در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال حامد شمیمی | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 16:21:36
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
سفر 3 روزه قشم

بازدیدها : قلعه پرتغالی ها، جزایر ناز، دره ستارگان، غار خربس، اسکله شیب دراز، جزیره هنگام، تنگه چاهکوه، جنگل های حرا، بندر لافت و مجتمع های تجاری قشم و درگهان.
...........................................................................................................................
خدمات : قطار رفت و برگشت به بندر عباس - شناور از بندر عباس به جزیره و بالعکس - اقامت در خانه ای محلی (روستای طبل) - ارائه تمامی وعده های غذایی (4وعده شام، 3وعده نهار و 3وعده صبحانه) - وسیله توریستی در جزیره - بیمه کامل - راهنما
...........................................................................................................................
زمان حرکت : ظهر 19 بهمن ماه
برگشت : ظهر 22 بهمن ماه (از قشم)
...........................................................................................................................
هزینه ... دیدن ادامه ›› : 250.000 تومان
مهلت ثبت نام: 9 بهمن
...........................................................................................................................
نیاز پرواز : 66413802
مهدوی 09391207603
شمیمی 09358615739
سلام
امیدوارم سفر خوب و شادی برای دوستان باشد

ممنون از دوستمان برای هماهنگی این سفر.
۰۷ بهمن ۱۳۹۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به امیدها باید نگریست
همانا شاید
امید به ستایش بوی معشوق
تنها آرمان باشد
تنها ندای زیستن...
به امید بنگر
ای مادر باران...
ای ابر...
جان قطره قطره هایت ...
پس ببار...
لمس پائیز در سفری رویائی

آشتی با خزان طبیعت در دل جنگلهای چمستان...

1.5 روزه (16-17 آذرماه)

حامد شمیمی 09358615739
اقا حامد شرایط رو هم توضییح میدید؟
۰۷ آذر ۱۳۹۱
5 شنبه ظهر حرکته؟
۱۰ آذر ۱۳۹۱
علی جان فکر کنم 12 شب منظور حامد بوده، چون کویر هم 12 شب راه افتادیم
۱۰ آذر ۱۳۹۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
تور 2.5 روزه کویر مصر و فرحزاد 25-26 آبان ماه.
هزینه سفر 130،000 تومان.
ساعت و تاریخ حرکت:
چهارشنبه 24 آبان ساعت 11 شب
مکان ملاقات: میدان آرژانتین، روبروی فروشگاه شهروند.
ساعت و تاریخ برگشت:
جمعه 26 آبان ساعت 7 شب حرکت به سمت تهران

از کلیه دوستانی که خواهان شرکت در این برنامه هستند تقاضا میشود جهت اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام فایل زیر را دانلود کنید.

http://uploadfa.net/uploads/13513425681.pdf

زندگی به چشم من
نقطه اوجی است
که در رأس آن پرچین بی حاصل مرگ جوانه زده
زندگی یعنی:
گریستن، هزاران بار مردن، زنده شدن
زندگی یعنی:
بار آتش بر دوش نهادن، زیر پای خود خالی کردن
زندگی یعنی:
توافق با گناه، کشیدن هردم ناله و آه
زندگی یعنی:
رفتن و رفتن،
بادیه، بادیه گم کردن
زندگی یعنی:
شکستن، غم خوردن
در این باورم
که اگر غم هم مرا ترک کند دگر تنهای تنها خواهم شد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
تور یکروزه کویر مرنجاب 19 آبان، هزینه سفر 40،000 تومان
.
تور 2 روزه کویر مصر و فرحزاد 25-26 آبان، هزینه سفر 130،000 تومان
.
.
اطلاعات بیشتر و نحوه ثبت نام بزودی در همینجا و کافه دیوار اعلام می گردد.

البته از جناب عمروآبادی هم بابت هماهنگی کمال تشکر را داریم.
به امیدها باید نگریست
همانا شاید
امید به ستایش بوی معشوق
تنها آرمان باشد
تنها ندای زیستن...
به امید بنگر
ای مادر باران...
ای ابر...
جان قطره قطره هایت ...
پس ببار...
وجه تسمیه و پیشینه تاریخی کرمانشاه

نام کرمانشاه به بهرام شاه ساسانی منسوب است که در روزگار پدرش، فروانروایی ایالات کرمان را داشت و بدین جهت به کرمانشاه لقب یافت. محدوده استان کرمانشاه، از هزاره های قبل از میلاد، محل سکونت اقوام مختلف بوده است. در آثار سارگن، شاه اکو که از سال 2048 تا 2030 قبل از میلاد بر جنوب بین النهرین فرمان رانده از مردم زاگرس به عنوان «آریزان یا نخسی» یاد شده است.
به استناد کتیبه های بابل، آشور و عیلام ساکنان دامنه های زاگرس طوایفی به نام های لولوبی، گوشی، هانایی، فایری، آمو و پارسوا بوده اند. در خصوص اصل و نژاد این طوایف، نظرات متضادی ابراز شده است. طوایف آمادها و پارسوا آریایی و طوایف گوتی و کاسی نیز به احتمال زیاد آریایی بوده اند، اما در آریایی بودن لولبی ها و مانایی ها تردید وجود دارد. لولوبی ها یا لولوها اجداد لرها، در گذشته دور در ذهاب کرمانشاه، شهر باستانی زور و سلیمانیه زندگی می کرده اند. نام ماد برای نخستین بار به صورت «آماده ای» در جملات آشوریان به نواحی کردستان فعلی اتلاق شده است، بنابراین می توان دریافت که از هزار سال قبل از میلاد قوم ماد در دامنه های زاگرس سکونت داشته اند. در روزگار ساسانیان، نواحی غرب و مخصوصاً کرمانشاه مورد توجه شهریاران ساسانی بوده و به علت نزدیکی با تیسفون (پایتخت) ایام تابستان (ییلاق) را در آن می گذرانده اند. قباد اول و خسرو اول (انوشیروان) ساسانی نیز به این ناحیه توجهی خاصی داشته اند. در اخبار مورخان اسلامی به کرات آمده است که خسرو اول انوشیروان در نواحی طاق بستان، قصرهایی ساخته که در آنها از بزرگان چینی، هندی، و قیصر روم و دیگر حکمرانان پذیرایی می ... دیدن ادامه ›› کرده است. خسرو دوم ملقب به پرویز نیز در این منطقه باغ های زیبا ساخته بود که در آن قصرها و عمارتهای با شکوهی وجود داشته است. عمران و آبادانی جدی و پیوسته این ناحیه و به ویژه شهر کرمانشاه از دوران قاجار آغاز شده است. این منطقه هم اکنون یکی از مناطق آباد، آرام و با صفای ایران است که یادگارهای بسیار زیادی از تاریخ گذشته را در خود جای داده است.
وجه تسمیه و پیشینه تاریخی استان اصفهان

اصفهان به سبب پیشینه تاریخی کهن خود در طول تاریخ با نام هایی چون: آپادانا، آصف هان، آسباهان، اسپهان، اسپینر، اسفاهان، اسفهان، اصفهان، اصفهانک، انزان، بسفاهان، پارتاک، پارک، پاری، پرتیکان، جی، دارالیهودی، سپاهان، شهرستان، گابا، گابیان، گابیه، گبی، گی، نصف جهان و یهودیه نیز خوانده شده است. بسیاری از پژوهش گریان بر این باورند که اختصاص این ناحیه در پیش تسمیه آن به «اسپهان» بوده و سپس در بعد از اسلام تحت تأثیر زبان عربی به «اصفهان» تغییر شکل داده است.
منطقه مهم و استراتژیک اصفهان، در روزگار باستان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است. این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، از دیرباز در مسیر مهاجرانی قرار داشته که فلات ایران را به سوی دیگر سرزمین ها می پیمودند. در نیمه دوم هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح، گروهی از ساکنان فلات مرکزی ایران از منطقه اصفهان کنونی راه دره رود کارون را پیش گرفته و به دشت حاصل خیز ایلام گام نهادند. شهر اصفهان، مرکز این منطقه مهم، روزگاری پایتخت ایران به شمار می رفته است و در دوران ایلامی ها، استان کنونی اصفهان یکی از ایالت های کشور «آنزان» یا «آنشان» بوده است.
در زمان هخامنشیان نام این ایالت و مرکز آن، از آنزان به گابیان (گابا/گاد و گای) تبدیل یافته و به سبب آبادانی، محل زندگی پادشاهی هخامنشی نیز ... دیدن ادامه ›› بوده است. در دوران اشکانیان این منطقه یکی از ایالت های پهناور پادشاهی اشکانی بوده و حاکم شهر اصفهان (پایتخت آن) عنوان شاه داشته است.
اردشیر پاپکان موسس سلسله ساسانی، در تعقیب اردوان پنجم، آخرین پادشاه اشکانی، از مداین به منطقه اصفهان آمده با غلبه بر ساتراب (استاندار) آن، اصفهان را گشود. در زمان ساسانیان، منطقه اصفهان اهمیت بسیاری داشته و جنبه دفاعی و نظامی آن، که مرکز گردآوری سپاه بوده بر ارزش جغرافیایی اش افزوده بود.
در این دوره خانواده بزرگ ایرانی «اسپوهران» یا «هفا» بر اصفهان حکم رانی می کرده اند. بر اساس پاره ای از پژوهش ها در اواخر این دوران، یزدگرد به خواهش همسرش «شوش دخت» یک اجتماع یهودی در مرکز آن (گی) ایجاد کرد. گی که بعدها «الیهودیه» یا کوی یهودی ها نامیده شد، آن بخش از شهر کنونی اصفهان است که بازار بزرگ اصفهان در آن قرار دارد، از این روی، بیشتر مکان های اسلامی کنونی این بخش، در گذشته متعلق به یهودی ها بوده است.
منطقه اصفهان در سال 19 یا 21 ه.ق در زمان عمر، خلیفه دوم، به دست مسلمانان افتاد. اهمیت منطقه اصفهان و شهر جی در اوایل اسلام به اندازه ای بود که حجاج بن یوسف ثقفی به یکی از حاکمان اصفهان گفت "ترا فرمانروایی شهری دادم که سنگش سرمه، مگسش زنبورعسل و گیاهش زعفران باشد."
اصفهان تا اوایل سده 4 ه.ق در قلمرو حکومت عباسیان بود در این دوران مرد "آویج" یا مردآویج فرزند زیار، که تابع فرمانروای علوی مازندران بود، خود را مستقل و فرمانروای ری خواند. در سال 319 ه.ق با شکست دادن "ماکان کاکی" سردار دیلمی و فتح تبرستان، توانست از کمک پسران بویه ماهی گیر نیز برخوردار شده ایالت جبال (319 ه.ق) و همچنین اصفهان را (320 ه.ق) به قلمرو خود بیافزاید. مردآویج که به زنده کردن آداب و سنن ملی نیاکان ایرانی خود پایبند بود، جشن های ملی، از جمله جشن سده را با شکوه برگزار می نمود چنان که در ماه صفر سال 323 ه.ق در کرانه زاینده رود، این جشن ها را برگزار کرد.
در محرم سال 433 ه.ق طغرل سلجوقی پس از یک سال محاصره در دومین لشکرکشی خود به اصفهان آن را گشود و حکومت دیالمه کاکویه را از این منطقه برانداخت. طغرل 12 سال در اصفهان زندگی کرد و پانصد هزار دینار خرج ساختمان ها و امور خیریه، مسجدها و خانقاه ها کرد. اصفهان در روزگار حکومت آلب ارسلان و وزارت خواجه نظام الملک توسی رو به گسترش و آبادانی نهاد و مردم در آسایش بودند. در زمان ملک شاه سلجوقی نیز اصفهان از مهم ترین و آبادترین ولایت های به شمار می رفت. ملک شاه پس از قبل پدرش آلب ارسلان، اصفهان را به پایتختی خود برگزید و ساختمان های بسیاری از کوشک ها و باغ ها بنا کرد. ملک شاه هر گاه که فراغتی به دست می آورد در باغ نقش جهان که خود بنان کرده بود با وزیرش، خواجه نظام الملک به سر می برد. طغرل سوم آخرین پادشاه سلجوقی بود که با شکست از خوارزم شاه، اصفهان را به وی واگذار کرد.
پس از سال 633 ه.ق که اصفهان توسط سپاهیان "اوکتای قاآن"، جانشین چنگیز فتح شد این منطقه در سیطره مغولان قرار گرفت. عمق و غننای فرهنگی ایرانیان به اندازه ای بود که در کم تر از نیم قرن این قوم خون ریز را آداب و فرهنگ آموختند. چنان که در زمان حکومت سلطان محمد اولجایتو که در آغاز سده 8 ه.ق به حکومت رسید، در اصفهان همانند دیگر نقاط ایران مسجد و بناهای متعددی ساخته شد. یکی از مشهورترین و زیباترین این آثار، محرابی است گچ بری در مسجد جامع اصفهان که به محراب اولجایتو معروف شده است.
هرچند پس از تأسیس سلسله صفوی به دست شاه اسماعیل صفوی در سال 906 ه.ق وی تبریز را به عنوان پایتخت برگزید، امام از سال 1000 ه.ق شاه عباس کبیر پایتخت را به اصفهان انتقال داد و در طول 42 سال حکومت خود، پیوسته به عمران و آبادانی کشور، به ویژه اصفهان پرداخت.
ایجاد میدان بزرگ نقش جهان، عالی قاپو، مسجد شیخ لطف الله و سردرب قیصریه، مسجد امام، بازار شاهی، خیابان چهارباغ، شهرک جلفا، کلیساهای تاریخی، ... در شهر اصفهان نتیجه گام ها و تلاش های شاه عباس بزرگ است.
پس از شاه عباس هریک از شاهان صفوی نیز به نوعی در آبادانی اصفهان کوشیدند. شاه صفی بنای امام زاده اسماعیل را در محل ان بخ خوبی تعمیر و تزئین کرد. شاه عباس دوم بناهایی چون: کاخ پادشاهی چهل ستون و ساختمان پل خواجو و ساختمان ها سلطنتی کرانه زاینده رود، مانند هفت دست، آئینه خانه و نمک دان را ساخت و باغ پهناور سعادت آباد را ایجاد کرد. شاه سلیمان کاخ هشت بهشت را بنا نمود و شاه سلطان حسین نیز مدرسه سلطانی یا مدرسه چهارباغ، سرای فتحیه (محل مهمانسرای شاه عباس) و بازارچه شاهی را بنا کرد.
در روزگار پادشاهی نادرشاه افشار، از گسترش اصفهان کاسته شد، زیرا وی پایتختی دایمی نداشت و به شهرهای خراسان علاقه بیشتری نشان می داد. از سوی دیگر نادشاه تمامی تلاش خود را صرف یکپارچگی و استقلال کشور کرد. در زمان زندیه نیز چون پایتخت کشور به شیراز انتقال یافت، منطقه و شهر اصفهان از اهمیت و اعتبار افتاد و از جمعیت آن کاسته شد.
در دوران قاجار نیز، اگرچه پایتخت به تهران منتقل شده بود، اما اصفهان هم چنان از اهمیت زیادی برخوردار بود. در این دوران در پاره ای از بناها تغییراتی داده شد. یکی از حاکمانی که در این دوره مدت طولانی بر اصفهان حکم راند، ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه بود. هم اکنون نیز استان اصفهان از مناطق درجه یک و با اهمیت ایران است و شهر اصفهان- مرکز استان در ردیف شهرهای درجه اول دنیا مانند: پکن، پاریس، روم، ونیز... قرار داشته و از اهمیت بسیار برخوردار است.
آه...
مرا به اندازه آخرین گور
که مردی حفر می کند
برای مرده آخر روز
خالی گذاشته اند
مرا به اندازه چکیدن اشک
به روی پارچه سیاه
تنها گذاشته اند
دلم گرفته است
شاید فهمیده ام برای کشیدن هر نفس
چقدر باید آه پرداخت
شاید فهمیده ام برای رهایی از ویرانی تا کی باید
معلق ... دیدن ادامه ›› ماند
معلق از طاقت شعر
معلق از تارهای صدا
و پچ پچ موسیقی
معلق از نم نم آسمان و آمیختن گریه باران
شاید فهمیده ام
سالها باید نشست
سالها باید در گوشه خرابی نشست
و حس را زمزمه کرد
و به اوهام بالغ برگها متوسل شد
تا که پرچین بی حاصل عمر بگوید:
مُردی
شمیم شعرهایم را به تو می بخشم
حالا که
دستهایم ز نوازش موهایت به دور است
ای سبزپوشان
سرمای زمستان در قلبم لانه کرده
و در کنج دلم یخها تلمبار کرده
شمیم شعرهایم را به تو می بخشم
پیمانی که با تو بسته بودم
از سرمای دلم
شکسته
ای ناجی من
میان بهبوهه ناکامیها
شعرهایم را درون پاکتی بی نام و نشان می گذارم
و به روان آب می سپارم
شمیم شعرهایم را به تو می بخشم
زیرا که دگر چیزی برای بخشیدن ندارم
سلام به همه دوستان

نیم نگاهی به تاریخچه و وجه تسمیه استان سمنان

درباره وجه تسمیه نام سمنان که به این منطقه اطلاق می شود عقاید و نظریات متفاوتی رایج و معمول است که به برخی از آن ها اشاره می شود:
در گذشته های دور در محل آتشکده بزرگ هریس در کومش (سمنان) شهری عظیم با بت خانه ای بزرگ با ساختمانی رفیع و با شکوه وجود داشته است. به همین علت احتمال می رود که مردم این سرزمین قبل از ظهور زرتش، دارای مذهب «سمتی» یا «سمینه» بوده اند و بت خانه بزرگ آنان در محل سمنان فعلی واقع بوده است. برخی دیگر بر این باورند که سمنان در اصل «سکنان» منسوب به طوایف سکه ها می باشد و الف و نون آن نشانه نسبت و مکان است که در واژه های گیلان و غیره مشاهده می شود.
عده ای دیگر از اهالی سمنان عقیده دارند که نام قدیم سمنان (سیم لام) بوده که بنای آن به دست دو نفر از فرزندان نوح پیغمبر به نام های (سیم ... دیدن ادامه ›› النبی) و (لام النبی) انجام گرفته که مقبره آنان در کوه های شمال خاوری سمنان در محلی موسوم به پیغمبران واقع است. بر این اساس کلمه (سیم لام) در اثر کثرت استعمال به مرور زمان به سمنان تبدیل شده است.
برخی نیز افسانه بنای اولیه را به دو هزار سال قبل از میلاد مسیح به دستور تهمورث دیوبند نسبت داده اند. در آن زمان شهر را به سمینا نام گذاری نموده اند که به مرور زمان به سمنان تغییر یافته است.
روایت دیگر حاکی از این است که نام قدیم سمنان در زبان محلی «سه مه نان» بوده و منظور ساکنان آن این بوده است که محصولات کشاورزی این منطقه نان و آذوقه اهالی را بیش از سه ماه تأمین نمی کند. بعدها به مرور زمان «سه مه نان» به سمنان تغییر یافته است. به هر حال آن چنان که از منابع و کتب تاریخی استنباط می شود سمنان یکی از مناطق کهن و قدیمی ایران است که در درازای تاریخ، فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است.
استان سمنان در دوران باستان، بخشی از چهاردهمین ایالت تاریخی ورن (ورنه) از تقسیمات شانزده گانه اوستایی بود. برخی از دانشمندان این ایالت را گیلان فعلی می دانند، ولی قدر مسلم این که ورن یا ورنه متشکل از صفحات جنوبی البرز، شمال سمنان، دامغان، خوار، دماوند، فیروزکوهف شهمیرزاد، لاسگرد، ده نمک و آهوان، قوشه، ویمه و نقاط کوهستانی مازندران بوده است.
این منطقه در تمام دوره حکومت مادها و هخامنشیان، کومیسنه یا کومیشان (قومس بعد از اسلام) جزو ایالت بزرگ پارت یا پرتو به شمار می رفت. به همین علت برخی از مورخانف زمانی این شهر را جزو مادها و گاهی جزو پارت ها به حساب می آورند. این ایالت در زمان ساسانیان به پشتخوارگر تغییر نام داده، شامل همان شهرهایی بود که در ایالت ورن وجود داشتند. حد غربی این ایالت، خوار (گرمسار فعلی)، حد شرقی آن شاهرود و حد شمالی آن، کوهستان های جنوبی طبرستان بود.
سلوکیان بزرگ ترین عامل یونانی کردن مشرق بودند و به همین جهت برای ادامه فرمان روایی خود نظر مساعد مردم را لازم داشتند و برای این کار تقریباً شصت شهر در مشرق و ایالت پارت بنا کردند.
یکی از این شهرها آپاما یا لاسگرد فعلی است که در 34 کیلومتری سمنان واقع شده و دیگری شهر هکتا پلیس (صد دروازه) است که عده ای آن را دامغان می دانند. اشکانیان ایالات ایران را به هیجده بخش وسیع تقسیم کردند که یکی از ایالت های مهم آن کمیسن قومیس یا قومس در نواحی سمنان و دامغان کنونی بود.
در آغاز قرن هفتم میلادی تضادهای داخلی در زندگی سیاسی- اجتماعی ایران بیشتر شد و مبارزه ای که به خاطر قدرت و حکومت میان گروه های گوناگون در گرفت، به تضعیف ایران انجامید.
در همین زمان یزدگرد سوم، آخرین پادشاه سلسله ساسانی، سرگرم مبارزه با مهاجمان عرب بود که به تازگی به ایران تاخته بودند. این مبارزه که تا سال 651 میلادی ادامه داشت، با فتح کامل ایران به دست اعراب خاتمه پذیرفت. اعراب، نخست شهر بزرگ و آباد ری را تسخیر کردند، سپس به شمال شرقی رفته و به سرزمین کومش (شهرهای سمنان، دامغان، بسطام) رسیدند و آن را تسخیر کردند.
سمنان در دوره های بعد از اسلام جزو سرزمین تاریخی قومس (کومش) به شمار می آمد. سمنان طی تاریخ دو هزار ساله خود شاهد فراز و نشیب ها، جنگ ها، شکست ها و پیروزی های بی شمار بوده است. در دوره های بعدی نیز منطقه سمنان مورد توجه خاص حکومت های مرکزی قرار گرفت و منازعات متعددی بر سر این منطقه بین قدرتمندان در گرفت.
در دوران حکومت امویان و عباسیان به ویژه پس از قتل ابومسلم خراسانی به دست منصور دوانیقی، شورش و بلوا سراسر ایران را در بر گرفت و نهضت های بی شماری به وقوع پیوست که از مهم ترین آنها قیام سنباد زردشتی بود.
در اندک زمانی، زرتشتیان طبرستان و نواحی شمالی قومس یعنی سنگر (مهدی شهر)، شهمیرزاد و فولاد محله، به دور رهبر این نهضت جمع شدند و قومس و ری را به تصرف در آوردند، ولی در ساوه شکست خوردند و سنباد به قومس گریخت و پس از ضبط خزاین ابومسلم، رو به طبرستان نهاد. وی پس از مدتی در دره های سنگسر و شهمیرزاد به قتل رسید.
ایالت کومش (قومس) از کانون های مهم اسماعیلیان در قرن های ششم و هفتم هجری بود. به طوری که در این ایالت 150 قلعه دراختیار این فرقه بود که هر مجموعه از آنها را یک کدخدا و هر قلعه مجزای آن را یک محتشم که به منزله فرماندار کل یا حاکم بزرگ بود زیر نظر داشت.
سمنان در دوران مغول، همچون سایر نقاط ایران از حمله و کشت و کشتار این قوم در امان نماند و متحمل خسارات جانبی و مالی بسیار شد. این کشت و کشتار، در زمان تیمور لنگ نیز که از سال 783 هجری حمله به ایران را شروع کرد، ادامه یافت.
پس از ظهور و استقرار حکومت صفویان، شاه اسماعیل صفوی به سرکوب گردن کشان ولایت ها پرداخت. از جمله، حاکم قلعه فیروزکوه را دستگیر کرد و به این ترتیب، ولایت فیروزکوه و خوار، سمنان و سنگسر به تصرف صفویان درآمد.
کریم خان زند با عنوان وکیل الرعایا مدت 29 سال درایران سلطنت کرد، ولی در این مدت شهرهای سمنان، دامغان، شاهرود، بسطام، را در اختیار بزرگان خانواده قاجار قرار داد. بعد از مرگ خان زند، آغا محمد خان شیراز را ترک کرد و به طرف کومش و دامغان رفت و با گردآوردن عده ای از افراد قبیله خود، سرانجام توانست به ولایت کومش (سمنان، دامغان و بسطام) و ولایت جنوبی دریای خزر دست یابد.
پس از آغا محمد خان، برادرزاده وی به نام فتحعلی شاه قاجار بر اریکه سلطنت تکیه زد و از همان ابتدای سلطنت، خطه قومس را که زادگاهش بود مورد توجه قرار داد و ذوالفقار را به عنوان حاکم سمنان برگزید.
نام جغرافیایی قومس تا اواخر دوران قاجاریه بر سر زبان ها بود، لیکن در دوران حکومت پهلوی اول، سمنان در شمار شهرهای استان دوم، یعنی مازندران درآمد. این منطقه هم اکنون به عنوان یکی از امن ترین و آبادترین مناطق ایران به صورت استانی در آمده است که شهرستانها، شهرها و روستاهای جذاب و دیدنی زیادی را در بر می گیرد.
مرسی جناب گوران بابت کامل کردن این متن...
۰۸ مهر ۱۳۹۱
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید