در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال رحمان سیاح | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 05:37:46
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
اقتباس از آثار ادبی بزرگ و مشهور همیشه موافقان و مخالفان خاص خودش رو داشته ، جنایت و مکافات ، شاهکارِ فیودور داستایفسکی هم از این قاعده مستثنی نیست .
این رمان بینظیر تابحال مورد اقتباس های زیادی قرار گرفته که بعضاً تبدیل به آثار موفق و مشهوری چه در حوزه ی سینما و چه تئاتر نشده اند .
رضا ثروتی کارگردان تئاتر بدلیل کارگردانی نمایش هایی متفاوت ، ساختارشکن و آوانگارد نامی آشنا برای طرفداران جدی و پیگیر تئاتر کشورمان است ، ثروتی با اقتباس بیگانه نیست ، مکبث رو از شکسپیر ، ویتسک رو براساس نمایشنامه‌ای از گئورک بوشنر نمایشنامه‌نویس آلمانی ، تن شوری رو از صحنه های یک ازدواج اینگمار برگمان و ... اقتباس کرده است و حالا بعد از سالها موفقیت در تئاتر تصمیم گرفته شاهکاری چون جنایت و مکافات را روی صحنه ببرد.
خط اصلی داستان رو حتی کسانی که اهل مطالعه نیستن هم شنیدن ، حالا ثروتی قرار بوده از یک کتاب تقریباً 700 صفحه ای با تمام جزئیاتش اقتباسی 150 دقیقه ای داشته باشه ، کسی که رمان رو خونده باشه (به کسانی که هنوز این رمان رو نخوندن ترجمه ی اصغر رستگار از انتشارات نگاه رو پیشنهاد میکنم) ، تمام شخصیت ها و اتفاق های پراکنده در داستان رو در ذهن خودش تصویر سازی کرده و در نگاه اول به این نمایش ایرادات بسیاری رو با چشم و ذهن کمال طلب خود میبینه ، چرا راسکولنیکف این شکلیه ؟ من تصور دیگه ای از سونیا داشتم یا مثلاً چرا فلان فصل داستان که عالی هم بود توی نمایش نیست ؟!
حقیقت اینه ، نمایشی که به کارگردانی رضا ثروتی پیش روی ماست براساس کتاب داستایفسکی ساخته شده اما این نکته رو نباید فراموش کرد که ما با توجه ... دیدن ادامه ›› به پیشینه ی ثروتی و با آگاهی نسبت به نوع نگاه و سلیقه ی شخصی او به تماشای این نمایش مینشینیم ، به عبارتی شما ندید میپذیری که ثروتی براساس سلیقه ی شخصی قرار است قسمتهایی از داستان رو که خودش میپسنده و از نظر خودش مهم هستند رو با شکل و شمایلی از شخصیت های داستان که او در ذهنش دارد روی صحنه ببرد
شما از قبل ثروتی رو با تمام سیمهای رنگی و بعضاً بدون روکش مغزش قبول کردی و به تماشای جنایات و مکافات او نشستی که در غیر اینصورت جایی برای اعتراض وجود نخواهد داشت .
عده ای بدلیل قیمت بالای بلیت های تالار وحدت و نه این نمایش خاص شکایت داشتن که خب این دوستان اغلب افرادی سطحی نگر هستند که منتظر تماشای نمایشی در سطح الیور توئیست ، بینوایان و عروس مردگان بودند .
رحمان جان اینم از اون حرفاست‌ها...
متوجه اینکه "کسی که به تماشای اثری اقتباسی از یه کارگردان می‌شینه و طبعا ملزومات اقتباس رو پذیرفته یا باید(؟) بپذیره" هستم ولی اینکه نتونه یا نباید به کم و کیف اقتباس اعتراض کنه یا نقدی داشته باشه، جای تامل اساسی داره...


خوشحالم که از طرفداران ترجمه رستگار هستی.
برقرار باشی.
۲۹ خرداد ۱۳۹۸
متاسفم که بدون هیچ شناختی از دوستان معترض به قیمت ، آنان را افراد سطحی نگر خطاب کردید و چند سطر بالاتر نیز نقادان را نواخته اید . دوستانه خدمتتان عرض میکنم : شما گرفتار دیکتاتوری معرفتی هستید دوست گرامی .
پاینده باشید
۳۱ خرداد ۱۳۹۸
چه نگاه کم ارزشی به هنر.
۳۱ خرداد ۱۳۹۸
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
فیلم بدلیل سانسور زیاد نابود شده ، شخصیت داود دیوونه (با بازی مصطفی زمانی و البته با گریمی حیرت انگیز) تقریباً از فیلم حذف شده ، با این حال بازی خانم معتمدآریا فوق العاده زیباست و کاملاً مشخصه که بهرامیان برای ساختن فیلم زحمت بسیاری کشیده ، اینو از فیلمنامه ی متفاوت ، انتخاب بازیگران و بازی های متفاوتشون ، نورپردازی و کادربندی های معرکه ی فیلم میشد فهمید .
بدون شک شهرام مکری نابغه ست
برای منی که با ماهی و گربه بارها عشق بازی کردم ، تماشای فیلم جدید مکری هیجان انگیز بود ، یک تجربه ی لذت بخش ، ترکیبی از فضا سازی خفقان آور و آخرالزمانی با دوربین همیشه سیال و اون الهام گیری دائمی مکری از آثار موریس اشر و اینبار حتی رگه هایی از سینمای کراننبرگ !
برای دیدنش شک نکنید ، حتی اگر با فضای آثار مکری مشکل دارین .
من فقط اشاره میکنم به سکانسی که شخصیت امیر جدیدی (داخل ماشین) با شخصیت حمیدرضا افشار (داخل استخر) تلفنی صحبت میکنه ، سکانس بعدی امیر جدیدی زیر آب منتظره تا در یک فرصت مناسب کلک حمیدرضا افشار رو بکنه !
کم نبودن از این دست سکانس های مضحک در فیلمهای اخیر استاد کیمیایی ، حالا دیالوگ ها ، شخصیت پردازی ها ، تدوین و در نهایت چفت و بست و سر و ته داستان بماند ...
این رو هنوز ندیدم اما بجز شاهکارهایی که کیمیایی در دهه های چهل و پنجاه و شصت ساخت و بخاطرشون سینمای ایران مدیونش هست، حتی در سلطان و مرسدس و حکم و رییس و....برغم وجود بعضی سوتیها در فیلمنامه و پایان بندیهای تخیلی ، سکانس های بسیار زیبایی وجود داره،دیالوگ‌هایی هست که تا سالها از ذهنت بیرون نمیره(مث اونجا که سلطان به هدیه تهرانی میگه “کم بود...ولی خوب بود” و خیلی دیالوگ‌های شعرگونه در وصف رفاقت) یا قاب بندیهای دقیق و استادانه و طراحی شخصیت های ملموس و....و.... اما در سال‌های اخیر ظاهرا کم حوصله تر شده اند و آدم‌های حرفه ای مث سامان مقدم و....کمتر در اطرافشون هست ولی بنظرم فیلمهای کیمیایی رو باید جور دیگری دید،قرار نیست از کلیت فیلم لذت ببری،بلکه باید از تکه تکه های جذابش ملذوذ شی و اصلا فکر نکنی به به صحنه فاینال یا دلایل غلط و غیرقابل درکی که سبب اجبار کاراکترها شده ....! طبعا چنین الگویی فقط برای کیمیایی کاربرد داره
۱۲ آذر ۱۳۹۶
بلیط تو جشنواره گیرمون اومده بود.واقعا یه سکانسهایی خنده م میگرفت از بس بد ساخته شده بود.سکانس استخر یا بحثهای به شدت شعاری پولاد.در کنار همه ی اینها با نهایت ناباوری باید بگم پرویز پرستویی خیلی بد بازی کردن
۱۲ آذر ۱۳۹۶
منم قبول دارم که بعضی از دیالوگ های فیلم های مسعود کیمیایی واقعا عالیه و هیچ وقت از ذهن آدم بیرون نمی ره ولی در کنارش دیالوگ های بی سر و ته هم زیاد داره. دیالوگ هایی که اصلاً ربطی به موضوع فیلم و حتی ربطی به همدیگه ندارند.
به نظر من کیمیایی هر چی جلوتر رفت یه سری از اصول رو گذاشت کنار. همون فیلم های دهه 40 می ساخت بهتر بود تا این فیلم.
۲۱ آذر ۱۳۹۶
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شما کی اعلام کردین که فروش بلیت شروع شده ؟ کی تموم شد ؟ چرا اینجوری پس ؟ مگه چند بار اتفاق میوفته که همچین هنرمند درجه یکی بیاد ایران ؟ اونوقت یه سالن با این گنجایش کم ، یک روز ، دو سانس ؟ خیلی مسخره ست .