در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال ابراهیم اصلانی | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 19:03:09
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
کار جالبی بود؛ به‌ویژه آن‌که تغییر صحنه و تنوع موقعیت‌ها باعث می‌شد یک‌نواختی در داستان پیش نیاید. موضوع، یعنی احترام گذاشتن به تفاوت‌ها هم خوب بود، اگر چه درک آن برای برای کودکان همۀ سطوح سنی شاید راحت نباشد. اصولاً باید گروه سنی نمایش مشخص باشد، در حالی که به عنوان کلی «کودک و نوجوان» اکتفا می‌شود.
این بار با توجه به جشنواره‌ای بودن نمایش، سالن پر بود، اما باز بزرگ‌ترها حضور بیشتری داشتند. تعداد کودکان به ده نفر هم نمی‌رسید. عجیب است از این همه آدم هنری که متوجه نمی‌شوند یک کودک پشت سر این همه آدم بزرگسال چطور می‌تواند یک نمایش را ببیند! بزرگ‌ترهایی که به این نوع نمایش‌ها می‌آیند، بیشترشان مهمان هستند. می‌شود جوری هماهنگ کرد که کودکان جلو بنشینند و بزرگ‌ترها عقب. امیدوارم به جنبه‌های روان‌شناختی در نمایش کودک بیشتر توجه شود، از زمان انتظار گرفته تا فضای انتظار و نحوۀ جاگیری کودکان.
میترا، محمد لهاک، سحرناز قاسم نژاد و جهان این را خواندند
lilibani این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
با آن‌که نام توران خانم به تنهایی کافی است تا هر موضوعی شنیدنی و دیدنی باشد، اما از این اثر انتظار بیشتری داشتم. با توجه به اسامی کسانی که به عنوان کارگردان آمده است، تصور می‌کردم کار ظرایف بیشتری خواهد داشت و جلوه‌های نادیده‌ای از زندگی توران خانم را تصویر خواهد کرد. این فیلم روایتی ساده و معمولی از توران خانم است و به نظر می‌رسد عوامل تهیۀ آن زحمت زیادی به خود نداده‌اند تا تبدیل به اثری هنری و جذاب شود.
مشخصاتی از افرادی که در فیلم حضور دارند، ارائه نمی‌شود. همه که با اطرافیان خانم میرهادی آشنا نیستند تا بدانند فرد مورد نظر کیست و چه ارتباطی با توران خانم دارد. به دیدگاه‌های اساسی توران خانم در مورد تربیت کمتر پرداخته شده است. دلایل محبوبیت توران خانم بین همکاران هم در حد معمول مورد اشاره قرار گرفته است، در حالی که موضوع بیش از این جای تأمل داشت.
امیر، عاطفه گندم آبادی و میترا این را خواندند
نفیسه نوری و زهره مقدم این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
منتظر بودم ببینم که داستان را چگونه در 50- 40 دقیقه بیان می‌کنند، اما به شدت تعجب کردم وقتی دیدم که هم نمایش تا حد امکان خلاصه شده است و هم این‌که در کمتر از نیم ساعت به پایان رسید. شخصیت‌های داستان کم شده بود. متنی هم که همۀ ما از این داستان شنیده‌ایم، در نمایش خلاصه‌تر بود.
یک اشتباه در کارهای کودک که دارد عادی می‌شود، تلفیق محتوا برای کودک و بزرگسال است. کلاه قرمزی سال‌هاست که به نام کودک پخش می‌شود، اما محتوای اصلی آن برای بزرگسال جذاب است. در این نمایش هم، محتوا و لحن گفتار تا حد زیادی برای بزرگسال مناسب بود. گفتار شخصیت‌ها در مواردی گویا نبود و لحن هم برای این گروه سنی نامناسب بود.
اجرای موسیقی زنده نکتۀ مثبت نمایش به حساب می‌آمد.
با سلام و احترام و سپاس از تماشای نمایش و نظرتان

به عنوان نویسنده و کارگردان این نمایش ، ذکر چند نکته را به جهت احترام به نظر شما بزگوار به خودم واجب دانستم.
اول اینکه طبق اطلاعات اعلام شده در صفحه این نمایش ، نمایش خاله پیرزن با نگاهی به قصه مهمان ناخوانده بازنویسی و تبدیل به نمایشنامه شده است
(به این معنی که بنده قصد اجرای عین به عین قصه را نداشتم زیرا که هدف من تصویر سازی و معادل سازی قصه ی فولکلور بوده و نه کپی برداری ... دیدن ادامه ›› از یک اثر خاطره انگیز . بنا بر این در یک نمایشی که با نگاهی به یک قصه قدیمی نوشته شده است، هیچ ایرادی ندارد بر خلاصه شدن و موجز شده قصه وارد نخواهد بود.

مورد دوم در زمینه ی تلفیق محتوا برای کودک و بزرگسال است، وقتی یک نمایش کودک در ساعات اولیه روز (مدارس ) به روی صحنه میرود کاملا میبایست که مطابق با شرایط سنی کودک و نوجوان باشد و تمامی امور |آموزشی و اخلاقی سنین کودک را در بر بگیرد، اما وقتی اجرا ها برای احترام به خانواده ها و بزرگسالان در ساعات عصر نیز به صحنه برده می شود میباست در عین احترام به حرمت کودک و جنبه های آموزشی برای کودکان ، می بایست مورد رضایت و لبخند بزرگسالان و خانواه ها هم بشود .

در زمینه زمان کوتاه نمایش ، هر اثر نمایشی از زمان ورود مخاطب به سالن (نواختن موسیقی) تا زمان رورانس محاسبه میشود که این نمایش در این بازه زمانی (در اجراهای آغازین خود ، 40 دقیقه به طول کشید که در اجراهای آتی حتما نسبت به زمان بندی دقیق 45 دقیقه نمایش اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

به عنوان حرف پایانی ، سپاسگزاریم که شما به عنوان یک انسان بزرگسال و شریف ، در کنار کودکان ، مخاطب نمایش کودک و نوجوان خاله پیرزن مهربون بودید.

۱۵ مرداد ۱۳۹۷
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کفش‌ها هم می‌توانند به آدم هویت بدهند
برای شناخت هویت‌مان همیشه به بالا نگاه می‌کنیم، به لباس، سر و وضع و تیپ‌مان؛ اما پایین هم خبرهایی هست. کفش‌ها در نوع راه رفتن و حرکت کردن و گاه حتی در نوع فکر کردن ما مؤثرند. شاید برای همین است که برای هر موقعیتی، نوع خاصی از کفش را مناسب می‌دانیم. خوب شد که نمایشی ما را یاد کفش‌هایمان انداخت.
نمایش «به کفشات نگاه کن» فکری زیبا و خلاق است که با کارگردانی و بازی‌های خوب، به اثری جذاب و دیدنی تبدیل شده است.
درتبلیغ نمایش، گروه سنی کودک مخاطب معرفی شده بود، اما به نظرم نمایش برای بزرگ‌ترها جالب‌تر بود. مفاهیم و نمادهای نمایش برای بزرگ‌ترها قابل فهم‌تر بود تا برای کودکان.
میترا، امیر و عاطفه گندم آبادی این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کاش مجبور نمی‌شدیم چشم بر هم بزنیم. کاش می‌شد چشم‌هایمان را نبندیم.
نمایش «چشم بر هم زدن» داغ دو حسرت را تازه می‌کند: اول- حسرت برای آنان که مظلومانه رفتند. دوم- حسرت برای آنان که ماندند تا چیزهایی را ببینند که اصلاً انتظارش را نداشتند؛ یعنی حسرت برای خودمان که ناچار شدیم نوع خاصی از زندگی را تجربه کنیم؛ زندگی همراه با کنترل، تلخی و مرگ‌اندیشی.
به همۀ گروه نمایش از نویسنده تا کارگردان و بازیگران، بابت آفرینش این اثر زیبا تبریک می‌گویم، با امید آن‌که این بار چشم بر هم زدن چنین حسرت‌بار نباشد.