۱۰ نمایش از تولیدات مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بخشهای مختلف بیستمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران مبارک به روی صحنه میرود.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، این نمایشها قرار است از روز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ در بیستمین جشنواره تئاتر عروسکی تهرانمبارک با شعار «رویای سفید دوستی» به رقابت بپردازند.
نمایش «آب و دیگران» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا ناصحی در بخش نوجوان، «مشکل زرافهای» به نویسندگی و کارگردانی خاطره عیسوند، «همه پنگون یا چی؟» به نویسندگی و کارگردانی شراره طیار، «سرسرسر سره» به نویسندگی کیمیا باقری و کارگردانی آزاده مویدیفر، «خرگوشک و رودخانه» به نویسندگی سیدحسین فدایی حسین و کارگردانی زهرا طباطبایی، «اوکاپی» به نویسندگی امین رضا ملک محمودی و کارگردانی زهرا ناظری، «قیچی که دنبال کار میگشت» به نویسندگی محمدحسین ناصربخت و کارگردانی سعید زینالعابدینی، «استنلی» به نویسندگی و کارگردانی وحی رضا قناعتیان و «در جستجوی عینک» به نویسندگی و کارگردانی علی ساقی در بخش خردسال و کودک به رقابت میپردازند.
همچنین در بخش فضای باز و محیطی نمایش «عروسک کوکی» به نویسندگی سجاد بهرهمند و کارگردانی زهرا مریدی حضور دارد.
بیستمین جشنواره بینالمللی عروسکی تهران مبارک به دبیری امیر سلطان احمدی از سوی ادارهکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۲۶ آذر تا ۳ دی ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.
این دوره از جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران مبارک در بخشهای نمایشهای صحنهای (مخاطب نوجوان و بزرگسال)، نمایشهای صحنه ای (مخاطب خردسال و کودک)، نمایشهای فضای باز، تئاتر ملل، افراد با نیازهای ویژه، نمایشنامهنویسی، بخش ۱۰۰ ثانیه ای (فضای مجازی) و اختراعها و دستاوردهای تکنیکی برگزار میشود.
جشنواره بیستم همچنین میزبان نشستهای تخصصی و کارگاههای آموزشی و انتقال تجربه، نشستهای گفتوگو با محوریت نقد و بررسی و... برای علاقهمندان به نمایش عروسکی است.
یادآوری میشود سالنهای بوستان، گلستان و آیینه مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری نیز میزبان تعدادی از اجراهای بیستمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران مبارک هست.
کارگردان نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» همزمان با اجرای این اثر نمایشی از ضرورت اقتباس در اجرای تئاتر سخن گفت و تاکید کرد که تعداد گروههای حرفهای در تئاتر کودک و نوجوان انگشتشمار است.
آرش شریفزاده که این روزها نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» را در تالار هنر اجرا میکند، در گفتگو با ایسنا از ویژگیهای این نمایش گفت و خاطرنشان کرد که کودکان امروز را نمیتوان صرفا با رقص و موسیقی جذب کرد.
او که نمایش خود را با اقتباس از انیمیشن «لوپتو» روی صحنه میبرد، درباره این اقتباس نمایشی توضیح داد: برای اولین بار است که در ایران از یک انیمشین ایرانی اقتباس میشود. پیش از این بیشتر اقتباسهای نمایشی که از انیمشینها انجام شده، از آثار خارجی بوده است ولی برای این نمایش، یک انیمشین ایرانی را انتخاب کردیم. البته این به معنای آن نیست که از انیمشینهای خارجی استفاده نکنیم. شاید کار بعدی خود من اقتباسی از یک انیمشین خارجی باشد ولی در هر حال هر گروه هنری علاقهمند است از آثار ملی و منابع و داستانهای کهن سرزمین خود نیز بهره ببرد.
این کارگردان درباره شیوه اجرایی این نمایش با توجه به اینکه از یک کار انیمیشن اقتباس شده، گفت: تئاتر با انیمیشن بسیار متفاوت است. البته برخی از گروههای نمایشی، انیمیشنهایی در پسزمینه (بک گراند) یا در میانه نمایشهایشان پخش میکنند در حالیکه رنگ و لعاب و حرکت انیمیشن اصلا قابل قیاس با تئاتر نیست. به همین دلیل تلاش کردهام رنگ و لعاب و حرکتهای انیمشین را با میزانسن، رنگ و نور، کنتراست و بازی بازیگران ایجاد کنم. البته شخصیتهای ما عین شخصیتهای انیمیشن «لوپتو» نیستند بلکه شخصیتهای محدودی را انتخاب کردهایم و کارمان اصولا خیلی شبیه انیمشین «لوپتو» نیست بلکه تلاش میکنیم ادامه این انیمشین را کار کنیم و آینده شخصیتها را نشان دهیم. با این حال نمایش ما یک کار کاملا مستقل است و لازم نیست مخاطب برای برقراری ارتباط با نمایش، آن انیمیشن را دیده باشد.
او با اشاره به اینکه این نمایش برای گروه سنی بالای ۵ سال مناسب است، درباره شرایط کار تئاتر برای گروههای حرفهای تئاتر کودک توضیح داد: از سال ۶۷ مشغول کار در تئاتر کودک هستم. شاید در این میان یکی دو کار بزرگسال هم داشته باشم و البته دوست دارم بعد از این نمایش، کار دیگری برای تماشاگران بزرگسال روی صحنه بیاورم منتها کاری که با همان فانتزی دنیای کودکانه اجرا شود.
شریفزاده با ابراز تاسف از اینکه واژه حرفهای در تئاتر ما به خوبی تعریف نشده، افزود: در تعریف این عنوان در تئاتر دچار مشکل هستیم. از نظر من حرفهای کسی نیست که تنها از راه تئاتر گذران زندگی میکند بلکه به معنای کسی است که آثارش استاندارد و کیفیت قابل قبولی دارند. با این وصف، تعداد هنرمندان حرفهای در تئاتر کودک، انگشتشمار است.
او ادامه داد: در حال حاضر بیشتر کارهایی که به عنوان نمایشهای کودک اجرا میشوند، در تلاش هستند با موسیقی و رقص و آواز و رنگ و... کودکان را جذب کنند. در حالیکه کودکان این دوره بسیار متفاوت هستند و برای جلب نظرشان باید از شیوههای خاص و داستانهایی استفاده کرد که فراخور حال آنان باشد.
این کارگردان که پیشتر نمایش «گروفالو» را در چند مقطع زمانی گوناگون روی صحنه برده است، یادآوری کرد: در آن اجرا در پس زمینه کار، نقاشیهای ونگوگ را قرار داده بودیم که هم زمینه آشنایی کودکان را با این نقاشیها فراهم میکرد و هم سبب میشد حتی کسانی که این نقاشیها را نمیشناختند، با دیدن آنها حسی از آرامش و زیبایی دریافت کنند. بنابراین لازم است گروههای نمایشی، متناسب با سلیقه و تفکر کودکان امروز، خود را ارتقا بدهند که این مطلب الزاما به معنای استفاده از تکنولوژی نیست بلکه مقصود، بهره گرفتن از شیوهها موضوعات مناسب این نسل است.
نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» به نویسندگی و کارگردانی آرش شریفزاده از ۴ آذر ماه اجرای خود را در تالار هنر آغاز کرده است.
این نمایش با اقتباسی از انیمیشن «لوپتو» دراماتورژی شده و با بازی امیرمسعود قاسمی، لیدا معتمد، سعید موسوی، مهدی بیابانی، نگار تقویراد، نسا جبینپور، پانیذ صادقی، محمدمیثاق اردستانی، ساشا شایان، آریسا قنبریفر، بردیا یداللهی، صادق فخاری، الهام رضایی، کیمیا حسینزاده، سارینا کشاورز، نیایش سروش، امیرمهدی پاکنیت، محمد سروش علیشاهی اجرا میشود.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده: مهندس جوان به خاطر بیماری پدرش رباتی را که پدر باید تکمیل میکرد را برای بازرسان سندیکای جهانی آماده میکند ولی نقشههای تکمیلی دست همکارانی هست که به دلیل خلافکاری در زندان هستند، مهندس جوان آنها را به کارخانه میآورد ولی با مشکلات زیادی مواجه میشود در این راه فرشتههای نگهبان به علی کمک میکند تا اینکه...
نمایش «سورنا در کارخانه اسباببازی» هر شب ساعت ۱۹ در تالار هنر اجرا میشود و تماشاگران میتوانند بلیت آن را از طریق سایت تیوال تهیه کنند.
مریم کاظمی "اولین نامه چطور نوشته شد؟" را روی صحنه میبرد
سومین دوره اجراهای آموزشی تئاتر پنجمک با اجرای نمایش "اولین نامه چطور نوشته شد؟" به کارگردانی و طراحی مریم کاظمی در تالار هنر یه پایان میرسد.
این نمایش که محصول پایان دوره آموزش استاد مریم کاظمی، آموزشگاه گروه تئاتر مستقل و واحدآموزش فرهنگسرای ارسباران است روزهای ۸ و ۹ آذر ماه در ساعت ۱۵ روی صحنه خواهد رفت.
"اولین نامه چطور نوشته شد؟" نوشته اوراند هریس و ترجمه حسین فدایی حسین است که با طراحی و کارگردانی مریم کاظمی برای اجرا آماده شده است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است که در روزهایی که جهان تازه در حال خلق شدن بود، خانواده ای غارنشین کنار هم با خوبی و خوشی زندگی می کردند، تا...
هنرجویان بازیگران این نمایش به ترتیب حروف الفبا یاسمین جامه بزرگی، امیرعباس حسینی، زهرا خواجوند، دیانا روحی پور، عرشیا سبزعلی، هلنا فرهادی، هلیا فرهادی، روشان لاهوتی، حدیثه محمدی، مهرداد مظهری، دیبا یوسفی هستند.
موسیقی این نمایش را فرید نوایی، طراحی لباس را مژگان عیوضی، طراحی پوستر و بروشور را پریسا فلاح زاده، طراحی گریم و طراح ماسک و کلاه گیس را افسانه قلی زاده، ساخت ماسک و ساخت کلاه گیس را افسانه قلی زاده، رویا آخوندان، عسل قادری طراحی و ساخت تیزر را بهرام شادانفر، دوخت لباس را فرحناز معیری و مجری گریم را شهره کاظمی بر عهده دارند.
مدیر روابط عمومی گروه تئاتر مستقل زهرا شایانفر، دستیار کارگردان عرفان میدانلو، مدیران صحنه مریم ذکاوتی، میلاد رضایی، فربد تجویدی، علی خواجوندو مدیر اجرا مهراد زمانی، هماهنگی رزرو مریم مدیری، تصویربرداران بهرام شادانفر، حسام کلانتری، علی زروان و تدوین بهرام شادانفر در این اجرا همکاری دارند.
فروش اینترنتی بلیت های این نمایش از طریق سایت تیوال صورت می گیرد و علاقه مندان از امروز می توانند نسبت به پیش خرید بلیت اقدام کنند.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، گروه هنری آینه تازهترین اثر خود را به نام «شاپرک خورشید» به کارگردانی علی برجی و نویسندگی ولیالله ثقفی در تالار هنر از امروز ۲۱ آبان ساعت ۱۷:۳۰ به صحنه خواهد برد.
بازیگران این نمایش (به ترتیب ورود) عبارتاند از: مبینا فتحعلی، مهدی محبی، شکیبا کیا، غزاله میرویسی، امیرحسین تدین، مصطفی غیاثی، آرش سروری، سها داداشی، سوگند افشاری، سهیل مشهوری، شیوا مهرعلیان، فاطیما راد، شقایق معمر.
در خلاصه نمایش «شاپرک خورشید» آمده است: «شاپرک کوچکی از ترس حمله کلاغها به کلبه تاریکی پناه می برد و در تار های عنکبوت اسیر می گردد ؛ شاپرک کوچولو به یاد قصه زندگی شاپرک خورشید می افتد که مثل او اسیر تارهای عنکبوت بدجنس شده بود...»
دستیار تهیه: علی الوندی، مشاور حوزه کودک: پریا انصاری، دستیار کارگردان: بهراد صفا، سمیرا رحمانی، منشی صحنه: حدیث نجات، دستیار و برنامه ریز: عطاالله فولادوند، آهنگساز: مهرداد سعید، طراح گریم: حسین تبریزی، لیلا پریشان، طراح صحنه: ساسان فرهادپور، طراح لباس: آناهیتا کاشف، دستیار لباس: سارا رعنایی، مدیر صحنه: سبحان فراهانی، دستیار صحنه: پژاره نادری عکاس: ساجده سیفی، طراح پوستر: بهراد صفا، روابط عمومی: زهرا شایانفر دیگر عوامل این نمایش هستند.
علاقهمندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی میتوانند به تیوال مراجعه کنند.
برگزیده بخش خردسال: تندیس اسیتژ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تعلق میگیرد به نمایش پدر چوب با کارگردانی مجید کیمیایی پور برای توجه به خلاقیت، نوآوری و ارتباط موثر با مخاطب.
برگزیده بخش کودک: لوح تقدیر و جایزه نقدی تعلق میگیرد به نمایش فقط خودم به کارگردانی محمد جهانپا برای بازی خوب و قصه روان.
برگزیده بخش نوجوان: تندیس اسیتژ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی تعلق میگیرد به نمایش آتروپاتها به کارگردانی حسین اسدی برای بازی خوب، قصه روان و انتخاب موضوع مناسب.
جایزه انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر
هیات مدیره انجمن نمایشگران عروسکی خانه تئاتر جایزه خود را به گروه نمایش «گرگ بلا جلو بیا جلو بیا» اهدا می کند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
داوران پس از بررسی آثار رسیده در بخش کودک و نوجوان، تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی خود را به خاطر نگاه امید آفرینی، توجه به نشاط و هویت ملی و ارزش های دینی به نمایش «فقط خودم» به کارگردانی محمد جهانپا اهدا می کند.
رویداد سفیر شاهنامه و جشن آبانگان جمعه ۱۱ آبان ماه در کاخ گلستان برگزار میشود. در این رویداد قرار است کودکان با شخصیتها و خارقالعادههای شاهنامه آشنا شوند و به منظور یادگیری بیشتر و خلق ایدههای جدید درهمین برنامه آموزههایشان را نقاشی کنند. این نقاشیها پس از گزینش در نمایشگاهی به تصویر درمیآید.
در این رویداد همچنین جشن آبانگاه برگزار میشود که در آن کودکان با یکی از جشنهای باستانی ایران آشنا میشوند. در این مراسم برای متولدین آبان جشن گرفته شده و کودکان در مشارکت در بازیها با آیینهای مربوط به آب ارتباط عمیق پیدا میکنند.
این رویداد به کوشش انتشارات دادکین، موسسه ایکوم (کمیته بینالمللی موزهها)، کاخ گلستان و موزه دوستی فرهنگ ملل برگزار میشود. مربیگری، بازیسازی و روایتپردازی این برنامه را علی جانباللهی برعهده دارد. وحید غلامی و فاطمه رضایی تصویرگر و ایدهپرداز جشنهای ایرانی نیز مسئول برگزاری جشن آبانگان است.
ساعت برگزاری این رویداد از ۱۰ صبح تا ۱۳:۳۰ دقیقه بعد از ظهر است و شرکتکنندگان میتوانند پس از برنامه بازدید رایگان از موزههای کاخ گلستان داشته باشند. کافی است به هنگام ورود اعلام کنند که برای حضور در جشن آبانگان به کاخ گلستان مراجعه کردهاند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با حضور در دبیرخانه مرکزی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان با مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جشنواره و دیگر مدیران اداره کل هنرهای نمایشی دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی وارشاد استعدادی مدیرکل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه هشتم آبان ماه با حضور در دبیرخانه مرکزی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان واقع در تالار هنر تهران، با حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان و مدیران اداره کل هنرهای نمایشی دیدار و در جریان تازه ترین فعالیت های انجام گرفته دبیرخانه و ستاد برگزاری جشنواره در چند روز باقی مانده به آغاز این رویداد بین المللی در شهر همدان قرار گرفتند.
توحید معصومی مشاور عالی مدیرکل هنرهای نمایشی، اسرافیل فرج اللهی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، غلامرضا نعمتی معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی، مژگان وکیلی مدیرامور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی، مهدی حاجیان مدیرامور جشنواره های اداره کل هنرهای نمایشی و مشاور ارشد دبیر جشنواره از جمله افرادی بودند که در این نشست حضور داشتند.
حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست ضمن قدردانی از ستاد برگزاری جشنواره در تهران و همدان گفت: خوشبختانه به واسطه همه تلاشی در ستاد برگزاری تهران و همدان این دوره از جشنواره انجام شده، تقریبا همه کارها انجام شده تا بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد بین المللی به میزبانی شهر همدان باشیم و این باعث خوشحالی است که با توجه به مشکلات و وضعیت اخیر منطقه توانستیم طی هفته های گذشته ابتدا جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان را با موفقیت برگزار کنیم و طی روزهای آینده هم شاهد برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با حضور هنرمندان ایرانی و بین المللی باشیم. مسیری که حضور هنرمندان خارجی برای شرکت در این رویداد یکی از مهم ترین دغدغه های ما بود اما خوشبختانه با تلاش های امیرمشهدی عباس و امور بین الملل امسال شاهد حضور تعدادی از گروه ها و هنرمندان از کشورهای دیگر در جشنواره خواهیم بود.
وی ادامه داد: یکی از مهم ترین مواردی که همچنان نیز به عنوان یک دغدغه جدی و اصلی مورد نظر است، وضعیت بودجه جشنواره است که به واسطه تلاش های مدیریت و همکاران انجمن هنرهای نمایشی ایران بخشی از مشکلات را مرتفع کردیم. گرچه در حوزه بین الملل و دیگر بخش های جشنواره با سختی ها و مشکلات زیادی برای تامین بودجه رو به رو هستیم و امیدوارم به واسطه پیگیری هایی که از سوی مدیران عالی رتبه استان همدان انجام می شود بتوانیم هرچه زودتر نسبت به کسری بودجه جشنواره آن هم در این چند روز باقی مانده فعالیت هایی را به سرانجام برسانیم. به هر حال چرخ های جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در دورتند خود افتاده و می طلبد که در این مورد مساعدت های بیشتری انجام شود چرا که ما در همدان شاهد برگزاری یک رویداد ملی با کلید واژه بین المللی هستیم که معرف بسیار زیبا و ارزشمندی برای ایران به واسطه قلب های پاک و زلال کودکان و نوجوانان این سرزمین است.
امیر مشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان هم پس از صحبت های نیلی ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره تا کنون گفت: خوشبختانه با حمایت های بسیار خوبی که از سوی اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری همدان، انجمن هنرهای نمایشی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، جناب صوفی، جناب حاج بابایی، جناب استعدادی و سایر مدیران استان همدان انجام گرفته نهایت تلاشمان را انجام داده ایم که بتوانیم جشنواره آبرومندی را به واسطه هنرمندان و تماشاگران ارزنده عرصه تئاتر کودک و نوجوان در همدان برگزار کنیم. مسیری که تاکنون با حمایت بسیار ارزشمند رسانه ها و ستاد اجرایی تهران و همدان توانسته نوید بخش برگزاری یک جشنواره پویا را به ما بدهد.
وی با اشاره به بخش های ویژه این دوره از جشنواره بیان کرد: براساس برنامه ریزی هایی که انجام گرفته و همچنین نظر به اهمیت بسیار ویژه موضوع، مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با یاد شهدای کودک و نوجوان محور مقاومت به ویژه غزه برگزار خواهد شد. این در حالی است که اجرای نمایش های میدانی ویژه، برگزاری یک رویداد نمایشی ویژه گرامیداشت روز سیزدهم آبان به عنوان «روز دانش آموز»، برگزاری یک کارگاه ویژه بر مبنای بیانیه «گام دوم انقلاب» مقام معظم رهبری با عنوان کارگاه امید آفرینی ویژه تولیدکنندگان محتوا با هدف امید آفرینی برای قشر نوجوان از دیگر برنامه هایی است که در نظر گرفته ایم.
عباس صوفی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی هم در بخش دیگری از این نشست ضمن قدردانی از مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر این دوره از جشنواره گفت: جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان یکی از اتفاقات مهم و بسیار ارزشمند استان همدان است که طبیعتا برای برگزاری آن مصائب و مشکلات زیادی هم وجود داشته و دارد. ولی بنده و همه مدیران مرتبط با برگزاری این جشنواره دراستان همدان نهایت تلاشمان را انجام می دهیم تا این دوره از جشنواره نیز به بهترین شکل ممکن برگزار شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رصد آنچه در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان می گذرد بی تردید یکی از مهم ترین وظایف بنده است و من همه توانم را به کار خواهم گرفت تا این دوره از جشنواره بتواند تبدیل به یکی از موثرترین و باشکوه ترین جشنواره های تئاتر کودک و نوجوان کشور شود. مسیری که قطعا تحقق آن می تواند یکی از دستاوردهای ارزشمند عرصه فرهنگ و هنر در کشورمان نیز به حساب آید.
وی با استماع برخی از مشکلات پیش روی دست اندرکاران برگزاری این دوره از جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان آمادگی کامل خود را برای هرگونه مساعدت و همکاری برای حل مشکلات جشنواره اعلام کرد.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه نهم آبان ماه در آستانه برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان پیامی را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان پیامی را منتشر کرد. در پیام وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی به جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان آمده است:
«باسمه تعالی
فرهنگ و هنر ایرانی بر بنیان دیرپای منظومه اخلاق و ارزشهای انسانی استوار است و از آغاز تا انجام زندگی در تکاپوی سازگاری با فطرت پاک انسان غور میکند. برای نهادینه شدن این نگاه و عمق بخشیدن به این باور، کدام زمینه و بستر مستعدتر و آشناتر از فطرت پاک و باطراوت کودکی و نوجوانی سراغ داریم؟ بدین اعتبار چه نیکوست که بهرهمندان از فرهنگ ایرانی و آینهداران هنرمند آن دغدغه آن داشته باشند که «تئاتر کودک و نوجوان» تراز درخوری از این ساحت و عمق حساسیت این حوزه و نیز حرمت جهان بیبدیل کودکی و حریم پرمهر خانواده را به درستی و راستی بشناسد و جهانی را فرادید خود به تصویر بکشد که جلوهگاه کاشتههای امروزمان باشد. بی تردید مولفههای گرانسنگی همچون آگاهی، عزّتمندی و اعتماد به نفس و توانایی، در پیمودن این مسیر موجب تحقّق مشارکت و توسعهپذیری اجتماعی کودکان و نوجوانانمان میشود و چه بهتر و ماندگارتر که این همه را از مجرای هنر تئاتر بیابند که در عین سادگی زبان و بیان، عمیقترین و مفاهیم رابه قلب و نگاه ایشان هدیه میکند. برگزاری «بیست و نهمین جشنوارهی بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان» در خطه تاریخی و فرهنگی همدان، بیتردید نشانههای امیدوارکنندهای از توجّه به اهمیت والای ارتباط با کودک و نوجوان و ارائه آثاری دارد که بینش و نگرش و منش پایدار و نقشآفرینیهای اساسی در زندگی سازندهشان را نوید میدهد. با قدردانی از همه دست اندرکاران این رویداد فرهنگی، سربلندی و توانمندی روز افزون تمامی حاضران را آرزومندم و تلاش و کوشش ساماندهندگان این مهم را در نهایت صمیمیت ارج مینهم.»
بیست و نهمین «جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و باهدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبهنفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیانهای اصیل خانواده و ارتباط نسلها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیتپذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایرانزمین در تولید آثار نمایشی» بهعنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثرگذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان است.
نمایش عروسکی زنده ی دختر کفش عروسکی به نویسـندگی امین رضا ملک محمودی و کارگردانی امیرافسر شیبانی روز چهارشنبه ۹ آبان ساعت ۱۷:۳۰ ویژه ی خبرنگاران و عکاسان در تالار هنر به روی صحنه می رود.
در این نمایش که ویژه ی مخاطبان ۴ سال به بالاست بازیگران: (به ترتیب ورود) صـبـا اقــرلــو، امـیـرافـسـر شــیــبــانـی، نسا جـبـیـن پور، شروین حاجی آقاجانی، دانـیـال کـمـانـکش و مـهـدی بیابـانی و بازی دهندگان عروسک: گروه وری: شروین حاجی آقاجانی، فاطمه اسـماعیلی، زهـرا جــبـاری، گروه دری: دانیال کمانکش، سارا کــاظـمـیــان، هـدیــه داوودونـدی و صداپیشگان: شروین حاجی آقاجانی، دانیال کمانکش می باشند. بازنویسی متن برای اجرا توسط امیرافسر شیبانی انجام شده است و دستیار کارگردان: مهدی بیابانی است. سایر عوامل عبارتند از: طراح حرکت: شروین حاجی آقاجانی، اتاق فرمان: نیلوفر صدیق، غزل آریافر، طراحی عروسک: امیرافسر شیبانی، پگاه زمانی، ساخت عروسک: پگاه زمانی، مروارید اسدی، طراح صحنه: امیرافسر شیبانی، ساخت صحنه: حسن هژبری، طراحی و ساخت آکسسوار: گروه از یه جای دیگه، طراح لباس: صبا اقرلو، دوخت لباس: مژگان حسنی، صبا اقرلو، محسن اسدی، انتخاب موسیقی: امیرافسر شیبانی، محسن اسدی، ضبط صدا و تنظیم موسیقی: امیربهادر دهقان، شعر: امیرافسر شیبانی، محسن اسدی، طراح پوستر و بروشور: صبا اقرلو، گریم: حسین تبریز، لیلا پریشان، روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی
در خلاصهی نمایش آمده است: آنالی، دختری با پاهای بسیار بزرگ که در شهر خود همیشه مورد تمسخر قرار میگرفته در روز تولدش اتفاقی عجیب برایش میافتد که او را تشویق به سفر برای رسیدن به رویایش میکند. در مسیر سفر وارد هتلی عجیب میشود که مسیر زندگیش را برای همیشه تغییر می دهد.
علاقمندان برای تهیه ی بلیت می توانند از طریق سایت تیوال به اقدام کنند.
تالار هنر در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، خیابان ورزنده واقع شده است و هر روز به جز شنبه و ایام تعطیل سوگواری میزبان کودکان و خانواده ها میباشد.
ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان اعضای هیات داوران بخش «مسابقه تئاتر کودک» این دوره از جشنواره را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، پنج هنرمند فعال عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون اعضای هیئت داوران بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان را تشکیل می دهند.
(به ترتیب حروف الفبا) رضا بابک، فریبا دلیری، الیکا عبدالرزاقی، گیتی قاسمی و سید جواد هاشمی هنرمندانی هستند که به عنوان اعضای هیئت داوران بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان معرفی شده اند.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و ارتباط نسلها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر خردسال بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، سه هنرمند عرصه تئاتر کودک و نوجوان، اعضای هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر خردسال بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان را تشکیل می دهند.
مجید قناد، فاطمه ابرارپایدار و سارا روستاپور هنرمندانی هستند که به عنوان اعضای هیئت داوران بخش مسابقه تئاتر خردسال بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان معرفی شده اند.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در دبیرخانه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در جریان تازه ترین فعالیتهای انجام گرفته ستاد برگزاری این رویداد در تهران و همدان قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه روز یکشنبه بیست و نهم مهرماه با حضور در دبیرخانه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان، در جریان تازه ترین فعالیتهای انجام گرفته ستاد برگزاری این رویداد در تهران و همدان قرار گرفت.
غلامرضا نعمتی معاون اجرایی اداره کل هنرهای نمایشی، توحید معصومی مشاور عالی مدیرکل هنرهای نمایشی، رضا بروزمند خزانه دار انجمن هنرهای نمایشی ایران و مژگان وکیلی آذر مدیر امور بین الملل اداره کل هنرهای نمایشی از جمله افرادی بودند که مدیرکل هنرهای نمایشی را در این دیدار همراهی می کردند.
در ابتدای این دیدارغزاله مرصوصی مدیر دبیرخانه ملی جشنواره، مژگان وکیلی مدیر امور بین الملل جشنواره، علی سماعی مدیر فنی جشنواره و فاطمه میرمحمدصادقی مدیر کمیته کارگاه های آموزشی جشنواره گزارش های جداگانه ای را از فعالیت های انجام گرفته در دبیرخانه جشنواره ارائه دادند.
امیرمشهدی عباس دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان نیز ضمن قدردانی از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره و حمایت های شهرداری همدان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، انجمن هنرهای نمایشی ایران، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مجموعه های دیگر برای برگزاری هرچه باشکوه تر جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان گزارش مشروحی را از روند فعالیت های ستاد برگزاری جشنواره در تهران و همدان، نحوه حضورهنرمندان ، گروه ها، هیات داوران ، اهالی رسانه و مهمانان ویژه در ایام برگزاری جشنواره، طراحی و برنامه ریزی برای اجراهای ویژه جشنواره به ویژه گرامیداشت شهدای مظلوم کودک و نوجوان غزه و همچنین تازه ترین اقدامات انجام گرفته ستاد برگزاری جشنواره در حوزه بین الملل ارائه داد.
وی ادامه داد: طی روزهای گذشته علیرضا آقایی مدیر اجرایی جشنواره هم به صورت مستمر در همدان حضور دارد تا به واسطه همراهی با دوستان مستفر در ستاد همدان، در آماده سازی جشنواره هماهنگی های لازم انجام شود. کما اینکه عدم حضور وی در این جلسه نیز به دلیل سفر به همدان بوده که می بایست برای برخی کارهای اجرایی در آن جا حضور پیدا می کرد.
حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ضمن قدردانی ویژه از دست اندرکاران ستاد برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان و تهران توضیح داد: باید قدردانی ویژه ای از امیرمشهدی عباس کرد که طی سال های اخیر که مسئولیت دبیری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را بر عهده دارند، نهایت تلاش خود را انجام داده تا در این رویداد فعالیت های موثری انجام شود. فعالیت هایی که بی تردید نتایج مثبتی برای چشم انداز پیش روی تئاتر کودک و نوجوان کشور دارد. مسیری که اگر به شکل درست و اصولی خود برنامه ریزی و اجرا شود قطعا آغازگر اتفاقات مطلوب و موثری در جریان پیشرفت روزافزون تئاترکودک و نوجوان خواهد بود.
وی با تشکر از شهرداری همدان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی و سایر مجموعه هایی که در آستانه برگزاری جشنواره در تلاشند تا همه برنامه ریزی های انجام گرفته برای این رویداد به موثرترین شکل ممکن اجرایی شود، گفت: یکی از نقاط قوتی که در این دوره از جشنواره به چشم می خورد نظم و انضباطی است که در برنامه ریزی ها وجود دارد. شرایطی که هم در ستاد تهران و هم در ستاد همدان به شکل مطلوبی دیده شده و امید می رود تا آخرین روز جشنواره هم همین روند استمرار داشته باشد. مسیری که فقط با مدیریت درست و همراهی یک گروه خوب و منسجم اجرایی میسر است. مسیری که می دانیم درآن مشکلات و سختی های زیادی هم وجود دارد اما خوشحالم که با همه این مشکلات همه مصمم هستند که با استفاده از تجربه و تخصص خود، جشنواره خوبی را با در نظر گرفتن امکانات موجود تقدیم مخاطبان کند.
مدیرکل هنرهای نمایشی در بخش پایانی صحبتهای خود ضمن ارائه نکاتی برای برگزاری هرچه منظم تر این دوره از جشنواره از دست اندرکاران ستاد همدان و تهران خواست تا ضمن طراحی ایده های خلاقانه و اجرایی، نهایت تلاش خود را برای برپایی منظم و باشکوه مراسم افتتاحیه و اختتامیه انجام دهند.
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
نمایش آهای کوزه ، کجا کجا؟! به نویسندگی و کارگردانی مهدی مقیمی اسفندآبادی روز دوشنبه ۳۰ مهر ساعت ۱۹ در تالار هنر برای کودکان اوتیسم به روی صحنه می رود و به همین مناسبت برای مخاطبان تخفیف ویژه در نظر گرفته است.
در این نمایش که مناسب کودکان بالای ۴ سال می باشد محسن صفری، ملیحه مقیمی اسفندآبادی، حمید فضل ا...، علیرضا تاجیک، سمیه سلمانی، سما مقیمی، فاطمه تقی نژاد، محمد رضا مقیمی،سوگند عرب کوهسار، ستایش دهقان زاده به ایفای نقش می پردازند .
نمایش آهای کوزه کجا کجا؟! در در دپارتمان گروه فرهنگی وهنری تئاتر خاک تهیه شده است و سرمایه گذاران آن محسن صفری و مهدی مقیمی هستند.
سایر عوامل عبارتند از: شاعر: محسن صفری, دستیاران کارگردان: ملیحه مقیمی و محسن صفری، آهنگساز: رامین عبدالهی، طراح صحنه: سمیه سلمانی، ساخت دکور: قاسم انصاری شاد، ابوذر کریمی، فرزانه غیاثی، ریحانه قوامی، طراح لباس: سما مقیمی، دوخت لباس: زهرا زارع زاده، صوفیا صیدی، طراح و ساخت عروسک: علیرضا حسین پور، طراح گریم: حسین تبریزی، طراح نور: حسین اکبری، طراح پوستر و بروشور: منصوره کریمی، دستیار صدا و نور: مریم صادقی، ساخت تیزر: سمانه جوشقانی، مدیر صحنه: محمدرضا مقیمی، دستیار صحنه: فاطمه تقی نژاد، منشی صحنه: ستایش دهقان زاده و سوگند عرب کوهسار، عکاس: فائزه مقیمی، روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی.
در خلاصه ی نمایش آمده است:پسر بچه ای کوزه گر، در حجره ی پدرش مشغول بازی و سرگرمی است. او هر چیزی را می بیند، دوست دارد که آن را داشته باشد در صورتی که از آن وسیله در خانه مشابه اش را دارد. این رفتارش باعث شده اهل بازار از دستش عاصی باشند. هر روز پسر بچه اسباب بازی و وسایل دیگران را با کشمش از آنها می گیرد و به حجره میآورد و...
نمایش آهای کوزه کجا کجا؟! تا نیمه ی آبان ماه هر روز به جز شنبه ها در تالار هنر به نشانی: میدان هفت تیر، مفتح جنوبی، ورزنده به روی صحنه می رود .
علاقمندان می توانند از طریق سایت تیوال اقدام به تهیه ی بلیت کنند.
به گزارش روابط عمومی گروه نمایش، نمایش «هملت، بزرگمردی کوچک» به نویسندگی وحید رهجوی و کارگردانی الهه حسینی،
در تماشاخانه «صحنه آبی» به روی صحنه میرود.
این نمایش اقتباسی از نمایشنامه هملت، اثر پرآوازه ویلیام شکسپیر است که برای مخاطب کودک و نوجوان آماده شدهاست و پیرامون شازدهکوچولویی به نام هملت است که تلاش میکند جان پدرش را نجات دهد. اما در این راه باید با مشکلات و موانع بسیاری دست و پنجه نرم کند.
سایر عوامل این نمایش عبارت اند از: بازیگران: پارمیدا گله داری، آراد احمدوند، نیلا شبانی، مانیا جمالی، نازنین زهرا قزل سفلی، آرشام شریفی راد، آرشیدا بندعلی،
محمدرضا قنبری، آرمین بیک لو، امیرعلی صحرایی، امیرمحمد صحرایی، آراد جعفری بهشتی، آیسان جعفربیگی، تهیهکننده: آرزو لطفی، مجری طرح: آموزشگاه بازیگری بارانا، مدیر تولید: آرمین اقراری، عکاس: پریسا لطفی طراح لباس: آذر فتح الهی عکاس: پریسا لطفی، دوخت لباس: آذر فتح الهی، ساخت دکور: مالک خادمی
این نمایش از تاریخ ۲۴ مهرماه ساعت ۱۹:۴۵ در تماشاخانه صحنه آبی میزبان مخاطبان خواهد بود.
هیئت انتخاب آثار «مسابقه تئاتر خیابانی» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان آثار نهایی راه یافته به این بخش را معرفی کردند.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان ، دبیرخانه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان ضمن معرفی نازیلا نوری شاد ، فرزان دلفانی، سعید خیرالهی ، فرزاد لباسی و نوشین بیگلریان به عنوان اعضای هیئت انتخاب بخش «مسابقه تئاترخیابانی»، اسامی نمایش های راه یافته به این بخش را نیز منتشر کرد.
اسامی آثار راه یافته به بخش مسابقه تئاترخیابانی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان براساس ضوابط اعلامی در فراخوان، به ترتیب حروف الفبا وبدون اولویت به شرح زیراعلام شده است:
* تئاتر خیابانی
۱- نمایش «خوش حالیم» به نویسندگی و کارگردانی روح الله سنایی از شهر تهران
۲- نمایش «دوبسته زندگی» به نویسندگی آرزو بهرامی و کارگردانی فرشته جعفری و مهدی روزبهانی از شهرزنجان (مشروط)
۳- نمایش «رسم وفا» به نویسندگی راضیه پاشایی و کارگردانی فاطمه جلیلی معز از شهرهمدان (مشروط)
۴- نمایش «سه تار سیبیل» به نویسندگی مجتبی خلیلی و مهدی ایروانی و کارگردانی مجتبی خلیلی از شهراصفهان
۵- نمایش «صندوقچه اسرار» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا رضایی مجد از شهرهمدان (مشروط)
۶- نمایش «غولسایز» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی از شهرایلام (مشروط)
۷- نمایش «لک لکی جون و دوستان مهربان» به نویسندگی وکارگردانی علی فریدنی ازشهر شاهین شهر
* نمایش ایرانی
۱- نمایش «خواستگاری مبارک» به نویسندگی و کارگردانی رومینا خواجهنژاد از شهر مشهد
۲- نمایش «مبارک بازیگوش» به نویسندگی و کارگردانی حسین ربیعی از شهر تهران
۳- نمایش «مبارک و کتاب جادویی» به نویسندگی و کارگردانی آرش صادقیان حقیقی و احسان سامانی منش از شهر تهران
* نقالی
۱- نقل «داستان آشنایی رستم و تهمینه» با اجرای نیایش همتی از شهر کرمانشاه
۲- نقل «رستم و سهراب» با اجرای هدیه عبدی نژاد از شهر همدان
۳- نقل «زاده شدن رستم» با اجرای فاطمه صداقت از شهر بندر کنگان
۴- نقل «سوگ سیاوش» با اجرای آنیسا جهانی وقار از شهر همدان
۵- نقل «عروسی رودابه» با اجرای درسا نکویی از شهر مشهد
۶- نقل «فرار رستم و گل اندام» با اجرای ساغر رضایی از بندر کنگان
۷- نقل «فرود سیاوش» با اجرای اسما بختیاری از شهر همدان
۸- نقل «فرود سیاوش» با اجرای محیا سهیلی ولیزاده از شهر همدان
۹- نقل «گرد آفرید» با اجرای آناهیتا حیدری از شهر کرمانشاه
۱۰- نقل «نبرد رستم با پیل سپید گرشاسبی» با اجرای یاسمین زهرا بحرینی از بندر کنگان
۱۱- نقل «نبرد رستم با کلاهور پنجه تاب» با اجرای نازنین زهرا بحرینی از بندر کنگان
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی ، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
هیئت انتخاب آثار شرکت کننده در بخش «مسابقه تئاتر نوجوان» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان، نمایش های برگزیده خود را برای حضور در مرحله نهایی جشنواره معرفی کردند.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، هیئت انتخاب آثار بخش «مسابقه تئاتر نوجوان» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان متشکل از آزاده انصاری، حمید ابراهیمی و الیکا عبدالرزاقی پس از ارزیابی کارشناسی آثار متقاضی این بخش، براساس ضوابط اعلامی در فراخوان، ۹ اثر نمایشی را برای حضور در جشنواره معرفی کردند.
اسامی آثار راه یافته به بخش مسابقه تئاتر نوجوان بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان (بر اساس حروف الفبا وبدون اولویت) به شرح زیراعلام شده است:
۱- نمایش «افسانه من درآوردی حوشن و فورتی برید» به نویسندگی و کارگردانی امیربهبودنیا ازشهر شیراز (مشروط)
۲- نمایش «آتروپات ها» به نویسندگی عقیل جماعتی و کارگردانی حسین اسدی از جزیره خارک
۳- نمایش «پرنده آبی» به نویسندگی موریس مترلینگ و کارگردانی مهرداد محب علیزاده از شهر رشت
۴- نمایش «حکایت لوطیان مرد رند» به نویسندگی یدالله آقاعباسی و کارگردانی کیوان حبیبی قرآنی از شهر قزوین
۵- نمایش «شازده کوچولو» به نویسندگی وکارگردانی امیر شیخ جبلی از شهر اصفهان
۶- نمایش «لوپتو» به نویسندگی و کارگردانی سید آرش شریف زاده از شهر تهران (مشروط)
۷- نمایش «مهبد در آرزوی شاهنامه» به نویسندگی و کارگردانی وحید عبدالهی از شهرهمدان (مشروط)
۸- نمایش «یاسا پلکه سوره کان» به نویسندگی و کارگردانی موسی هدایتی از شهرسنندج (مشروط)
۹- نمایش «یتیم خانه پرینکیتو» به نویسندگی و کارگردانی فائزه نوآبادی از شهرگرگان ( مشروط)
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
هیئت انتخاب آثار شرکت کننده در بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان، نمایش های برگزیده خود را برای حضور در مرحله نهایی جشنواره معرفی کردند.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، هیئت انتخاب آثار بخش «مسابقه تئاتر کودک» بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان - همدان متشکل از مریم کاظمی، شهرام کرمی و مهدی قلعه پس از مشاهده آثار ارسالی به این بخش نمایش های برگزیده خود معرفی کردند.
اسامی آثار راه یافته به بخش مسابقه تئاتر کودک بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان (بر اساس حروف الفبا وبدون اولویت) به شرح زیراعلام شده است:
۱- نمایش «انگشتر اسرار آمیز» به کارگردانی میثم یوسفی از استان تهران
۲- نمایش «چهچه چلچله چهل گیس» به کارگردانی نسیم شیرزادی از استان فارس
۳- نمایش «راز پیشانی سفید» به کارگردانی سیده معصومه زیوری از استان همدان
۴- نمایش «شنگول و منگول» به کارگردانی غریب منوچهری از استان اردبیل
۵- نمایش «فقط خودم» به کارگردانی محمد جهانپا از استان خراسان رضوی
۶- نمایش «کلاه جادویی گسن» به کارگردانی مرتضی نجفی از استان قزوین
۷- نمایش «هرروز نوروزه» به کارگردانی امیر حسین انصافی از استان تهران
۸- نمایش «هفت خوان کودکان» به کارگردانی حسین مزینانی از استان تهران
۹- نمایش «یارا و ماموریت عروسکی» به کارگردانی رحمت امینی و سمیرا طباطبایی از استان تهران
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و ارتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
به گزارش دفتر رسانه اداره کل هنرهای نمایشی، نمایش «دختر کفش عروسکی» به نویسندگی امینرضا ملکمحمودی و کارگردانی امیرافسر شیبانی از ۱۸ مهر ساعت ۱۷:۳۰ اجراهای خود را در تالار هنر آغاز خواهد کرد.
این نمایش برگزیده در بخش نمایشنامه از جشنواره عروسکی تهران مبارک است که با توجه به نگاه نو و خلاقانه با نمایشهای کودک و نوجوان در این سالن اجرای عمومی میشود.
نمایش «دختر کفش عروسکی» قصه دختری با پاهای بسیار بزرگ که در شهرخود همیشه مورد تمسخر قرار میگرفته در روز تولدش اتفاقی عجیب برایش میافتد که او را تشویق به سفر برای رسیدن به رؤیایش میکند. در مسیر سفر وارد هتلی عجیب میشود که مسیر زندگیاش را برای همیشه تغییر میدهد.
بازیگران (به ترتیب ورود): صبا اقرلو، امیرافسر شـیبانی، نسا جبینپور، شروین حاجی آقاجانی، دانیال کمانکش و مهدی بیابانی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
بازی دهندگان عروسک: گروه وری: شروین حاجی آقاجانی، فاطمه اسـماعیلی، زهـرا جباری، گروه دری: دانیال کمانکش، سارا کاظمیان، هدیه داوودوندی، صداپیشگان: شروین حاجی آقاجانی، دانیال کمانکش، بازنویسی متن برای اجرا: امیرافسر شیبانی، دستیار کارگردان: مهدی بیابانی، طراح حرکت: شروین حاجی آقاجانی، اتاق فرمان: نیلوفر صدیق، غزل آریافر، طراحی عروسک: امیرافسر شیبانی، پگاه زمانی، ساخت عروسک: پگاه زمانی، مروارید اسدی، طراح صحنه: امیرافسر شیبانی، ساخت صحنه: حسن هژبری، طراحی و ساخت آکسسوار: گروه از یه جای دیگه، طراح لباس: صبا اقرلو، دوخت لباس: مژگان حسنی، صبا اقرلو، محسن اسدی، انتخاب موسیقی: امیرافسر شیبانی، محسن اسدی، ضبط صدا و تنظیم موسیقی: امیربهادر دهقان، شعر: امیرافسر شیبانی، محسن اسدی، طراح پوستر و بروشور: صبا اقرلو، گریم: حسین تبریزی، لیلا پریشان، مترجم زبان اشاره: المیرا پارسا و روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین دیگر عواملی هستند که در این پروژه حضور دارند.
همچنین نمایش «آهای کوزه کجا کجا» به نویسندگی و کارگردانی مهدی مقیمی اسفندآبادی و کاری از گروه هنری تئاتر خاک هم از ۱۳ مهر ساعت ۱۹ در تالار هنر روی صحنه رفته است.
محسن صفری، ملیحه مقیمی اسفندآبادی، حمید فضلالله ، علیرضا تاجیک، سمیه سلمانی، سما مقیمی، فاطمه تقی نژاد، محمد رضا مقیمی، سوگند عرب کوهسار، ستایش دهقان زاده بازیگران این نمایش کودک و نوجوان هستند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «پسر بچهای کوزهگر، در حجره پدرش مشغول بازی و سرگرمی است. او هر چیزی را میبیند، دوست دارد که آن را داشته باشد در صورتی که از آن وسیله در خانه مشابهاش را دارد. این رفتارش باعث شده اهالی شهر از دستش عاصی شوند...»
تهیه شده در دپارتمان گروه فرهنگی وهنری تئاتر خاک، شاعر: محسن صفری، سرمایه گذاران: محسن صفری و مهدی مقیمی، دستیار کارگردان: ملیحه مقیمی اسندآبادی، آهنگساز: رامین عبدالهی، طراح صحنه: سمیه سلمانی، ساخت دکور: قاسم انصاری شاد و ابوذر کریمی، طراح لباس: سما مقیمی، دوخت لباس: زهرا زارع زاده و سوفیا صیدی، طراح و ساخت عروسک: علیرضا حسینپور، طراح گریم: حسین تبریزی، مدیر صحنه: محمدرضا مقیمی، دستیار صحنه: فاطمه تقینژاد، منشیان صحنه: ستایش دهقانزاده و سوگند عربکوهسار، طراح پوستر و بروشور: منصوره کریمی، عکاس: فائزه مقیمی، روابط عمومی: ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی (گروه تئاتر ببین) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.
علاقهمندان برای تماشا و تهیه بلیت این دو نمایش میتوانند به سایت تیوال و یا بهصورت حضوری به گیشه تالار هنر مراجعه کنند.
هیات انتخاب و داوری مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان آثار راه یافته به مرحله دوم این بخش را اعلام کردند.
به گزارش روابط عمومی بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، هیات انتخاب و داوری مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان متشکل از نادر برهانی مرند، علی خودسیانی و مهدی سیم ریز آثار راه یافته به مرحله دوم این بخش را اعلام کردند.
براساس اعلام دبیرخانه بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، آثار راه یافته ای که مغایرت احتمالی آنها براساس شرایط مندرج در فراخوان در مرحله دوم مشخص شود، از فهرست نمایشنامه های یاد شده حذف می شوند. این در حالی است که آثار راه یافته میتوانند با استفاده از نظرات مشورتی مشاوران، نمایشنامه های خود را بازنویسی کرده و حداکثر تا تاریخ ۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ آثار را برای داوری نهایی در سایت جشنواره بارگذاری نمایند.
اسامی نمایشنامه های راه یافته به مرحله دوم ارزیابی و داوری بدون اولویت بندی و بر اساس حروف الفبا به ترتیب زیر اعلام شده است
۱- نمایشنامه «انجمن لولوهای برنده » نوشته علیرضا دهقانی ازاستان تهران
۲- نمایشنامه «باغ پرندگان» نوشته مقداد شیری از استان خوزستان
۳- نمایشنامه «پروانه شو» نوشته ناصر محمودی از استان چهارمحال و بختیاری (مشروط)
۴- نمایشنامه «چهچه چلچله چهل گیس» نوشته امیر بهبودنیا از استان فارس
۵- نمایشنامه «دیوآنه» نوشته لیلی شایق از استان اصفهان (مشروط)
۶- نمایشنامه «دیو و دختر» نوشته فاطمه هاشمی از استان اصفهان
۷- نمایشنامه «دنیایم را سبز رنگ می کنم» نوشته محمد حسین باقری از استان تهران
۸- نمایشنامه «دونات توت فرنگی» نوشته آوا حدادی از استان اصفهان
۹- نمایشنامه «روغن و گرگ بالان دیده» نوشته جعفر دردانه از استان کرمانشاه
۱۰- نمایشنامه «سفر به کوه های دور» نوشته میترا کریم خانی از استان تهران
۱۱- نمایشنامه «سلاطون» نوشته سید مجید میر حسینی از مرکزی (مشروط)
۱۲- نمایشنامه «لولوگین» نوشته وحید آبرود از استان یزد
۱۳- نمایشنامه «مترسک برفی» نوشته زهره شفیعی از استان تهران
۱۴- نمایشنامه «واقعه شیر شدن» نوشته حمیدرضا عسگرخانی از استان تهران
بیست و نهمین «جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان – همدان» به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفت و گوی بدون مرز» و با هدف «تقویت هم دلی و همراهی، رشد و آگاهی واعتماد به نفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهرتاریخی همدان برگزار خواهد شد.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.
نمایش «بچه گرگ استثنایی» به نویسندگی حمیدرضا پاسوار وکارگردانی متین حسنی پور که از شهریورماه در پردیس تئاتر شهرزاد با استقبال مخاطبان مواجه شده است پس از ایام عزای عمومی مجددا به روی صحنه میرود.
بازیگران این نمایش (به ترتیب ورود) عبارتند از: مهبد فیضی، علیرضا زرگوشیان، رضا نعمتیان، مریم رضوی، حامد نظامی اصل، سپیده کرمی میباشند.
سایر عوامل نیز عبارتند از: گروه فرم و حرکت: فرناز گودرزی، مهسا رحمانی، ریحانه نادم، شقایق معمار باشی، مهدیس محمدی، علی کوهساری، طراح صحنه و لباس: آرش شریف زاده، طراحان حرکت: مژده مسکنی، مهبد فیضی، موسیقی: شهاب امرایی، طراح عروسک و ساخت عروسک: نسیم یاقوتی، گریم: مهدیس نوروزی، عروسک گردانان: عاتکه زاهدی، نیلوفر خادم خصال، دستیاران کارگردان: عاتکه زاهدی، طناز شکرایی، مدیر صحنه: نیلوفر خادم خصال، طراح پوستر: دانیال عرب زاده، روابط عمومی: گروه تئاتر کودک ببین، ریحانه مطهری، روژین ستاری، روشنک کریمی
در خلاصهی نمایش آمده است: برفی بچه گرگیه که قراره بعد از پدرش رئیس گله گرگهای جنگل توسکا بشه. اون خیلی شجاع و قویه اما یه روز که با پدرش برای شکار به جنگل میره صدایی میشنوه که زندگیشو تغییر میده...
نمایش بچه گرگ استثنایی تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ هر روز به جز شنبهها ساعت ۱۶:۴۵ درپردیس تئاتر شهرزاد به نشانی: خیابان نوفل لوشاتو، بعد از سفارت ایتالیا به روی صحنه میرود.
علاقمندان برای تهیهی بلیت میتوانند از طریق سایت تیوال مراجعه نمایند.