در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال ابرشیر | درباره نمایش هذیان های زنی مرده که شوهر داشت
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 11:28:07
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

((استفاده ی ابزاری از عنوان جنبش دانشجویی می68 ؟ ))
" هذیان های زنی مرده که شوهر داشت " ، برخلاف شرح خلاصه ای که بر دیوار نمایش نوشته شده و همچنین طراحی پوستر آن که مشخصا ،پاریس و دانشجویان معترض آن دوران را پر رنگ می کند، ربطی به جریانات می 68 و فضای جریان ساز این حرکت اجتماعی و دامنه های فلسفی و فرهنگی و سیاسی و هنری این رخداد ندارد .
این مونولوگ درباره زنی است که شوهری بی توجه و متعصب دارد و برای جلب رضایت و توجه او تلاش های نافرجامی انجام می دهد، دانشجوی سوربن است و خیلی اتفاقی بی آنکه کوچکترین تمایل و حرکتی برای مشارکت در جریانات اعتراضی می 68داشته باشد کاملا تصادفی توسط مسولین دانشگاه برای بازجویی احضار می شود و تا آستانه ی مورد تجاوز جنسی قرار گرفتن می رود و نهایتا(بدون هیچ دلیلی) به چند ماه انفصال از تحصیل محکوم میشود و...
این اتفاقات در هر کجای جهان و در هر اعتراض دانشجویی می توانست رخ دهد سوالی که مطرح می شود این است که نویسنده ی محترم چرا برای ایجاد شرایط (احتمالی)متناظر داستان ،جنبش دانشجویی می 68 فرانسه را انتخاب کرده ؟ چرا جایی مثل شیلی و یا هر یک از کشورهای حوزه ی لاتین و... انتخاب ... دیدن ادامه ›› نشده است؟
فضای فکری و فرهنگی پاریس دهه 60و 70میلادی به نوعی منجر به تکوین حرکت های فکری رادیکال فلسفی و مدنی و آگاهی بخش شده است. آیا استخدام چنین بستر تاریخی و اجتماعی برای روایت کردن از زنی(دانشجوی سوربن!!) مناسب است که به بدوی ترین شکل به سلطه ی مردی تن در داده و به روی دیگران چشم می بندد و نهایت (نیت/کمر) به قتل او(شوهر) می بندد!که به نوعی خود را نیز از بین می برد؟
(هر چند که امکان وقوع چنین ماجرایی در هرمکان و زمانی از جمله پاریس68 هم وجود دارد).
این نمایش ،روایت جانبی از می 68 و قرایتی واژگونه و محافظه کارانه از حاشیه های یک رخداد است که جایگزین های بسیاری بر آن متصور است.
اگر درباره ی جنبش می 68 فرانسه ندانیم ( و به خلاصه ی نمایش و پوستر گمراه کننده آن هم توجهی نداشته باشیم) شاید مشکل چندانی در مورد موضع گیری متن در قبال این رخداد به وجود نیاید .
***
طراحی و بازی خانم راعی در این مونولوگ قابل توجه است .
اما متن مونولوگ به دلیل به کار گیری و مصادره گمراه کننده از یک رویداد مهم تاریخی که واجد بار فرهنگی و فلسفی و معنایی متنوع و دلالتمند است بدون قابلیت ارجاع و دلالتهای معنایی مشخص به آن ،قابل انتقاد است .
در عین حال متن " هذیان های زنی ... " واجد ظرافت هایی از در هم تنیدگی زنانگی و روانکاوی است که نهایتا آنرا به متن زنانه اصیل با خصوصیات مرتبط به آن نزدیک می نماید..

لطف داری رفیق...نفرمایید :))

نمایش به لحاظ اجرا و طراحی در شکل خود قابل توجه است ..
اما مساله مورد نقد من استفاده ی ابزاری(!) از عنوان جنبش دانشجویی می68 در این نمایش بود که کمترین رابطه ی ماهیتی و فکری دلالتمند را با استراتژی متن برقرار نمی کرد!
۲۳ آبان ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
جنبش دانشجویی سال 1968 فرانسه، رخدادی است که محدود به دوره ی اعتراض دانشجویان و کارگران در چند هفته ای از ماه می 1968 در فرانسه نمی شود.حوادث می 68 ، بر علیه لیبرال سرمایه داری، مرکزگرایی و استبداد سلسله مراتبی ومصرف زدگی و...اتفاق افتاد و مطالبات متنوعی را مطرح کرد و پی گرفت و کانون الهام رویه های فلسفی و اجتماعی جدید و رادیکالی شد که تا دهه ها بعد سرچشمه زاینده ایده های رهایی بخش و ضد سلطه بوده اند.

**
در خلاصه ی نمایش "هذیان های زنی مرده که شوهر داشت" آمده : زنی از بستر مرگ بر می خیزد و روایتی دیگرگونه از زندگی مشترک با همسرش و جنبش دانشجویی سال1968 فرانسه دارد.
نویسنده کار مشخص نشده است. آیا این متن را خود بازیگر/کارگردان نوشته یا متن از نویسنده ی دیگری است؟ بسیار کنجکاوم که بدانم روایت اصلی از جنبش می68 چه می تواند باشد که حالا شخصیت زن می خواهد روایت دیگرگونه از این جنبش به دست دهد؟ همه اینها به همراه داستانش از همسرش در مدت زمان درج شده 45دقیقه ای در برگه، چگونه میسر خواهد بود؟ آیا خلاصه داستان صرفا بابت ... دیدن ادامه ›› گمراهی است؟
به هر حال اشتیاق من برای تماشای این نمایش به دلیل موضوع جذاب جنبش68 و پوسترزیبای این نمایش که در قسمتهایی از آن دانشجویان معترض(احتمالا) پاریسی را تصویر کرده، زیاد شده.. دانشجویانی که روایت است حتی اجازه ی سخنرانی (صحبت های اضافه ؛به زعم آنها) را هم به ژان پل سارتر در دانشگاه ندادند!! البته سارتر و دیگر روشنفکران و فیلسوفان برجسته از جنبش می 68 دفاع کردند. ..
امیدوارم کار خوبی را شاهد باشیم.
ابرشیرعزیز چقدرخوب که باعث شدید مروری بر جنش هایی که سرمنشاء تغییرات قابل ملاحظه ای در سالهای بعد آن شد ، داشته باشیم
امیدوارم بعد از دیدن این تاتر، بیشتر دراین باره گفتگو کنیم ..
۱۰ آبان ۱۳۹۴
چه قدر خوب که از این رخداد تاریخی اطلاعات کافی دارید. در این صورت دریافت بهتری از نمایش خواهید داشت. نویسندگی و کارگردانی نیز بر عهده ی تنها بازیگر این نمایش است البته با مشاوره ی هنری خانم شمس گرانقدر.
حضور دوستان سبب دلگرمی ست.
شبنم راعی
۱۲ آبان ۱۳۹۴
خانم راعی گرانقدر ممنونم از پاسخ تان....با آرزوی اجرایی موفق برایتان ..تماشای این نمایش در اولویتم قرار دارد.
۱۲ آبان ۱۳۹۴
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید