در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال رهام اردشیری | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 09:03:47
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
حقیقت مدت ها پیش در این سرزمین مرد.

دیار اجدادی/فرناندو آرامبورو/نشرخوب
حسین چیانی، امیرمسعود فدائی و مریم اسدی این را خواندند
سپهر این را دوست دارد
فیزیک٬ حقیقت را می گوید
کتاب مقدس٬ حقیقت را می گوید
عشق٬ حقیقت را می گوید
و حقیقت٬ رنج است …


#هالینا_پوشویاتوسکا
۱۸ ساعت پیش
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در سرزمین من زخم ها یار غارند؛ پسران و دختران ما هستند، معشوق های مایند. زخم عشق است؛ عشق درد است. یک بار من و همسرم اجرایی از آهنگ فولک "ای زخم من" را که در یکی از خیابان های برلین پخش میشد شنیدیم. گوران به فروشنده کاست دوره گرد پول داد و با لبخندی به من گفت:
"زخمها داغ ترین کالاهای صادراتی ما هستند."

وزارت درد/دوبراوکا اوگرشیج/ نشرنو
ادبیات نه فقط در هر کشوری که ساختار توتالیتر را حفظ کند محکوم به فناست، بلکه هر نویسنده ای که در هر نقطه ای از جهان دیدگاه توتالیتر را بپذیرد،آزار و اذیت دگراندیشان را توجیه و واقعیت را جعل کند، حرفه نویسندگی خود را از بین می برد. هیچ نطق غرایی علیه "فردگرایی" و "برج عاج نشینی" هیچ شعار توخالی و متظاهرانه ای مبنی بر این که "فردیت واقعی از طریق یکی پنداری خود با جامعه به دست می آید" نمی تواند بر این واقعیت غلبه کند که ذهن اجیرشده ذهنی تباه است. تا زمانی که خودانگیختگی رخ ندهد، آفرینش ادبی ناممکن است. تخیل به حیوانات وحشی خاصی می ماند که در اسارت رشد نمیکند. هر نویسنده یا روزنامه نگاری که این واقعیت را انکار کند در واقع نابودی خود را خواهان است.

جورج اورول

من طرف حقیقت می ایستم/نشر خوب
فاتح شدم
خود را به ثبت رساندم
خود را به نامی در یک شناسنامه مزین کردم
و هستیم به یک شماره مشخص شد
پس زنده باد 678 صادره از بخش 5 ساکن تهران
دیگر خیالم از همه سو راحت است
آغوش مهربان مام وطن
پستانک سوابق پر افتخار تاریخی
لالایی تمدن و فرهنگ
و جق و جق جقجقه قانون ...
آه
دیگر خیالم از همه سو راحتست
از فرط شادمانی
رفتم کنار ... دیدن ادامه ›› پنجره با اشتیاق ششصد و هفتاد و هشت بار هوا را که از اغبار پهن
و بوی خاکروبه و ادرار، منقبض شده بود
درون سینه فرو دادم
و زیر ششصد و هفتاد و هشت قبض بدهکاری
و روی ششصد و هفتاد و هشت تقاضای کار نوشتم : فروغ فرخزاد

هشت دی زادروز فروغ فرخزاد عزیز گرامی باد

نرگس رضوی، نیلوفر ثانی و سپهر این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در جهانی که در آن مرز میان حقیقت و دروغ برداشته شده باشد چیزی وجود ندارد جز واقعیت و واقعیت های جایگزین. ارزش های غالب دیگر اخلاقیات و احساس مسئولیت پذیری نیست، سود و فایده است. اگر حقیقت را ببینید، گفتنش برایتان فایده ای نخواهد داشت؛ در واقع، این کار خطرناک است. بهترین کار این است که دروغ را به عنوان حقیقت به رسمیت بشناسید و آن را با شور و شوق در آغوش بگیرید، این همان کاری است که متعصبان می کنند.
اما متعصبان همیشه گروه کوچکی خواهند بود. بهترین گزینه ی بعدی، پرهیز عمدی از فهمیدن حقیقت و زیستن در جهلی مرکب است و اگر اتفاقی حقیقت را یافتید، ساکت بمانید و تظاهر کنید که از آن بی خبرید. این دو گروه نماینده اکثریت جامعه اند. هر کسی که حقیقت را می گوید یا احمق است یا قصد خودکشی دارد.
در چنین دنیایی، باهوش ها افراد خوش فکر و خردمند نیستند؛ حیله گران و فریبکاران اند. در چنین دنیایی جایی برای عقل سلیم نیست، یا شاید بهتر است بگوییم جهل عقل سلیم جدید است و برای بقا و. پیشرفت های فرصت طلبانه ضروری است.

ما هماهنگ شده ایم / کای اشتریت ماتر / نشر ققنوس
امیرمسعود فدائی و عرفان ضرغامی این را خواندند
سپهر این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
گاملن خود را در میان مردم تنها می دید. او نه هم وطن اینان بود و نه هم عصرشان. مگر چه اتفاقی پیش آمده بود؟ شور و اشتیاق آن سال های دلپذیر چگونه جای خود را به این بی تفاوتی و خستگی و شاید هم انزجار داده بود. آشکارا پیدا بود مردم دیگر حوصله شنیدن ماجراهای دادگاه انقلاب را ندارند و از ساطور انقلاب روی برتافته اند. گیوتین در میدان انقلاب بیش از حد مزاحم جلوه میکرد. وقتی گاری های محکومین از راه می رسید مردم نق می زدند. حتی می گویند که عده ای فریاد زده بودند: "بس کنید!"
بس کنیم؟ آن هم وقتی که هنوز جنایتکار و توطئه گر باقی است؟
بس کنیم؟ آن هم وقتی که باید انجمن و مجلس را پاکسازی کنیم؟
چرا مردم فرانسه دستخوش این دلسوزی گشته اند؟ دلسوزی اینک خود جرمی است! پس باید برخلاف میل مردم نجاتشان داد و هنگامی که فریاد برمی آورند : "بس کنید!" ما باید پنبه در گوش کنیم و همچنان بکشیم! باید غرقه در خون شد و میهن را نجات داد!
افسوس که سرنوشت نقش دیگری می زند و میهن به ناجیان خود لعن و نفرین می فرستد! ولی مهم نیست بگذار نجات یابد و نفرینمان کند!

خدایان تشنه اند / آناتول فرانس / نشر فرهنگ جاوید
حسین بهمنش این را خواند
سپهر و امیرمسعود فدائی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شرزین (ویراستار دارالکتاب همایونی): عبارتی را برای شما می خوانم از (شروح الظفر) معنی اش را نمی فهمم
"و آن معاندان نابکار خونخوار را به قعر اسفل درکات دوزخ فرستادند"
استاد: منظور کیست؟
شرزین: ما!ً این کتاب می گوید تازیان در نهایت نیکخواهی به ما حمله کردند و ما در کمال ناسپاسی از خود دفاع کردیم. آنها با خوشقلبی تمام شهرهای ما را ویران کردند، و ما از شدت بددلی تسلیم نشدیم. آنها در کمال دلرحمی ما را قتل عام کردند، و ما در نهایت سنگدلی سر زیر تیغ نگذاشتیم و دست به دفاع برداشتیم.
کتابی سراسر ناسزاست به رگ و پی و ریشه و تبار من. آمیخته به انواع دروغ و بهتان!
استاد: اگر من فقط ناظر سلطان بودم این سخنان بهای زندگیت بود ولی د این لحظه من معلمم نه ناظر پس این نکته را بیاموز که تو را به خاطر خط نگه داشته اند نه اندیشه.
شرزین: روز اول قلم را در مرکب فرو بردم و بر کاغذ آوردم، از آن خون بر صفحه جاری بود. پوست کاغذ شکافت؛ خون هزاران کس در هر سطر می جوشید.
استاد: آه!
شرزین: هزاران کس که می دانستند جنگ بر سر عقیده نیست، بر سر زور و زن و زر است!

طومار شیخ شرزین / بهرام بیضایی
وقتی از تلاش برای مطالبه حقیقت صرف نظر کنی آرام آرام قطره قطره زندگی ات مثل زمانی که رگ دستت را زده باشی می چکد و هرز می رود و تو خودخواسته خودت را از پا در می آوری...

هدا مارگولیوس کووالی راوی کتاب "زیر تیغ ستاره جبار" زن جوانیست اهل پراگ که خواهان یک زندگی عادی و آرام است اما در روزگاری که آرمان های فرینده (فاشیسم و کمونیسم) روابط انسانی را به حاشیه می رانند یک زندگی ساده و آرام نه معمول است و نه به راحتی دست یافتنی...

تجربه به من ثابت کرده آدم هایی که در دل بحران ها هشیار و قابل اعتمادند همیشه آنهایی هستن که به ساده ترین ایدئولوژی پایبندند "عشق به زندگی"

راز استقامت و پایداری هدا در زمانه ای که به قول خود او حقایق توان از میدان به در کردن آرمانهای مخرب و ویرانگر را نداشتند همین نکته است بله هدا عاشق زندگی بود و سعی میکرد به واقعیت و کنه زندگی نزدیک تر باشد...
امیرمسعود فدائی این را خواند
سپهر، نرگس رضوی، alireza babaie و عرفان ضرغامی این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کشیش نوکیسه از نوشتن مقاله ای برای روزنامه اسقف نشین با عنوان (بلای عصر ما)سخن می گوید.
دن بنه دتو از او می پرسد: لابد مقاله ای راجع به جنگ و راجع به بیکاری نوشته ای؟
دن پیچیریلی به سردی جواب میدهد: از جنبه روحانیت محض بلای عصر ما به عقیده ی من بی عصمتی در طرز لباس پوشیدن است. مگر عقیده ی شما این نیست؟
دن بنه دتو همچنان در چشمان او خیره می شود به آرامی جواب میدهد:
بلای عصر ما فقدان صفا و صمیمیت بین انسان ها است، نبودن اعتماد بین آدم هاست که زندگی اجتماعی و انفرادی ما را مسموم ساخته است.
دن پیچیریلی: در قلمرو کشیشی من به لطف و عنایت خداوند ترقیات معنوی عظیمی تحقق یافته بدین معنی که بر تعداد اعترافات چهل درصد و به رقم اجرای مراسم عشای ربانی سی درصد افزوده شده است.
دن بنه دتو: طفلک پیچیریلی! اول از روحانیت محض و از ترقیات معنوی دم می زنی و سپس مثل یک بقال از رقم و نسبت چند درصد سخن می گویی.

نان و شراب - اینیاتسیو سیلونه - نشر امیرکبیر
حقایق توان آن را ندارند که آرمان ها را از میدان به در کنند. این آرمان ها اگرچه تاکنون محقق نشده اند در آینده محقق خواهند شد. همه به افق دوردست چشم دوخته اند.
چنین دیگاهی کمک می کند که توضیح دهیم چرا حتی سالها بعد از آنکه وحشت دوران استلالینیسم بر همه عیان شده بود، کمونیستهای قدیمی نمی توانستند از باورشان که بی اعتبار شده بود دست بکشند. برای آنها تلاش و کوشش در راه تحقق آن آرمان در واقع تلاش برای دست یابی به رستگاری فردی بود؛ به معنای کنار گذاشتن خواسته های کوچک فردی، روی گردانی از منافع شخصی و حرکت در جهت منافع همگانی با از خودگذشتگی. دست کشیدن از این آرمان به معنی کتمان کل زندگی آن فرد بود.
جامعه ی خوب جایی است که هر فردی بتواند در آن خوب زندگی کند. کسانی که حاضرند از رفاهشان در راه هدفی والا دست بکشند از دیگرانی هم که چندان مشتاق چنین کاری نیستند می خواهند که آنها نیز چنین کنند. نظام سیاسی که نتواند بدون کشته و فدایی کارآمد باشد نظامی مخرب و ویرانگر است.

زیر تیغ ستاره ی جبار - هدا مارگولیوس - نشر بیدگل

و دلت
کبوتر آشتی ست،
در خون تپیده
به بام تلخ
با این همه
چه بالا
چه بلند
پرواز می کنی!

احمد شاملو

#سالگرد_مهسا
+ما تازه ازدواج کردیم و سرمان به زندگی خودمان گرم است. حالا از اینکه بچه ای خواهیم داشت احساس خوشبختی می کنیم.
دنیا و جنگ مزخرفش (جنگ جهانی دوم) به ما چه؟
+و خیال می کنید با این کارها (مبارزات زیرزمینی در آلمان نازی) به جایی رسیده اید؟ شما دو همقطار در برابر این ماشین عظیم؟

_اصلا مسئله ی تعداد در میان نیست، بلکه هر وقت به حقیقتی رسیدی باید برایش مبارزه کنی. چه تو پیروزی را ببینی چه کسی که بعد از تو راهت را ادامه می دهد، هیچ فرقی نمی کند. من نمی توانم دست به کمر بزنم و بگویم: اینها همه یک مشت خوک کثیف اند، اما به من چه ربطی دارد؟

+ما آبمان توی جوب نمی رود! خوشبختی من به هیچکس ... دیدن ادامه ›› آسیبی نمی زند!

_البته که میزند! تو میدزدی! تا وقتی دست روی دست می گذاری و شاهد کشته شدن هر روزه ی هزاران نفر هستی و ککت هم نمیگزد، تو بچه ها را از مادرهاشان می دزدی، شوهرها را از زن هاشان و از دخترها دوستان شان را، تو همه ی اینها را خوب میدانی و من از خودم می پرسم آیا تو بدتر از قهوه ای پوش های نازی نیستی؟ انها احمق تر از ان هستنتد که بفهمند مرتکب چه حماقتی می شوند. اما تو میدانی و کاری نمی کنی! ایا تو بدتر از نازی ها نیستی؟ البته که بدتری!

+اگر کمی جلوتر می رفتیم، حتما به این نتیجه می رسیدی که من جنگ را شروع کردم نه هیتلر!

_به یک معنا البته که همین طور است. وقتی دقیق تر نگاه کنی، می بینی بی تفاوتی تو باعثش شده است...

همه تنها می میرند / هانس فالادا / نشرنو



امیرمسعود فدائی و سپهر این را خواندند
قاصدک، نرگس رضوی، مژگان، حسین چیانی و alireza babaie این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
در ناگزیر خاموشم، گنجشک جان، چه می خوانی؟
وز چندوچون که می دانم، بی چندوچون چه می دانی؟
پر باز کن که آزادی، پرواز کن به دلشادی
تا عقده وا کنند از دل پربستگان زندانی
گنجشک های گفتارم در سینه ی قفس وارم
پر باختند و آواشان لرزید از هراسانی
گنجشک شادمان پر زد چرخید و چرخ دیگر زد
او سرخوش از سبکبالی، من خسته از گرانجانی

سیمین بهبهانی
رژیم های توتالیتر متحدانی بهتر از (فراموشی و خستگی) ندارند. پس دستور کار ما بدیهی است: (حافظه و پایداری)

آلبر کامو / در دفاع از فهم / نشر چشمه
فرمانروایان راستین، به جای آنکه بر شمار قانون ها بیفزایند، باید عدالت را در روح شهروندان حفظ کنند، زیرا شهرهای بسامان را نه با آئین نامه های حکومتی بلکه با اخلاق بنیاد می کنند.

نقلی از ایسوکراتس سیاسی نویس یونانی معاصر ارسطو

زوال اندیشه ی سیاسی در ایران - جواد طباطبایی
حسین چیانی و Crimson این را خواندند
سپهر، امیرمسعود فدائی و alireza babaie این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آگاهی تایخی محدودیت های دانش ما را آشکار می سازد. چه نگاه های ما به سوی گذشته معطوف باشد و چه تلاش هایمان بر آینده ی مفروض استوار گردد، هرگز نمی توانیم به قطعیت دست یابیم، قطعیتی که با اطلاعات اندک ما و از همه مهم تر با بنیاد سیر تکامل تاریخ ناسازگار است.

اگاهی تاریخی احترام به دیگری را به ما می آموزد، حتی اگر با او در ستیز باشیم. پرستشگر تاریخ که مطمئن است که در جهت آینده ای قدم بر میدارد که ارزشمند است، در وجود دیگری دشمنی را می بیند یا می جوید که باید نابودش کرد، او آدمی حقیر است زیرا خیرخواه دیگری نیست و او را به رسمیت نمی شناسد.

افیون روشنفکران / رمون آرون / فرهنگ جاوید
نرگس رضوی و حسین چیانی این را خواندند
alireza babaie این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سوسیالیست های جدید امروز اصلا نمی دانند سوسیالیسم به چه معناست که آنها را دو برابر خطرناک میکند، چون نمی فهمند که در سرتاسر تاریخ، برابری اجباری یا انصاف اجباری در ابتدا (شرافتمندانه) به نظر می آید اما لاجرم به جامعه ای تحت حکومت باتوم تبدیل می شود.

چرا سوسیالیست نیستم/ رند پال/ نشر کتاب پارسه
Crimson، سپهر و نرگس رضوی این را خواندند
نیلوفر ثانی، امیرمسعود فدائی و alireza babaie این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
- من خدمتگزار قوانین هستم و نمیتوانم تو را این جا مخفی کنم

+ تو خدمتگزار قوانین سابق بودی و هیچ ارتباطی با قوانین تازه وضع شده نداری.

- من به قانون به خاطر آنچه می گوید خدمت نمی کنم بلکه به آن خدمت می کنم فقط به این دلیل که قانون است.

+ اگر قانون خود جرم باشد، چه طور؟

-ا گر جرم به قانون بدل شود دیگر جرم نیست.

+ در این صورت آنچه شایسته ی مجازات است درست کاری است.

- بله، اگر درست کاری و خوبی در آن حد گستاخ شود که بخواهد مقابل قانون گردن کشی کند، باید مجازات شود.

حکومت نظامی / آلبر کامو

_ اگر درستکاری ،بدکاری دستکاری شده بود!!؟
+ آن هم قانون دیگری پشت سر دارد. چیزی بالاتر از همه چیز. نه آنکه بوده باشد،گذاشته شده است
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نظام و ایدئولوژی و تشکیلاتش ما را چه فرمانروا و چه فرمانبر از وجدان و عقل سلیم و گفتار طبیعی و در نتیجه انسانیت واقعی مان محروم کرده اند. دولت ها روز به روز بیشتر شبیه ماشین می شوند؛ مردم هم به شکل اعداد و ارقام همصدایی از رای دهندگان، توایدکنندگان، مصرف کنندگان، بیماران، گردشگران یا سربازان در می آیند.
در سیاست، خیر و شر و مقوله های مربوط به دنیای طبیعی و در نتیجه بازمانده های منسوخ گذشته همه معنای مطلق خودشان را از دست میدهند؛ تنها شیوه ی سیاست ورزی موفقیتی است که با آمار و ارقام قابل اثبات باشد.

سیاست و وجدان - واتسلاف هاول

سپهر این را خواند
alireza babaie این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نخستین علت بندگی خودخواسته "عادت" است. دلیرترین اسب ها هم که در آغاز لگام را با خشم به دندان می گیرند سرانجام به جویدن آن سرگرم می شوند و اگر چندگاهی زین را پس می زنند روزی می رسد که چون به یراق آراسته می شوند با خرسندی باد در غبغب می اندازد.
مردمی می گویند همیشه بنده بوده اند و نیاکانشان نیز بر همین روال زیسته اند، باور کرده اند که ناچارند ستم را تاب بیاورند، و عذر از پی عذر می آورند تا سلطه ی جباران را با دیرینگی آن روا بنمایند. اما حقیقت این است که گذر سالیان، بیداد را داد نمیکند بل بر ناروایی ستم می افزاید.

در این میان همیشه کسانی هستند که حق طبیعی خود را می شناسند و همواره به وضع نخستین آدمیان می اندیشند. این آزادگان ذهنی پویا و فکری روشن دارند و مانند انبوه مردمان به این بسنده نمی کنند که به پیش پای خود خیره شوند بل گذشته را به یاد می آورند تا حال را با آن بسنجد و بهر آینده رای گزینند.
ایشان هوشی درخشان دارند که پیوسته با خواندن و آموختن بر جلای آن می افزایند و چنین است اگر هم آزادی به تمامی از دست رفته و از جهان رخت بر بسته باشد باز می توانند آن را درون خویش حس می کنند و حظش را ببرند و بندگی به هر بزکی هم آراسته شده باشد به ذوق ایشان خوش نمی آید.

گفتار در بندگی خودخواسته/ اتیین دولابوئسی/ نشر گمان

سپهر این را خواند
امیرمسعود فدائی، قاصدک، نرگس رضوی و alireza babaie این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید