در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال رهام اردشیری | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 22:18:42
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
زور میتواند حتی قدرتمندترین جنبش ها را متوقف و نابود کند. اما برای این کار باید بی رحم و سخت گیر بود و در این جاست که ایمان به عنوان یک عامل ضروری پای به عرصه می گذارد، زیرا آزار و سرکوبی بی رحمانه و سرسختانه فقط می تواند از یک باور و ایمان افراطی سرچشمه بگیرد. هر خشونتی که از یک پایگاه محکم روحانی برنخواسته باشد ناپایدار، تردیدآمیز و فاقد ثباتی است که فقط از یک دیدگاه افراطی ناشی می شود. تروریسم و دهشت آفرینی ای که از بی رحمی فردی ناشی می شود، نه به اندازه ی کافی گسترش می یابد و نه بقدر کفایت دوام می آورد بلکه غیرقابل پیشبینی و موکول به حال و حوصله و تردیدهای کارگزار آن است اما ترور مقدس هیچ مرزی نمی شناسد و هرگز سپر نمی اندازد.

مرید راستین - اریک هوفر - اختران
امیرمسعود فدائی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در سیر تطور بشر، طبیعت چنان عمل کرده است که هیچ فردی شبیه فرد دیگر نباشد. هر یک از ما، هم به لحاظ جسمانی و هم از نظر ذهنی، موجودی منحصر به فردیم. هر فرهنگی که به هدف کارآمدی یا تحت لوای نوعی عقیده ی جزمی سیاسی یا دینی بخواهد افراد بشر را یکدست و یکسان سازد، در واقع به ماهیت زیست شناختی انسان هتک حرمت کرده است.

آزادی و دشمنان آن - آلدوس هاکسلی
میثم محمدی این را خواند
سپهر، امیرمسعود فدائی، نیلوفر ثانی و نرگس رضوی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
گریز به گذشته ای آرمانی شده یا آینده ای آرمانی شده، گریز از ناحیه ای ست که عقل در آن پادشاهی میکند به ناحیه ای که ایمان بر آن حکم می راند.
ناحیه ای که حد و مرزی نمی شناسد....

روح پراگ - ایوان کلیما - نشر نی
من لازم نیست بهتون بگم اوضاع بده همه می دونن که بده توی رکود اقتصادی هستیم همه نگران از دست دادن کارشون هستن ارزش دلار به اندازه یه سکه 5 سنتیه بانکها دارن ورشکسته می شن مغازه دارها یه اسلحه زیر پیشخونشون نگه میدارن به نظر می رسه که هیچکس نیست که بدونه داره چیکار میکنه و این پایانی نداره...
ما می دونیم که هوا برای نفس کشیدن مناسبی نیست و غذامون برای خوردن ما میشینیم و تلویزیون نگاه می کنیم و خبرها به همون می گن امروز 15 خودکشی داشتیم و 63 جرم وحشیانه...

ما می دونیم اوضاع بده، بدتر از بد، دیوانه واره!
پس ما دیگه بیرون نمی ریم ما توی خونه میشینیم و آروم آروم دنیایی که در اون زندگی می کنیم کوچکتر میشه...
و شما میگید "خواهش میکنم، حداقل ما رو تو اتاق نشیمن تنها بذار و بذار مشروب و تلویزیون رو داشته باشیم و امواج رادیو رو...و ما هیچی نمی گیم فقط ما رو تنها ... دیدن ادامه ›› بذار!"

خوب من شما رو تنها نمیذارم ازتون می خوام که عصبانی بشین! ازتون نمیخوام که اعتراض کنید ازتون نمی خوام که شورش کنید من نمی دونم باید با رکود و تورم و جرم در خیابون چیکار کرد...
تنها چیزی که می دونم اینه که اول، تو باید عصبانی بشی!
تو باید بگی "من یه انسانم، خدا لعنتتون کنه، زندگی من ارزش داره!"

خوب ازتون می خوام که بلند شین ازتون میخوام که همین الان بلند شین و به سمت پنجره برید بازش کنید و سرتون رو بکنید بیرون و فریاد بزنین:
(من خیلی عصبانی هستم و دیگه نمیخوام این وضع رو تحمل کنم!) (اوضاع باید تغییر کنه ما دیگه این وضع رو تحمل نمی کنیم!)
بعدش می تونیم بفهمیم که درباره رکود و تورم و بحران های دیگه چیکار کنیم، اما اول از روی صندلیتون بلند شین پنجره رو باز کنین سرتون رو بدید بیرون و همینطور فریاد بزنید:
"من خیلی عصبانی هستم و دیگه نمیخوام این وضع رو تحمل کنم!"

مونولوگی از فیلم "شبکه" اثر ماندگار سیدنی لومت
میثم محمدی، Amir Sharifi و غزل این را خواندند
امیرمسعود فدائی، سپهر، سوزان و امیر مسعود این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بیزارم از آن خدای که به طاعت من از من خشنود شود، و به معصیت من بر من خشم گیرد. پس او در بند من است تا من چه کنم. نه بلکه دوستان در ازل دوستانند و دشمنان در ازل دشمنانند.

ذکر ابوبکر واسطی - تذکره الاولیاء عطار نیشابوری
من همیشه حس می کردم بنیانگذاران مذهبی که شرط رستگاری را ایمان به آن مذهب اعلام کرده اند آدم های مفلوکی هستند؛ گویی برای آن که به خودشان ایمان داشته باشند، نیاز به ایمان شما دارند. شما را یاد آن الهه های دوران بت پرستی می اندازند که اگر با نذرهای سوازندنی مومنان حفظ نمی شدند، اهمیت خود را از دست داده و بی اعتبار می گشتند.

لبه ی تیغ - سامرست موام - نشر ماهی
امیرمسعود فدائی، Crimson و میثم محمدی این را خواندند
مژگان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
استاد فراستی این ادا و اطوارها چیست که در می آورید؟ پولتان را از عوامل تاک شوی بی مزه ای گرفته اید و در مقابل مجری بی مزه تر این برنامه ژست منتقدی کارکشته، همه چیز دان گرفته اید که سلیقه اش از فیلم و موسیقی تا غذا آن چنان است که باید زد تو سر هر بی سلیقه و کج سلیقه
قسم حضرت عباستان را باور کنیم یا دم خروس را ؟ این میزان وارسته بودن را بپذیریم یا به هر قیمتی دیده شدن با حضور در این برنامه ی جلف؟
هر دو گروه خداباوران و خداناباوران طوری وانمود میکنند که گویا بیش از آنچه فی الواقع می دانند، می دانند. خداباوران وانمود میکنند که میدانند خدا وجود دارد، میدانند اوست که جهان را خلق کرده است و مانند آن. و خداناباوران هم وانمود میکنند که میدانند حقیقتی ورای حقایق علمی وجود ندارد یعنی فراتر از علوم طبیعی و اجتماعی، ریاضیات علوم فنی و کاربردی و مانند آن.
اگر این دو گروه توافق کنند و تصمیم بگیرند که از تظاهر به دانستن بیش از آنچه فی الواقع میدانند دست بردارند، پس عاقل ترین خداباوران و خداناباوران خواهند بود. خب حالا جای این پرسش است که در این صورت این عاقلترین خداباوران و خداناباوران مدعی دانستن چه چیز خواهند بود؟ شاید تنها این: در عالم هم حقایق علمی وجود دارد و هم راز.

پرسیدن مهم تر از پاسخ دادن است- دنیل کلاک و ریموند مارتین- نشر هرمس

خیلی جالبه که من این متن رو نخونده بودم ولی مهمترین چیزی که من رو از خداباوری به ندانم‌گرایی سوق داد همین نکته بود...
۰۸ فروردین
امیرمسعود فدائی
خیلی جالبه که من این متن رو نخونده بودم ولی مهمترین چیزی که من رو از خداباوری به ندانم‌گرایی سوق داد همین نکته بود...
مهمتر از اعتقاد به هر باور و نظام فکری ای به چالش کشیدن مدام دانسته هامونه
۰۹ فروردین
و مهمتر از اون، پذیرش تفاوت در دیدگاه‌ها و نگاه‌هاست. مهم نیست به چی اعتقاد داریم. مهم اینه که باورمون رو به کسی تحمیل نکنیم. این به معنی عدم بیان یا معرفی باورمون نیست.
۱۰ فروردین
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
وقتی

با میوه ی رسیده ی لب هایت

پرهیزم را به وسوسه می گیری

من فکر میکنم پدرم حق داشت

که (میوه ی حرام

همیشه

شیرین تر است)

حسین منزوی
غزل و بهنام دیناری این را خواندند
میثم محمدی، نرگس رضوی، سپهر و قاصدک این را دوست دارند
توبه کردم که نبوسم لب ساقی و کنون
می‌گزم دست چرا گوش به نادان کردم
۲۶ اسفند ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اغلب از من می پرسند که کار سورئالیسم به کجا کشید؟ درست نمی دانم چه جوابی باید بدهم. گاهی با خود فکر میکنم که این جنبش در جنبه های فرعی به پیروزی رسید، اما در جبهه ی اصلی شکست خورد. برتون، الوار وآراگون در شمار بهترین نویسندگان فرانسوی قرن بیستم درآمده اند. امروزه مارکس ارنست، سالوادور دالی و رنه ماگریت از نامدارترین نقاشان هستند. اما موفقیت فرهنگی و پیشرفت هنری برای بیشتر ما اهمیت زیادی نداشت.

جنبش سوررئالیسم هدفش این نبود که نامش در کتاب های تاریخ و هنر جاودانه شود هدف اصلی این جنبش، آرزوی بلندپروازانه و البته ناممکن آن، شکافتن سقف فلک بود و درانداختن طرحی نو در زندگی. فقط نگاهی به پیرامون کافی است به ما نشان دهد که ما در این هدف که برای ما اصل و اساس بود، شکست خوردیم.

با همه ی این حرفها من از حشر و نشر سه ساله ام با جمع پرجوش و آشفته ی سوررئالیست ها برای سراسر زندگی تجربه اندوختم. مهمترین درسی که برایم مانده، توان نفوذ به اعماق وجود است؛ ما این قدرت را می شناختیم و به آن پروبال می دادیم. این فراخوانی بود برای توجه به پدیده های گنگ و غیرمنطقی، به تمام خلجان هایی که از ژرفای نهاد آدمی برمی خیزد. فراخوانی بود که برای اولین بار توسط ما با قدرت و تهوری بی نظیر سر داده شد؛ و در قالب سرکشی، بازیگوشی و پیکار با هر آنچه نادرست می دانستیم، جلوه گر شد. من از این چیزها سرسوزنی عقب ننشسته ام.

با آخرین نفسهایم / لوئیس بونوئل /نشر نیک

بسیار سپاسگزارم بابت به اشتراک گذاشتن این مطلب🙏🏻🙏🏻🌹🌹
۲۳ اسفند ۱۴۰۲
امیرمسعود فدائی
بسیار سپاسگزارم بابت به اشتراک گذاشتن این مطلب🙏🏻🙏🏻🌹🌹
لطف دارید

۲۳ اسفند ۱۴۰۲
کاش لوئیس را میدیدم! و می پرسید به راستی نهاد بشر کجاست؟ از او میپرسیدم چرا عمق؟ چرا ارتفاع نه؟

لوئیس عزیز باید فروتنانه عرض کنم دنیای من کاملا حقیقی است در اسطوره ها و افسانه ها!!!
من پرنده ای میشوم نه سپید و زیبا و دوست داشتنی!
خاکستری ام با بالهای جزمی که اراده بر عبور دارتد؛ عبور از آنچه که حق خود میدانم و می‌پندارم راست میگویم راست!!!
جناب بنوئلی وقتی ... دیدن ادامه ›› در اسمان هستم و مواج دریای پریشان خاطر کف به دهان آمده میغرد، میترسم و میخندم ، بلند بلند میخندم و فقط ادامه میدهم
شکست می خورم اما ایستاده ام.
من ایستاده پرواز میکنم.
ایستاده سقوط میکنم
میخندم وقتی ترسیده ام و دریای مواج کف به دهان آمده مرا می بلعد.
میخندم چون میدانم باز پرواز خواهم کرد.

۲۳ اسفند ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در برنامه ی (ایمان جدید)، رشد (انسان جدید) اهمیتی اساسی دارد. (انسان جدید) را چنان تربیت می کنند که مصلحت عمومی را تنها معیار رفتار خود بداند. بسیاری از تمدن ها با پدیده ی خبرچینی آشنا بودند و هستند، اما ایمان جدید آن را برترین فضیلت شهروند خوب می داند ( و طبعا از ذکر عنوان خبرچینی به شدت احتراز می کند) همین خبرچینی شالوده ی ترس همه از یکدیگر است و دشواری نیاز به هوشیاری در برابر گوش ها و چشم هایی همیشه حاضر و ناظر را هم سبب می شود.
در چنین اجتماع مسمومی تلاش برای بهتر کردن وضع خود به بهای وضع دیگران به تدریج اخلاق مبتنی بر برادری و همکاری را به اخلاق جنگی بدل میکند که در آن همه علیه یکدیگر می جنگند و نیرنگ بازترین انسان ها از مهلکه جان سالم به در می برند.

ذهن در بند -چسلاو میلوش



همپا با فرود آمدن تدریجی خداوند از اریکه ای که از فراز آن جهان و نظام ارزشی آن را اداره می کرد، و بد و خوب را از هم تمیز می گذاشت، و به هر چیز معنایی می داد، دون کیشوت نیز از قصر خود بیرون آمد و وارد جهانی شد که دیگر نمی شناخت. بدون وجود یک داور و حکم غایی، جهان یکباره ابهام وحشتناکی پیدا کرده بود. حقیقت مقدس واحد به هزاران حقیقت نسبی مشترک میان انسانها تجزیه شد. آغاز عصر جدید همین بود و به توازی آن، رمان، یعنی الگو و تصویر این جهان، زاده شد.

رمان و اروپا - میلان کوندرا
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در دنیای توتالیتاریسم، حقیقت هر آن چیزی است که به (امر درست) خدمت میکند

لشک کولاکوفسکی
زمانی گروهی از دانشجویان از پویتن پرسیده بودند: آیا او معتقد است هدف وسیله را توجیه میکند؟ پوتین جواب داده بود: ( نه. اگر شما برای رسیدن به هدفتان از وسیله بد استفاده کنید، عملا باعث نابودی هدفتان میشود که برای تحققش می کوشید.) سپس، او کمی مکث کرد و شرطی را به گفته خود افزود:(البته نه همیشه) یعنی یک استئناهایی هم می توانست وجود داشته باشد. ضرورت حذف آالکسی ناوالنی (مخاف سرسخت پوتین ) از عرصه سیاسی، به منظور هموار کردن مسیر ظاهرا یک از همین استثناها بود؛ یا به قول پوتین یکی از همین (نه همیشه) ها

پوتین، زندگی و زمانه اش - فیلیپ شورت - نشر ثالث
شگردهای حذف مخالفان به روش های آشنا...
۲۸ بهمن ۱۴۰۲
منظورش این بوده که هدف وسیله رو توجیه نمیکنه اما برخی هدف ها برخی وسیله ها را کمتر توجیه نمیکنه
۲۸ بهمن ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
گلوی مرغ سحر را بریده اند و

هنوز

در این شط شفق

آواز سرخ او

جاری ست...

از مجوعه شعر تاسیان - هوشنگ ابتهاج- نشر کارنامه


محمد فروزنده، غزل و Amir Sharifi این را خواندند
امیرمسعود فدائی و مهرنوش نوری این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اگر خداوند تمام حقیقت را در دست راستش و تلاش همیشگی برای رسیدن به حقیقت را در دست چپش بگذارد، طوری که شاید این چنین همیشه و تا ابد بر خطا باشم، و سپس به من بگوید حال یکی را برگزین، با تواضع دست چپش را انتخاب می کنم و می گویم: پدر، همین را به من عطا کن؛ حقیقت مطلق فقط از آن خودت باشد.

گوتهولد افرایم لسینگ - تاریخ مختصر روشنگری- مان کتاب
محمد فروزنده، میثم محمدی و غزل این را خواندند
امیرمسعود فدائی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
درک یک لحظه و یک مقطع از تاریخ یعنی دریافتن این احتمال که خودمان هم می توانیم در ساخت لحظه و مقطعی دیگر از تاریخ سهیم باشیم.

استبداد (بیست درس از قرن بیستم)/تیموتی اسنایدر/نشر نو
یکی
از دریچه ی ممنوع ِ خانه
بر آن تلِّ خشک ِ خاک نظر کن :

آه، اگر امید میداشتی
آن خُشکسار
کنون اینگونه
از باغ و بهار
بی برگ نبود

و آنجا که سکوت به ماتم نشسته
مرغی میخوانْد .

نه
نومیدمردم را
معادی مقدر نیست

احمد شاملو
محمد فروزنده این را خواند
امیرمسعود فدائی، میثم محمدی و غزل این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آیا آرمانی والا تاکنون بدتر از این ارائه شده بود؟ باید علت فساد حزب را پیدا کرد. همه ی اصول ما درست بودند، ولی نتایج ما غلط از آب در آمدند. نیت ما جدی و پاک بود.مردم می بایست دوستمان داشته باشند، ولی آنها از ما متنفرند. چرا اینقدر نفرت انگیز و منفوریم؟

ما برای شما پیام آور حقیقت بودیم، ولی حقیقت در دهان ما طنین دروغ داشت. برایتان آزادی به ارمغان آوردیم، ولی این آزادی در دست هایمان به شلاق بدل شد. به شما وعده ی حیات و زندگی دادیم، ولی صدایمان به هر جا که رسید، درخت ها خشکیدند و خش خش برگهای خشک بلند شد. از آینده به شما نوید دادیم، ولی زبانمان الکن بود و عربده کشیدیم...

ظلمت در نیمروز - آرتور کوستلر - نشر ماهی
از عقایدی که آدمی را به تحمل جور و ستم اندرز می دهد و وضع موجود را ازلی و تغییرناپذیر می خواند فقط کسانی خرسند می شوند که اسیر جهل اند و نمی دانند چه کنند و به کجا روی آورند؟

فرانسوا ولتر