در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال امین میرزاباقری | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 23:43:26
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
سلام و خسته نباشید به شم،، ای کاش اکران این فیلمها در ساعتهایی دیرتر بود چون خیلیا این ساعت ها سر کار هستن
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به گزارش هنرآنلاین، نمایش عروسکی "چمدان و سگ ملوس" به کارگردانی آلبرت بیگجانی اجراهای عمومی خود را همزمان با میزبانی از عکاسان تئاتر در سالن سایه مجموعه تئاترشهر آغاز می‌کند.
این نمایش که برداشتی آزاد از نمایشنامه "بازی یالتا" نوشته برایان فریل است، پیش از این اجراهای موفقی در جشنواره بین‌المللی تئاتر تهران مبارک، جشنواره هایفست ارمنستان و نت ورکینگ قاهره داشته است.
محمدرضا مالکی، امین میرزاباقری و فهیمه عابدینی در این نمایش نقش آفرینی می‌کنند.
گفتنی است؛ نمایش "چمدان و سگ ملوس" از 11 تیرماه سال جاری در سالن سایه تئاترشهر ساعت 19 به مدت 40 دقیقه به صحنه خواهد رفت. علاقمندان می‌توانند برای رزرو بلیت این نمایش به سایت اینترنتی تیوال به آدرس الکترونیکی www.tiwal.com مراجعه نمایند.
رضا تهوری این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
دوستان منتظر دیدارتون هستیم
میترا این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شبهای اسرار آمیزی در تالار هنر رقم خواهد خورد
منتظر دیدار شما دوستان هستیم
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
افتتاحیه نمایش صندوقچه مروارید در روز یکشنبه 31 مرداد ساعت 19.30 با حضور مجید قناد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خبر گزاری تسنیم http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/02/04/1055913

گشودگی درهای دنیای جادویی نمایش عروسکی به روی مخاطب
پوپک عظیم پور، مدرس و نویسنده نمایش عروسکی با تمجید از تلاش گروه نمایش «اند حکایت ببری خان»، این نمایش را عرصه ای برای گشوده شدن در دنیای جادویی نمایش عروسکی به روی مخاطب برخواند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، پوپک عظیم پور، کارگردان، مدرس و نویسنده نمایش عروسکی پس از تماشای «اندر حکایت ببری خان» به کارگردانی سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی اردهالی که این روزها در تماشاخانه سنگلج و به عنوان اولین تئاتر عروسکی پس از انقلاب این مجموعه شناخته می شود، یادداشتی در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که به ... دیدن ادامه ›› شرح زیر است:

«سرگذشت خاندان قاجار در عرصه های مختلف هنری اعم از ادبیات، سینما، تئاتر و انیمیشن بسیار به تصویر در آمده است و هر بار از زاویه دیدی متفاوت به شخصیت ناصرالدین شاه و زندگیش پرداخته شده است. حال هنرمندان عروسکی سراغ این شاه معروف رفته و حکایت از زاویه دید ببری خان، گربه محبوب ناصرالدین شاه برای ما روایت می شود. درست در زمانی که قرار است پای نقل گربه ای بنشینیم، درهای دنیای جادویی نمایش عروسکی به رویمان گشوده می شود و و ما را همراه خود به دوران قاجار می برد. امکانات و جاذبه های هنر عروسکی به خوبی در خدمت روایت قرار گرفته اند و این مهم میسر نمی شد؛ مگر با تدبیر کارگردانان باذوق و صاحب اندیشه، سلما محسنی و سینا ییلاق بیگی که از نادر زوج های هنری در عرصه نمایش عروسکی هستند که به روز بوده و با دانش کافی و ترجمه های متعدد، همچنین تجربه کار حرفه ای در کنار تدریس در دانشگاه پل ارتباطی مستحکمی بین دانسته های تئوری و تجربه های عملی و حرفه ای خود بنا نهاده اند و مدعای این سخن گرد هم آوردن گروهی از بازیگران و بازی دهندگان ماهر و هنرمند به همراه تیم طراحان عروسک، لباس، صحنه و موسیقی است که فضایی خیالی و توأم با فانتزی برای روایت ببری خان در این نمایش کمدی - عروسکی را مهیا کرده اند. به کارگیری موتیفهای قجری در شیوه ای استلیزه در طراحی عروسکها و طراحی صحنه و لباس مخاطب را در فضای آن دوره تاریخی قرار داده و بازی قدرتمند و مسلط هنرمند ارجمند محمد مالکی شاید بدون اغراق یکی از زنده ترین شخصیتهای عروسکی در طی دهه های اخیر را به نمایش گذاشت. ژستهای دقیق بدنی ظریف و گاه اغراق شده در جان بخشی به عروسک ناصرالدین شاه، او را برای تماشاگر زنده و قابل باور کرده بود و در هم آمیختگی هنر بازیگری و بازی دهندگی محمد مالکی لحظات و تصاویر زیبایی از این شاه قجر بر صحنه خلق کرد. در کنار هنرنمایی ایشان فراموش نکنیم بازی قدرتمند بانوی هنرمند جوان، فهیمه باروتچی را که او نیز تمامی تجربه های حرفه ای خود در عرصه بازیگری نمایشهای ایرانی را به خوبی به ببری خان منتقل کرده و به خوبی از عهده بازیگری در نقش گربه ای بازیگوش بر آمده است.

آنچنان که لحظاتی ببیننده فراموش می کرد که او بازیگر است و او هم همچون شخصیتهای عروسکی به نظر می آمد. بازی پرانرژی و هنرمندانه بهرام بهبهانی در کنار بازی دهی و بازیگری علی باروتی و همچنین بازی دهندگان عروسکهای سایه و نظم حاکم بر اجرا در کمال ساده گرایی از نقاط قوت و ستودنی نمایش کمدی «اندر حکایت ناکامی ببری خان» است .کارگردانان هنرمند و صاحب اندیشه در صفحه شطرنج خود مهره ها را به قدری دقیق چیده اند که تماشاگر مات صحنه، بازیها، عروسکها، موسیقی و متن فانتزی تخیلی نوشین تبریزی می شوند .

وصف العیش نصف العیش.از شهروندان تهرانی و دوستداران هنر عروسکی دعوت می کنم که قبل از به پایان رسیدن اجرا به تئاتر سنگلج سری بزنند و اصل ماجرا را از زبان ببری خان بشنوند و ببینند.»

نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری خان در ولایت عهدی شاهی که سرخپوش بود اما ...» تا جمعه 10 اردیبهشت 1395 رأس ساعت 20:30 در تماشاخانه سنگلج به نشانی پایین تر از میدان حسن آباد، ضلع جنوبی پارک شهر، خیابان بهشت، تماشاخانه سنگلج روی صحنه می رود.
مریم شریعتی و عاطفه جنابی این را خواندند
محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کانال نمایش ما در تلگرام https://telegram.me/andarhekayat
محمد حسن درباغی فرد و ذوق زده این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مرضیه برومند و حمید جبلی مخاطبان تئاتر را به دیدن نمایش «اندر حکایت ببری خان» دعوت کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم "پویا"، مرضیه برومند، نمایش سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی را اثری موفق و خوب در حوزه تئاتر عروسکی معرفی کرد که در آن تمام المان‌های نمایش عروسکی از جمله طراحی عروسک، طراحی دکور، بازی و ... به خوبی اجرا شده است.

این کارگردان باسابقه نمایش عروسکی در تمجید از نمایش «اندر حکایت ببری خان» تصریح کرد که کار سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی بسیار کار تمیز و خوبی است و افزود:«می‌خواهم توصیه کنم که همه خانواده‌ها و جوانان بروند و این تئاتر را ببیند که چقدر گروه قشنگ کار کرده است و چقدر زحمت کشیده کرده‌اند تا اثر شادابی خلق کرده‌اند. «اندر حکایت ببری خان» نمایش زیبا و جذاب و سرگرم‌کننده‌ای است. بنده و آقای جبلی همکار من در خانه عروسک و حامی نمایش‌های عروسکی مردم و مخاطبان را برای تماشای این نمایش دعوت می‌کنیم.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا پیشتر نمایشی عروسکی در سنگلج اجرای عموم داشته است، خاطرنشان کرد: «اولین اجرای رسمی و حرفه‌ای یک کار عروسکی ... دیدن ادامه ›› در سال 1353 در تالار سنگلج اتفاق افتاده است، «حادثه در شهر عروسک‌ها» که خودم در آن بازی می‌کردم. نخستین تئاتر عروسکی مدرن به مفهوم امروزی در 1353 در سنگلج رخ داد.»

خالق مدرسه موش‌ها افزود: «دیشب در سنگلج برای من آن اجرا که بسیار موفق بود، تداعی شد. آن کار توسط یک کارگردان چکسلواکیایی انجام شد که ما را آموزش داد و البته «حادثه در شهر عروسک‌ها» توسط گروه‌های متعددی اجرا شد. چون جز تئاترهای معروف و ساده برای بچه‌ها در تمام دنیاست.»

برومند درباره سهم کم تئاترهای عروسکی از سالن‌های تئاتر تاکید کرد: «من تفاوت بسیاری بین تئاتر عروسکی و تئاتر قائل نیستم. به نظرم تئاتر، تئاتر است و کارگردان تصمیم می‌گیرد از هر وسیله یا شی‌ای استفاده کند. تئاتر عروسکی قابلیت بسیار زیادی دارد که معنای آن نمایش و تئاتر را به یک حادثه جهانی تبدیل کند.»

وی با اشاره به اینکه این مشکل سالن تئاتر و انتظار نوبت وجود دارد، درباره آثار دوره پانزدهم جشواره تهران مبارک گفت: «تلاشم را کردم و خوشبختانه اکثر کارهایی که تمایل داشتند به اجرای عموم داشته باشند در سالن انتظامی خانه هنرمندان اجرا شد. نمایش خانم سلما محسنی هم برنامه گذاشته شدیم.»

همچنین درباره تاخیر اجرای «اندر حکایت ببری خان» تاکید کرد با توجه به بارداری سلما محسنی وی ترجیحش کودک بود و بسیار هم قابل ستایش است که به خاطر کودکش نتوانست اجرای خانه هنرمندان را هماهنگ کند. وی قول داد نهایت تلاشش برای اجرای کار در سالن دیگری داشته باشد تا مردم شانس آن را داشته باشند این نمایش را ببینند.

مرضیه برومند درباره تغییرات در جشنواره عروسکی پیش رو گفت: «در این دوره به نوعی جایزه گذاشتیم، نه اینکه جایزه بهترین نمایشنامه یا کارگردانی بدهیم؛ بلکه هر حرکت خلاق و زیبایی ببینیم جایزه می‌دهیم.»

وی همچنین درباره مهدی شفیعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی اذعان داشت: «خوشبختانه یک مدیر بسیار دلسوز و کسی که دلش برای تئاتر می‌تپد در مرکز حضور دارد که با بچه‌های عروسکی بسیار همراه است. اگر کاستی هست، کاستی به شرایط اقتصادی دولت و به ویژه در زمینه فرهنگی برمی‌گردد. بسیار حامی ما هستند و قول‌هایی به ما دادند که مطمئن تلاش می‌کنند قول‌ها برآورده شود.»

کارگردان سریال «هتل» با اشاره به اینکه امسال جشنواره زودتر شروع به کار کرده است، از تمرین گروه‌ها سخن گفت و اظهار داشت حتی گروه‌هایی که انتخاب نشدند شانس حضور در جشنواره را دارند. وی کارهای خارجی دعوت کرده‌ایم را آثار بسیار خوبی ارزیابی کرد و نسبت به حمایت و مراقبت کارهای ایرانی ابراز امیدواری کرد.

این کارگردان باسابقه تاکید کرد: «جشنواره نباید محدود به محوطه پارک دانشجو شود و در شهر گستره شود. آقای صلاحی و آقای کرمی در شهرداری بسیار با ما همکاری می‌کنند. امیدوارم در شهریور ماه یک شهر عروسکی داشته باشیم و شرایطی به وجود بیاید به شکل مستمر بتوانیم کارها را به اجرای عموم درآوریم.»

نمایش «اندر حکایت ببری خان» به کارگردانی سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی اردهالی و نویسندگی نوشین تبریزی هر روز به جز شنبه‌ها در تالار سنگلج رأس ساعت 20 روی صحنه می‌رود. بازیگران و بازی‌دهندگان این نمایش عبارتند از مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی،هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی. دیگر عوامل نمایش نیز دستیاران کارگردان امین میرزا باقری و محمد حسن در باغی فرد ، طراح صحنه سینا ییلاق بیگی، طراح نور امیر ترحمی، طراح عروسک رفعت هاشمی سی‌سخت، مرضیه سرمشقی، طراح لباس فرزانه عاقلی، آهنگساز نیما حسین زاده هستند. http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/01/18/1041403/%D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%86%D8%AF-%D9%88-%D8%AC%D8%A8%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B4%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B9%D8%B1%D9%88%D8%B3%DA%A9%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%B1-%D8%AD%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A8%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سلام به دوستان تیوالی عزیز
وقت به خیر
امروز سیزدهم فروردین تماشاخانه سنگلج تعطیل می باشد ،،کسانی که بلیط خریداری کرده اند با تیوال تماس بگیرند

سیزده فروردین خوبی برایتان آرزومندم
عکسهایی از اجرا ،، عکسها از ساناز دریایی http://www.tpaa.ir/?p=52070
محمد حسن درباغی فرد، شکیبا و ذوق زده این را دوست دارند
ای کاش عکاسان از عروسک مادر شاه هم عکسی گرفته بودند
در تمام اینترنت دنبال این عکس گشته ام کسی آن را ثبت نکرده است
منتظر هستیم
۱۵ فروردین ۱۳۹۵
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
با حضور مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی
هنگامه مفید «اندر حکایت ناکامی ببری خان» را افتتاح کرد
هنگامه مفید، نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری خان» را در روز جهانی تئاتر با حضور مهدی شفیعی و جمعی از هنرمندان تئاتر افتتاح کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم "پویا"، مراسم افتتاحیه نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری خان»، شب گذشته در حضور جمع کثیری از هنرمندان تئاتر و تئاتر عروسکی همچون مهدی شفیعی و پیمان شریعتی، کاظم هژیر آزاد، علی عابدی مدیر تماشاخانه سنگلج,کوروش سلیمانی,ارسطو خوش رزم, افسانه زمانی, نوشین تبریزی,کاوه سجادی حسینی, میلاد اکبرنژاد, بنفشه بدیعی، مرجان پورغلامحسین, نازیلا نوری شاد, مهرنوش شریعتی, علیرضا سالمی, افشین سلیمان پور, وحید نفر در تماشاخانه سنگلج ... دیدن ادامه ›› برگزار شد.

در این مراسم هنگامه مفید با روشن کردن شمع های سفره هفت سین روی سن، به شکل نمادین نمایش سینا ییلاق بیگی و سلما محسنی را افتتاح کرد. پیش از شروع نمایش نیز کاظم هژیرآزاد قرائت پیام روز جهانی تئاتر را به عهده گرفت.

«اندر حکایت ناکامی ببری خان» به قلم نوشین تبریزی، پیشتر در دوره اخیر جشنواره تهران - مبارک روی صحنه رفته بود و باید به آن لقب نخستین تئاتر عروسکی داد که اجرای عموم آن در سالن سنگلج برپا می شود.



این اثر که پیشتر در پانزدهمین جشنواره عروسکی تهران - مبارک روی صحنه رفته است در تلاش است مسائل اثر ناصری را از دید «ببری خان» گربه‌ی مشهور ناصرالدین شاه بازگو کند. ببری خان برای نوه‌اش ماجرای وارد شدن به کاخ شاه را تعریف می‌کند و در ادامه ماجرای وابستگی شاه به ببری خان، ارتباط ببری خان با کنسول انگلیس، کنسول روس، ملیجک، خود ناصرالدین شاه و زنان حرم‌سرا، از دید این گربه روایت می‌شود. ببری خان برخی وقایع و حوادث را پس و پیش و اشتباه روایت می‌کند (و به گمانش همین درست است!) و انجام برخی کارها را به نام خودش تمام می‌کند. وی عقیده دارد سعی داشته راه درست را به شاه و اطرافیانش نشان دهد اما آنها بوده‌اند که زبان وی را متوجه نشده‌اند و مملکت را به باد داده‌اند. در هر صورت ببری خان گربه‌ی ویژه‌ایست. زبان انسان‌ها را می‌فهمد و به گمانش انسان‌ها نیز زبان او را می‌فهمند و فقط برخی خود را به آن راه می‌زنند.

بازیگران و بازی‌دهندگان عبارتند از مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی،هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی. دیگر عوامل نمایش نیز دستیاران کارگردان و مدیران صحنه: امین میرزاباقری، محمد حسن درباغی‌فرد ، طراح صحنه سینا ییلاق بیگی، طراح نور امیر ترحمی، طراح عروسک رفعت هاشمی سی‌سخت، مرضیه سرمشقی، طراح لباس فرزانه عاقلی، آهنگساز نیما حسین زاده هستند.
سینا ییلاق بیگی این را خواند
جوکر، ذوق زده و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سایت ایسنا
کد خبر: 95011001967
سه‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
کارگردان نمایش «اندر حکایت ببری خان در ولایتعهدی شاهی که سرخ‌پوش بود اما کسی نمی‌دانست» گفت: این نمایش سفری به دل تاریخ و رفت و آمدهایی از زمان حال به عهد ناصری است.

سینا ییلاق‌بیگی که از 8 فروردین ماه اجرای این نمایش را در تماشاخانه سنگلج آغاز کرده است، در توضیح چگونگی شکل‌گیری داستان آن به خبرنگار تئاتر ایسنا گفت: دو سال پیش، قبل از پانزدهمین فستیوال تهران - مبارک بود که ایده‌ی به صحنه بردن نمایشی تاریخی همراه با عروسک و فرمی فانتزی را پیدا کردیم. پس از مشورت با خانم نوشین تبریزی که تجربه‌ی نوشتن متن‌هایی تاریخی را دارد، پایه‌ی این نمایش ... دیدن ادامه ›› نهاده شد.

این کارگردان تئاتر توضیح داد: «ببری خان» نام یکی از گربه‌های بسیار عزیز و دردانه ناصرالدین‌شاه بوده است که شاه او را با خود به همه‌جا می‌برده است. به طوریکه تمامی نزدیکان شاه و درباریان و سوگلی‌های اندرونی به او رشک می‌بردند. ببری خان علیرغم اینکه در عنوان اسمش «خان» داشته است، گربه‌ای ماده بوده است.

ییلاق‌بیگی ادامه داد: روایتی هست که می‌گوید روزی ناصرالدین‌شاه به سختی مریض می‌شود و زمانی که دیگر امیدی به ادامه‌ی زندگی‌اش نداشته، ماده گربه‌ای همراه با فرزندان تازه به دنیا آمده‌اش به اتاق شاهِ بیمار وارد می‌شوند، اتاقی که هیچ شخصی جرات رفتن به آن‌جا را نمی‌داشته است. پس از ماندن چند روزه‌ی گربه‌ها در کنار بیمار، شاه سلامتی‌اش را باز می‌یابد و چون شخصی خرافاتی بوده است، این گربه‌ها را بلا گردان خود می‌نامد و از آن پس با آن‌ها به همه جا می‌رفته است.

او اضافه کرد: در این نمایش، «ببری خان» است که با منصوب کردن تمامی اتفاقات تاریخی آن دوره به خودش، داستانی فانتری، پارودیکال و مجیکال را روایت می‌کند؛ داستانی که شوخ و شنگانه و سرخوشانه به اتفاقات آن دوره نگاه می‌کند. ما در بین این روایات، داستان دردناک بلاهایی که سر این مملکت آمده، مانند چند پاره شدن اراضی‌اش، را تعریف می‌کنیم؛ داستان برهه‌ای که گویی بزنگاه تاریخی و جمع اضداد است.

این هنرمند تئاتر که این نمایش را به طور مشترک با همسرش سلما محسنی اردهالی کارگردانی می کند، افزود: تلفیقی از چند تکنیک مختلف عروسک‌، بازیگر و سایه‌بازی است؛ به صورتی که از عروسک‌ها در انواع اندازه‌های حمل شونده، دستکشی به صورتی که تلفیقی از بدن بازی‌دهنده و بدن عروسک است استفاده می‌شود.

ییلاق‌بیگی اضافه کرد: همچنین در بخش‌هایی هم که می‌خواستیم درباریان، رجال چاپلوس، زنان حرمسرا و افراد پشت پرده‌ای که به اصطلاح همیشه در سایه هستند و با حرف هایشان سرنوشت مملکتی را تغییر می دهند را نشان دهیم، از تکنیک سایه استفاده کرده‌ایم؛ این تکنیک که خیال‌بازی، سایه‌ی خیال یا حیال‌انگیز هم نامیده می‌شود، بر محتوای شخصیت‌ها و داستان هم منطبق است. این شخصیت‌های دو بعدی ترکیبی فانتزی ایجاد می‌کنند و باعث تنوعی بصری هم می‌شوند.

این کارگردان همچنان گفت: تکنیک دیگری که در این نمایش استفاده کرده‌ایم، ماسک یا پرسونا است. تعدادی از بازیگران که نقش‌هایی دو رو و ظاهر و باطنی متفاوت دارند، مانند سفیر روس یا سفیر بریتانیا، را با ماسک وارد نمایش کرده‌ایم.

او ادامه داد: علاوه بر همه‌ی این تکنیک‌های سایه و عروسک و ماسک، خود بازیگر هم در نمایش وجود دارد؛ مانند نقش ببری خان که از اصلی‌ترین نقش‌های داستان است و خانم فهیمه باروتچی نقشش را بازی می‌کند.

کارگردان نمایش «اندر حکایت ببری خان…» در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به موسیقی نمایش خاطرنشان کرد: موسیقی کار ما، انتخاب پنج ترانه‌ و تصنیف‌ مردمان کوچه بازار و قدیمی است که توسط بازیگران در استودیو بازخوانی و ضبط شده ‌است؛ این تصنیف‌ها که هرکدام مرتبط با صحنه‌ها هستند، در زمان تعویض هر صحنه، همراه با نمایش عکس‌هایی از دوره‌ی قاجار پخش می‌شود.

ییلاق‌بیگی در پایان از گروه نمایشش که در ایام نوروز همکاری و تعامل زیادی با او داشتند، تشکر کرد.

نمایش «اندر حکایت ببری خان در ولایتعهدی شاهی که سرخ‌پوش بود اما کسی نمی‌دانست»، برگزیده پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران - مبارک و کاری از گروه تئاتر «سنجاق قفلی» به نویسندگی نوشین تبریزی و کارگردانی مشترک سینا ییلاق‌بیگی و سلما محسنی اردهالی است.

این نمایش که مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی، هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند، از هشتم فروردین‌ماه به واسطه‌ی هنگامه مفید در تماشاخانه سنگلج افتتاح شد و نمایشش تا نیمه‌ی اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

دیگر عوامل نمایش عبارتند از: دستیاران کارگردان و مدیران صحنه :امین میرزاباقری، محمد حسن درباغی‌فرد ، طراح صحنه: سینا ییلاق‌بیگی، طراح نور: امیر ترحمی، طراح عروسک: رفعت هاشمی‌سیسخت، مرضیه سرمشقی، طراح لباس: فرزانه عاقلی، آهنگساز: نیما حسین‌زاده، ، گروه ساخت عروسک: رفعت هاشمی‌سیسخت، مرضیه سرمشقی، سحر امیراقبالی، دوخت لباس عروسک و بازیگران: فرزانه عاقلی، مریم سجادی‌راد، گروه ساخت دکور: امیر حسین بابائیان، احمد بابائیان، محمد طاهربخش، محمد نجفی، ساخت و تدوین فیلم‌های میان پرده: سارنگ فرزام‌فر با تشکر از ایمان تحسین زاده، قطعه ی پایانی: رنگ سه‌گاه (ناامید) اثر: استاد علی نقی‌وزیری، سه تار و کمانچه: نیما حسین‌زاده‌حدادی، تنبک و تامبورین: میرامیر میری، ضبط و میکس و مسترینگ موسیقی: پیام سوری، ضبط صدای بازیگران و میکس نهایی: امیر بهزاد، طراح پوستر و بروشور: رفعت هاشمی سیسخت. http://www.isna.ir/fa/news/95011001967/-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D8%A8%D9%87-%D8%B9%D9%87%D8%AF-%D9%86%D8%A7%D8%B5%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%86%DA%AF%D9%84%D8%AC
جوکر، ذوق زده و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اندرحکایت ناکامی ببری خان فردا توسط بانو هنگامه مفید افتتاح میشودودرادامه مراسم استاد کاظم هژیرآزادپیام روزجهانی تاتررا قراءت میکنند ،http://www.tiwall.com/theater/hekayatebabrikhan
عاطفه جنابی این را خواند
ذوق زده و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بدان که هست در این پرده ، سری از اسرار
که می شود به تو یک به یک عیان در آخر کار
«اندر حکایت ناکامی ببری خان ...» از آن دست نمایش هایی است که حقیقت های پنهان در زوایای تاریک ومرموز تاریخ ایران را آشکار و برملا می کند.
نوشین تبریزی با تکیه بر تاریخ فرتوت و پیر قاجاریه و بانگاهی نو به یک واقعیت تاریخی، نمایشنامه ای افسانه وار و طنزآمیز را نگاشته است که توسط دو هنرمند توانای تئاتر عروسکی ایران، سلما محسنی اردهالی و سینا ییلاق بیگی، با دقت و ظرافت کارگردانی شده است.
طراحی صحنه هوشمندانه همراه با طراحی و ساخت ماهرانه عروسک ها در کنار بازیگران و بازی دهندگان توانا فضایی خلق می کند که حاکی از روابط از هم گسیخته، سست، بی بنیاد، عاطفی، اخلاقی و اجتماعی شاه و درباریان و نزدیکان شاه در عهد ناصری است.
این نمایش پس از استقبال مخاطبان در پانزدهمین جشنواره بین المللی تاتر عروسکی تهران- مبارک در سال 93 ، از هشتم فروردین ماه 1395 در تالار سنگلج به روی ... دیدن ادامه ›› صحنه می رود.
بابت دو چیز خوشحالم ،سال نو و نمایش عروسکی. بیایید سال نو خودرا در کنار هم با دیدن تئاتر عروسکی «اندر حکایت ناکامی ببری خان ...»آغاز کنیم ، اجرای این نمایش در شروع سال 95 فال نیکوییست برای همه تئاتر عروسکی ایران.
علی پاکدست
نمایشگر عروسکی، کارگردان و مدرس تاتر عردسکی
اسفند 1394 .
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید

گربه‌ای بود آلا‌پلنگ ...
(یادداشتی بر نمایش "اندر حکایتِ ناکامیِ ببری‌خان در ولایت‌عهدیِ شاهی که سرخ‌پوش بود اما کسی نمی‌دانست"/ نویسنده: نوشین تبریزی- کارگردانان: سلما محسنی اردهالی، سینا ییلاق‌بیگی)
غزل اسکندرنژاد (نمایشگر عروسکی و مدرس دانشگاه)
" ببری خان به غلط، نام گربه‌ای بود آلا پلنگ که شاه او را بسیار دوست می‌داشت. در آن اوان شاه را تبی سخت عارض شد و روزی چند در بستر بیماری و ناتوانی بخوابید. گربۀ مزبور که تازه بچه آورده بود روز بعد به اقتضای طبیعت به تغییر مکان آن‌ها پرداخت. هنگامی که یکی از بچه‌هایش را به دندان گرفته و از کنار بستر می‌گذشت زبیده خانم ملقب به امینه اقدس به درون اتاق آمد و در را که گربه از همان به درون آمده بود از پشت خود بست.گربه همین که راه بیرون‌شدن را بسته دید چند دور گرد بستر گشت و در پای شاه سرگردان ایستاد. زبیده خانم از مشاهدۀ این حال رو به شاه کرده گفت: قربان امشب عرق خواهید کرد و تب خواهد برید. از قضا صبحگاه تب شاه قطع شد و پس از آن ببری خان مقامی بلند یافت و دارای تشک اطلس و پرستار و خوراک مخصوص شد" (معیر‌الممالک، ... دیدن ادامه ›› 1362: 88) .
دورۀ حکومت ایل قاجار، خاصه عهد ناصری (1275-1227 ه.ش.)، از مهم‌ترین دوران‌های تاریخی ایران است که همواره مورد توجه تاریخ‌پژوهان، نویسندگان، سینما‌گران و نمایشنامه‌نویسان و کارگردانان تئاتر بوده است. از اتفاقات مهم سیاسی و اجتماعی، سرکوب طغیان‌های داخلی و قتل فجیع امیر‌کبیر در فین کاشان تا دخالت بیگانگان در امور مملکتی، بروز جنگ‌های خارجی و جدا‌شدن بخش‌هایی از خاک ایران در پی معاهده‌های نا‌بخردانه، همگی مواردی هستند که بارها مورد تحلیل و بازنگری قرار‌گرفته و نیز دست‌مایۀ خلق بسیاری از آثار هنری، به خصوص در حوزه‌های ادبیات، سینما و تئاتر قرار‌گرفته‌اند. از دیگر سو دورۀ قاجار، در کنار تمام بی‌کفایتی‌ها و نا‌لایقی‌هایش، دوران تحولات مهم و سرنوشت‌سازی بوده‌است؛ انتشار روزنامه، اعزام دانشجو به خارج از کشور و در نتیجه پرورش نیروی متخصص، تاسیس دار‌الفنون، احداث تکیه دولت به عنوان بزرگ‌ترین تماشاخانه تمام تاریخ ایران، آشنایی با پیشرفت‌های کشور‌های غربی و ... که از جمله مقدمات بروز انقلاب مشروطه را فراهم‌آوردند.
پرداختن به این مقطع مهم تاریخی گاه با رویکردی تراژیک و جدی و گاهی نیز با نگاهی طنر‌آمیز صورت گرفته‌است.
نمایش "اندر حکایت ناکامی ببری‌خان ... "، در دستۀ دوم جای‌می‌گیرد که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نمایش‌عروسکی در تلاش است تا نگاهی طنز‌پردازانه به عهد ناصری بیندازد. آن‌چه در ابتدای تماشای این نمایش شایان توجه است، انتخاب راوی نمایش است؛ ببری‌خان، گربۀ محبوب ناصر‌الدین‌شاه که در ابتدا ذکر آن رفت!
این نکته که نویسنده به جای هر راوی احتمالی دیگر، گربۀ محبوب ناصر‌الدین‌شاه را به عنوان راوی اصلی داستان انتخاب کرده‌است از رویکرد‌های خلاقانه متن به شمار می‌رود. نویسنده در پیش‌بردن داستان نمایش، خط اصلی رویدادهای تاریخی را حفظ کرده ولی در پرداخت آن‌ها راه تخیل را، به واسطۀ حضور ببری‌خان، در پیش گرفته‌است. روانی دیالوگ‌ها، اشاره به رویداد‌هایی چون دخالت بیگانگان در امور داخلی، قتل امیر‌کبیر، انتخاب ولی‌عهدی که جانشینِ شاه باشد و ... در خلال یک فانتزیِ طنز‌آمیز از ویژگی‌های قابل توجه متن هستند.
ویژگی‌های اجرایی این نمایش، به زعم نگارنده، کاملا با اهدافی که به نظر می‌رسد کارگردانان برای نمایش در‌نظر گرفته‌اند، همخوان و هم‌سو هستند. نمایش با قطعه‌ای آوازی آغاز می‌شود؛ آوازی که بازیگران و بازی‌دهندگان هم‌زمان با آماده‌سازی اسبابِ بازی اجرا می‌کنند. این شکل آغاز یا مقدمه، از ویژگی‌های نمایش‌های سنتی، خاصه نمایش‌های شادی‌آور است. به نظر می‌رسد کارگردانان نمایش در تلاش برای خلق فضایی نمایشی هستند که در پیوند با اشکال سنتی نمایش‌های ایرانی باشد؛ تیپ‌‌سازی به جای پرداخت روانی اشخاص بازی، استفاده از صحنه‌آرایی کمینه‌گرا(مینیمال) و پخش قطعات آوازی در آغاز و میانۀ نمایش از جمله تلاش‌ها برای دستیابی به یک شکل سنتی موفق است. همچنین به نظر می‌رسد پخش تصاویری از دورۀ قاجار در فاصلۀ صحنه‌ها به همراه قطعات آوازی، که اغلب از ترانه‌های کوچه و بازار مرسوم در تهران قدیم انتخاب شده‌اند، تلاش دیگری در رسیدن به این مقصود است.
مجموعه عروسک‌های نمایش که از تکنیک‌هایی متنوع در طراحی آن‌ها استفاده‌شده‌است، با طراحی خوب و نیز خلاقیت در استفاده از نقوش اسلیمی در چهرۀ برخی از عروسک‌ها، نمایشگر فضایی کاملا ایرانی هستند. توانایی بازی‌دهندگان نمایش از نقاط قابل‌ذکر این نمایش است که بر اقبال اثر افزوده‌است.
"اندر حکایت ناکامی ببری‌خان در ولایت‌عهدی شاهی که سرخ‌پوش بود اما کسی نمی‌دانست" نمایشی موفق است که می‌کوشد در کنار خلق لحظات سرگرم‌کننده، به رخدادهای مهمی نیز اشاره کند که در ایرانِ عهدِ ناصری خسارت‌های جبران‌ناپذیری بر کشور و مملکت وارد آوردند.
به نظر می‌رسد تماشاخانۀ سنگلج مکان بسیار مناسبی برای این اجرا‌است؛ تماشاخانه‌ای که خیلی هم از کاخ شاه قاجار در تهران دور نیست! هم‌زمانی آغاز اجرای این نمایش با تعطیلات نوروز فرصت خوبی است برای رفتن به محلۀ سنگلج تهران. می‌شود در نزدیکی کاخ گلستان و بنای منحصر‌به‌فرد شمس‌العماره به تماشای روایت ببری‌خان نشست و در دوره‌ای که شاید گونه‌های نمایش سنتی ایرانی روزگار پر‌رونقی ندارند، تماشای اجرایی خوب از این گونه را تجربه کرد.
سینا ییلاق بیگی این را خواند
ذوق زده، شکیبا و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
https://telegram.me/andarhekayat کانال تلگرام نمایش ما ،، منتظر حضور سبزتون هستیم
هنگامه مفید می‌گوید خوشحال باشیم که در تماشاخانۀ سنگلج به تماشای نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری‌خان» به کارگردانی سلما محسنی اردهالی و سینا ییلاق‌بیگی می‌نشینیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم (پویا)، نمایش عروسکی «اندر حکایت ناکامی ببری‌خان» به کارگردانی سینا ییلاق‌بیگی و سلما محسنی اردهالی که در روزهای نخستین فروردین ماه در سنگلج روی صحنه می‌رود، اثری تاریخی فانتزی است. حضور این نمایش در برنامه‌های سنگلج چشم‌انداز روشنی برای حضور گروه‌های عروسکی در تالارهای مختلف شهر تهران است. از همین رو هنگامه مفید، کارگردان، نویسنده، شاعرو رییس هیأت مدیره انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر یادداشتی در همین باره در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است. در این یادداشت آمده است:

«در ورای هر داستانی، تا حد زیادی حقیقت و واقعیت نهفته است و تحریف حقیقت به دست‌ِ کم گرفتن مخاطب و ایجاد رابطۀ سرد با نمایش منجر می‌شود. در عین حال حقیقتِ عاری از تخیل، جذابیتِ دیدن و شنیدن داستان را برای مخاطب از ... دیدن ادامه ›› دست می‌دهد.

نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری‌خان» از معیارهای بالای کیفی برخوردار است. زبان نمایش صریح، مفهوم، مشخص، قابل درک و روان است و مهم‌تر اینکه کارگردانان که در عمل، اندیشه و تجربۀ کار نمایش عروسکی با هم متفق و موافق هستند، بسیار دقیق، شیرین، خیال‌انگیز و حرفه‌ای برخورد می‌کنند و در انتقال جوهر نمایش و اشاعۀ تفکر خودشان به تماشگران، بسیار حرفه ای عمل می‌کنند.

شیوۀ برخورد نویسنده با شخصیت حیوان در نمایش (ببری خان) و همچنین شکل جذاب، غافلگیرکننده و خلاقانه اجرای آن در صحنه، دروازه های خیال را از آغاز نمایش به روی مخاطبان می‌گشاید.

این نمایش از چندین منظر قابل تحسین است؛ استفاده از تکنیک‌های مختلف و به جا برای انتقال منظور داستان، و این در حالی است که این تکنیک‌ها خط فکری تماشاچی را نمی‌شکند و رابطۀ حسی تماشاچی با صحنه را از بین نمی‌برد.

عناصری که به نمایش پیوسته‌اند، نمایش را پربارتر و جذاب‌تر کرده‌اند، مانند موسیقی، طراحی صحنه و لباس، طراحی عروسک‌ها (ماسک و دیگر انواع عروسک)، طراحی نور و صدا و درمجموع کارگردانان در این تجمیع عناصر هنری و خلاقانه بسیار مقتدرانه و به جا عمل کرده‌اند.

بازی‌های شیرین، روان و دلنشین بازیگران نیز عالی و بی‌نقص است، درحالیکه آنها بازی‌دهندگان عروسک‌هایشان نیز هستند.

«اندر حکایت ناکامی ببری خان» داستانی‌ست با جوهری توانمند؛ داستان نمایش می‌تواند افکار، تجربه و تا حدودی ماجراهای واقعی را به مخاطب منتقل کند و مخاطب هم از آگاهی و اندیشه بهره‌مند شود.

نمایش صمیمانه می‌کوشدپیام خود را به مخاطبان برساند و درحالیکه حرف خود را صادقانه بیان می‌کند، حضور مخاطب را نیز جدی تلقی می‌کند.

مهم نیست که چند ساله هستید و چندین هزاربار داستان پادشاهان خائن و بیگانگان متملق و چاپلوس و درباریان بی‌دغدغه و شکم‌پرست را شنیده‌اید، ببری‌خان حرف‌هایی دارد که هنوز شنیدنی‌ست.

خوشحال باشیم که در تماشاخانۀ سنگلج (یکی از باسابقه‌ترین سالن‌ نمایش در ایران – تهران) به تماشای نمایش اندر حکایت ناکامی ببری‌خان به کارگردانی سلما محسنی اردهالی و سینا ییلاق‌بیگی می‌نشینیم.

هنگام مفید»

نمایش «اندر حکایت ناکامی ببری‌خان» پیشتر در پانزدهمی جشنواره عروسکی تهران مبارک روی صحنه رفته بود
نمایش"اندر حکایت ناکامی ببری خان در ولایتعهدی شاهی که سرخپوش بود اما کسی نمی‌دانست" نوشته نوشین تبریزی و کارگردانی مشترک سلما محسنی اردهالی و سینا ییلاق‌بیگی از تاریخ 8 فروردین سال جدید و در ساعت 20:30 در تماشاخانه سنگلج اجرا خواهند کرد.


سلما محسنی یکی از کارگردانان درباره ایده نوشته شدن این نمایشنامه و مراحل اجرا، توضیح داد: فکر اجرای یک نمایش عروسکی قجری، مدت‌ها دغدغه‌ی ذهن ما بود، تا اینکه تصمیم گرفتیم با همکاری نوشین تبریزی که مطالعاتی در این زمینه داشت و چندین متن که براساس این دوره زمانی خاص نوشته بود شروع به ایده‌پردازی ... دیدن ادامه ›› کنیم.


وی ادامه داد: از نظر ما جشنواره تئاتر عروسکی محملی است برای تولید نمایش، چون در حالت عادی و خصوصاً در سال‌های اخیر، بودجه‌ای برای تولید نمایش عروسکی، وجود ندارد، در واقع تولید اثر، با جیب خالی هم امکان‌پذیر نیست. به نظرم این مساله که بودجه و کمک هزینه‌ای برای تولید تئاتر وجود ندارد (و تئاتر عروسکی هم از این قاعده مستثنا نیست و اوضاعش اسفبارتر هم هست) بارها گفته شده و تکراری است. راه حلش را هم ما نمی‌دانیم! شاید بهترین راهی که در این شرایط به ذهن می‌رسد این است که مدیران و هنرمندان تئاتر در تقسیم امکانات، تفاوتی میان تئاتر و تئاتر عروسکی و دیگر شاخه‌های تئاتر ،قائل نشوند تا نمایشگران عروسکی هم امکانات و سالنی برای اجرا و عرضه‌ی هنر خود داشته باشند.


او معتقد است: نمایش عروسکی ایران در جهان شناخته شده است و گاه نمایشی که مجال اجرا در ایران را نیافته (یا فرصت دیده شدن به آن داده نشده)، در صحنه‌های بین المللی درخشیده است. به هر جهت ما تلاش می‌کنیم تا دیده شویم..."


نمایش "اندر حکایت ناکامی ببری خان در ولایتعهدی شاهی که سرخپوش بود اما کسی نمی‌دانست" روایت‌گر بخشی از ماجراهای عهد ناصری از نگاه ببری خان، گربه ناصرالدین شاه است.


به گزارش ایسنا، مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی، هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی بازیگر و بازی دهندگان این نمایش‌عروسکی هستند.
مجتبی مهدی زاده این را خواند
ذوق زده، شکیبا و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، این نمایش عروسکی توسط سلما محسنی اردهالی و سینا ییلاق بیگی، زوج جوان تئاتری کارگردانی شده است و قرار است از هشتم فروردین میهمان تماشاخانه پنجاه ساله سنگلج شود. این زوج جوان ر گفتگو با خبرنگار فرهنگی درباره شکل گرفتن این نمایش گفتند: «در پی داشتن ایده‌های داستانی و اجرایی و دغدغه‌ی فکری در زمینه‌ی تولید و اجرای یک نمایش قجری، به سراغ یکی از دوستان خود رفتیم که در زمینه‌ی قاجار مطالعاتی داشته‌اند و متونی موفق را نیز در این زمینه نوشته و به روی صحنه برده‌اند. از آنجایی که نویسنده، نخستین تجربه‌ی خود را در زمینه‌ی تئاتر عروسکی آغاز کرده بود، جلسات متعددی از زمستان سال گذشته به بحث و گفتگو پیرامون طرح و پلات و ایده‌های نمایشی گذشت و حاصل آن شد نمایشنامه‌ی «اندر حکایت ناکامی ببری خان در ولایت عهدی کاخی که شاهش قرمز پوش بود ولی هیچکس نمی دانست!». آنچه در این نمایشنامه مدنظر قرار داده شده، اجرایی طنز از یک دوره‌ی تاریخی است که در نوعی برزخ قرار دارد، پیشرفت یا اضمحلال؟ از طرفی ذخایر ملی و مادی کشور بر باد رفت و از طرفی ذخایر معنوی و هنری بسیاری پدید آمد و نقاشی، شعر، مطبوعات، چاپ و نشر، عکس، موسیقی و هنرهای نمایشی رونق گرفت؛ و رسانه‌های جدیدی مانند دستگاه تلگراف و دوربین عکاسی و.... از غرب به کشور وارد شدند.»

این اثر که پیشتر در پانزدهمین جشنواره عروسکی تهران - مبارک روی صحنه رفته است در تلاش است مسائل اثر ناصری را از دید «ببری خان» گربه‌ی مشهور ناصرالدین شاه بازگو کند. ببری خان برای نوه‌اش ماجرای وارد شدن به کاخ شاه را تعریف می‌کند و در ادامه ماجرای وابستگی شاه به ببری خان، ارتباط ببری خان با کنسول انگلیس، کنسول روس، ملیجک، خود ناصرالدین شاه و زنان حرم‌سرا، از دید این گربه روایت می‌شود. ببری خان برخی وقایع و حوادث را پس و پیش و اشتباه روایت می‌کند (و به گمانش همین درست است!) و انجام برخی کارها را به نام خودش تمام می‌کند. وی عقیده دارد سعی داشته راه درست را به شاه و اطرافیانش نشان دهد اما ... دیدن ادامه ›› آنها بوده‌اند که زبان وی را متوجه نشده‌اند و مملکت را به باد داده‌اند. در هر صورت ببری خان گربه‌ی ویژه‌ایست. زبان انسان‌ها را می‌فهمد و به گمانش انسان‌ها نیز زبان او را می‌فهمند و فقط برخی خود را به آن راه می‌زنند.

بازیگران و بازی‌دهندگان عبارتند از مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی،هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی. دیگر عوامل نمایش نیز دستیار کارگردان و طراح صحنه نیما مطلق، طراح صحنه سینا ییلاق بیگی، طراح نور امیر ترحمی، طراح عروسک رفعت هاشمی سی‌سخت، مرضیه سرمشقی، طراح لباس فرزانه عاقلی، آهنگساز نیما حسین زاده هستند.
پرندیس و سینا ییلاق بیگی این را خواندند
ذوق زده، شکیبا و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید


"نوروز" به تماشاخانه "سنگلج" بروید



تماشاخانه "سنگلج" با شروع سال 95 و ایام نوروز با دو نمایش کمدی «اندر حکایت ببری خان....» و «ناگهان پیت حلبی» پذیرای تماشاگران و علاقمندان تئاتر ... دیدن ادامه ›› خواهد بود.

به گزارش ایسنا، نمایش عروسکی کمدی «اندر حکایت ناکامی ببری خان در ولایت عهدی شاهی که سرخپوش بود اما کسی نمی‌دانست !» به نویسندگی «نوشین تبریزی» و کارگردانی «سینا ییلاق‌بیگی» و «سلما محسنی اردهالی» از تاریخ 8 فروردین اجرا خود را تماشاخانه سنگلج آغاز خواهد کرد.

این اثر نمایشی که پیش‌تر در پانزدهمین جشنواره عروسکی تهران - مبارک روی صحنه رفته است حکایت ببری خان گربه مشهور ناصرالدین شاه را نقل می‌کند. ببری خان برای نوه‌اش ماجرای وارد شدن به کاخ شاه را تعریف می‌کند و در ادامه ماجرای وابستگی شاه به ببری خان، ارتباط ببری خان با کنسول انگلیس، کنسول روس، ملیجک، خود ناصرالدین شاه و زنان حرم‌سرا، از دید این گربه روایت می‌شود.

در این اثر نمایشی مریم آشوری، فهیمه باروتچی، علی باروتی، بهرام بهبهانی،هنگامه سازش، فرزانه عاقلی و محمدرضا مالکی به عنوان بازیگرا و بازی‌دهنده عروسکی حضور دارند. دیگر عوامل نمایش نیز دستیار کارگردان و طراح صحنه نیما مطلق، طراح صحنه سینا ییلاق بیگی، طراح نور امیر ترحمی، طراح عروسک رفعت هاشمی سی‌سخت، مرضیه سرمشقی، طراح لباس فرزانه عاقلی، آهنگساز نیما حسین زاده هستند.

نمایش کمدی «ناگهان پیت حلبی» نیز به نویسندگی «امیر علی نبویان» و کارگردانی « کوروش سلیمانی» اجرای خود را از تاریخ 15 فروردین در تماشاخانه سنگلج آغاز خواهد کرد.

این اثر نمایشی یک کمدی اجتماعی است که با زبانی موزون و آهنگین سفر فانتزی و تخیلی امیرکبیر را به دنیای امروز روایت می‌کند. در نمایش «ناگهان پیت حلبی»وحید آقاپور، رامین سیار دشتی ، مسیح کاظمی، محمد طیب طاهر، ارسطو خوش‌رزم، محمد رضا آزادفر ایفای نقش می‌کنند. آریان رضایی دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز، سینا ییلاق‌بیگی طراح صحنه، مژگان عیوضی طراح لباس، امیر ترحمی طراح نور، سمیه فراهانی طراحی و ساخت ماسک، تومیک تاروردیان آهنگساز و ابراهیم حسینی عکاس این نمایش هستند.

نمایش «اندر حکایت ببری خان....» از تاریخ 8 فرودین سال جدید و در ساعت 20:30 و نمایش «ناگهان پیت حلبی» از تاریخ 15 فروردین سال نو و در ساعت 19 اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز خواهند کرد.
پرندیس این را خواند
مهدی حسین مردی، ژینا بابان، شکیبا و محمد حسن درباغی فرد این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید