ،تمام خانواده اش منجر می شود آن هم توسط قدرت مخوف تر که ماشین های جنگی مدرنی هستند که جهان معاصر را تهدید و تسخیر می کنند.
در اواخر نمایش ... دیدن ادامه ›› وقتی دختر کوچکتر، تاج گل سرش( نماد زنانگی، مهربانی و انسان بودگی) را به جای تاج (نماد قدرت و استیلا و زور) بر سر لیر می نشاند از زیباترین لحظه های نمایش است و افسوس چه دیرهنگام...
طراحی صحنه،صدا،نور، لباس و.. ، استفاده از اکسسوار مدرن و ساده این نمایش در انطباق کامل با مفهوم سازی متن بسیار درست و کارکردی عمل می کند.
**
((معجونی شاه صحنه))
همه بازیهای در این نمایش دقیق و منطبق بر هدف کارگردان به نظر می رسد اما محمد حسن معجونی، بازی اش متفاوت و خیره کننده است او شاه واقعی صحنه می نماید . شاه لیری که بازی کرد یکی از بهترین و تعمیم پذیر ترین لیرهایی بود که دیده ام.
خوشحالم که کارگردان خوش فکر آقای عاقبتی تاتر کار می کنند به امید دیدن کارهای بیشتری از ایشان.

درود ابرشیر عزیز دوست خوبم هنوز نمایش را ندیدم و نوشته ات را بعد از دیدن آن خواهم خواند اما راستش را بخواهی هیجانی را با دیدن نقدت منتقل کردی که بی شک کار قابل ِتوجهی را بر صحنه خواهیم دید .. سپاس از توعزیز
۲۷ بهمن ۱۳۹۵
درود بر شما رضای گرانقدر ... من هم امیدوارم چنین باشد... ممنون از این گفتگو و ارایه نظرت .
۳۰ بهمن ۱۳۹۵
ابرشیر
آقای ابرشیر. اولین و بدیهی ترین چیز در بازی تاتر، بیان دیالوگ هاست و اینکه بازیگر هر چقدر هم تن صداش پایین باشه، تماشاگر بتونه بشنوه که بازیگر چی داره میگه! من با اینکه ردیف 3 نشسته بودم تقریبا هیچ کدوم از حرفهای این خانم رو نمیتونستم بشنوم. انگار نه انگار که تاتر بازی میکنه و انگار فقط داره برای بغل دستی اش یه چیزی تعریف میکنه. این دیگه هیچ ربطی به سلیقه نداره
۰۳ اسفند ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید