به هدف حمایت از هنرمندان نوظهور در کنار اساتید پیشکسوت در هنر، در روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ به مدت هفت روز در رشته های نقاشی، طراحی، تصویرسازی، تذهیب، دبجیتال آرت، میکس مدیا، خوشنویسی، حجم و مجسمه سازی در تالار آسمان واقع در برج آزادی برگزار خواهد شد. هنرمندان درصورت تمایل می توانند عکس آثار خود به شماره تماس درج شده در پوستر (واتس اپ یا تلگرام) ارسال نمایند.
مزایای شرکت در نمایشگاه:
□ ارائه سرتیفیکیت معتبر به هنرمندان
□ امکان فروش آثار
□ مصاحبه اختصاصی با همرمندان توسط گروه حرفه ای انجمن هنرمندان
□ ورکشاپ تخصصی خوشنویسی توسط استاد محمود زرین قلم
□ نقد آثار هنرمندان توسط دکتر دانیال بی کس و ارائه لوح افتخار به سه اثر برگزیده و برتر
مدیر هنری: سپیده دیهیم فر
کیوریتور: مژگان صمیمی
مشاور هنری: گالری فریدا
مشاور رسانه ای: Artiey.ir
به گزارش روابط عمومی انجمن عکاسان خانه تئاتر نخستین "نشست هماندیشی" با حضور هیئت مدیره و اعضای انجمن عکاسان تئاترو کانون روابط عمومی و تبلیغات در روز شنبه مورخ ۲۸ بهمن ماه ١۴٠٢ در سالن استاد جوانمرد عمارت خانه تئاتر برگزار شد. این نشست که به منظور آشنایی بیشتر اعضای دو انجمن و تبادل نظر با هدف ایجاد تعامل و همکاری بین عکاسان و مدیران روابطعمومی و تبلیغات تئاتر برگزار گردید.
ابراهیم حسینی رئیس جلسه ضمن خیرمقدم بر اهمیت همکاری این دو انجمن تاکید کرد و افزود: در ابتدا در جلسه مشترک بین دو هیئت مدیره انجمن ها که تشکیل شد، در خصوص موضوعات مختلف همکاری تبادل نظر کردیم و به این نتیجه رسیدیم اولین جلسه هم اندیشی با حضور اعضاء برگزار گردد و مشکلات مربوطه مطرح گردد.
وی در ادامه اضافه کرد: قبل از این جلسه، انجمن عکاسان با انجمن کارگردانان این خانه جلساتی را تشکیل دادیم که حتی یک سری بیوگرافی و رزومه توسط هادی نوید جمع آوری شد که بصورت کاتالوگی تهیه و در اختیار کارگردانان قرار گرفت که دورنمای ما از این کار این بود که عکاسانمان را معرفی کنیم به کارگردانان و از آن سو که باهم همکار هستیم در خانه تئاتر از پتانسیل های یکدیگر استفاده نماییم.
حسینی در ادامه به قدمت انجمن عکاسان خانه تئاتر اشاره کرد و گفت: شاید این سوال برای اعضاء کانون روابط عمومی مطرح شده که چرا پس از گذشت چندین سال ما این جلسه را برگزار نکردیم و جواب این سوال این است که این کانون به انسجام کنونی نرسیده بود و اکنون می توانیم با یکدیگر کارهای زیادی را انجام دهیم.
مریم رودبارانی رئیس هیئت مدیره کانون روابط عمومی و تبلیغات نیز ضمن ابراز خوشحالی در بین عکاسان گفت: این جلسه بیشتر قرار است یک جلسه کاربردی باشد و بتوانیم به یک سری نکات دست پیدا کنیم که کاربردی باشد، بدین منظور با هیئت مدیره انجمن عکاسان صحبتی کردیم و به یک سری موارد رسیدیم ،مواردی که می تواند نقطه تلاقی این دو انجمن باشد که عکاسان یکی از بازوهای روابط عمومی می توانند عمل کنند و در یک راستا به جمع بندی برسند و این موضوع بسیار مهم است،طی جلسه قبلی که برگزار شد قرار شد که نشست های بیشتری برقرار کنیم تا به دستاوردهای بیشتری برسیم.
وی در ادامه افزود: مسئله دیگری که در جلسه گذشته مطرح شد که عکاسان بتوانند حضور بیشتری را در کنار مدیران روابط عمومی حضور داشته باشند و یا بتوانند از دستیاران عکاسی برای گرفتن عکس از زوایای مختلف استفاده گردد، زیرا عکس بسیار مهم برای موشن و تبلیغات است و این هم پوشانی می تواند بسیار مهم باشد.
رودبارانی در ادامه به ارتباط عکس با تبلیغات اشاره کرد که چقدر در این زمینه می تواند به ما کمک کند.
علی زندیه در ادامه به تاریخچه ورود خود به صحنه تئاتر اشاره کرد و افزود: ما در جایگاهی که کار می کنیم حداقل در قسمت تیزر یا موشن خیلی اهمیت دارد که کاری انجام دهیم که بسیار تاثیرگذار باشد و این مهم است که عکاسان خوراک کار ما را می دهند و در اینجا مدیر هنری که مدیر تبلیغات هم است، راه را برای ما مشخص می کند و تیزر در واقع باعث فروش بیشتر بلیط در تئاتر می شود.
در انتها حضار به پرسش و پاسخ پرداختند از جمله یکی از عکاسان اعلام کرد که بنده در رسانه کار می کنم و برای عکاسی از نمایش مورد نظر مراجعه می کنم بجای اینکه ما به هر جهت که عکس می گیریم یا در فضای مجازی منتشر کرده یا در رسانه کار می کنیم، مدیران روابط عمومی از حضور ما ممانعت می کنند و یا اگر هم اجازه می دهند صندلی برای ما در نظر گرفته نمی شود که بنشینیم و بتوانیم عکس های مناسب بگیریم و از طرف دیگر یکی از اعضاء کانون روابط عمومی و تبلیغات اعلام کرد: ما عکاسان را انتخاب نمی کنیم بیشتر اوقات دیده شده است که عکاسان توسط کارگردانان زودتر از ما حضور داشته و انتخاب می شوند.
طبق نظرسنجی اعضاء تصمیم بر این شد در هر ماه یک نشست بین اعضاء دوانجمن داشته باشند.
پاییز بهانه ای شد تا نقاشان معاصر ایران آثاری همگون با رنگ های گرم پاییزی را در نگارخانه لاله به نمایش بگذارند. این نمایشگاه با مشارکت دانشکده فنی دختران شریعتی و نشر فیروزه برگزار می شود. در این نمایشگاه آثار از استادان بنام هنر ایران و مدرسین دانشگاه شریعتی و منتخبی از هنرمندان معاصر ایران با کیوریتوری محمد علی سعیدی با حضور۲۸ هنرمند و ۳۵ اثر نقاشی ارائه گردیده است.
هنرمندان: کاوه آفاق، علیرضا اصفهانی زاده، کامبیز برنجی، یاور بالسینی، بهمن بروجنی، اردشیر بروجنی، لیدا پولکی، مریم(سایه) ثقفی، مصطفی خزایی، منصور خیرخواه، محمد علی سعیدی، مهدی سیفی، پریسا شاد قزوینی، بهزاد شیشه گران، یعقوب عمامه پیچ، ابراهیم حقیقی، داود شیر محمدی، پروانه رزاقــــــی، مینا قویدل، ســتار کریمــی، پژمان متقیان، سعید محجوبـــی، علیرضا مرادی، محمد محمدزاده تیتکانلـــو، بهداد نجفی اســـدالهی، جواد نوبهار، پروانه سادات نوربخش، بهنام ولدوند
آیین گشایش نمایشگاه روز جمعه ۲۱ مهرماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶ تا ۱۹ با حضور هنرمندان و دوستداران هنر در نگارخانه لاله برگزار میشود و نمایشگاه همه روزه از ۲۲ مهرماه تا ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ شنبه تا چهارشنبه ساعت ۹تا ۱۷، پنج شنبه ۹ تا ۱۳ به غیر از ایام تعطیل دایرخواهد بود.
علاقهمندان میتوانند برای بازدید و خرید آثار به نگارخانه لاله، واقع در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی بوستان لاله، روبهروی پارکینگ طبقاتی لاله مراجعه کنند.
شماره تماس:۸۸۹۶۰۴۹۲
Instagram: lalehgallery
lalehartgallery.ir
lalehgallery.art@gmail.com
افتتاحیه نمایشگاه گروهی «مهد هنر» با شرکت ۲۷ هنرمند در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی، روز جمعه، ۲۱ مهر ماه سال جاری در گالری زرنا برگزار میشود.
به گزارش مشاور رسانه رویداد، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «مهد هنر» با شرکت ۲۷ هنرمند در ۷ رشته هنری نقاشی، عکاسی، خوشنویسی، دیجیتال آرت، مجسمه، نقاشیخط، تذهیب، ساعت ۱۶ روز جمعه، ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۲ با حضور آیناز زارعی نقاش و کیوریتور جوان «مهد هنر» و همچنین، پدیدآورندگان آثار در گالری زرنا افتتاح میشود.
اسامی هنرمندان شرکتکننده در رویداد به شرح زیر است:
شیوا نیری، الهه کاظمی، زهره ابراهیمی، ارشیا قوامی پیروز، عزت عمارتی، شیدا صفری تختگاهی، مینا قلی پور، صفا کرد زنگنه، فاطمه امینی، فهیمه فخری آوانلو، زینب نیکپور کالمرزی، ویدا دیلمی، فهیمه جمالی، ابراهیم آقاخانی، افسانه بختیاری آق مسجد، عادله زارع خوشزبان عربانی، افشان شهبازی، علی کوزه گر کالجی، الهام علی نیا پونل، اسما قاسمی نژاد بیرم آباد، سمیه رحیمی، عزیزه انتقامی اوریمی، نسیم نصیری امید، فرحناز نسرین، آمنه کولیوند، محبوبه صادقی نژاد، شراره جلیلوند.
علاقه مندان به هنرهای تجسمی برای تماشای ۳۶ اثر راهیافته به «مهد هنر» میتوانند تا از روز جمعه، ۲۱ تا روز سهشنبه، ۲۵ مهر ماه سال جاری، از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به گالری زرنا واقع در خیابان انقلاب، بین خیابان وصال و خیابان دانشگاه، کوی اسکو، پلاک ۱۰، طبقه ۲ مراجعه کنند.
گفتنی است؛ اختتامیه رویداد روز چهارشنبه، ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
فریدون آو هنرمند تصویری، مدیر هنری و مجموعه دار متولد ۱۳۲۴ تهران با دو نمایشگاه کاملا متفاوت در دبی روایت می شود.
به گزارش روابط عمومی این رویداد هنری؛نخستین نمایشگاه را مرکز هنرهای جمیل از نهادهای هنری معتبر خاورمیانه در شعبه دبی میزبانی می کند؛ این نمایش به سلیقه و دید هنری فریدون آو در زمینه مجموعه داری هنری اختصاص دارد که نگار عظیمی و سهراب محبی آن را انتخاب و کیوریتوری کرده اند و هفتم مهر، ۲۹ سپتامبر ،ویژه مدعوین افتتاح می شود و از روز دوم نمایشگاه عموم علاقه مندان هنرهای تجسمی می توانند از این رویداد بازدید کنند.
لعل، نام کلکسیون شخصی فریدن آو است که شماری از آثار هنری چهار نسل تجسمی ایران در آن نگهداری می شود.
عظیمی و محبی گزیده ای از مجموعه لعل را برای ارائه در ۵۸مین دوره اینترنشنال کارنگی پتسبورگ انتخاب کردند که ابتدا در آنجا به نمایش درآمد و اکنون همین گزیده که شامل آثار ۳۶ هنرمند ایرانی و یک یونانی است در دبی ارائه می شود. نکته جالب اینکه این نمایش هفت ماه تا ۲۳ مارس ۲۰۲۴، چهارم فروردین سال آینده ادامه خواهد داشت.
نمایشگاه دوم اما جذاب هایی از آثار هنری فریدون آو از نقاشی تا کلاژ و مجسمه است که در چهار دهه اخیر خلق شده اند. کیوریتوری این نمایشگاه را خود فریدون آو به عهده دارد و گالری دستان برگزار کننده این نمایشگاه در گالری IVDE در السرکال اونیو دبی است که ۳۰ سپتامبر، هشتم مهر، افتتاح می شود و تا پایان اکتبر دایر خواهد بود.
فریدون آو هنرمند چند وجهی، آفرینش های هنری ارزشمندی دارد اما در مقام یک مدیر هنری راه هایی نو و تازه برای هنر ایران و حتی هنر در خاورمیانه گشوده و به دلیل فعالیتهای گسترده و نقش تأثیرگذارش در شناسایی هنرمندان معاصر، جایگاهی معتبر در هنر خاورمیانه و فضای بینالمللی دارد.
در سال ۲۰۲۰ نمایشگاه بزرگداشتی در ستایش یک عمر فعالیت او در موزه بریتانیا برگزار شد.
فریدون آو در سال های اخیر بخشی از تمرکزش را معطوف به همکاری مستمر با توتال آرتز گالری مجموعه کوتیارد کرده و با همراهی داریوش زندی و شقایق عربی رویدادها و اتفاق هنری جذابی را در منطقه شکل داده است.
آثار آو در موزههای معتبر دنیا چون موزه بریتانیا (لندن)، موزه متروپولیتن (نیویورک)، موزه هنر لسآنجلس، مرکز ژرژ پمپیدو (پاریس)، بنیاد سای تومبلی و موزهی هنرهای معاصر تهران نگهداری میشود.
نمایشگاه گروهی «روح هنر» با شرکت ۶۰ هنرمند در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی به شکل آنلاین برپا میشود.
به گزارش مشاور رسانه رویداد، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «روح هنر» با شرکت ۶۰ هنرمند در ۷ رشته هنری نقاشی، عکاسی، خوشنویسی، دیجیتال آرت، مجسمه، نقاشیخط، تذهیب، روز جمعه، ۳۱ شهریور ماه سال جاری به صورت آنلاین به نمایش گذاشته میشود.
کیوریتور نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «روح هنر» آیناز زارعی هنرمند جوان نقاش است.
اسامی هنرمندان شرکتکننده در رویداد به شرح زیر است:
عبدالرسول حکیم، افسانه ایمانی مسلک، افشان شهبازی، آهی شکیبایی، آیدا حسینی زاده، آریاناز عدالتی، ارشیا قوامی پیروز، آزاده ابطحی مهره، عسل حق پرست، آذر درخشانی مرند، بهناز لاهوتی، الهام امین نیلی، الین احمدزاده، الهه هاشم زاده شورجه، فریناز طیاری، فاطمه اسحاقی، فاطمه باقرنیا خراشاهی، فاطمه هدایتی، فهیمه رمضان خانی، گونای محمودی برنج آباد، گلناز شایق، هادی برنگی، هانا حاجیان ثانی، حسین حکیم، جیران جلالی مقدم، کاترین مجاری، کیمیا گرامی نژاد، لیلی گوشه، مهدیه واحدی، مهتاب حسینی، مرجان مقدم، مینوش مهرزاده، مریم کندری، منصوره یوسف مصر، محمد ونکی، مریم خرمی، معصومه منوچهری، مریم بهمنش، منیره پور رجبی، نرگس خاتون غنجور قصرالدشتی، نسیبه عسگری، نازنین سبحانی، نازنین زارعیان جهرمی، ندا سادات برکاتی، نگین زارع اصل سهزابی، پرنیان فائقی نژاد، ریحانه سادات بنویدی، رضا میرعمادی، ریما مونس راست، رقیه حافظی، صدف زارع اصل سهزابی، شهرزاد فاضلی، شیوا عسگریان لمجیری، شیوا وکیلی اجود، سولماز لرکی، سمیه ارزانی، سودابه حسینی، طلایه امیرکیان طهران، یاسمن عباسی، زهرا رفعتی.
علاقه مندان به هنرهای تجسمی برای تماشای ۷۳ اثر راهیافته به «روح هنر» میتوانند تا روز پنجشنبه، ۶ مهر ماه ماه ۱۴۰۲ به صفحه اینستاگرام گروه هنری آیتیست به نشانی: aynazzareii و همچنین، صفحه اینستاگرام گالری موسسه بلوم آرت هلند و موسسه روما پالس به نشانیهای: bloom.art.society و roma_pulse مراجعه کنند.
نمایشگاه گروهی «عصر هنر» با شرکت ۶۰ هنرمند در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی به شکل آنلاین برپا میشود.
به گزارش مشاور رسانه رویداد، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «عصر هنر» با شرکت ۶۰ هنرمند در ۷ رشته هنری نقاشی، عکاسی، خوشنویسی، دیجیتال آرت، مجسمه، نقاشیخط، تذهیب، روز یکشنبه، ۲۵ شهریور ماه سال جاری به صورت آنلاین به نمایش گذاشته میشود.
کیوریتور نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «عصر هنر» آیناز زارعی هنرمند جوان نقاش است.
اسامی هنرمندان شرکتکننده در رویداد به شرح زیر است:
عبدالرسول حکیم، حسین غیائی اصل کلخوران، حسین حکیم، غلامرضا میری، نسیبه رادمهر، هلیا سنگچولی، الهام داوودی، زهرا رضاپور، آیگین ایمانلو، شراره جلیلوند، فرشاد قدیانی، سارا بنی اسد، داوود رستگاری، منیره پرهیز، آزاده بهروزی آذر، زهرا باقری، مینا سید محمد حکیم، سولماز مصلح، مهشاد هموله، فائزه حسین نیا، آذر ضاربی، سارینا امین زاده، عطیه باربد، هما سراج زاده، خاطره لطفی، کیانا محبیان، آیدا احمدی، سیده سحر کیان، ریحانه سادات بنویدی، افشان شهبازی، فاطمه طاهری سودجانی، پارسا دیلمی معزی، عادله رباطیان، منیره السادات سادات حسینی، راهله نجاتی طرقی، شیوا نیری، فرشته نصرتی چقونگش، مهناز عابدیان کلهرودی، رباب حیدری، ریحانه فتاحی دارغلو، گلاله اسکویی، سودابه حسینی، شبنم زند، مهرنوش اخوان بزاز، سحر ابراهیم نژاد افروزی، عسل حق پرست، الهام بهتری نژاد، سیده فاطمه اسماعیل زاده عربی، زهرا نقی زاده، مینا نظام آبادی، الناز فراهانی، زهرا مقصودی میلانی، میثم نوائی سامی، فریبا ربانی، تینا نوروززاده، زهرا جهانگیری، محسن زارع فلاح دوست، فاطمه مرادی جوشانی، مهلا روحی، نیلوفر یوسفی مقدم.
علاقه مندان به هنرهای تجسمی برای تماشای ۸۰ اثر راهیافته به «عصر هنر» میتوانند تا روز جمعه، ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۲ به صفحه اینستاگرام گروه هنری آیتیست به نشانی: aynazzareii و همچنین، صفحه اینستاگرام گالری موسسه علم و فن ادیب به نشانیهای: ayimi_adib و roma_pulse مراجعه کنند.
منتقد: مریم جعفری حصارلو
عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران و جهان A.I.T.C
لوگوی مهرآساگس، اثری هنری و فرامتنی است که توسط هنرمند گرافیک برجسته ایرانی مجتبی سلطان محمدی خلق شده است. هنرمند برای نشان دادن گذر محصولات گازی به لوله های توخالی شرکت های گاز رسانی توجه داشته. به همین مناسبت هنرمند گرافیست، یک دایره توخالی را به مفهوم لوله های گاز رسانی و مشعلی شعله ور به رنگ نارنجی را بر بالای این لوله می گذارد. یک تصویری تلفیقی از نمایی دو بعدی و سه بعدی ارائه می شود. لوله گاز سه بعدی و شعله گاز دوبعدی است. این تلفیق یادآور هوش سرشار و قدرت تخیل متفاوت مجتبی سلطان محمدی است.
این لوگو به معرفی یک شرکت خصوصی گازمی پردازد و دارای مفهومی پست مدرنیستی است. به همین دلیل لازم می دانم به صورت موجز به مفهوم پست مدرنیسم در هنرگرافیک اشاره کنیم. ویژگیهای مختلفی برای پست مدرن بودنِ یک اثرگرافیکی وجود دارد. استفاده ازهنر کلاژ، ساده گرایی، مینیمالیسم، هنر اجرا، بازیافتِ سبکها و تمهای گذشته در یک بستر مدرن امروزی، همچنین جلوگیری از قطع ارتباط میان هنرهای زیبا و فرهنگ عامه، در نهایت باعث تولید یک اثرپست مدرنیستی می شود. پست مدرنیسم معمولا بازگشت تجمل گرایی، نمادگرایی و شوخ طبعی را نشان می داد.
مجتبی سلطان محمدی برای تاثیرگذاری مداوم و پرتوان گرافیکی با طراحی دایره ای که یک شعله شبیه به برگ بر بالای آن است، حس سرزنده و کمیکی را در فرم غیرمنتظره شرکت گاز رسانی به کارگرفته است. ویژگی ای که در آثار پست مدرنیستی قالبا مشاهده می شود. همچنین لوگوی مذکور در اولین نگاه یادآور لوگوی معروف شرکت Apple است. هر دو لوگو چیزی شبیه به برگ؛ بالای یک دایره دارند که به شدت مینی مالیسمی است. همچنین دایره عمق لوله گاز رسانی؛ دایره یک سیب و درنهایت یادآورکره زمین است. بنابراین فرهنگ عامه را درتفسیر یک دایره به چالش می کشد. زیرا محصولات نفت و گاز از دل زمین استخراج می شود و همین بهانه مفهوم دایره را در این لوگو وسعت می دهد و مفهومی جهانی ایجاد می کند. مفهومی که استیو جابز در لوگوی اپل استفاده می کند؛ او که به تفسیر مفهوم گرانش زمین توجه دارد به سیب گاز زده می رسد و مجتبی سلطان محمدی به دایره ای تو خالی و شعله ای از آتش نارنجی رنگ که بالای دایره خودنمایی می کند.حال آنکه شعله گاز رسانی لوگوی سلطان محمدی درجایگاه برگ سیب گاز زده اپل قرار می گیرد و چه تفسیر خلاقانه و دوگانه ای را برای آتشی که از محصولات نفت و گاز تولید می شود؛ ارائه می شود؟!
همچنین هنرمند کلمه گاز را به زبان انگلیسی همرنگ با شعله آتش و به رنگ نارنجی تصویر کرده است و توانسته به صورت کاربری از رنگ در مفهوم مینی مالیستی سود جسته و باعث جذابیت های بصری و همچنین تکاپوی شرکت گاز رسانی را نشان دهد. اگر با دیدگاه هوسرل به لوگوی مذکور بنگریم؛ نوعی از تصویر-آگاهی در این اثر مشاهده می شود. لوگو حاکی از نوعی از آگاهی است که جهانی ذهنی را به عینیت می رساند. در عین حال شیوه کازیمیر مالویچ و استفاده از اشکال هندسی نیز به وضوح نمایان است. تفسیری که در دیدگاه پست مدرنیستی می توان بازیافتِ سبکها و تمهای گذشته در یک بستر مدرن امروزی دانست. بنابراین آثار مجتبی سلطان محمدی در بستری از مینی مالیسم، به جریان پست مدرنیسم پیوند خورده است و درک متقابلی از المان ها را در جهانی طنزامیز و در بستری کمیک تصویر می کند.
دومین لوگوی جهانی که تفسیر دایره توخالی را دارد، لوگوی شرکت گوگل است. در سال ۲۰۱۵، گوگل آخرین نسخه از لوگوی خود را ارائه می دهد که نمونه ای عالی از طرح گرافیکی است و مفهومی جهانی دارد. اصولا دایره با خود مفهوم جهانی بودن را دارد و چه خوب که یک هنرمند ایرانی توانسته است به درک هنرمندان برجسته جهان دست یابد؛ به نحوی که ساختاری در طراحی لوگوهای خود ارائه می دهد که جا پای هنرمندان عرصه گرافیک جهان می گذارد. هر چند مجتبی سلطان محمدی، شاگرد قباد شیوا است اما به خوبی در جایگاه استادی قرار گرفته است.
نگارخانه لاله نهمین سالانه تبادل چاپ دستی را با مشارکت دانشگاه معماری و هنر پارس برگزار می کند.
نگارخانه لاله نهمین سالانه تبادل چاپ دستی را با هدف گسترش زمینه های فعالیت در حیطه چاپ دستی و به اشتراک گذاری تجربیات هنرمندان این حوزه برگزار می نماید؛
این سالانه تا کنون ۷ دوره کامل مستمر برگزار شده و هشتمین سالانه همزمان با پاندمی کووید ۱۹ در سال ۱۴۰۱ پس از فراخوان و جمع آوری آثار و داوری، آثار منتخب و تبادل انجام شد، ولی با توجه به محدودیت های موجود آن زمان مقرر شد بخش نمایشگاهی و فروش آثار هشتمین سالانه تبادل چاپ دستی همزمان با نهمین سالانه برگزار گردد. این دوره نیز مانند دوره های قبل سالانه از طریق فراخوان برگزار می شود و همچنین بخشی نیز به هنرمندان مدعو اختصاص خواهد داشت؛ حضور آثار هنرمندان بین المللی در نمایشگاه از نقاط جدید و برجسته ی این دوره می باشد.
از تمامی علاقه مندان دعوت می شود با توجه به شرایط فراخوان در نهمین سالانه تبادل چاپ دستی شرکت نمایند.
شرایط فراخوان
۱- همه هنرمندانی که در زمینه چاپ دستی تجربه دارند، می توانند در این رویداد شرکت کنند.
۲- هر هنرمند فقط با یک اثر می تواند در سالانه شرکت نماید.
۳- جنس اثر میبایست مقوا و دقیقاً در قطع ۱۸×۱۳ سانتیمتر و بالای ۱۸۰ گرم باشد.
۴- قطع کلیشه کوچکتر و به تناسب کاغذ باشد.
۵- روش های مورد نظر: تمامی تکنیک های چاپ دستی که قابلیت تکثیر دارند.
• کالکوگرافی (حکاکی روی فلز).
• زیلوگرافی (حکاکی روی چوب و لینولئوم).
• لیتوگرافی (چاپ سنگی)، سریگرافی (سیلک اسکرین).
۶- روش های دیجیتال، مونوپرینت(چاپ تک نسخه) مورد قبول نخواهد بود.
۷- انتخاب آثار در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول لازم است هر فرد یا آتلیه فایل تصویر یک نسخه چاپ شده با کیفیت(300Dpi) و فرمت JPG را همراه با ۲ فرم گواهی اعتبارآثار(pdf)(word) به ایمیل نگارخانه ارسال نماید.
فرم شرکت هنرمندان در سالانه (مندرج در سایت نگارخانه لاله/ بخش فراخوان) تکمیل نموده و به ایمیل سالانه به نشانی: lalehgallery.art@gmail.com ارسال نماید.
در صورت انتخاب اثر توسط دبیرخانه سالانه، پس از اعلام نتایج، باید نسخه های اصلی در زمان مقرر، به دبیرخانه تحویل داده شود. بدیهی است تصویر نسخه نمونه با اصل آثار ارسالی مطابقت داده خواهد شد.
۸- در طراحی اثر، ضرورت خلاقیت و ایده پردازی در درجه اول اهمیت قرار خواهد داشت و هنرمند با شرکت در این سالانه اصالت اثر خود را تایید می نماید. چنانچه اثری به لحاظ قالب ساختاری از اثر هنرمند دیگری کپی برداری شده باشد، در مراحل انتخاب و نمایش آثار از سالانه حذف خواهد شد.
۹- آثار می تواند مربوط به ۲ سال اخیر باشد.
۱۰- محدودیتی در تعداد تیراژهای یک اثر نیست. اما هر هنرمند باید تعداد ۱۶ نسخه چاپی همسان (تیراژ) از یک اثر را به دبیرخانه سالانه ارسال نماید. از این تعداد ۱۲ نسخه به صورت تصادفی انتخاب و بین شرکت کنندگان تبادل خواهد شد. همچنین ۲ نسخه برای فروش و ۲ نسخه برای آرشیو خواهد بود.
(امکان فروش بیش از یک نسخه برای هر هنرمند محفوظ است.)
۱۱- تبادل آثار بین بخش مدعوین و بخش فراخوان به طور مشترک انجام خواهد شد.
۱۲- داشتن گواهی اعتبار چاپ دستی تایپ شده در ابعاد ۱۸×۱۳ به همراه ۱۶ نسخه اصلی الزامی است.
(برای هر نسخه یک گواهی، طبق فایل درج شده در بخش فراخوان سایت نگارخانه لاله به نشانی: www.lalehartgallery.ir
۱۳- نمونه امضاء هنرمند باید در گواهی و اصل اثر یکی باشد.
۱۴- نام کامل هنرمند، شماره تماس و آدرس دقیق پستی، پشت پاکت قید شود. (درج کد پستی الزامی است). ترجیحاً هنرمندان یک آتلیه به صورت یکجا کارهای خود را به نگارخانه بفرستند.
۱۵- دبیرخانه در قبال خسارات احتمالی در مراحل ارسال آثار، مسئولیتی نخواهد داشت.
۱۶- پذیرفته شدن آثار در بخش تبادل به منزله ارائه قطعی در نمایشگاه نخواهد بود.
۱۷- قیمت گذاری آثار به صورت توافقی بین هنرمندان و نگارخانه انجام خواهد شد.
۱۸- آثار تبادل شده هنرمندان ساکن در شهرهای غیر از تهران با پست پیشتاز به نشانی هنرمند فرستاده خواهد شد و آثار هنرمندان تهران به صورت حضوری تحویل داده خواهد شد.
۱۹- حق نگارخانه برای استفاده از آثار در تبلیغات، محفوظ خواهد بود.
۲۰- شرکت در این رویداد به منزله پذیرفتن تمامی شرایط فوق بوده و تصمیم گیری در مورد مسایل پیش بینی نشده بر عهده برگزار کننده خواهد بود.
۲۱- زمان عودت آثار به فروش نرسیده، دو هفته پس از پایان نمایشگاه خواهد بود و پس از این زمان دبیرخانه مسئولیتی در قبال نگهداری از آثار نخواهد داشت.
-------------------------------------------------------------------
ارکان نهمین سالانه تبادل چاپ دستی
رئیس سالانه: محمد علی سعیدی
مدیر هنری: مصطفی خزایی
دبیر سالانه: آذرمیدخت فتاحی
مدیر اجرایی: شادی شاه بختی
داورها: یوسف شریف کاظمی، فرشته متقی، رضا هدایت
دبیرخانه: نگارخانه لاله
-------------------------------------------------------------------
زمان بندی سالانه تبادل چاپ دستی
دریافت فایل تصویر نسخه نمونه از طریق ایمیل: تا یکشنبه ۲۵ مهر ماه ۱۴۰۲
اعلام نتایج: سه شنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۲
آخرین زمان تحویل ۱۵ نسخه اصلی: تا دوشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۲
گشایش نمایشگاه: ۱۰ آذرماه ۱۴۰۲
تحویل و ارسال آثار تبادل شده: در ایام نمایشگاه
نشانی دبیرخانه: تهران، خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی پارک لاله، جنب هتل لاله، روبروی پارکینگ طبقاتی لاله، نگارخانه لاله – تلفن: ۸۸۹۶۰۴۹۲
کد پستی: ۱۴۱۵۶۱۳۱۳۱
نقد تحلیل بر آثار مجتبی سلطان محمدی گرافیست مطرح کشور
منتقد: مریم جعفری حصارلو
عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران جهانA.I.T.C
گرافیک هنری ویژه است و نوعی از شگفتی و ایجاز در آثار گرافیکی نهفته که به صورت المانی خودنمایی می کند. مفاهیمی که قلبت را به وجد می رساند موجز و کوتاه به حد یک اسمان حرف دارد. بحث مفاهیمی در هنرگرافیک محفوظ و ملحوظ می شود؛ بهانه ای است که به بررسی آثار یک گرافیست مطرح کشوری بپردازیم. «مجتبی سلطان محمدی» گرافیست خلاق و مطرح کشور توانسته است بار دیگر جا پای استاد خود، قباد شیوا بگذارد و آثار هنری متنوعی را به منصحه ظهور برساند. در این مطلب تصمیم داریم برخی از آثار مجتبی سلطان محمدی از گرافیست های هنرمند و برجسته کشور را مورد بررسی و دقت نظر قرار دهیم.
با بررسی آثار این هنرمند گرافیست متوجه می شویم که به حق شاگرد قباد شیوا است و رد پای ویژگی آثار گرافیکی قباد شیوا و نحوه بروز مفاهیم را در پروسه آثارش می توان دید. دوم آنکه سیاق بسیاری از آثارش به آثار کازیمیر مالویچ شباهت دارد از این حیث که هر دو به به اشکال هندسی و خطوط مورب و.... توجه دارند و آثارشان با استفاده از این اشکال شکل می گیرد. بنابراین نوعی از مینی مالیسم در آثار این گرافیست برجسته مشاهده می شود.
بنیان تمامی آثار هنری جهان، اشکال هندسی پایه ای است از قبیل مربع، مثلث، دایره و... زمانی که هنرمندی بتواند مفاهیم کلیدی خود را در ساختاری از اشکال هندسی و در عین حال در ساختاری مملوء از نمادها و نشانه ها و با زیبایی شناسی یک اثر هنری خلق کند، بسیار قابل توجه است و شاید بتوان از چنین هنرمندی به عنوان هنرمند هادی و یا «هنرمند رهبر» نام برد. زیرا بسیاری از هنرمندان بر مبنای ساختار آثار هنری چنین هنرمندانی، آثار خود را خلق می کنند بی آنکه از این هنرمندان یاد کنند. در این مجال به صورت موجز برخی از آثار این هنرمند را بررسی می کنیم.
این لوگو مربوط به تولیدات میوه خشک با نام VITMIN C است. هنرمند برای نشان دادن افشره میوه ها؛ یک تصویر دوگانه فانتزی و انیمیشنی را تلفیق می کند. سمت چپ تصویر یک پرتقال که معروف ترین میوه که سراسر از ویتامین C است را نشان می دهد که با دیدگاهی ملهم از دیدگاههای مالویچ همراه است. یعنی استفاده از خطوط و اشکال هندسی که به زیبایی با انتخاب رنگ نارنجی تصویری از پرتقال طبیعی را نیز القا می کند.درحالی که نیمه دوم پرتقال، افشره ای است که مجتبی سلطان محمدی با زیرکی و خبرگی توانسته است با در نظر گرفتن نام محصول یعنی VITMIN C یکبار دیگر افشره حاوی ویتامین سی را نشان دهد. اگرچه اساسا نام را یکبار دیگر به صورت انیمیشنی تصویر می کند؛ اما تو گویی افشره حاوی ویتامین سی را به صورت مشکی نشان می دهد و خارق العاده است که چنین فونتی را برای نشان دادن ویتامین C طراحی نموده است. اما یک نکته کلیدی استفاده از رنگ سبز به مفهوم تازگی میوه است که در عین آنکه رنگ برگ سبز پرتقال تازه است درمفهوم ماهیت بسته خوراکی با نوشتن کلمه میوه خشک شده آنهم با رنگ سبز ؛ هنرمند می خواهد تجلی تازگی میوه های خشک شده را نشان می دهد.
پیش از این گفته شد که مجتبی سلطان محمدی به دلیل استفاده از اشکال هندسی و خطوط شیوه ای مشابه کازیمیر مالویچ دارد. در لوگوی مذکور به خوبی این ویژگی مشاهده می شود. ضمن آنکه استفاده از خطوط مورب در عین ایجاد حرکت سریع برای نشان دادن ویژگی دویدن است با توجه به چهره دونده به صورت یک دایره کوچک و تنها تصویرگری خط منحنی خنده او که درلوگو به صورت سه بعدی به نظر می رسد،ویژگی متفاوتی به این لوگو می دهد. می توان گفت هنرمند به خوبی توانسته است با تلفیق تصاویر دوجهی و سه وجی دارای پرسپکتیو مفهومی؛ دویدن همراه با شادی را تفسیر کند. در عین حال رنگ هایی از شوق و انرژی های منطبق با حیات یعنی سبزبا معنای انرژی رویش و رشد و انرژی صورتی که در قسمت پای دونده استفاده شده برای نشان دادن انرژی هایی که باعث حیات می شود از انرژی های حیاتی تا انرژ هایی که مفاهیم جنسی را نیز حتی در بر می گیرد؛ نوعی از تحرک بالا را در مساله دویدن نشان می دهد. همچنین پا، محفل انواع انرژی ها است. در عین حال مینی مالیسم در بیان مفهوم کلمه Happy Run ابتدای دو کلمه Hو R را نیز در شیوه حرکت دست و پای دونده مشاهده می شود. مجتبی سلطان محمدی به خوبی توانسته است مفاهیم بنیادین را در ساختار شاکله اندام یک دونده نشان دهد.
در لوگوی یاد شده کلمه ماساژ سلطانی چشم نوازی می کند. اما بنیان این لوگو مبتنی بر نصویرگری تازگی و زنده شدن دوباره است. از آنجا که مجتبی سلطان محمدی با استفاده از تصویرگری گل نیلوفر آبی و یا لوتوس مفهوم زندگی دوباره را در روند ماساژ نشان می دهد. چرخه سلامتی و زندگی با خطی مورب در قسمت پایین لوگو ؛ مفهوم دوگانه ای را نشان می دهد. به نوعی هنرمند می خواهد حیات بعد از ماساژ و قبل از ماساژ را یادآوری می کند. هنرمند به سهولت با خطی نامرئی دو بخش از زندگی را تفسیر می کند. پیش از ماساژ در قسمت تهتانی ریشه گل و بعد از خط مورب نامرئی ، رویش گل نیلوفر آبی را مشاهده می کنیم. همچنین گل نیلوفر آبی در بنیان عارفان مفهوم پیچیده ای دارد که جا دارد به مفاهیم آن به صورت خلاصه بپردازیم. در دین زرتشت این گل سمبل اهورا مزداست. سمبل انسانی اهورامزدا؛ نیم تنه مردی است که شاخهای از گل لوتوس را در میان انگشتان خود گرفتهاست. طراحی گل نیلوفر آبی همواره به رنگ سبز ایرانی است. یعنی رنگی که مجتبی سلطان محمدی گرافیست خلاق، آن را برای مفهوم سرزندگی و نشاط و دوباره زنده شدن از طریق ماساژ در نظرگرفته است. اما همانطور که می دانید ظهور نیلوفر از آبهای اولیه که عاری از هر گونه آلودگی بوده، نشانه خلوص، پاکی و نیروی بالقوهاست که از درون آن نیروی مقدس حیات، دانش و معرفت ظهور میکند. بنابراین استفاده از گل نیلوفر آبی بر ای نشان دادن مفهوم حیات دوباره ،خارق العاده است. به خصوص که مبنایی عرفانی، ایرانی نیز در بر دارد.
در تصویر لوگوی روتین بنارسی ما با بازی رنگها و حروف مواجه هستیم. در این تصویر رنگ آبی درمقابل رنگ نارنجی مفهوم رنگ های مکمل را نشان می دهد؛ تا بیننده را به اوج زیبایی شناسی برساند. و رنگ سفید به مراتب وضوح نام لوگو را در فضای آبی سورمه ای بالا می برد که در خواندن نام لوگو موثر است. در عین حال ابتدای دو کلمه ROTINA و BENARSI با یکدیگر تلفیق شده اند و یک RوB متفاوت و تلفیقی خلق کرده اند که در نوع خود بی نظیر است و در عین حال برای نشان دادن شکوه و استیلای این دو حرف که تلفیق شده؛ حروف تلفیقی طوری طراحی شده اندکه به فونت های رومی مشابهت دارد تا نوعی از شکوه پادشاهی و قدرت نمایی Rدر ساختار دو حرف نمادین از قدرتمندی روتین است که در نوع خود بی نظیر است.
با توجه به آثار یاد شده به جهان بینی مجتبی سلطان محمدی پی می بریم. جهانی مملوء از المان، نماد ایرانی و عارفانه و همچنین دارای مفاهیم خاص که در تلفیق مینیمالیسم توانسته است در هنرگرافیک، خودنمایی کند. جادارد تا به تلاش این هنرمند دست مریزاد بگوئیم تا در مسیر هنرمندانه اش موفق تر باشد.
تاریخ دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۷ تا ۱۹
مکان: خانه هنرمندان
موضوع نشست: سبک در تصویرگری
ردپا
سخنرانان: احسان عبداللهی، حدیث لزرغلامی، مانلی منوچهری
مجری برنامه: نجلا مهدوی اشرف
طراح پوستر: گلریز گرگانی
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، در بخشی جنبی نمایشگاه خوشنویسی استاد سیدعلی فخاری نشست تخصصی با حضور آقایان: حمید عابدیها عضو هیت علمی دانشگاه پیام نور و حمید نیرومند مدرس انجمن خوشنویسان ایران در روز جمعه ۲۷ مرداد ساعت ۱۷ در فرهنگسرای نیاوران برگزار می شود.
موضوع گفتمان این نشست، بررسی تاریخ خط و خوشنویسی از دوره های مختلف تا زمان حاضر و نیز بررسی آثار و توضیحات کامل قطعه نویسی و ترکیب های تخصصی برای اجرای آثار نمایشگاهی، جهت علاقه مندان به هنر خوشنویسی می باشد.
لازم به ذکر است به دلیل استقبال بازدیدکنندگان، این نمایشگاه تا ۳ شهریور تمدید شد.
ساعت بازدید از این نمایشگاه در روزهای عادی از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و ایام تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ در گالری شماره ۱ فرهنگسرای نیاوران میزبان علاقمندان است.
انجمن تصویرگران ایران برگزار می کند:
چهارمین نشست از مجموعه نشست های ماهانه کتاب تصویری
با عنوان مدیر هنری "نفر سوم"
سخنرانان این نشست:
سحر ترهنده
کمال طباطبایی
کیانوش غریب پور
زمان: دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲، ساعت ۱۷ تا ۱۹
مکان: تهران، خیابان ایرانشهر، خانه هنرمندان ایران، سالن استاد جلیل شهناز
مدیرپنل: شادی هاشمی
پوستر: گلریز گرگانی
لازم به ذکر هست که این نشست به صورت ماهانه با عناوین مختلف برگزار می گردد و ورود برای عموم علاقه مندان آزاد است.
نمایشگاه نقاشی «نقش شیدایی» با نمایش آثار نقاشی قهوه خانه ایی، نقاشیخط و نگارگری در فرهنگسرای نیاوران افتتاح شد.
افتتاحیه این نمایشگاه با حضور جمعی از اساتید و هنرمندان و مسئولان دانشگاه استاد فرشچیان، بنیاد فرهنگی هنری رودکی و فرهنگسرای نیاوران صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، در بخش جنبی این نمایشگاه و در محکومیت توهین صورت گرفته به ساحت مقدس قرآن کریم، یک اثر نقاشی رنگ روغن
تحت عنوان امت قرآن که توسط مصطفی دارابی طی سه روز برپایی کارگاه نقاشی اثری خلق شده، رونمایی و در معرض نمایش قرار گرفت.
مصطفی دارابی فعالیت هنری خود را از ده سالگی در غالب کلاس های آزاد آغاز نموده و هنر نقاشی تاکنون مبحثی جدای ناپذیر از زندگی او بوده است.
آقای دارابی می گوید: اولین مرتبه که یک اثر هنری توجه مرا جلب نمود «عصر عاشورای استاد محمود فرشچیان» در موزه آستان قدس رضوی بود که پیچش های ماهرانه این اثر و فرم و حالاتی که در آن بود همواره مرا به وجد می آورد. علاقه به نقاشی و تمایلات شخصی به نقاشی آیینی سسب شد تا پس از سپری کردن دوره های مربوط به علم نقاشی اعم از طراحی طبیعت بی جان، اشکال و اجسام و ... سعی بر این داشته باشم تا تابلوهایی با محتوی آیینی ایجاد کنم.
به عقیده ایشان با توجه به تجربه ایی که در این عرصه دارند مخاطب نسبت به نقاشی هایی با تکنیک رنگ و روغن و سبک رئالیستی ارتباط قوی تری نسبت به سایر تکنیک ها برقرار می کند برای خود ایشان بدین صورت بوده به همین خاطر همواره مطالعه این مباحث در اولویت اول بوده و سعی بر این است که نقاشی هایی با سبک رئال و تکنیک رنگ و روغن ایجاد کنند. اغلب آثاری هم که در دنیا از گذشته باقی مانده و در موزه های سطح بالای هنری جهان موجود است رنگ و روغن می باشد چون هم ماندگار است هم بسیار انعطاف پذیر قرآن یک کتاب آسمانی است و میلیون ها نفر در دنیا نسبت به این مسئله عشق می روزند. با مشاهده اهانت به این کتاب آسمانی به بهانه آزادی بیان بی توجهی به حقوق غریب به دو میلیارد انسان نه تنها آزادی بیان نیست بلکه تهدیدی برای صلح جهانی است.
انگیزه ایشان به عنوان یک هنرجوی مسلمان این بود که نسبت به این اهانت میبایست از سوی تمامی هنرمندان دغدغه هنر کاری انجام دهند و این بود که تابلو امت قرآن خلق شد. در این اثر از همان قرآنی استفاده شده که هتک حرمت شده بود و امیدوار هستند نسبت به این قسم مسائل که امنیت روانی طیف عظیمی از مردم جهان را به مخاطره می اندازه توسط نهادهای بین المللی مربوطه توجه شود و قوانینی وضع شود تا از بروز چنین حوادث غیرانسانی و اخلاقی جلوگیری کند.
نمایشگاه گروهی «تجلی هنر» به کیوریتوری آیناز زارعی به مدت شش روز در گالری زرنا برگزار میشود.
به گزارش روابطعمومی رویداد، نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «تجلی هنر» ساعت ۱۶ روز جمعه، ۱۳ مرداد ماه سال جاری با حضور پدیدآورندگان آثار در گالری زرنا افتتاح میشود.
کیوریتوری نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «تجلی هنر» را آیناز زارعی هنرمند جوان نقاش بر عهده دارد.
اسامی شرکتکنندگان در رویداد به شرح زیر است:
ابراهیم آقاخانی، الهه کاظمی، الهه کاظم زاده شورجه، آذر درخشانی، آناهیتا شیخی، پروین پائیزی، ترانه صفوی، تکتم عبدی پور، رامین اقتصادی، زهرا فرقانی فر، زهرا نصرالهی فر، ساناز گودرزی، سپیده کاشانی منصور، سپیده دی بمهر، سوگند سام فر، سینا فرامرزی، شبنم زند، شقایق مرتضوی، شیوا انتشاری، فاطمه آتشکده، فاطمه باب الخانی، فرزانه درویشی، فرنوش ارس خانی، فهیمه جمالی، قدرت پالوانه، گیتی نصیر قرجه داغی، محمد حسن زاده خطیر، مرضیه گله پور، معصومه رضایی، مهرنوش اخوان بزاز، مهرنوش روزبهانی، نازنین سبحانی، ندا شیر میری، نرگس عبدالهی راد، نفیسه حقانی، نگار شهبازی، هدایت رنجی، هدی شیر میری.
گفتنی است؛ قرار است ۴۵ اثر هنرهای تجسمی در ۷ رشته هنری شامل نقاشی، عکاسی، تهذیب، خوشنویسی، دیجیتال آرت، مجسمه، نقاشیخط، از ۳۷ هنرمند در نمایشگاه گروهی «تجلی هنر» به نمایش گذاشته میشود.
هنردوستان میتوانند در روزهای جمعه، ۱۳ تا سهشنبه، ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶ تا ۱۹ برای تماشای آثار به گالری زرنا مراجعه کنند و اختتامیه رویداد، روز چهارشنبه، ۱۸ مرداد ماه سال جاری از ساعت ۱۵ تا ۱۸ برگزار خواهد شد.
گالری زرنا در تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان وصال شیرازی و خیابان دانشگاه، کوی اسکو، پلاک ۱۰، طبقه ۲ واقع شده است.
عصر جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ مجسمه های نیلوفر موسوی با عنوان «وضعیت» به نمایش در می آید؛ او متولد ۱۳۶۹ تهران است و تحصیلات خود را در رشتهٔ گرافیک گذرانده است. موسوی تاکنون در بیش از ۶ نمایشگاه گروهی و اکسپوی مجسمهسازان ایران شرکت کرده است. نیلوفر موسوی به بیان تجربه های زیستهٔ زنان در قالب حجم میپردازد و هر یک از آثار، راوی جغرافیایی متفاوت است.
در این نمایشگاه هشت مجسمه برنزی ارائه می شود که آفرینش آنها از سال ۹۸ شروع و تا ۱۴۰۱ ادامه داشته است.
در بخشی از بیانیه این نمایشگاه آمده است: « فیگورهایی زنانه از جنس «میخ»، شکلدهندۀ مجموعۀ «وضعیت» هستند. وضعیتی نه چندان متعادل که تجربۀ زیستۀ زنان است ... این مجموعه با یک وارونگی آگاهانه که نشان از تمایز تجربۀ زنانه از زیبایی بصری ولو به عنوان جسمی سرکوبشده که در دشوارترین حالت خود نیز دارای بار زیباییشناسیست، خلق شده است. این آثار بر محوریت ارتباط گفتمان زنانه و پیوند آن با فضایی است که در آن زندگی می کنند، چنین گفتمانی در بطن زبان کلامی رسوب رده و از این طریق است که بیان حجمی زبانِ زنانه زاده شده دچار تنشها شده است.»
وضعیت به روایت نیلوفر موسوی تا سوم مرداد در گالری مژده به نشانی سعادت آباد، خیابان علامه شمالی، کوچه هجدهم شرقی، پلاک ۲۷ به تماشاست. گالری مژده شنبه ها تعطیل است.
نگارخانه ی لاله نمایشگاهی با عنوان «از قهوه خانه تا سقاخانه و منتخب هنرمندان نوگرای ایران» را برگزار می کند، نقاشی ایران از دیر باز تا به امروز سیر تکاملی پیموده است، این نمایشگاه منتخبی از آثار هنرمندان نوگرای ایران است که با کیوریتوری محمد علی سعیدی و مشارکت انجمن نقاشی قهوه خانه ای با هدف بررسی مدرنیته در نقاشی قهوه خانه و سقاخانه ای شکل گرفته است. در این نمایشگاه علاوه بر فروش آثار سلسله جلسات پیرامون نقد و بررسی هنر نوگرای ایران با حضور استادان به نام تشکیل خواهد شد.
در این رویداد آثار ارزشمند هنرمندان شاخص این گرایش به نمایش درخواهد آمد؛ هنرمندان: توکل اسماعیلی (مش اسماعیل)، ناصر اویسی، رضا بانگیز، تاها بهبهانی، صادق تبریزی، پرویز تناولی، بهنام جلالی جعفری، مهدی حسینی، محمد رضا حمیدی، مصطفی حمیدی، احمدخلیلی، رضا خلیلی، کامبیز درمبخش، جلال شباهنگی، مسعود عربشاهی، فرشته غازی راد، مهدی طالعی نیا، محمد فراهانی، مهرداد فلاح، حسین قوللر آقاسی، آنه محمد تاتاری، محمد مدبر، نصرت اله مسلمیان، احمد نصر الهی، منوچهر نیازی.
آیین گشایش نمایشگاه روز جمعه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶ تا ۱۹ با حضور هنرمندان و دوستداران هنر در نگارخانه لاله برگزار میشود و نمایشگاه همه روزه از ۲۴ تیر ماه تا ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۲ شنبه تا چهارشنبه ها ساعت ۹ تا ۱۸، پنج شنبه ها ۹ تا ۱۳، جمعه ها ۱۰ تا ۱۷ دایر خواهد بود.
علاقهمندان میتوانند برای بازدید و خرید آثار به نگارخانه لاله، واقع در خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی بوستان لاله، روبهروی پارکینگ طبقاتی لاله مراجعه کنند.
شماره تماس:۸۸۹۶۰۴۹۲
آموزشگاه هنرهای تجسمی بهار ایده تابستان امسال در راستای گسترش ارتباط هنرجویان کودک و نوجوان با هنرمندان و با رویکرد اهداف آموزشی خلاق خود پروژهٔ «هفت اثر، هفت هنرمند» را برگزار میکند.
نازیلا پاکیاری مدیریت آموزشگاه بهار ایده و مدیر هنری و کیوریتور این پروژه در اینباره چنین توضیح میدهد: خودشناسی در بستر آموزش هنر، آشنایی با اساطیر و فرهنگ و هنر ایران و آموزش مهارت های مؤثر همواره رویکردهای اصلی آموزش در مدرسه هنر بهار ایده بوده است.
هدف اصلی این پروژه، رساندن هنرجویان به شناخت خود از طریق بیدار کردن تفکر خلاق در آنهاست. پروژهٔ هفت اثر، هفت هنرمند در قالب هفت کارگاه یک روزه برگزار میشود.
هنرجویان در هر کارگاه با یک هنرمند حرفهای در یکی از رشتههای هنرهای تجسمی آشنا خواهند شد تا از طریق روش و تکنیکی که از او می آموزند بتوانند دریچهای را بر شناخت خود بگشایند.
موضوع مشترک تمام این کارگاه ها، «شعر و شاعران» خواهد بود تا در روند این پروژه، هنرجو جدا از آشنایی با هر هنرمند، سبک کاری و نقطه نظر او، با شاعران پارسی گو و اشعار زیبای پارسی نیز آشنا شود و قدمی در جهت درک بهتر هویت ایرانی خود بردارد.
هنرجویان حاضر در این پروژه هنری از میان کودکان و نوجوانان ۱۰ تا ۱۶ سال که سابقه آموزش هنر و خلاقیت را داشته اند انتخاب میشوند و در هر کارگاه بسته به ایده پردازی هر هنرمند، یک اثر گروهی و یا آثاری توسط هر فرد خلق و تولید میشود.
در نهایت، آثار هنرجویان در کارگاه هفتم به همراه اجرای یک پرفورمنس طراحی شده به همراه هنرجویان و هنرمندان برای عموم به نمایش گذاشته خواهد شد.
هنرمندان مهمان و برگزار کنندهٔ این پروژه، همگی از اساتید باتجربه و حرفهای در حوزههای تخصصی مختلف هنری هستند و دو تسهیلگر هنر کودک در کنار مدیر پروژه آنها را در هر کارگاه یاری میکنند.
اساتید هنرمند حاضر در کارگاه ها خانم هاعطیه مرکزی، نازیلا پاکیاری، مهشید آسودهخواه، مریم روشن فکر، محبوبه یزدانی و بهار فهرستی به همراه آقایان کمال طباطبایی، شهروز پاکیاری و بهمن ناصری خواهند بود.
هنرجویان کارگاههای نقاشی، تصویرگری ،حجم سازی و نوشتن خلاق شرکت خواهند کرد و در کارگاه پایانی که اجرای پرفورمنس خواهد بود، آثار خود در کارگاه ها را نیز به نمایش عموم خواهند گذاشت.
علاقهمندان به شرکت در این رویداد هنری، پژوهشی با شرایط زیر میتوانند حضور داشته باشند:
شرط سنی: ۱۰ تا ۱۶ سال
هنرجویان باید حداقل دوره های آموزشی مقدماتی هنر و خلاقیت را گذرانده باشند.
هنرجویانی که خود را واجد شرایط فوق میدانند مختصری از معرفی خود را به همراه پنج عکس از آثار هنری خود ،به شماره ٠٩١٢٥٣٤٨١٢١ در واتس آپ یا تلگرام ارسال بفرمایند.
علاقهمندان توجه بفرمایید ارسال آثار به منزله ی انتخاب نهایی نیست و مدیر پروژه پس از بررسی آثار و ارزیابی اولیۀ هنرجویان واجد شرایط را انتخاب و اعلام مینماید.
مهلت ارسال آثار و مشخصات:
۲۲ تیر ماه ۱۴۰۲
کلمات کلیدی: نازیلا پاکیاری، آموزشگاه بهار ایده، هنر کودک و نوجوان، فراخوان هنری
سید جلیل بامشکی” در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع فراخوان طراحی و ساخت عروسکهای شاهنامه در جشنواره سیمرغ، اظهار کرد: معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با همکاری جمعی از هنرمندان و علاقهمندان به هنر عروسکسازی، جشنواره ساخت عروسکهای شاهنامه را به مناسبت بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی برگزار میکند.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف ترویج و ارتقا هنر و مهارت در طراحی و ساخت عروسک و معرفی و ارائه عمومی آثار برگزیده برگزار میشود، افزود: شهر مشهد با بیش از هزار سال سابقه فرهنگی، هنری و مذهبی به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی در ایران شناخته شده است. معاون زیارت و گردشگری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد ادامه داد: این جشنواره فرصتی برای هنرمندان و علاقهمندان به ساخت عروسک است تا مهارت خود را به نمایش بگذارند و از آثاری که خلق کرده اند، بهرهمند شوند؛ همچنین با بیان شخصیتهای شاهنامه در غالب عروسکها از غنیترین ارزشهای فرهنگی و تاریخی این شهر استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اهداف برگزاری جشنواره سیمرغ شامل ارتباط با ادبیات و فرهنگ ایرانی و ایجاد الگو و شخصیت از شخصیتهای شاهنامه است، گفت: جشنواره عروسکی شخصیتهای شاهنامه به عنوان یک رویدادهای فرهنگی هنری ارتباطی نزدیک با ادبیات و فرهنگ ایرانی دارد و با ارائه عروسکهایی که بر اساس شخصیتهای ادبیات ایرانی، شاهنامه طراحی و ساخته شدهاند؛ این جشنواره به ارتباط با فرهنگ و ادبیات ایرانی کمک خواهد کرد.
معاون زیارت و گردشگری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه موضوعات جشنواره براساس شخصیتهای انسانی و غیر انسانی در شاهنامه انتخاب شده است، تصریح کرد: این جشنواره در دو بخش طراحی و ساخت قابل ارائه است؛ شرکت کنندگان آثار خود را در غالب عروسکهایی با کارکرد نمایشی و عروسکهای با
کارکرد اسباب بازی در هر دو بخش طراحی و ساخت ارسال خواهند کرد. همچنین این جشنواره در دو سطح حرفه ای و نیمه حرفه ای برگزار میشود.
وی در خصوص اهدا جوایز جشنواره و حمایت از آثار ارسالی، تاکید کرد: آثار دریافتی در ۵ رسته قرار خواهند گرفت و به آثار برتر در هر رسته جوایزی از سوی جشنواره اهدایی ارزنده اهدا خواهد شد؛ این ۵ رسته شامل طراحی عروسک بازی در سطح نیمه حرفهای، رسته ساخت عروسک بازی در سطح نیمه حرفهای، طراحی عروسک بازی در سطح حرفهای، ساخت عروسک بازی در سطح حرفهای و رسته ساخت عروسک نمایشی در سطح حرفهای هستند.
بامشکی گفت: علاوه بر اهدای جوایز نقدی به برگزیدگان فرصت حمایت از آثار برای تولید ارائه به بازار استفاده در آثار نمایشی و … با همکاری دبیرخانه جشنواره وجود دارد، از سوی دبیرخانه جشنواره و با نظر داوران جشنواره، بعد از دریافت آثار ساخته شده مبلغی به عنوان کمک هزینه ساخت عروسک به سازندگان تعلق خواهد گرفت؛ تعیین مقدار کمک هزینه برای هر اثر با تشخیص هیئت داوران خواهد بود.
آدرس سایت www.Fest30.ir
شماره تماس: ۰۹۳۹۷۸۳۶۸۸۷
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، آکادمی هنر و خلاقیت کودک و نوجوان از اول تیرماه ۱۴۰۲ در دو گروه سنی ۷ تا ۹ سال و ۱۰ تا ۱۳ سال فعالیت خود را آغاز میکند و هر روز از ساعت ۹ تا ۱۶ دائر است.
هنرهای تجسمی، هنرهای جدید، قصههای هنر، آفرینش هنر، مجسمهسازی، موسیقی، نقاشی، کلاژ، چاپ، عکاسی، تئاتر، انیمیشن، باشگاه نوشتن و مطالعه، گفتوگوی آزاد، نجوم، بازی و تفکر، بازیهای ریتمیک، دوبله، تحلیل فیلم، زبان انگلیسی، یوگا، ورزش و اوریگامی از جمله حوزههای کاری آکادمی هنر و خلاقیت کودک و نوجوان است.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با تلفن ۰۹۳۸۵۶۴۶۴۴۸ تماس بگیرید.