در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | تماشاخانه سنگلج
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 10:16:25
 

تماشاخانه «سنگلج» تهران یکی از تماشاخانه‌های تقریبا قدیمی تهران محسوب می‌شود که همچنان نیز پذیرای علاقه‌مندان به هنر تئاتر است.
سال ۱۳۴۳ خورشیدی وزارت فرهنگ و هنر تاسیس شد و به تدریج فکر ساخت یک تماشاخانه برای اجرای آثار نمایشی ایرانی به وجود آمد.
به همین منظور در این زمان مهندس بابایان، مدیرعامل شرکت بهساز نو، که نام او مشخص نیست، یک قواره زمین، واقع در محله سنگلج تهران و ضلع جنوب غربی پارک شهر به ساخت این تماشاخانه اختصاص داد و آنرا هدیه کرد.
این تماشاخانه با زیربنایی به مساحت ۱۰۳۴ مترمربع ساخته شد و مهر ماه ۱۳۴۴ خورشیدی، همزمان با برگزاری نخستین جشنواره «نمایشهای ایرانی» افتتاح شد.
یکی از جاذبه های تصویری که نگاه هر تازه واردی را به تماشاخانه سنگلج به خود جلب می کند، تابلوی معرق کاشی به ابعادسه متر در ۱۴ متر است که سال ۱۳۴۳ خورشیدی توسط دکتر سیما کوبان طراحی و توسط گروه کاشی سازی هنرهای زیبا ساخته شده و بر سردر ورودی این تماشاخانه خودنمایی می کند.

تماشاخانه «سنگلج» در آن زمان به لحاظ تجهیزات فنی، نور، صدا و آکوستیک سالن اجرا کاملا استاندارد بوده و وجود امکانات صحنه‌ای همچون سن ‌گردان، میله‌های بالا برنده پرده، دکور و . . . موجب شده بود که این تماشاخانه از ویژگی خاصی برخوردار باشد.
پس از آغاز به کار این تماشاخانه، گروه های «هنر ملی» به سرپرستی عباس جوانمرد، «مردم» به سرپرستی علی نصیریان، «شهر» به سرپرستی جعفر والی، «امروز» به سرپرستی داوود رشیدی، «جوان» به سرپرستی اسماعیل شنگله و «میترا» به سرپرستی خلیل موحد دیلمقانی که وابسته به اداره هنرهای دراماتیک بودند و با کمک مالی وزارت فرهنگ و هنر فعالیت می‌کردند آثار نمایشی خود را تولید و در این تماشاخانه اجرا می کردند.
در این گروه های نمایشی کارگردانانی چون عباس جوانمرد، جعفر والی، علی نصیریان، عزت‌ا... انتظامی، داود رشیدی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، محمود استادمحمد و . . . فعالیت داشتند که قالبا به عنوان نویسنده آثار خود نیز فعالیت می کردند و همچنین از نمایشنامه های نویسندگانی مثل غلامحسین ساعدی، خلیل موحد دیلمقانی، اکبر رادی، بیژن مفید، محسن یلفانی، منوچهر رادین، بهن فرسی، محمود دولت آبادی، کوروس سلحشور، حسین مکی، آرمان امید، بهزاد فراهانی، محمد رهبر، حمید نعمت و عنایت اله احسانی نیز استفاده می کردند.
با به وجود آمدن این شرایط، برای نخستین بار در تاریخ تئاتر ایران، اجرای تئاتر با حمایت دولت به انجام رسید و از این طریق تعداد زیادی از بازیگران، نویسندگان، کارگردانان، طراحان دکور و . . . به استخدام دولت درآمدند.
تماشاخانه «سنگلج»، در آغاز دهه پنجاه خورشیدی، رونق اولیه را از دست داد و در حقیقت برای جذب تماشاگران بود که برای نخستین بار در سال ۱۳۵۲ نمایش غیر ایرانی برای اجرا در این تماشاخانه که برای اجرای آثار نمایشی ایرانی ساخته شده بود درنظر گرفته شد و نمایش «بازرس» نوشته نیکلای گوگول به کارگردانی عزت اله انتظامی در آنجا اجرا شد.
پس از انقلاب، در سال ۱۳۵۹ اداره این مجموعه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقال یافت و زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را ادامه داد.
این تماشاخانه سال ۱۳۸۶ توسط دفتر طرح‌های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بازسازی قرار گرفت و پس از شش ماه در تاریخ بهمن ماه این سال بازگشایی شد.

تماشاخانه «سنگلج» دارای یک سالن اجرا با ظرفیت ۲۳۶ تماشاگر است که از دو بخش همکف (ظرفیت ۱۷۵ تماشاگر) و بالکن (به ظرفیت ۶۱ تماشاگر) تشکیل شده است.

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
آمار تماشاگران نمایش‌های تماشاخانه سنگلج اعلام شد | عکس آمار تماشاگران نمایش‌های تماشاخانه سنگلج اعلام شد
آمار تماشاگران و میزان فروش ماهانه نمایش‌‌ های «بمون بخون بخندون» و «هاگیر واگیر» که در تماشاخانه سنگلج روی صحنه رفته‌اند، اعلام شد.به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، آمار فروش ماهانه و تعداد تماشاگر نمایش‌های تماشاخانه سنگلج (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) اعلام شد.نمایش «بمون بخون بخندون» به کارگردانی سمیه مهرى که از ۲۴ مهر تا ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۳۶ نفر به صحنه رفته است؛ توانست با ۲۲ اجرا و قیمت بلیت ۱۵۴ و ۱۱۰ هزار تومان، و میزبانی از ۳ هزار و ۹۷۸ تماشاگر، به فروشی معادل ...
دیدن ادامه ››

آمار تماشاگران و میزان فروش ماهانه نمایش‌‌ های «بمون بخون بخندون» و «هاگیر واگیر» که در تماشاخانه سنگلج روی صحنه رفته‌اند، اعلام شد.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، آمار فروش ماهانه و تعداد تماشاگر نمایش‌های تماشاخانه سنگلج (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) اعلام شد.

نمایش «بمون بخون بخندون» به کارگردانی سمیه مهرى که از ۲۴ مهر تا ۲۰ آبان ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۳۶ نفر به صحنه رفته است؛ توانست با ۲۲ اجرا و قیمت بلیت ۱۵۴ و ۱۱۰ هزار تومان، و میزبانی از ۳ هزار و ۹۷۸ تماشاگر، به فروشی معادل ۳۴۱ میلیون و ۱۰۵ هزارتومان دست پیدا کند.

نمایش «هاگیر واگیر» به کارگردانی مریم باقرى که از ۲۲ مهر تا ۲۳ آبان ۱۴۰۳ در سالنی با ظرفیت ۲۳۶ نفر به صحنه رفته است؛ توانست با ۲۷ اجرا و قیمت بلیت ۱۵۴ و ۱۱۰ هزار تومان، و میزبانی از ۲ هزار و ۳۶۱ تماشاگر، به فروشی معادل ۱۹۲ میلیون تومان دست پیدا کند.

لازم‌به‌ذکر است آمار تماشاگران و فروش مجموعه تئاتر شهر و تالار هنر پس پایان اجراها منتشر خواهد شد.

«هاگیرواگیر» و «بمون، بخون، بخندون» در سنگلج به صحنه می‌روند | عکس برنامه تماشاخانه سنگلج در مهرماه ۱۴۰۳«هاگیرواگیر» و «بمون، بخون، بخندون» در سنگلج به صحنه می‌روند
تماشاخانه سنگلج که در حال حاضر میزبان اجرای نمایش «مبارک و خاتون پرده‌نشین» به کارگردانی علی طربی است، دو نمایش آینده خود با نام‌های «هاگیر واگیر» و «بمون، بخون، بخند» را معرفی کرد. به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، نمایش‌های «هاگیر واگیر» به کارگردانی مریم باقری و «بمون، بخون، بخند» به کارگردانی سمیه مهری دو نمایشی هستند که آخرین مراحل آماده‌سازی برای اجرای عمومی در تماشاخانه سنگلج را سپری می‌کنند. نمایش کمدی «هاگیرواگیر» نوشته سهیل ملکی و با تهیه‌کنندگی و کارگردانی مریم ...
دیدن ادامه ››

تماشاخانه سنگلج که در حال حاضر میزبان اجرای نمایش «مبارک و خاتون پرده‌نشین» به کارگردانی علی طربی است، دو نمایش آینده خود با نام‌های «هاگیر واگیر» و «بمون، بخون، بخند» را معرفی کرد.

به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، نمایش‌های «هاگیر واگیر» به کارگردانی مریم باقری و «بمون، بخون، بخند» به کارگردانی سمیه مهری دو نمایشی هستند که آخرین مراحل آماده‌سازی برای اجرای عمومی در تماشاخانه سنگلج را سپری می‌کنند.

نمایش کمدی «هاگیرواگیر» نوشته سهیل ملکی و با تهیه‌کنندگی و کارگردانی مریم باقری از ۲۳ مهرماه اجرای خود را در ساعت ۲۰:۳۰ این تماشاخانه آغاز خواهد کرد

داوود داداشی، فاطیما ‌سرلک، علی ‌عطایی‌حور، سامان ‌کرمی، مرجان ‌آقانوری، آرام ‌نیک‌بین، محمدعادل ‌غلامی، یاسمن ‌عطاالهی در این نمایش ایفای نقش می‌کنند.

در گروه کارگردانی مرتضی ‌ذاکری، مهرآسا و نهاری، بابک ‌اسلامی همکاری دارند و طراحی صحنه را سینا ‌ییلاق ‌بیگی، سرپرست ساخت دکور را مصطفی ‌طباطبایی‌نسب، دستیار طراح صحنه را حسین کاظمی، دستیاران اجرا را مهدی عابدی، هادی ‌عابدی، علی رضا اسکندری بر عهده دارند.

طراح نور میثم ‌کحالی، طراح لباس سمیه طهرانی، طراح گریم سهیلا ‌جوادی، موسیقی علی ‌جباری و بهار ‌صلواتچی، طراح پوستر و بروشور مهدی ‌دوایی، عکاس علی اصغر خوش‌کار، شادی ‌(مائده) ‌سنائیان و مدیر روابط عمومی، رسانه، تبلیغات نگار ‌امیری، ساخت تیزر و موشن نیما ‌محسنی، تصویربردار (پشت صحنه) مسعود ‌عبدی با این گروه همکاری دارند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است که موچول میرزا و گنجعلی میرزا دو برادر هستند که از روی طمع و رسیدن به موقعیتی در دربار، نادانسته شاه را در شرف پنجاهمین سال تاجگذاری‌اش تا دم مرگ می‌برند. شاه هم آنان را غضب می‌کند و دستور گردن زدن آنان را می‌دهد تا اینکه...

نمایش «بمون، بخون، بخندون» نوشته و کارگردانی سمیه مهری نیز از ۲۴ مهرماه و در ساعت ۱۸:۴۵ اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز خواهد کرد.

جواد ‌انصافی، امیر پارسی، حسن اسدی، سامان ‌شکیبا، امیرحسین ‌انصافی، مرجان ‌آقانوری، میترا ‌قلعه‌پور، مریم شریف‌زاده، مهدی ‌مزدارانی، سامان ‌ترده، حامد ‌مظفری، بابک ‌جدی، محسن ‌رحمانی، بهنام ‌زرستونیا، هاویر نظری‌کاکاوندی، نیلوفر ‌زمانی، نسیم ‌ولیخانی، سمیه ‌مهری در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند.

طراح حرکت سامان ‌شکیبا، طراح لباس فروغ یزدان، طراح صحنه سمیه مهری، سامان شکیبا، امیرحسین انصافی و دستیار کارگردان یاسمن ‌آستانی، نسیم ‌ولیخانی، منشی صحنه آرزو معظمی، برنامه‌ریز محسن ‌رحمانی، سرپرست گروه موسیقی امیرحسین ‌انصافی، گروه موسیقی بهنوش ‌کاظمی‌زاده، سیامک سلاطی، عکاس روح‌الله بالش‌آبادی، سامان محامی، آرزو معظمی و طراح نور مهدی‌کاظم رودباری، طراح گریم سهیلا ‌جوادی، ساخت تیزر سامان محامی، هومن ‌حسین‌نژاد ‌کلایی، طراح پوستر مهدی ‌اسدی‌تبار، روابط عمومی محمد نیکبخت، پیمانه ‌پیرانی، مریم تاج کریمی، گوینده هومن ‌حسین‌نژاد ‌کلایی از همکاران این گروه نمایشی هستند. 

در خلاصه داستان این نمایش که کاری از گروه ‌هنری ‌پیله بشمار می‌رود آمده است ۲ بازیگر تئاتر که قصد مهاجرت دارند، رازهای زندگی پدرشان را می‌فهمند و تصمیمات جدیدی برای زندگی‌شان می‌گیرند.

لازم به ذکر است که، نمایش «مبارک و خاتون پرده‌نشین» نیز تا ۲۰ مهرماه روی صحنه است.

سنگلج حدود نیم ساعت پس از شروع نمایش جادوی شهرزاد باز هم اجازه ورود به تماشاچیان می داد و همه نیز با چراغ قوه دنبال صندلی شان می گشتند .
صدای سالن انتظار به راحتی وارد سالن نمایش می شد .
خلاصه وضعیت جالبی نبود .
اگر با موضوع توسعه تماشاخانه به هر دلیل همراهی نمی‌کنید جان سنگلج را به خطر نیاندازید | عکس پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج:اگر با موضوع توسعه تماشاخانه به هر دلیل همراهی نمی‌کنید جان سنگلج را به خطر نیاندازید
پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج در خصوص تخریب ساختمان مجاور این تماشاخانه با بیان این که "نگران جان سنگلج هستیم" واکنش نشان داد. به گزارش  روابط عمومی تماشاخانه سنگلج؛ مدیر تماشاخانه سنگلج با ابراز نگرانی برای ساختمان تماشاخانه سنگلج گفت: اواخر سال گذشته مطلع شدیم که این ساختمان تخلیه شده و قرار است که نوسازی شود، نه این که تخریب شود. از همان موقع تماس‌هایی با آقای نادعلی رئیس کمیسیون فرهنگی فرهنگی شورای شهرداشتیم، از طریق آقای نظری به وزیر محترم و وزارتخانه اطلاع داده و موضوع توسعه تماشاخانه سنگلج پیگیری شد. وی با ابراز تاسف از این که حدود یک هفته قبل متوجه شده‌اند ...
دیدن ادامه ››

پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج در خصوص تخریب ساختمان مجاور این تماشاخانه با بیان این که "نگران جان سنگلج هستیم" واکنش نشان داد.

به گزارش  روابط عمومی تماشاخانه سنگلج؛ مدیر تماشاخانه سنگلج با ابراز نگرانی برای ساختمان تماشاخانه سنگلج گفت: اواخر سال گذشته مطلع شدیم که این ساختمان تخلیه شده و قرار است که نوسازی شود، نه این که تخریب شود. از همان موقع تماس‌هایی با آقای نادعلی رئیس کمیسیون فرهنگی فرهنگی شورای شهرداشتیم، از طریق آقای نظری به وزیر محترم و وزارتخانه اطلاع داده و موضوع توسعه تماشاخانه سنگلج پیگیری شد.

وی با ابراز تاسف از این که حدود یک هفته قبل متوجه شده‌اند که در ساختمان مجاور تماشاخانه به جای بازسازی، تخریب صورت می‌گیرد ادامه داد: چند وقت گذشته حدود ۷ تا ۱۰ روز پیش متوجه شدیم که موضوع نوسازی نیست و دارد تخریب صورت می‌گیرد. خیلی نگران شدیم. بحث الحاقی‌اش در این مرحله اولویت نبود. بنابر این از طریق مدیر کمیته هنر کمیسیون فرهنگی شورای شهر سرکار خانم مرادزاده، مطلع شدیم که تلاش‌هایی شده و ارتباطاتی با شهردار محترم گرفته شده است.

مقتدی درباره پیگیری‌های روزهای گذشته توضیح داد: طی روزهای گذشته مجددا به آقای نادعلی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر و مدیر کل هنرهای نمایشی اطلاع دادیم. عکس و فیلم‌هایی را تهیه کردیم و طی نامه نگاری‌هایی که انجام داده‌ایم اعلام نگرانی کردیم که این تخریب دارد صورت می‌گیرد. درجریان هستم که مدیر کل محترم نیز مکاتباتی با وزیر داشته‌اند. با دفتر طرح‌های عمرانی وزارت‌خانه جناب آقای جان نثار و همکارانشان؛ مهندس توکلیان، گفت‎‌‌‌و‌گو کردیم که دیدار حضوری از پروژه داشتند و با مهندسین آن پروژه نیز صحبت کردند. متاسفانه این طور به گوش ما رسید که ۲۰ متر هم می‌خواهند پایه‌ریزی کنند. هر چند مهندسین دفتر طرح و برنامه معتقد بودند که اگر دقت لازم در این تخریب و پی‌ریزی بشود مشکلی پیش نمی‌آید اما آنها هم به سهم خودشان نگرانی‌هایی داشتند. به هر حال سی سال از ساخت آن ساختمان می‌گذرد و به نوعی این دو ساختمان در گذر زمان به هم تکیه داده‌اند.

این هنرمند و مدیر صاحب‌نام تئاتر و سینما در پایان تصریح کرد: نگران جان سنگلج هستم و تلاش خودمان را کرده‌ایم. درخواست عاجزانه خانواده تئاتر از مدیران ارشد شهرداری به خصوص شهردار محترم منطقه ۱۲ و شهردار محترم تهران جناب زاکانی است که اگر با موضوع توسعه تماشاخانه و الحاق این ساختمان و زمین کناری به هر دلیلی همراهی نمی‌کنند، خواهش می‌کنم، عاجزانه خواهش می‌کنم که جان سنگلج را به خطر نیاندازند. جان این تماشاخانه قدیمی و خواستگاه نمایش ایرانی را به خطر نیاندازند.

خسته نباشید میگم میگم خدمت این گروه دوست داشتنی
به نظرم با اینکه نمایش تخته حوضی سلیقه ی من نیست باید از این سبک اصیل ایرانی حمایت شه تا فراموش نشه
خبر
درباره نمایش اُپرت نیرنگ اُورنگ i
 با تغییر در ساعت اجرا؛ "اپرت نیرنگ اورنگ" اجرای خود را از سر می‌گیرد
"اپرت نیرنگ اورنگ" با طراحی و کارگردانی مرتضی برزگرزادگان  از یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌رود.به گزارش روابط‌ عمومی تماشاخانه سنگلج، این نمایش که نوشته سید هاشم خان شافع است با هنرمندی بهاره رهنما و نقش آفرینی بازیگرانی همچون محمدرضا آزادفرد، افق ایرجی، محمد پورا، ارمغان پور رجب، فیروز حیدرزاده، افشین زعیم و سامان کرمی اجرای خود را از ۱۱ دی ماه آغاز کرده و پس از وفقه‌ای که به دلیل برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر داشت از روز یک‌شنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ دقیقه به اجرای خود در تماشاخانه سنگلج ادامه می‌دهد.این نمایش ...
دیدن ادامه ››

"اپرت نیرنگ اورنگ" با طراحی و کارگردانی مرتضی برزگرزادگان  از یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌رود.

به گزارش روابط‌ عمومی تماشاخانه سنگلج، این نمایش که نوشته سید هاشم خان شافع است با هنرمندی بهاره رهنما و نقش آفرینی بازیگرانی همچون محمدرضا آزادفرد، افق ایرجی، محمد پورا، ارمغان پور رجب، فیروز حیدرزاده، افشین زعیم و سامان کرمی اجرای خود را از ۱۱ دی ماه آغاز کرده و پس از وفقه‌ای که به دلیل برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر داشت از روز یک‌شنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ دقیقه به اجرای خود در تماشاخانه سنگلج ادامه می‌دهد.

این نمایش درباره فردی فریبکار به نام اورنگ است که از کل کل دو ارباب استفاده کرده بین آنها اختلاف ایجاد میکند و به آنها و پسرانشان که عاشق هستند نیرنگ می‌زند.

نمایشنامه "اپرت نیرنگ اورنگ" در کتاب تقلید نامه، به کوشش داوود فتحعلی بیگی و توسط نشر قطره چاپ شده است.

سایر بازیگران و گروه حرکت این نمایش کیمیا دین پژوه، عطاالله راد پور،حسین گوهر یاب، الناز تهامی، مبینا تفرشی ،امیرحسین جعفرپور، محمد ناصری هستند.

طراح نور حسین کاظم رودباری، طراح گریم سهیلا جوادی، طراح لباس نسیم ملکی، موسیقی علی جباری، نوازنده تنبک بهار صلواتی و مربی آواز یکتا اعتمادی هستند.

مجریان گریم ندا میرزایی، نسرین علوی، پوریا برومند،  فاطمه سعیدی و سهیلا جوادی، ساخت دکور رسول نجفی و محمد پورا، عکاس اختر تاجیک، رها آزاد و کیمیا دین پژوه، دستیار و برنامه ریز مژگان حسینی، گروه کارگردانی زهرا رشنین، آرش نوری و مهدیه صیفی از دیگر همکاران این پروژه نمایشی هستند.

خرید اینترنتی این نمایش در سایت تیوال  فعال شده و علاقه مندان می توانند از هم اکنون نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.

جمعه ۳ آذرماه تماشاخانه سنگلج شاهد آخرین اجرای دو نمایش «زال و رودابه» و «ناآرامسایشگاه» در میان استقبال پر شور مخاطبان بود. | عکس استقبال پرشور از آخرین اجرای دو نمایشجمعه ۳ آذرماه تماشاخانه سنگلج شاهد آخرین اجرای دو نمایش «زال و رودابه» و «ناآرامسایشگاه» در میان استقبال پر شور مخاطبان بود.
هر دو اجرا با سالن پر از تماشاگر و با حضور چهره های شناخته شده هنر تئاتر و سینما برگزار شده و با تشویق مخاطبان همراه شدند.در پایان اجرای نمایش «زال رودابه» محمد حاج محمدی کارگردان نمایش از گروه اجرایی و اهالی تماشاخانه سنگلج تشکر کرده و گفت: با لباس سعدی افشار به دست داوود داداشی در حضور جواد انصافی سیاه پوشی شدم و هرشب یاد مجید افشار، پرویز سنگ سهیل دو بزرگواری که این روزها با افسوس زیاد روی صحنه های نمایشی اجرا ندارند کردم و خوشحالم علی فتحعلی، علی طربی، مهدی ملکی در تهران و چندین سیاه پوش دیگر در شهرستان ها سوار قطار نمایش های ایرانی هستند و به شاد بودن مردم کمک می کنند.محسن ...
دیدن ادامه ››

هر دو اجرا با سالن پر از تماشاگر و با حضور چهره های شناخته شده هنر تئاتر و سینما برگزار شده و با تشویق مخاطبان همراه شدند.

در پایان اجرای نمایش «زال رودابه» محمد حاج محمدی کارگردان نمایش از گروه اجرایی و اهالی تماشاخانه سنگلج تشکر کرده و گفت: با لباس سعدی افشار به دست داوود داداشی در حضور جواد انصافی سیاه پوشی شدم و هرشب یاد مجید افشار، پرویز سنگ سهیل دو بزرگواری که این روزها با افسوس زیاد روی صحنه های نمایشی اجرا ندارند کردم و خوشحالم علی فتحعلی، علی طربی، مهدی ملکی در تهران و چندین سیاه پوش دیگر در شهرستان ها سوار قطار نمایش های ایرانی هستند و به شاد بودن مردم کمک می کنند.

محسن آزاد کارگردان نمایش «ناآرامسایشگاه» نیز در پایان اجرا با تشکر از همه گروه اجرایی و سنگلج ، نوید اجرای دوباره این نمایش در تماشاخانه‌ای دیگر را به تماشاگران داد.

فرزاد حسنی، شکر خداگودرزی، مجید رحمتی، بهرام سروی نژاد و جمعی دیگر از هنرمندان تئاتر از جمله مهمانان روز جمعه تماشاخانه سنگلج بودند.

امیرمسعود فدائی و امیر مسعود این را خواندند
خدایی یکی از بهترین تئاتر های طنز بود ک دیدم
دمتون خیلی گرم
از مجموعه ی سنگلج تشکر میکنم بدلیل فضای عالی و خانوادگی
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
دو نمایش تماشاخانه سنگلج تا ۳ آذر تمدید شدند | عکس با استقبال مخاطبان؛دو نمایش تماشاخانه سنگلج تا ۳ آذر تمدید شدند
با استقبال مخاطبان از نمایش های "تقلیدنامه زال و رودابه" و "ناآرامسایشگاه" اجرای این دو نمایش تا ۳ آذر ماه تمدید شد.نمایش «تقلیدنامه زال و رودابه» که محمد حاج محمدی آن را نوشته و کارگردانی کرده است و در ساعت ۱۷.۳۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است تا ۳ آذر ماه به اجرای خود ادامه می دهد.در این نمایش بازیگرانی همچون عباس ‌بهمنش، بهاره ‌سیجانی، زینب دلی‌لر، هلیا وهاب، محمد حاج محمدی، ریحانه ‌یزدان ‌یار، محمد امیری، مسعود ‌سالاری، هادی ملکیان، پدرام ‌عزیزی، مصطفی پیروزی ایفای نقش می کنند.این نمایش کمدی که با اجرای موسیقی زنده همراه است بر اساس ...
دیدن ادامه ››

با استقبال مخاطبان از نمایش های "تقلیدنامه زال و رودابه" و "ناآرامسایشگاه" اجرای این دو نمایش تا ۳ آذر ماه تمدید شد.

نمایش «تقلیدنامه زال و رودابه» که محمد حاج محمدی آن را نوشته و کارگردانی کرده است و در ساعت ۱۷.۳۰ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه است تا ۳ آذر ماه به اجرای خود ادامه می دهد.

در این نمایش بازیگرانی همچون عباس ‌بهمنش، بهاره ‌سیجانی، زینب دلی‌لر، هلیا وهاب، محمد حاج محمدی، ریحانه ‌یزدان ‌یار، محمد امیری، مسعود ‌سالاری، هادی ملکیان، پدرام ‌عزیزی، مصطفی پیروزی ایفای نقش می کنند.

این نمایش کمدی که با اجرای موسیقی زنده همراه است بر اساس داستان زال و رودابه تنظیم شده است. در این نمایش زال و رودابه حدیث یکدیگر را از ندیمان و کنیزکان شنیده‌اند. اکنون نوبت آن است که با یکدیگر دیدار کنند. یاقوت (غلام سیاه پادشاه) مامور میشود تا این دو را به هم برساند. زال را می‌آورد پای ایوان رودابه، در لحظه دیدار آگاه می شوند که رودابه ناپدید شده. حال با نقشه یاقوت، پادشاه و وزیر در لباس مبدل راهی شهر میشوند تا او را بیابند.

نمایش "ناآرامسایشگاه" نوشته و کارگردانی محسن آزاد نیز که تهیه کنندگی آن را سامان خلیلیان بر عهده دارد تا ۳ آذر ماه در ساعت ۱۹.۴۵ به اجرای خود ادامه می دهد.

در این نمایش بازیگرانی همچون مرجان ‌آقانوری، فرنیا ‌احمدوند، مصطفی ‌ایزدی، طاهره ‌بهرامی، امیر ‌عدل ‌پرور، پویا ‌فراهانی، شاهین ‌گل ‌کار، مهدی ‌ملکی، داوود ‌معینی ‌کیا، سید ‌محسن ‌میرهاشمی، رضا ‌نعمتیان به ایفای نقش می پردازند.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است که صولت زربندیان برخلاف وصیت پدرش که آسایشگاه را وقف کرده می خواهد آنجا را بفروشد. مبارک و ساکنین آسایشگاه تصمیم می گیرند مانع او شوند که...

با اجرای آثار زنده یاد اکبر رادی"شب روی سنگفرش خیس" و "پرده در پرده" به تماشاخانه سنگلج می آیند
تماشاخانه سنگلج از دومین هفته مرداد و پس از ایام سوگواری محرم میزبان دو نمایش "شب روی سنگفرش خیس" و "پرده در پرده" میشود. به گزارش روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، نمایش "شب روی سنگفرش خیس" نوشته زنده یاد اکبر رادی با طراحی و کارگردانی میکائیل شهرستانی از ۹ مرداد ، ساعت ۲۰:۱۵ اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز می کند. طراح صحنه و انتخاب موسیقی این نمایش را میکائیل شهرستانی، طراحی لباس را شیرین فرخنده نژاد، طراحی چهره پردازی را سهیلا جوادی، طراحی نور را حسین کاظم رودباری، طراحی پوستر و بروشور را مینا ملک پور و ساخت تیزر را مهرداد ملک پور بر عهده دارند. از دیگر عوامل این اثر نمایشی مجریان ...
دیدن ادامه ››

تماشاخانه سنگلج از دومین هفته مرداد و پس از ایام سوگواری محرم میزبان دو نمایش "شب روی سنگفرش خیس" و "پرده در پرده" میشود.

به گزارش روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، نمایش "شب روی سنگفرش خیس" نوشته زنده یاد اکبر رادی با طراحی و کارگردانی میکائیل شهرستانی از ۹ مرداد ، ساعت ۲۰:۱۵ اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز می کند.

طراح صحنه و انتخاب موسیقی این نمایش را میکائیل شهرستانی، طراحی لباس را شیرین فرخنده نژاد، طراحی چهره پردازی را سهیلا جوادی، طراحی نور را حسین کاظم رودباری، طراحی پوستر و بروشور را مینا ملک پور و ساخت تیزر را مهرداد ملک پور بر عهده دارند.

از دیگر عوامل این اثر نمایشی مجریان چهره پردازی  سهیلا جوادی، سعید کروندی، نسرین علوی ، ندا میرزایی، دستیار کارگردان مهدی ارجمند، تلخیص مرجان رزم آزما، مدیر صحنه  امیرعلی فرخنده نژاد، عکاس بابک حقی هستند. هنرجویان طراحی صحنه آکادمی ژیوار؛ بهناز خزایی ، میترا رنجبر، سپیده احمدی، ترانه تیموری ، سروین حیدری ، محمد رضوی و علیرضا طاهری به سرپرستی علی طهرانچی در این نمایش مشارکت دارند.

شب روی سنگفرش خیس درامی سنگین و عمیق از زندگی استاد بازنشسته ای است که درگیری کاری و شخصی و خانوادگی او را خانه نشین کرده دکتر مجلسی با تنش های زیادی روبه رو میشود و…

از ویژگی های این نمایش تغییر بازیگران طی روزهای اجراست. برای هر نقش بین دو تا سه بازیگر تمرین کرده و در روزهای مختلف طبق جدول زمانبندی روی صحنه می روند.

بازیگران به ترتیب کلام امیر حسین نسیمی و محمدعلی محسنی نقش دکتر  مجلسی، ریحانه شهرانی ، ندا زوارئیان و ملینا براتی نقش نوشین، آرین‌نعیمی، امیرعلی حیدری و حامی تاجدینی نقش آرمین، داوود بیتاء و فرهاد اعتمادی نقش مژدهی، شقایق سیدین و راحله خیری نقش ناهید، احسان قلیزاده و هادی دلبر آقایی نقش دکترفلکشاهی، منصوره هروی و مهسا اصغری نقش رخساره، فرهاد اعتمادی و علی دلسوز نقش گلشن، امید فتحی و احسان قلیزاده نقش حامد را در این نمایش بازی می کنند.

هفت پرده از هفت نمایش اکبر رادی در نمایش "پرده در پرده"

نمایش "پرده در پرده" به کارگردانی رویا اسدی نیز که شامل هفت پرده از هفت نمایشنامه زنده یاد اکبر رادی است با همراهی میکائیل شهرستانی به عنوان مشاور کارگردان و طراحی صحنه، برای اجرا در تماشاخانه سنگلج آماده می شود.

در این نمایش نیز که از ۱۰ مرداد ماه ساعت ۱۸:۳۰ روی صحنه خواهد رفت شیرین فرخنده نژاد به عنوان طراحی لباس، سهیلا جوادی به عنوان طراح چهره پردازی، حسین کاظم رودباری به عنوان طراح نور، مینا ملک پور به عنوان طراح پوستر و بروشور، مهرداد ملک پور در ساخت تیزر و میکائیل شهرستانی در انتخاب موسیقی همکاری دارند.

مجریان چهره پردازی سهیلا جوادی، سعید کروندی ، نسرین علوی و ندا میرزایی هستند. دستیار کارگردان مهدی ارجمند، دراماتورژ مرجان رزم آزما،عکاس بابک حقی و هنرجویان طراحی صحنه آکادمی ژیوار بهناز خزایی ، میترا رنجبر ، سپیده احمدی ترانه تیموری ، سروین حیدری ، محمد رضوی و علیرضا طاهری به سرپرستی علی طهرانچی از دیگر همکاران این پروژه نمایشی هستند.

این نمایش نیز از چند بازیگر برای ایفای نقش های متفاوت بهره برده که طبق جدول زمانبندی در شب های متفاوت اجرا روی صحنه می روند.

بازیگران به ترتیب کلام مهدی سمیعی و بنفشه کلانتری در نقش دستیار، محمد رضا لایقی در نقش های استاد و دکتر مجلسى، محمود ترابی در نقش های هنرجوی اول، کاسعلی و موسی و سایه، علی اسکندری فخر در نقش های طلایی و موسی ، پوریا ترابی در نقش های آقا گل، آقا و گریمور، آرزو بیگدلو در نقش های هنر جوی دوم ، شکوه، ملیحه، خانم و مریم ، گودرز هاجری در نقش های بلبل، فری و هنرجوی ششم، محمد رضا ثابت‌نیا در نقش های کبله‌دایی، شایگان و بامداد، حمید شاهمرادی  در نقش های کبله دایی، هنرجوی پنجم، عماد وآقا، آروین‌ ساسلی در نقش های هنرجوی سوم، یحیی و محسن، نوشا فردوسیان و دلارام زرگر در نقش های استیانا و پریناز و دلارام زرگر علاوه بر آن در نقش رخساره ، حامد پیشوا یزدی در قش های کسمایی و طلایی ، مهرناز علی نژاد در نقش های ملیحه، شکوه،خانم ، مریم و رخساره، منصوره هروی در نقش های قیصر، انیس وهنرجوی هفتم، پریسا محمدی در نقش های قیصر، انیس و رخساره، امیر علی فرخنده نژاد در نقش های هنرجوی چهارم، حسین و طاهر ، فرهاد جودکی در نقش های جهانگیر، طاهر و هنرجوی نهم روی صحنه خواهند رفت.

لازم به ذکر است تماشاخانه سنگلج از ۴ تا ۸ مرداد ماه جاری به مناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان برنامه نمایشی نداشته و اجراهای خود را از ۹ مرداد ماه با دو نمایش یاد شده از سر میگیرد.

امیرمسعود فدائی و سپهر این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اولین کارگاه مکتب خانه سنگلج تشکیل شد | عکس با تکمیل ظرفیت ثبت نام؛اولین کارگاه مکتب خانه سنگلج تشکیل شد
اولین کارگاه آموزشی مکتب خانه سنگلج با تدریس شهناز روستایی از ساعت ۹.۳۰ صبح روز سه شنبه ۲۷ تیر ماه برگزار می شود.به گزارش روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، کارگاه "نقالی/روایتگری" با تدریس شهناز روستایی در ۱۵ جلسه سه ساعته و با حضور ۱۲ هنرجو از روز سه شنبه ۲۷ تیرماه برگزار می شود.شهناز روستایی، نویسنده، پژوهشگر و کارگردان تئاتر نویسنده "مبانی و اصول نمایشنامه نویسی روایی"، نمایشنامه ها "جادوی شهرزاد"، "شهرآشوب" و "چهل گیس"، "هفت خواب" و مدرس دانشگاه است. نمایش های "خونه قمرخانم"، "بیژن و منیژه"، "زال و رودابه"،"هزار و یک مکر" و... از جمله آثار نمایشی این کارگردان و نویسنده تئاتر هستند.تماشاخانه ...
دیدن ادامه ››

اولین کارگاه آموزشی مکتب خانه سنگلج با تدریس شهناز روستایی از ساعت ۹.۳۰ صبح روز سه شنبه ۲۷ تیر ماه برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی تماشاخانه سنگلج، کارگاه "نقالی/روایتگری" با تدریس شهناز روستایی در ۱۵ جلسه سه ساعته و با حضور ۱۲ هنرجو از روز سه شنبه ۲۷ تیرماه برگزار می شود.

شهناز روستایی، نویسنده، پژوهشگر و کارگردان تئاتر نویسنده "مبانی و اصول نمایشنامه نویسی روایی"، نمایشنامه ها "جادوی شهرزاد"، "شهرآشوب" و "چهل گیس"، "هفت خواب" و مدرس دانشگاه است. نمایش های "خونه قمرخانم"، "بیژن و منیژه"، "زال و رودابه"،"هزار و یک مکر" و... از جمله آثار نمایشی این کارگردان و نویسنده تئاتر هستند.

تماشاخانه سنگلج به منظور اشاعه زمینه های مناسب آموزش نمایش ایرانی به مفهوم خاص و با هدف حفظ و ثبت میراث کهن نمایشی ایران زمین و بهره بردن از این دستاوردها ، کارگاه های آموزشی تخصصی را برگزار می کند. بازشناخت تئاتر ملی و تربیت نیروی جوان با استفاده از تجربه های پیشکسوتان این حوزه مد نظر مکتب خانه سنگلج قرار دارد.

اساتید کارگاه‌های آموزشی مکتب خانه سنگلج استاد علی نصیریان، داوود فتحعلی بیگی، افشین هاشمی، هدایت هاشمی، حسین جمالی، مرشد چایانی، سید محسن هاشمی، شهناز روستایی، ابراهیم گله دارزاده، علی فتحعلی، بهزاد آقاجمالی، الهام ذوالفقاریان، غزل اسکندرنژاد و... اعلام شده اند.

دوره های آموزشی در سه شاخه بازینامه نویسی، نقش پوشی و نقش آفرینی همچنین مشق سازی و آواز در نمایش های ایرانی طراحی شده اند.

در حوزه بازینامه نویسی مباحث تقلید نامه نویسی یا نگارش نمایشنامه های شادی آور(تخته حوضی ، سیاه بازی و ...)،  تقلید های اندرونی،  نمایش های عروسکی ایرانی (خیمه شب بازی، خُم بازی، صندوق بازی، جی جی بی جی و...)،  فوت و فن شبیه نامه نویسی و طومار نویسی (نوشتن نمایشنامه های تک نفره برای اجرای نقالی) مطرح می شوند.

کارگاه های نقش پوشی و نقش آفرینی نیز به  نقالی یا روایتگری،  نمایش‌های مضحکه یا شادی آور همچنین  شبیه خوانی میپردازند.

در کارگاه های مشق سازی و آواز در نمایش های ایرانی نیز سرفصل های بحر طویل خوانی، پیش پرده خوانی، اشتلم خوانی، ضربی خوانی و تصنیف سازی تدریس خواهند شد.

علاقه مندان می توانند از طریق سایت ایران تئاتر به  نسبت به ثبت نام در این کارگاه های تخصصی اقدام کنند.

حسین ایرانمنش، سپهر و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
تماشاخانه سنگلج با نگاهی به تجربه‌های پیشکسوتان، کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌کند | عکس تماشاخانه سنگلج با نگاهی به تجربه‌های پیشکسوتان، کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌کند
تماشاخانه سنگلج به‌ منظور اشاعه زمینه‌های مناسب آموزش نمایش ایرانی به مفهوم خاص؛ با هدف حفظ و ثبت میراث کهن نمایشی ایران‌ زمین و بهره‌ بردن از این دستاوردها در جهت بازشناخت تئاترملی و تربیت نیروی جوان با نگاهی به تجربه‌های پیشکسوتان و کهنه سواران این حوزه کارگاه های آموزشی ذیل را زیر نظر اساتیدی  چون استاد علی نصیریان، داود فتحعلی بیگی، افشین هاشمی، هدایت هاشمی، حسین جمالی، مرشد چایانی، سید محسن هاشمی، شهناز روستایی، ابراهیم گله دارزاده، علی فتحعلی،  بهزاد آقاجمالی، الهام ذوالفقاریان، غزل اسکندرنژاد و... برگزار می‌کند.چراغ اول: بازی‌نامه ‌نویسی ...
دیدن ادامه ››

تماشاخانه سنگلج به‌ منظور اشاعه زمینه‌های مناسب آموزش نمایش ایرانی به مفهوم خاص؛ با هدف حفظ و ثبت میراث کهن نمایشی ایران‌ زمین و بهره‌ بردن از این دستاوردها در جهت بازشناخت تئاترملی و تربیت نیروی جوان با نگاهی به تجربه‌های پیشکسوتان و کهنه سواران این حوزه کارگاه های آموزشی ذیل را زیر نظر اساتیدی  چون استاد علی نصیریان، داود فتحعلی بیگی، افشین هاشمی، هدایت هاشمی، حسین جمالی، مرشد چایانی، سید محسن هاشمی، شهناز روستایی، ابراهیم گله دارزاده، علی فتحعلی،  بهزاد آقاجمالی، الهام ذوالفقاریان، غزل اسکندرنژاد و... برگزار می‌کند.

چراغ اول: بازی‌نامه ‌نویسی (نگارش متن) با پنج فرصت:
۱.  تقلید نامه‌ نویسی یا نگارش نمایشنامه‌های شادی‌آور (تخت حوضی، سیاه‌بازی و ...)
۲.   تقلیدهای اندرونی
۳.  نمایش‌های عروسکی ایرانی (خیمه شب بازی، خم‌بازی، صندوق بازی، جی جی بی جی و ...)
۴.  فوت و فن شبیه نامه ‌نویسی،
۵.  طومارنویسی (نوشتن نمایشنامه‌های تک ‌نفره برای اجرای نقالی )

چراغ دوم: نقش‌پوشی و نقش آفرینی (کارگردانی و بازیگری نمایش‌های ایرانی) با سه فرصت:
۱.  نقالی یا روایت‌گری
۲.  نمایش‌های مضحکه یا شادی‌آور
۳.  شبیه‌‌خوانی‌

چراغ سوم: مشق ساز و آواز در نمایش های ایرانی با پنج فرصت:
۱.  بحرطویل‌خوانی
۲.  پیش پرده‌خوانی
۳. اشتلم‌خوانی
۴. ضربی‌خوانی
۵. تصنیف‌سازی

علاقمندان برای مشاوره و ثبت نام با شماره ۰۹۱۲۴۵۹۵۴۶۹ تماس بگیرند.

امیر مسعود، stanco و سپهر این را خواندند
بسیار عالی بود
۱۴ تیر ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عالی عالی
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اولین شب اجرا نمایش زیبای ماشین دودی در ششم فروردین 1402درتالار سنگلج شبی بینهایت زیبا و فراموش نشدنی بود بازیها بسیار خوب یود به امید موفقیت های روز افزون برای هنرمندان ایران عزیز
سپهر و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
تئاتر بسیار زیبایی بود. با بازی های خوب و قوی. خسته نباشید میگم به هنرمندان محترم. امید که روزی تئاتر این مرزو بوم بیشتر مورد استقبال و حمایت قرار گیرد.
شاهین نیک آپان، امیر مسعود و سپهر این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر

امکانات

سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی
سالن اجرا
سالن اجرا

تماس‌ها

02155630871- 55625444
namayesh_irani

مکان

پایین تر از میدان حسن آباد، ضلع جنوبی پارک شهر، خیابان بهشت، تماشاخانه سنگلج