توصیه به نسل جوان با تئاتر «بی دوران»
دست اندرکاران برگزاری نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت هم زمان با اجرای عمومی نمایش «بی دوران» با حضور در تالار مرحوم امین تارخ شهر شیراز از کارگردان و بازیگران این اثر نمایشی قدردانی کردند.
به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، محمد حبیبی مدیر عامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و محمد کاظم تبار دبیر نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت همزمان با اجرای نمایش «بی دوران» به نویسندگی و کارگردانی مسعود احمدی در هفته دوم اجراهای عمومی این دوره از جشنواره، با حضور در پردیس سینما و تئاتر مرحوم امین تارخ شهر شیراز از گروه اجرایی این اثر نمایشی قدردانی کردند.
محمد کاظمتبار دبیر نوزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت پس از تماشای نمایش «بیدوران» به نویسندگی و کارگردانی مسعود احمدی، گفت: امروز تماشاگر نمایشی به نام «بیدوران» بودیم که محوریت آن بر اساس زندگی شهید عباس دوران از خلبانان شجاع دوران دفاع مقدس بوده است. شهید بزرگواری که در دوران باشکوه دفاع مقدس عملکردی قهرمانانه داشته و گروه اجرایی این اثر نمایشی نیز توانسته به درستی از دریچه هنر تئاتر به بخشی از زندگی این شهید گرامی که شجاعانه به دل دشمن رفت و از خود موفقیتی کم نظیر برجای گذاشت، بپردازد. مسیری که باید به گروه اجرایی به جهت انتخاب این محتوا یک خسته نباشید ویژه گفت.
وی افزود: شهید دوران، شهیدی بود که مانند ارتشی تک نفره توانست در مقابل ظلم و جنایت بعث عراق بایستد؛ در واقع تماشای این قبیل آثار نمایشی امید بخش است که بتوانیم قهرمانان جنگ در سرزمینمان را بهتر از پیش بشناسیم و به تماشای آنها در اینگونه آثار بنشینیم. ما امروز تماشاگر نمایشی با موضوع شهید عباس دوران بودیم که از خانواده اش گذشت تا سرافرازی ایران عزیز را رقم بزند.
دبیر نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت تاکید کرد: نسل جوان ما که اطلاع کافی و کاملی از این بزرگان و زنده نامان در طول تاریخ این سرزمین ندارد و من بر این باورم این نسل با تماشای چنین آثار نمایشی آشنایی و علم مطلوبی نسبت به این افراد و این وقایع پیدا خواهد کرد.
«پرداختن به سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداختن به عملیات ها و رخدادهای مهم دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداخت به نقش تاریخی و ارزشمند زنان و مادران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «پرداختن به نقش شهدای مدافع امنیت با نگاه ویژه به شهدای سال ۱۴۰۱، حوادث تروریستی شاه چراغ و مجلس شورای اسلامی»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «پرداخت نمایشی به حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق» و «پرداختن به شخصیت های مهم مبارز تاریخ معاصر ایران و جهان و ایستادگی آنها در برابر استکبار، استعمار و استبداد» نیز از اولویت های موضوعی جشنواره در بخش «تئاتر صحنه ای» این دوره بوده که در قالبی متفاوت تر از دوره های گذشته برگزار می شود.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور در حال برگزاری است.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.
۱۱ نمایش در هفته سوم اجراهای بخش صحنه ای نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت به میزبانی شهرهای مشهد، اهواز، اصفهان، شیراز، الیگودرز، نیشابور، رشت، قم و تهران پیش روی مخاطبان قرار می گیرند.
به گزارش روابط عمومی نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت، برنامه هفته سوم اجراهای «مسابقه تئاتر صحنه ای» و «بخش مهمان» نوز دهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت که قرار است در قالب اجراهای عمومی به میزبانی شهرهای مشهد، اهواز، اصفهان، شیراز، الیگودرز، نیشابور، رشت، قم و تهران روی صحنه بروند، اعلام شد.
براساس جدول زمان بندی جشنواره ۱۱ اثر نمایشی طی بازه زمانی ۲۴ تا ۳۰ آذر ماه و در قالب هفته دوم اجراهای مسابقه تئاتر صحنه ای و بخش مهمان پیش روی مخاطبان قرار می گیرند.
۱- نمایش «زمین، من، یوما»، نویسنده: فرشید ثمری، کارگردان: کریم جشنی، ساعت ۱۸، سالن بهار شهر مشهد (بخش مهمان)
۲ - نمایش «اگرسور»، نویسنده: محمد گله ملکی، کارگردان: محمد گله ملکی و فرزاد رمضانی نیا، ساعت ۲۰، پلاتو ماه حوزه هنری شهر اهواز (بخش مسابقه تئاتر صحنه ای)
۳ - نمایش «لجن خوار»، نویسنده: خسرو امیری، کارگردان: ویدا موسوی، ساعت ۲۰، مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان شهر اصفهان ( بخش مسابقه تئاتر صحنه ای)
۴ - نمایش «بی دوران»، نویسنده و کارگردان: مسعود احمدی، ساعت ۱۸، سالن امین تارخ شهر شیراز (بخش مسابقه تئاتر صحنه ای)
۵ - نمایش «لیان»، نویسنده: هانیه تائبی، کارگردان: مهدی زنگنه، ساعت ۱۵، مجتمع فرهنگی هنری سیمرغ شهر الیگودرز (بخش مهمان)
۶- نمایش «حوض خون»، نویسنده و کارگردان: جواد زورمندی، ساعت ۱۹، سالن زمرد شهر نیشابور (بخش مهمان)
۷- نمایش «تمام ناتمام من»، نویسنده: عباس جانفدا، کارگردان: قاسم حقیقی، ساعت ۱۹، سالن غدیر مشهد (بخش مهمان)
۸- نمایش «کت»، نویسنده و کارگردان: مجید کاظم زاده مژدهی، ساعت ۱۹، تالا رمرکزی رشت (بخش مسابقه تئاتر صحنه ای)
۹- نمایش «کاست محزون»، نویسنده: محمدرضا شاه مردی، کارگردان: مسعود مشعوف، ساعت ۱۹، تالار مشاهیر شهر قم (بخش مهمان)
۱۰ - نمایش «خالکوب»، نویسنده و کارگردان: مهرداد بخشی، ساعت های ۱۸ و ۲۰، تماشاخانه نارون شهر رشت (بخش مسابقه تئاتر صحنه ای)
۱۱- نمایش «خون خفته»، نویسنده: علیرضا قاسمی، جعفر غلامپور و کار گردان: مهیار رضا خانی، ساعت ۱۹، تماشاخانه مهر حوزه هنری تهران (بخش مسابقه تئاتر صحنه ای)
«پرداختن به سیره زندگی و مبارزات شهدا و رزمندگان انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداختن به عملیات ها و رخدادهای مهم دفاع مقدس، دفاع از حرم و محور مقاومت»، «پرداخت به نقش تاریخی و ارزشمند زنان و مادران در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس»، «پرداختن به نقش شهدای مدافع امنیت با نگاه ویژه به شهدای سال ۱۴۰۱، حوادث تروریستی شاه چراغ و مجلس شورای اسلامی»، «مقاومت، ایستادگی و مظلومیت مردم فلسطین به ویژه وقایع اخیر غزه»، «پرداخت نمایشی به حماسه طوفان الاقصی و حماسه وعده صادق» و «پرداختن به شخصیت های مهم مبارز تاریخ معاصر ایران و جهان و ایستادگی آنها در برابر استکبار، استعمار و استبداد» نیز از اولویت های موضوعی فراخوان جشنواره در بخش «تئاتر صحنه ای» این دوره بوده که در قالبی متفاوت تر از دوره های گذشته برگزار می شود.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر مقاومت پاییز و زمستان سال ۱۴۰۳ به دبیری محمد کاظم تبار توسط انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح در تهران و شهرهای مختلف کشور در حال برگزاری است.
علاقه مندان برای دریافت تازه ترین اخبار این رویداد می توانند به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.
به گزارش گروه رسانهای نمایش چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان، این نمایش از ۲۸ آبان ماه، ساعت ۱۹ در سالن نقش جهان تالار هنر، واقع در میدان لاله روی صحنه رفته است.
نمایش "چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان" نوشته درام نویس معاصر کشور رضا گشتاسب است که به کارگردانی احسان جانمی، به عنوان یکصد و چهاردهمین اثر نمایشی گروه کاوش روی صحنه رفته است، این نمایش تولید جدید دفتر تخصصی تئاتر (تالار هنر) وابسته به سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان و خانه تئاتر حوزه هنری اصفهان می باشد.
این نمایشنامه سرگذشت زندگی ماه جان است که در شب عروسی او ماجراهایی رقم میخورد و حوادث عجیب و غریبش را برای ما روایت میکند.
ژانر این نمایش تراژدی بوده و در فضای سورئال اجرا میگردد.
این نمایش منتخب شرکت در نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت ۱۴۰۳ نیز میباشد و قرار است در بخش صحنهای این جشنواره به رقابت با رقبای خود بپردازد.
یکی از نکات حائز اهمیت این اثر نمایشی نورپردازی و طراحی صحنه متفاوت و چشم نواز آن است که با حرکات دینامیست و فیگوراتیو تلفیق گردیده است.
گفتنی است حدود هفتاد نفر از هنرمندان و هنرجویان تئاتر در این پروژه با احسان جانمی همکاری داشته اند که از جمله میتوان به مائده وحید، امیر مرادی، کوروش عنایتی، محمدجواد پاک نژاد، مانیا مردانی، رضا توکلی، شیما زاغیان، علیرضا جانثاری و ... اشاره کرد.
از عوامل دیگر این اثر نمایشی می توان به سعید موذنی به عنوان طراح گریم، موسیقی توسط محمد عباد و دستیاری محمدحسین سلطانی و صفیه اشجع و نوشزاد کیانی پور به عنوان برنامه ریز اشاره کرد.
گفتنی است علاقمندان میتوانند از تاریخ ۲۸ آبان به صورت اینترنتی از سایت تیوال اقدام به رزرو و خرید بلیت نمایند.