تاتر هنری است بس زیبا، اگر هر کس خود را کارگردان و نویسنده نداند!!
من کار را روز جمعه 31/2 دیدم. و...
1- هر تماشاگری برای انتخاب تاتری باید حداقل هم از وقت و هم از هزینه اش بگذرد. این وظیفه هر تماشاگری است. اما این تماشاگر حقوقی هم در انتخاب دارد. حق یک تماشاگر انتخاب درست است، البته با استفاده از اطلاع درست. عنوان هر تاتری باید بیانگر موضوع و متن درونی آن باشد. تاتر با عنوان ((پری خوانی عشق و سنگ)) ذهن شما را به سمت کدام موضوعی هدایت می کند؟
2- از عنوان بگذریم، هر تاتری توضیح کوتاهی از داستان خود در اختیار تماشاگر قرار می دهد تا با توجه به علاقه انتخاب کند که تاتر روی صحنه را ببیند. توضیح تاتر ((پری خوانی عشق و سنگ)) در سایت تاتر شهر اینگونه آمده است. ((این نمایش، حدیث نفس زنی عامی است که روایت عشق خود را به کلمه بیان می کند و در نتیجه این عشق تحولی اساسی در زندگی او ایجاد می کند؛ به گونه ای که در چند مقطع زندگی او به دلیل عشق به کلمه به تدریج سرنوشتش تغییر می کند.)) بیشترین عاملی که باعث شد به دیدن این تاتر بنشینم متن بالا بود، فکر می کردم موضوع در مورد نویسندگی، یا تغییر و تحولی در زندگی یک فرد بی سواد به خاطر تلاش و کوشش وی در راه کسب سواد بوده است. عشق نسبت به آموختن!!! و پیشرفت چیزی شبیه به ((سینما پارادیزو به کارگردانی جوزپه تورناتوره))و در وهله بعد به خاطر خانم تیرانداز و شاید اسم چیستا یثربی همموثر بود. اما آن متن به هیچ عنوان ربطی به موضوع نداشت. داستان از این قرار بود، که در زمان جاهلیت عرب دختران را زنده به گور می کردند، اما پیامبر مردم عرب را از این کار منع کرده است. دختری که از زنده به گوری نجات یافته بود، بعدها توسط نامادری مورد اذیت
... دیدن ادامه ››
قرار می گیرد و بعد از آن هم توسط شوهر شتر چرانش. مردم عرب زنان را ارث خود می پنداشتند و برای زن ارثی قایل نبوده اند و استدلال شان این بوده که زن در خانه است و مرد در بیرون کار می کند، اما پیامبر می فرماید چون در خانه است نصف مرد ارث می برد. نمی دانم این متن چقدر با تحول زندگی یک زن در عشق وی نسبت به کلمه مرتبط است. تا نبینید نمی فهمید که هیچ ربطی به عشق و سنگ و کلمه ندارد!!!
3- یکی از دوستان می گفت شک ندارم خانم یثربی این نمایش را در سه تا چهار روز نوشته!!!
4- نمی دانم موسیقی اول به متن چه ربطی داشت. نمی دانم جمله(( آدم برای عاشق شدن یک لحضه زمان نیاز دارد برای فراموش کردن یک عمر )) چه ربطی به زمان عرب جاهلیت داشت. نمی دانم اولین جمله متن که در آخر هم تکرار می شود: ((هرکسی در ساعت سه به این صفحه برسد، می میرد)) چه ربطی به متن داشت.
5- خیلی ساده بگویم، خانم یثربی به شعور، زمان و هزینه تماشاگر توهین کرده بود، ای کاش در توضیحات می آوردی که این یک داستان ساده مذهبی مربوط به دوران عرب جاهلیت است. آنوقت شک نکن که نمی دیدمش.
6- از بازی خوب خانم تیرانداز ممنون. اما چرا برای این متن سبک.
7- و در آخر مسئولان محترم و کارگردان عزیز، نه به خاطر تماشاگران، به خاطر بازیگران و احترام به زحمتی که آنان متحمل می شوند، تهویه و کولرهای سالن ها را درست کنید. من خفه شدم اما خانم تیرانداز غرق در عرق بود، 50 دقیقه صحنه تاتر را به تنهایی گرداندن، کار هر کسی نسیت اما ای کاش ارزش داشت، من در آخر تاتر از لباس های خیس خانم تیر انداز خجالت کشیدم خانم کارگردان شما چطور؟