دیشب نمایش پدر رو دیدم
بازی آقای کیانیان درخشان بود. و البته ایده های اجرایی جذاب آروند دشت آرای. خیلی عجیبه که بعضی دوستان این نمایش رو با فیلم پدر مقایسه میکنند.
ایده های نو کارگردانی، بازی های یک دست، طراحی صحنه عجیبی که به نظرم نقطه قوت اجرا بود و موسیقی و ... اینها همه نکاتی هستند که میتونه شمارو از فیلم پدر فارغ کنه و دوباره از زاویه جدیدی این قصه رو ببینید و بشنوید.
بسیار لذت بردم
خسته نباشید به عوامل گروه.
امشب این نمایش رو دیدم و شگفت زده شدم
از ایده کارگردانی، متن فوق العاده، بازی های خوب، موسیقی درخشان و...
اگر میخواید نمایشی ببینید که از پیش قواعد اون رو میشناسید اصلا این نمایش رو پیشنهاد نمیکنم.
اما اگر میخواید ۱ ساعت جدا بشید و خودتون رو بسپارید به طراحی های جدید کارگردان جوانش، ایده های بعضا خشونت آمیزی که اتفاقا قدرت اجرا محسوب میشه، دیدن این نمایش رو از دست ندید.
اجرای منسجم، متن خوب، بازی های درست
در لحظاتی نگران میشویم که اجرا در تله احساسات بیفتد اما به سرعت خارج میشود که این نشان هوشمندی بازیگران و کنترل کارگردان بر صحنه است.
در طول اجرا مداوم یادآور این نکته میشویم که چقدر تئاتر میتواند در بستر جامعه، سیاست، فرهنگ و... تاثیر گذار باشد و جریان ساز ، چیزی که هدف متن است و مدام بر جان مخاطب میاندازد... اما ...
اما افسوس که به سرعت به یاد میآوریم چه بر سر هنرمان، تئاترمان آمده که دیگر قدرت تغییر ندارد.
این نمایش ، نمایش به یاد آوردن است ، به یاد بیاریم انتخابهامون چه تاثیری بر زندگیمان دارد ، به یاد بیاریم چه بودیم و چه شدیم.
باشد که از این قبیل نمایش ها سرآغاز به یاد آوری عمومی ما باشد که بدانیم چه قدرتی داشتیم اما حال اخته شده ایم.
خدا قوت به بازیگران و عوامل اجرا.
نقد دکتر قطب الدین صادقی پس از دیدن نمایش بانویی از اسلو
«خانه عروسک» اثر بزرگی است و در اصل در مورد آزادی زن و به دست آوردن جایگاه زن در جامعهای است که توسط قدرت مرد نادیده گرفته میشود. شخصیت اصلی قصه در یک بحران در مییابد که باید خودش را پیدا کند.
قرائتی که نویسنده و کارگردان نمایش «بانویی از اسلو» از این قصه، ارائه داده است، در واقع در راستای همین معناست با کمی پیچیدگیهای عاطفی و روانی. در واقع روانشناسی فردی و کششهای عاطفی بیشتر جایگزین انگیزههای اجتماعی شده است. به نظرم «بانویی از اسلو» دارای انسجام و ترکیب خوبی است.
طغیان نورا میتوانست بزرگتر از اینها باشد و درس بزرگی به دختران و زنان بدهد. تحول از اول تا آخر آنقدر زیاد نبود که شوک را بر جامعه زنان وارد آورد ولی در مجموع به نظر من یک اجرای شسته و رفته است با ترفندهای تکنولوژیک و مدرن مثل کاربرد موسیقی، فلاش بک و روایتهای ذهنی.
حکومت نظامی تینو صالحی
.
.
حکومت نظامى" نمایشى است حاصل خلاقیّت و تلاشِ تینو صالحى (کارگردان) و گروه بازیگران؛ آنچه در این اجرا پر اهمیّت است عبور کارگردان است از نمایشنامه در جهت رسیدن به اجرایى اکتیو و سیّال؛ که کارگردان با استفادههاى مناسب از حضور فیزیکی بازیگران دست به خلق تصاویرِ جذّاب و خلّاقانهای مىزند که در ادامهی همین تصاویر، فضاسازی مورد نظر را هم بوجود مىآورد. برآیند این تلاشها تاثیر اندیشه و حسِّ نمایش بر مخاطب است که مىتوان این مهم را معیار سنجشِ موفقیت نمایش دانست.
.
.
میلاد نیک آبادی ، عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران