در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | تماشاخانه سنگلج
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 14:13:00
 

تماشاخانه «سنگلج» تهران یکی از تماشاخانه‌های تقریبا قدیمی تهران محسوب می‌شود که همچنان نیز پذیرای علاقه‌مندان به هنر تئاتر است.
سال ۱۳۴۳ خورشیدی وزارت فرهنگ و هنر تاسیس شد و به تدریج فکر ساخت یک تماشاخانه برای اجرای آثار نمایشی ایرانی به وجود آمد.
به همین منظور در این زمان مهندس بابایان، مدیرعامل شرکت بهساز نو، که نام او مشخص نیست، یک قواره زمین، واقع در محله سنگلج تهران و ضلع جنوب غربی پارک شهر به ساخت این تماشاخانه اختصاص داد و آنرا هدیه کرد.
این تماشاخانه با زیربنایی به مساحت ۱۰۳۴ مترمربع ساخته شد و مهر ماه ۱۳۴۴ خورشیدی، همزمان با برگزاری نخستین جشنواره «نمایشهای ایرانی» افتتاح شد.
یکی از جاذبه های تصویری که نگاه هر تازه واردی را به تماشاخانه سنگلج به خود جلب می کند، تابلوی معرق کاشی به ابعادسه متر در ۱۴ متر است که سال ۱۳۴۳ خورشیدی توسط دکتر سیما کوبان طراحی و توسط گروه کاشی سازی هنرهای زیبا ساخته شده و بر سردر ورودی این تماشاخانه خودنمایی می کند.

تماشاخانه «سنگلج» در آن زمان به لحاظ تجهیزات فنی، نور، صدا و آکوستیک سالن اجرا کاملا استاندارد بوده و وجود امکانات صحنه‌ای همچون سن ‌گردان، میله‌های بالا برنده پرده، دکور و . . . موجب شده بود که این تماشاخانه از ویژگی خاصی برخوردار باشد.
پس از آغاز به کار این تماشاخانه، گروه های «هنر ملی» به سرپرستی عباس جوانمرد، «مردم» به سرپرستی علی نصیریان، «شهر» به سرپرستی جعفر والی، «امروز» به سرپرستی داوود رشیدی، «جوان» به سرپرستی اسماعیل شنگله و «میترا» به سرپرستی خلیل موحد دیلمقانی که وابسته به اداره هنرهای دراماتیک بودند و با کمک مالی وزارت فرهنگ و هنر فعالیت می‌کردند آثار نمایشی خود را تولید و در این تماشاخانه اجرا می کردند.
در این گروه های نمایشی کارگردانانی چون عباس جوانمرد، جعفر والی، علی نصیریان، عزت‌ا... انتظامی، داود رشیدی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، محمود استادمحمد و . . . فعالیت داشتند که قالبا به عنوان نویسنده آثار خود نیز فعالیت می کردند و همچنین از نمایشنامه های نویسندگانی مثل غلامحسین ساعدی، خلیل موحد دیلمقانی، اکبر رادی، بیژن مفید، محسن یلفانی، منوچهر رادین، بهن فرسی، محمود دولت آبادی، کوروس سلحشور، حسین مکی، آرمان امید، بهزاد فراهانی، محمد رهبر، حمید نعمت و عنایت اله احسانی نیز استفاده می کردند.
با به وجود آمدن این شرایط، برای نخستین بار در تاریخ تئاتر ایران، اجرای تئاتر با حمایت دولت به انجام رسید و از این طریق تعداد زیادی از بازیگران، نویسندگان، کارگردانان، طراحان دکور و . . . به استخدام دولت درآمدند.
تماشاخانه «سنگلج»، در آغاز دهه پنجاه خورشیدی، رونق اولیه را از دست داد و در حقیقت برای جذب تماشاگران بود که برای نخستین بار در سال ۱۳۵۲ نمایش غیر ایرانی برای اجرا در این تماشاخانه که برای اجرای آثار نمایشی ایرانی ساخته شده بود درنظر گرفته شد و نمایش «بازرس» نوشته نیکلای گوگول به کارگردانی عزت اله انتظامی در آنجا اجرا شد.
پس از انقلاب، در سال ۱۳۵۹ اداره این مجموعه از وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقال یافت و زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را ادامه داد.
این تماشاخانه سال ۱۳۸۶ توسط دفتر طرح‌های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بازسازی قرار گرفت و پس از شش ماه در تاریخ بهمن ماه این سال بازگشایی شد.

تماشاخانه «سنگلج» دارای یک سالن اجرا با ظرفیت ۲۳۶ تماشاگر است که از دو بخش همکف (ظرفیت ۱۷۵ تماشاگر) و بالکن (به ظرفیت ۶۱ تماشاگر) تشکیل شده است.

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
اگر با موضوع توسعه تماشاخانه به هر دلیل همراهی نمی‌کنید جان سنگلج را به خطر نیاندازید | عکس پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج:اگر با موضوع توسعه تماشاخانه به هر دلیل همراهی نمی‌کنید جان سنگلج را به خطر نیاندازید
پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج در خصوص تخریب ساختمان مجاور این تماشاخانه با بیان این که "نگران جان سنگلج هستیم" واکنش نشان داد. به گزارش  روابط عمومی تماشاخانه سنگلج؛ مدیر تماشاخانه سنگلج با ابراز نگرانی برای ساختمان تماشاخانه سنگلج گفت: اواخر سال گذشته مطلع شدیم که این ساختمان تخلیه شده و قرار است که نوسازی شود، نه این که تخریب شود. از همان موقع تماس‌هایی با آقای نادعلی رئیس کمیسیون فرهنگی فرهنگی شورای شهرداشتیم، از طریق آقای نظری به وزیر محترم و وزارتخانه اطلاع داده و موضوع توسعه تماشاخانه سنگلج پیگیری شد. وی با ابراز تاسف از این که حدود یک هفته قبل متوجه شده‌اند ...
دیدن ادامه ››

پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج در خصوص تخریب ساختمان مجاور این تماشاخانه با بیان این که "نگران جان سنگلج هستیم" واکنش نشان داد.

به گزارش  روابط عمومی تماشاخانه سنگلج؛ مدیر تماشاخانه سنگلج با ابراز نگرانی برای ساختمان تماشاخانه سنگلج گفت: اواخر سال گذشته مطلع شدیم که این ساختمان تخلیه شده و قرار است که نوسازی شود، نه این که تخریب شود. از همان موقع تماس‌هایی با آقای نادعلی رئیس کمیسیون فرهنگی فرهنگی شورای شهرداشتیم، از طریق آقای نظری به وزیر محترم و وزارتخانه اطلاع داده و موضوع توسعه تماشاخانه سنگلج پیگیری شد.

وی با ابراز تاسف از این که حدود یک هفته قبل متوجه شده‌اند که در ساختمان مجاور تماشاخانه به جای بازسازی، تخریب صورت می‌گیرد ادامه داد: چند وقت گذشته حدود ۷ تا ۱۰ روز پیش متوجه شدیم که موضوع نوسازی نیست و دارد تخریب صورت می‌گیرد. خیلی نگران شدیم. بحث الحاقی‌اش در این مرحله اولویت نبود. بنابر این از طریق مدیر کمیته هنر کمیسیون فرهنگی شورای شهر سرکار خانم مرادزاده، مطلع شدیم که تلاش‌هایی شده و ارتباطاتی با شهردار محترم گرفته شده است.

مقتدی درباره پیگیری‌های روزهای گذشته توضیح داد: طی روزهای گذشته مجددا به آقای نادعلی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر و مدیر کل هنرهای نمایشی اطلاع دادیم. عکس و فیلم‌هایی را تهیه کردیم و طی نامه نگاری‌هایی که انجام داده‌ایم اعلام نگرانی کردیم که این تخریب دارد صورت می‌گیرد. درجریان هستم که مدیر کل محترم نیز مکاتباتی با وزیر داشته‌اند. با دفتر طرح‌های عمرانی وزارت‌خانه جناب آقای جان نثار و همکارانشان؛ مهندس توکلیان، گفت‎‌‌‌و‌گو کردیم که دیدار حضوری از پروژه داشتند و با مهندسین آن پروژه نیز صحبت کردند. متاسفانه این طور به گوش ما رسید که ۲۰ متر هم می‌خواهند پایه‌ریزی کنند. هر چند مهندسین دفتر طرح و برنامه معتقد بودند که اگر دقت لازم در این تخریب و پی‌ریزی بشود مشکلی پیش نمی‌آید اما آنها هم به سهم خودشان نگرانی‌هایی داشتند. به هر حال سی سال از ساخت آن ساختمان می‌گذرد و به نوعی این دو ساختمان در گذر زمان به هم تکیه داده‌اند.

این هنرمند و مدیر صاحب‌نام تئاتر و سینما در پایان تصریح کرد: نگران جان سنگلج هستم و تلاش خودمان را کرده‌ایم. درخواست عاجزانه خانواده تئاتر از مدیران ارشد شهرداری به خصوص شهردار محترم منطقه ۱۲ و شهردار محترم تهران جناب زاکانی است که اگر با موضوع توسعه تماشاخانه و الحاق این ساختمان و زمین کناری به هر دلیلی همراهی نمی‌کنند، خواهش می‌کنم، عاجزانه خواهش می‌کنم که جان سنگلج را به خطر نیاندازند. جان این تماشاخانه قدیمی و خواستگاه نمایش ایرانی را به خطر نیاندازند.

محمد فروزنده، سپهر، امیر مسعود و جواد سحر این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خسته نباشید میگم میگم خدمت این گروه دوست داشتنی
به نظرم با اینکه نمایش تخته حوضی سلیقه ی من نیست باید از این سبک اصیل ایرانی حمایت شه تا فراموش نشه
خبر
درباره نمایش اُپرت نیرنگ اُورنگ i
 با تغییر در ساعت اجرا؛ "اپرت نیرنگ اورنگ" اجرای خود را از سر می‌گیرد
"اپرت نیرنگ اورنگ" با طراحی و کارگردانی مرتضی برزگرزادگان  از یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌رود.به گزارش روابط‌ عمومی تماشاخانه سنگلج، این نمایش که نوشته سید هاشم خان شافع است با هنرمندی بهاره رهنما و نقش آفرینی بازیگرانی همچون محمدرضا آزادفرد، افق ایرجی، محمد پورا، ارمغان پور رجب، فیروز حیدرزاده، افشین زعیم و سامان کرمی اجرای خود را از ۱۱ دی ماه آغاز کرده و پس از وفقه‌ای که به دلیل برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر داشت از روز یک‌شنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ دقیقه به اجرای خود در تماشاخانه سنگلج ادامه می‌دهد.این نمایش ...
دیدن ادامه ››

"اپرت نیرنگ اورنگ" با طراحی و کارگردانی مرتضی برزگرزادگان  از یکشنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ در تماشاخانه سنگلج روی صحنه می‌رود.

به گزارش روابط‌ عمومی تماشاخانه سنگلج، این نمایش که نوشته سید هاشم خان شافع است با هنرمندی بهاره رهنما و نقش آفرینی بازیگرانی همچون محمدرضا آزادفرد، افق ایرجی، محمد پورا، ارمغان پور رجب، فیروز حیدرزاده، افشین زعیم و سامان کرمی اجرای خود را از ۱۱ دی ماه آغاز کرده و پس از وفقه‌ای که به دلیل برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر داشت از روز یک‌شنبه ۱۴ بهمن ماه در ساعت ۱۹.۱۵ دقیقه به اجرای خود در تماشاخانه سنگلج ادامه می‌دهد.

این نمایش درباره فردی فریبکار به نام اورنگ است که از کل کل دو ارباب استفاده کرده بین آنها اختلاف ایجاد میکند و به آنها و پسرانشان که عاشق هستند نیرنگ می‌زند.

نمایشنامه "اپرت نیرنگ اورنگ" در کتاب تقلید نامه، به کوشش داوود فتحعلی بیگی و توسط نشر قطره چاپ شده است.

سایر بازیگران و گروه حرکت این نمایش کیمیا دین پژوه، عطاالله راد پور،حسین گوهر یاب، الناز تهامی، مبینا تفرشی ،امیرحسین جعفرپور، محمد ناصری هستند.

طراح نور حسین کاظم رودباری، طراح گریم سهیلا جوادی، طراح لباس نسیم ملکی، موسیقی علی جباری، نوازنده تنبک بهار صلواتی و مربی آواز یکتا اعتمادی هستند.

مجریان گریم ندا میرزایی، نسرین علوی، پوریا برومند،  فاطمه سعیدی و سهیلا جوادی، ساخت دکور رسول نجفی و محمد پورا، عکاس اختر تاجیک، رها آزاد و کیمیا دین پژوه، دستیار و برنامه ریز مژگان حسینی، گروه کارگردانی زهرا رشنین، آرش نوری و مهدیه صیفی از دیگر همکاران این پروژه نمایشی هستند.

خرید اینترنتی این نمایش در سایت تیوال  فعال شده و علاقه مندان می توانند از هم اکنون نسبت به خرید بلیت اقدام کنند.

جمعه ۳ آذرماه تماشاخانه سنگلج شاهد آخرین اجرای دو نمایش «زال و رودابه» و «ناآرامسایشگاه» در میان استقبال پر شور مخاطبان بود. | عکس استقبال پرشور از آخرین اجرای دو نمایشجمعه ۳ آذرماه تماشاخانه سنگلج شاهد آخرین اجرای دو نمایش «زال و رودابه» و «ناآرامسایشگاه» در میان استقبال پر شور مخاطبان بود.
هر دو اجرا با سالن پر از تماشاگر و با حضور چهره های شناخته شده هنر تئاتر و سینما برگزار شده و با تشویق مخاطبان همراه شدند.در پایان اجرای نمایش «زال رودابه» محمد حاج محمدی کارگردان نمایش از گروه اجرایی و اهالی تماشاخانه سنگلج تشکر کرده و گفت: با لباس سعدی افشار به دست داوود داداشی در حضور جواد انصافی سیاه پوشی شدم و هرشب یاد مجید افشار، پرویز سنگ سهیل دو بزرگواری که این روزها با افسوس زیاد روی صحنه های نمایشی اجرا ندارند کردم و خوشحالم علی فتحعلی، علی طربی، مهدی ملکی در تهران و چندین سیاه پوش دیگر در شهرستان ها سوار قطار نمایش های ایرانی هستند و به شاد بودن مردم کمک می کنند.محسن ...
دیدن ادامه ››

هر دو اجرا با سالن پر از تماشاگر و با حضور چهره های شناخته شده هنر تئاتر و سینما برگزار شده و با تشویق مخاطبان همراه شدند.

در پایان اجرای نمایش «زال رودابه» محمد حاج محمدی کارگردان نمایش از گروه اجرایی و اهالی تماشاخانه سنگلج تشکر کرده و گفت: با لباس سعدی افشار به دست داوود داداشی در حضور جواد انصافی سیاه پوشی شدم و هرشب یاد مجید افشار، پرویز سنگ سهیل دو بزرگواری که این روزها با افسوس زیاد روی صحنه های نمایشی اجرا ندارند کردم و خوشحالم علی فتحعلی، علی طربی، مهدی ملکی در تهران و چندین سیاه پوش دیگر در شهرستان ها سوار قطار نمایش های ایرانی هستند و به شاد بودن مردم کمک می کنند.

محسن آزاد کارگردان نمایش «ناآرامسایشگاه» نیز در پایان اجرا با تشکر از همه گروه اجرایی و سنگلج ، نوید اجرای دوباره این نمایش در تماشاخانه‌ای دیگر را به تماشاگران داد.

فرزاد حسنی، شکر خداگودرزی، مجید رحمتی، بهرام سروی نژاد و جمعی دیگر از هنرمندان تئاتر از جمله مهمانان روز جمعه تماشاخانه سنگلج بودند.

امیرمسعود فدائی و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عالی عالی
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اولین شب اجرا نمایش زیبای ماشین دودی در ششم فروردین 1402درتالار سنگلج شبی بینهایت زیبا و فراموش نشدنی بود بازیها بسیار خوب یود به امید موفقیت های روز افزون برای هنرمندان ایران عزیز
سپهر و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر

امکانات

سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی
سالن اجرا
سالن اجرا

تماس‌ها

02155630871- 55625444
namayesh_irani

مکان

پایین تر از میدان حسن آباد، ضلع جنوبی پارک شهر، خیابان بهشت، تماشاخانه سنگلج