در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | نشر آماره
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 04:40:09
 

نشر آماره با قدمتی حدود دوازده سال در انتشار کتب تخصصی، علمی و عمومی افتخار دارد با چاپ بیش از صدها عنوان کتاب تالیفی و ترجمه، نقش ویژه ای را در ارتقاء سطح مطالعه جامعه ایفا نماید.
انتشارات نشر آماره در تهران میدان انقلاب خیابان انقلاب ابتدای ۱۲ فروردین پلاک ۳۱۶ طبقه چهارم واقع شده و آماده ارائه خدمات به علاقه مندان به کتاب مطالعه می باشد. همچنین نویسندگان عزیز می توانند جهت انتشار کتاب خود از راهنمایی و مشاوره کارشناسان انتشارات آماره بهره مند شوند.

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
کتاب «همخوابه جدید جنگ»
.
بعد از چهارسال از شروع پروژه اقتباسی"الکترا" به پیشنهاد استادی مجبور شدم اسمش را عوض کنم. ابتدا پیشنهاد شد نام را "الکترا ماشین" در نظر بگیرم و گفتم اگر قرار است تکراری نباشد کلا نباید چیزی دیگری را به خاطر بی‌آورد. این هم مثل "هملت ماشین" است و...! در آخر نام کتاب را به "همخوابه جدید جنگ" تغییر دادم. می‌دانم حق با استاد است اما پروسه انتخاب اسم جدید برای این نمایشنامه که چهار سال با آن زندگی کرده‌ام یکی از سخت‌ترین کارهای ممکن بود. این پروژه چهارسال پیش با معرفی رضا گوران عزیز و با طرح و ایده اولیه عرفان پارساپور دوست داشتنی شکل گرفت و در مراحل فنی و بازنویسی مثل کودکی بازیگوش آرام و قرار نداشت تا همین چند روز پیش که شروع کرد به سر و سامان گرفتن و به نتیجه رسیدن. البته یک نمایشنامه به صحنه زنده است و نتیجه اصلی زمانی حاصل می‌شود که به صحنه برود.
.
نمایشنامه در ذهن نویسنده یک کلیت منسجم است که نمی‌شود اجزاء آن را تفکیک کرد و نقطه‌ای را برجسته تر از نقطۀ دیگر دید. لااقل برای من اینطور است! مثل این است که بگویند هومن بنائی دقیقا کدام قسمت از جسم من است؟!
.
خلاصه پروسه‌ای که فکر می‌کردم چند دقیقه وقتم را بگیرد دو هفته طول کشید. حالا ... دیدن ادامه ›› اما سختم است با شنیدن "همخوابه جدید جنگ" یاد "الکترا" بی افتم. با اینکه "الکترا" نام نمایشنامه‌ای تراژدی از تراژدی‌نویس بزرگ یونانی سوفوکل و از متن نمایشنامه است و مفهوم خاص خودش را هم داشت ولی برای تغییر شکل و تکراری نبودن مجبور به انتخاب "همخوابه جدید جنگ" شدم که بی ربط به داستان زیر متن نمایشنامه نیست. اما مگر می‌شود کسی که چند روز است از راه آمده بتواند جای یک موجود چهارساله ساله را بگیرد؟!
.
خلاصه منی که عادت کرده بودم الکترا را به عنوان نمایشنامه‌ای کامل و آماده انتشار در لیست کارهایم ببینم، حالا باید آن را از جهانم حذف کنم. خداحافظ "الکترا"، سلام "همخوابه جدید جنگ".
.
البته این اثر توسط نشر آماره به چاپ رسیده و هنوز به بازار نیامده است و در کنار چند نمایشنامه جدید بزودی رونمایی خواهد شد.
.
طرح جلد: هومن بنائی
.
#هومن_بنائی
#الکترا
#الکترا_ماشین
#همخوابه_جدید_جنگ
#نمایشنامه
#کتاب
#انتشارات_آماره
#ادبیات_نمایشی
#تئاتر
#Hooman_Banaei
پیش‌فروش بلیت نمایش «بی خواب در قفس» آغاز شد...
.
نمایش «بی خواب در قفس» به کارگردانی هومن بنائی و نویسندگی مجید دیندار به تهیه‌کنندگی سید مهران قریشی از ۱۲ اسفندماه، در آمفی‌تئاتر دانشگاه صنعتی شریف تهران روی صحنه خواهد رفت.
.
پیش‌فروش اینترنتی نمایش «بی‌خواب در قفس» که در کارگاه تولید تئاتر آکادمی مشق هنر و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف تهران آماده شده است درسایت ایوند آغاز شد.
.
🎟 تهیه بلیط برای دانشجویان شریف:
https://evnd.co/FHeVi
.
🎫 تهیه بلیط برای مهمانان خارج دانشگاه:
https://evnd.co/M4pqt
.
نمایش «بی‌خواب ... دیدن ادامه ›› در قفس» برداشتی آزاد از داستان کوتاه بعد از ظهر باشکوه آقای بالتاسار نوشته گابریل گارسیا مارکز است.
.
در نمایش «بی‌خواب در قفس»، علیرضا نجاتی، حسین طالبی، علی قراربخش، فاطمه شفیعی، سروش شکاری، جلال علیپور، امیر حسین غلام‌زاده به ایفای نقش می‌پردازند.
.
همچنین زهرا نوری‌نسب، سعید عاشوری (دستیاران کارگردان)، الناز قراربخش (طراح صحنه و لباس)، مبینا بوجاری، شینا رای، مهدیه نقوی (طراحی و اجرای گریم)، فرخ نوروزی (طراح صدا و موسیقی)، حامد بنائی (طراح پوستر و بروشور و تیزر)، محسن رحیمی (طراحی و اجرای نور) دیگر عوامل این اجرا هستند.
.
 لازم به ذکر است علاقمندان می توانند جهت دیدن نمایش «بی‌خواب در قفس» به کارگردانی «هومن بنائی» به سایت ایوند https://evnd.co/M4pqt مراجعه نمایند.
.
📌 در صورت وجود هرگونه سوال به آیدی تلگرام زیر پیام دهید:
@Sh_baghaei
با معرفی نامزدهای جشنواره نمایشنامه نویسی «آماره»؛
جزییات مراسم تجلیل از خسروحکیم رابط در تئاترشهر اعلام شد

مراسم نکوداشت خسرو حکیم رابط نویسنده و پژوهشگر پیشکسوت تئاتر کشورمان در حالی میزبان مخاطبان در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر خواهد بود که نامزدهای دریافت جایزه نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی انتشارات «آماره» نیزمعرفی شدند. 
به گزارش روابط عمومی جشنواره نمایشنامه نویسی «آماره»، نامزدهای نخستین جشنواره‌ نمایشنامه‌نویسی انتشارات آماره ویژه‌ خسرو حکیم رابط معرفی شدند.
فرامرز طالبی (نویسنده، نمایشنامه‌نویس، کارگردان و پژوهشگر)، محمد یعقوبی (نمایشنامه‌نویس، کارگردان و مدرس تئاتر) و ناهید احمدیان (مترجم، پژوهشگر و مدرس) به عنوان داوران نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی انشارات آماره ویژه‌ خسرو حکیم رابط عناوین نمایشنامه‌ها و نامزدهای این جشنواره را به ترتیب  حروف الفبا به شرح زیر ... دیدن ادامه ›› اعلام کردند: 


«اهورای اهریمن من» نوشته‌ی «علیرضا داوری» از بندرعباس

«بحرالمیت» نوشته‌ «مهدی گلزار» از تهران

«به خاطر یک تصادف» نوشته‌ «محمد پورجعفری» از رشت

«به خاموشی خواهم رفت» نوشته‌ «مهدی اکبری» از کرج

«سفر تابوت چوبی» نوشته‌ «سیدمرسلین ترابی» از بهشهر

«زنگ ساعت شماطه‌دار» نوشته‌ «محمد فخرایی‌مطلق» از بندر دیر

«قحطی» نوشته‌ «کامران سعادت» از مشهد

«مجلس اضافات یک تیغ» نوشته‌ «روح‌الله صالحی» از همدان 


مراسم اختتامیه‌ نخستین جشنواره‌ نمایشنامه‌نویسی انتشارات آماره ویژه‌ استاد خسرو حکیم‌رابط به همت نشر آماره ساعت 17 روز پنج‌شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ در تالار مشاهیر مجموعه‌ تئاترشهر برگزار می‌شود.
در مراسم اختتامیه ضمن رونمایی و پخش بخشی از مستند «خسروی خوبان» ساخته ی مجید سعدآبادی درباره خسرو حکیم رابط، مقدمه‌ کتاب جدید این هنرمند پیشکسوت که درحال انتشار است، توسط خود این نویسنده خوانده می‌شود و چند تن از شاگردان و همکاران وی درباره‌ آثار و تاثیرگذاری‌ این نویسنده در ادبیات نمایشی سخنرانی خواهند داشت. 


نخستین جشنواره‌ نمایشنامه‌نویسی انتشارات آماره با دبیری محسن عظیمی(نمایشنامه‌نویس و کارگردان) به همت نشر آماره با مدیریت فرهاد نوع‌پرست تابستان سال گذشته فراخوان خود را منتشر کرد که ۱۰۲ اثر از سراسر ایران به دبیرخانه ارسال شد. این در حالی است که در مرحله‌ نخست ۲۸ اثر توسط هومن بنائی (نمایشنامه‌نویس، بازیگر، کارگردان و مدرس تئاتر) و دبیر بخش ادبیات نمایشی و داستانی نشر آماره و شهرام‌احمدزاده (نمایشنامه‌نویس، پژوهشگر و مدرس تئاتر) عضو شورای سیاسگذاری این بخش انتخاب شدند.
داوران نخستین جشنواره‌ی نمایشنا‌مه‌نویسی انتشارات آماره معرفی شدند.
.
به گزارش روابط عمومی جشنواره، «محسن عظیمی» دبیر نخستین جشنواره‌ی نمایشنامه‌نویسی انتشارات آماره، «فرامرز طالبی» (نویسنده، نمایشنامه‌نویس، کارگردان و پژوهشگر)، «محمد یعقوبی» (نمایشنامه‌نویس، کارگردان و مدرس تئاتر) و «ناهید احمدیان» (نویسنده، مترجم، پژوهشگر و مدرس) را به عنوان داوران بخش مرحله‌ی نهایی نخستین جشنواره‌ی نمایشنا‌مه‌نویسی انتشارات آماره معرفی کرد.
.
فرامرز طالبی متولد 1329 نویسنده، نمایشنامه‌نویس، کارگردان و پژوهشگر
محمدیعقوبی متولد 1346 نمایشنامه‌نویس، کارگردان و مدرس تئاتر در تورنتو کانادا
ناهید احمدیان متولد 1360 نویسنده، مترجم، پژوهشگر و مدرس دانشگاه مریلند آمریکا، 28 اثر منتخب مرحله‌ی نهایی را ارزیابی خواهند کرد.
.
شایان ... دیدن ادامه ›› ذکر است تمامی آثار بدون نام نویسنده، کدگذاری شده و در اختیار این هیأت داوری گذاشته شده و طبق امتیازی که به آثار داده می‌شود. در نهایت سه اثر که بیشترین امتیاز را کسب کنند به عنوان سه اثر برتر جشنواره در مراسم اختتامیه معرفی خواهند شد و ضمن تقدیر و اهدای تندیس به اثر برگزیده این سه اثر توسط انتشارات آماره منتشر می‌شوند.
.
همچنین در مراسم اختتامیه‌ی این جشنواره برنامه‌ای برای بزرگداشت «خسرو حکیم رابط» در نظر گرفته شده که با حضور خود ایشان و رونمایی از آخرین اثرشان برگزار خواهد شد.
.
اختتامیه‌ی نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی انتشارات آماره به دبیری «محسن عظیمی» در بهار 1401 برگزار خواهد شد.
امیر مسعود این را خواند
امیرمسعود فدائی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آثار منتخب مرحله‌‌ی اول نخستین جشنواره‌ی نمایشنامه‌نویسی نشر آماره
.
شورای ارزشیابی بخش ادبیات نمایشی نشر آماره پس از بررسی 102 نمایشنامه‌ی رسیده به این جشنواره، 28 نمایشنامه را جهت مرحله‌ی نهایی نخستین جشنواره‌ی نمایشنامه‌نویسی نشر آماره انتخاب نمودند.
.

محسن عظیمی دبیر این جشنواره در خصوص شکل انتخاب آثار گفت: تمامی آثار رسیده به جشنواره بدون نام نویسنده، کدگذاری شده و در اختیار هیأت انتخاب قرار گرفتند. پس از بررسی آثار منتخب مرحله‌ی نخست، هیأت انتخاب مرحله‌ی نهایی، آثار برگزیده را انتخاب خواهند کرد. طبق برنامه‌ی اعلام ‌شده در فراخون،اردیبهشت ماه سال 1401 آثار برگزیده در اختتامیه‌ی جشنواره اعلام شده و ضمن تقدیر از برگزیدگان، آثارشان توسط نشر آماره منتشر ... دیدن ادامه ›› خواهد شد.
.

همچنین در مراسم اختتامیه این جشنواره، برنامه‌ای برای بزرگداشت خسرو حکیم رابط در نظر گرفته شده که با حضور خود ایشان و رونمایی از آخرین اثرشان برگزار خواهد شد. اسامی هیأت انتخاب مرحله نهایی نیز به زودی اعلام می‌شود.

آثار منتخب مرحله‌ی نخست بدون اولویت طبق تاریخ ارسال:

زندگی سگی/ مهیار هزارجریبی
سه زن / مجید برجعلی‌زاده
قحطی / کامران سعادت
برای مرده‌ها اذان می‌‌گویند / فاطمه عزتی سوران
به خاطر یک تصادف/ محمد پورجعفری
مرگ شیرین / رامین امانی
خداحافظ آقای دکتر / مرتضی مرتضوی راد
میهمانی / امیرحسین صیدآبادی
تماشاخانه‌ای پَرِ آبادی / عزیزالله شاه‌منصوری
تقدیم به کسی زیر لاک غلط‌گیر / امیر امیری
کاناپه / سجاد طاهری
مجلس اضافات یک تیغ / روح‌الله صالحی
اصول و تعمیرات تلویزیون سیاه‌وسفید / سروش قاسمیان
به خاموشی خواهم رفت / مهدی اکبری
جمجمه‌ات را به خدا بسپار /مجتبی مقدم
خرید ضایعات زندگی / محمد دهقانی
در نهایت وفاداری / شهرام ریاحی‌فر
زنگ‌ها برای تو به صدا در‌می‌آید / کریم عظیمی ججین
بحرالمیت / مهدی گل‌زار
ژیندرلا / احسان شادمانی
انسداد / مجید دیندار
تار چوبی / سیدمرسلین ترابی
تصنیف اختر / فهمیه مدحتی
زنگ ساعت شماطه‌دار‌ / محمد فخرایی مطلق
تارا ‌/ بهزاد اسکندری
کمپ‌/ علیرضا کلانتری
اهریمن اهورای من / علیرضا داوری
مخمصه / غلامحسین دولت‌آبادی

#جشنواره
#ادبیات_نمایشی
#نشر_آماره
#محسن_عظیمی
#شهرام_احمدزاده
#هومن_بنائی
#خسرو_حکیم_رابط
#فستیوال
#نمایشنامه_نویسی
#کتاب
امیرمسعود فدائی و سید حسام حجازیان این را خواندند
و ناگهان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
رونمایی از چهار کتاب جدید در اسفند ماه
.
هومن بنائی دبیر بخش ادبیات داستانی و نمایشی انتشارات آماره از رونمایی چهار اثر در اسفند ماه خبر داد.
.
به گزارش روابط عمومی انتشارات آماره، سه نمایشنامه و یک فیلمنامه در اسفند ماه ۱۴۰۰ رونمایی خواهد شد. هومن بنائی با اشاره به برنامه‌های رونمایی این انتشارات عنوان کرد: کتاب به عنوان یکی از مهم‌ترین رسانه‌های در دسترس دارای کارکردهای بسیار مهمی برای همه نسل‌ها است. انتشارات آماره نیز بر اساس رسالت کاری و تعهد به حوزه‌ی ادبیات توجه ویژه‌ای به رسانه مهم کتاب که بسیاری از آموزه‌ها و مفاهیم را به علاقه‌مندان، هنرجویان و نسل‌های بعدی منتقل می‌کند دارد.
وی ادامه داد: نمایشنامه‌‌های «از همان شب که خورشید آمد» به قلم ندا ثابتی، «تسویه حساب» به قلم پوریا عبدی و نمایشنامه « بیهوده قرمز نشدن» به قلم سعید زارع در اسفند ماه رونمایی خواهد شد. علاوه بر این سه اثر، فیلمنامه‌ی « داستان ازدواج» به قلم نوآبامباک با ترجمه‌ای از حامد سلیمان زاده هم برای مطالعه و علاقمندان کتاب آماده شده است.
.
دبیر بخش ادبیات انتشارات آماره عنوان کرد: این آثار با تائید و همکاری شورای سیاست‌گذاری انتشارات آماره ... دیدن ادامه ›› جناب آقای شهرام احمدزاده و محسن عظیمی بزرگوار برای ارائه به علاقمندان حوزه فرهنگ ارائه شده است و اسامی تعداد دیگری از نمایشنامه‌های در دست چاپ هم بزودی اعلام خواهد شد.
#انتشارات_آماره
#کتاب
#رونمایی
#ندا_ثابتی
#حامد_سلیمان_زاده
#پوریا_عبدی
#سعید_زارع
#شهرام_احمدزاده
#محسن_عظیمی
#هومن_بنائی
#نمایشنامه
#فیلمنامه
#ادبیات_داستانی
امیرمسعود فدائی و Poorya Abdi این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
#باد_زرد
#وینسنت_ونگوگ
#علیرضاکوشکجلالی
.

آرتو شاید غریبترین چهره ادبیات مدرن باشد، کسی که تاثیرش بر تفکر، تئاتر و ادبیات همچنان پابرجاست. شاعری پیشرو که عمرش در تیمارستانهای فرانسه تباه شد تا، همانطور که خودش درباره وینسنت ونگوگ گفته بود، جامعه از شر افشاگریهایش در ... دیدن ادامه ›› امان بماند:
.
"ما پیوسته از ترس نعره کشیدیم، ترس از: گرسنگی، احتیاج، تنفر، خیانت چندشآور. این شرایط ما را مسموم کرد، جادو کرد تا تنها راه، خودکشی باشد، ما همه به دست جامعه خودکشی کردیم."
.
به باور آرتو، ونگوگ به دلیل دیوانگی از دنیا نرفت، بلکه مرگ او به خاطر این بود که جسمن تبدیل به میدان جنگی برای مبارزه با مسالهای شد که روح بشر از ابتدا در حال مبارزهای شیطانی درگیر آن بوده است: غلبه گوشت و خون بر روح، یا غلبه روح بر جسم و گوشت و خون؟ ونگوگ به باور آرتو در تمام طول زندگیاش با عزمی راسخ و انرژیای غریب به دنبال خود میگشت.
.
او مینویسد: "ونگوگ به دلیل طغیان یک جنون، یا ترس از عدم موفقیت خودکشی نکرد. برعکس، خودآگاهی جمعیِ جامعه برای تنبیه او به دلیل فرار از چنگالاش او را به مرز خودکشی کشاند. او تازه به موفقیت رسیده بود و به این که "کیست" و "چیست" پی برده بود." و این ویژگی تمامی هنرمندان راستین در طول تاریخ بشری است.
.
#ادبیات_نمایشی
#کتاب
#نمایشنامه
#علیرضاکوشکجلالی
#نشر_آماره
#تئاتر
مهرداد کیا و امیرمسعود فدائی این را خواندند
بامداد این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
این همه دغدغه برای ذهن خسته‌مان کافی نیست؟
نوسانات کاغذ تیراژها را کم کرده و خلاف میلمان مجبوریم قراردادهای متفاوت‌تری با نویسندگان تنظیم کنیم.

هومن بنائی دبیر بخش انتخاب آثار ادبیات و ادبیات نمایشی انتشارات آماره در خصوص نوسانات بازار کاغذ و شرایط نشر کتاب اظهار کرد: از اواخر سال ۹۷ با افزایش شدید قیمت کاغذ روبه رو شدیم به همین دلیل کتاب‌هایی که چاپ آن‌ها به سال ۹۸ موکول شد، هزینه‌های ما را بسیار بالا برد. هنوز هم آثاری از آن تاریخ در نوبت چاپ هستند. همچنین افزایش قیمتی که در نرخ دلار اتفاق افتاد قیمت مجددی در قیمت کاغذ به وجود آورد.
بنائی تصریح کرد: نوسانات کاغذ نشر را بسیار تحت تأثیر قرار داده است و در واقع مجبور شده‌ایم تیراژها را کم کرده و قراردادهای متفاوت‌تری با نویسندگان تنظیم کنیم.
این نویسنده ادامه داد: اتفاق دیگری که متأسفانه رخ داد بحث سهمیه بندی کاغذهای دولتی بود، درواقع فرایند دریافت کاغذ طولانی شد و به این دلیل دچار مشکلاتی شدیم. وزارت ارشاد سامانه‌ای به وجود آورد تا بتواند مراحل شابک، فیپا و مجوز وزارت ارشاد را در یک قالب بیاورد. این کار با این نیت بود که ... دیدن ادامه ›› ناشر بتواند در ده الی پانزده روز مجوز چاپ بگیرد اما متأسفانه این سامانه آنقدر فرایند را طولانی‌تر کرده است که گرفتن مجوز را دچار مشکل کرده است، در صورتی که اگر تحت همان شرایط پیشین جلو می‌رفتیم یک ماهه به نتیجه می‌رسیدیم.
وی افزود: تا پیش از این ما دو نوع تألیف کتاب داشتیم، در انتخاب ادبیات نمایشی آثار منتخب جشنواره ها و نمایشنامه های که در اجرای عموم موفق بوده اند را در دستور کار قرار می دادیم و برای ادبیات داستانی هم با مولفین صاحب قلم وارد مذاکره می شدیم. در مورد دوم نویسنده خود درخواست می‌کرد که کتاب وی را برایش چاپ کنیم که با مشارکت سرمایه گذاری از سوی هر دو طرف این کار صورت می گرفت اما باید بگویم که اتفاقات به وجود آمده باعث شد در این مورد ریزش داشته باشیم؛ چراکه افزایش قیمتی که برای کتاب اتفاق افتاد تقریباً مخاطبان کتاب را فراری داده و علاقمند به خرید فیزیکی کتاب کم شده است.
نویسنده کتاب مسافر اتاق شماره 37 تصریح کرد: نویسندگان برای تألیف کتاب دو انگیزه دارند برخی کتاب تألیف می‌کنند تا به دست علاقمندان به آن برسد و برخی به صرفه اقتصادی آن نیز نگاه می‌کنند.
بنائی اضافه کرد: نویسندگان دسته دوم با این وضع انگیزه خود را برای چاپ کتاب از دست دادند در نتیجه ریزش مخاطبان و کم شدن انگیزه نویسندگانی که انگیزه اقتصادی داشتند باعث کاهش نشر شد. همچنین نویسندگانی که برای مخاطبین علاقمند می‌نوشتند به دلیل کم شدن مخاطبان دچار نوعی سر افکندگی شده و برای نوشتن کتاب کم انگیزه شدند.
دبیر بخش انتخاب آثار ادبیات نمایشی و داستانی انتشارات آماره در خصوص تأثیر شیوع بیماری کرونا، گفت: من در این خصوص دو موضوع را مطرح می کنم، اول اینکه با این نوسانات قیمت و سهمیه بندی کاغذ که گریبان ما را گرفته و رها نمی کند مجبور هستیم دست به عصا حرکت کنیم و گویا چاره ای هم نداریم و با توجه به وضعیت برگزاری نمایشگاه کتاب در این دوسال این استرس وجود دارد که تکلیف ما چیست و چرا نهادها برای حمایت از بخش خصوصی کاری نمی کنند؟! بازگشت سرمایه در کتاب بسیار طولانی است و یک کتاب تازه بعد از دو شماره تیراژ هزار نسخه ای هزینه های اولیه تولید و مولف را تامین می کند. حال که با این سطح مدیریت کرونا در کشور ماندگار شده و تمام نمی شود. چرا دولت دست حمایت خود را به سوی مشاغل آسیب دیده از این وضعیت دردناک دراز نمی کند! ممکن است با ادامه این شرایط دیگر بودجه ای برای تولید کتاب‌های جدید نداشته باشیم و حتی برای چاپ مجدد آثار هم دچار مشکل شویم.
بنائی ادامه داد: از طرفی بیماری کرونا و بیماری گرانی تعداد مخاطبین کتاب را کم کرده است و در واقع به علت پرهیز از تجمعات و قدرت خرید تأثیر خود را خواهد گذاشته است.
وی در خصوص چشم اندازهای آینده نشر افزود: دو رویکرد وجود دارد یکی اینکه کتاب‌هایی تألیف کنیم که حمایت مولف را برای چاپ داشته باشد و رویکرد دیگر این است که بر اساس تقاضایی که در بازار وجود دارد کتاب تولید کنیم. ما هر دو رویکرد را در نظر گرفته‌ایم چراکه گاهی اوقات ما باید جامعه را حرکت دهیم در نتیجه نیاز به تألیف کتاب‌هایی داریم که اگر چه مخاطب ذائقه آن را ندارد اما بتوانیم آن ذائقه را در مخاطب ایجاد کنیم. رویکرد دوم را نیز باید مد نظر داشت چراکه باید صرفه اقتصادی نیز برای ما داشته باشد در واقع متناسب با تقاضای بازار به سمت بازار سازی هایی برویم که جنبه دوم را نیز تقویت کنیم تا از طریق این رویکرد بتوانیم آن ذائقه سازی را نیز ایجاد کنیم.
امید که بلاگردان، بلا از این خاک بگرداند و همه ما را در پناه خود نگاهبان باشد.


برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کتاب «زبدةالتواریخ بایسنغرى» توسط انتشارات آماره به چاپ رسید

«زبدةالتواریخ بایسنغرى» به قلم «شهاب‌الدین عبدالله حافظ ابرو» که شامل وقایع سال های 807 تا 830 هجری قمری است به همت «محسن فاتحی» و توسط انتشارات آماره به چاپ رسید.

«محسن فاتحی» نویسنده و پژوهشگر تاریخ که بر اساس نسخه «دکتر سید کمال حاج سید جوادی» این اثر را ویراسته و شرح و توضیحات کاملی بر آن نوشته است در مورد این کتاب این‌گونه عنوان کرد: در این ویرایش کوشش شده است تا هیچ واژه، لغت و عبارتی؛ چه تاریخی و چه جغرافیایی، بی‌توضیح باقی نماند. برای نیل به این مقصود از منابع بیش‌تری بهره برده شده است، به منظور خوانش صحیح واژه، کلمات اعراب‌گذاری شده‌اند، رسم‌الخط، پاراگراف‌ها، جمله‌بندی‌ها، نقل‌قول‌ها و ... تغییر کرده‌اند، جملات معترضه مشخص شده و به منظور یک‌دستی ترجمه، معنی آیات قرآنی از کتاب دوجلدی خلاصه کشف‌الاسرار امام احمد میبدی به نگارش حبیب‌الله آموزگار وام گرفته شده‌ است. ضمن این‌که مقدمه مفصل و جامع دکتر محمد شهری در مورد حافظ ابرو، به درک وقایع تاریخی کمک بیش‌تری ... دیدن ادامه ›› می‌کند.

فاتحی گفت: نکته بسیار مهم این چاپ؛ حذف اشعار عربی و فارسی، القاب و عبارت‌های تکراری و تلخیص دو واقعه از متن ذیل وقایع سال ۸۱۱ هجری که توصیف جشن ختنه‌سوران بایسنغر و سال ۸۲۰ هجری که بیان ولادت علاءالدوله پسر بایسنغر است، می‌باشد. در هر دو مورد این وقایع، نویسنده در ذکر ممدوحش دچار طغیان قلم شده و معنی متن زیر کلمات ثقیل و عبارت‌های فخیم و توصیف‌های حجیم مستور مانده است. باقی کتاب بی‌تغییر و تبدیل حفظ شده است. درواقع هرکجا، شعر، مدح یا جمله‌ای دعایی بر مضمون متن بار نشده بلکه مکمل آن بوده است، آن عبارت حفظ شده است. واقعیت این است که زیب و زینت‌های ادبی کتاب و عنان‌ریز کردن قلم در ستایش ممدوح، در بسیاری موارد متن تاریخی اثر را به حاشیه رانده و ذکر وقایع را متأثر ساخته است. در حقیقت تصرفات و حذفیاتی که صورت گرفته صرفاً با هدف کشف متن تاریخی کتاب صورت گرفته است. از این‌رو به خواننده کتاب اطمینان داده می‌شود که متن پیش رویش قرار گرفته، گزیده یا تلخیص یا پیرایش زبدةالتواریخ نیست، بلکه صرفاً همان متنی می‌باشد که حافظ ابرو اگر می‌خواست بی‌واهمه از ظل ظلیل ممدوح یا رهایی از سنت‌های منشیانه تاریخ‌نویسی بنگارد، چنان‌که عبدالرزاق سمرقندی، میرخواند، خواندامیر و دیگران نگاشتند.

وی افزود: «شهاب الدین عبدالله حافظ ابرو» در سال ۸۲۶ هجری، هشت سال پیش از درگذشتش -که در اوج پختگی بود- به اشارت «حضرت غیاث‌الحق و الدین بایسنغر بهادرخان»، فرزند گرانقدر و هنرمند شاهرخ، به جمع‌آوری تاریخی معظم از ابتدای آفرینش بشر تا روزگار «حضرت سلطنت شعاری شاهرخی» مشغول و مأمور شد. او نام این کتاب بزرگ را «مجمع التواریخ سلطانیه» ‌گذاشت و آن را به چهار ربع تقسیم کرد: ربع اول از آغاز آفرینش تا دوره پیامبر (ص)، ربع دوم تاریخ زندگانی پیامبر تا آخر خلافت عباسیان، ربع سوم تاریخ پادشاهان و ملوک (از صفاریان تا قراختائیان) و ربع چهارم: به نام زبدة‌التواریخ بایسنغری که شامل دو بخش است؛ بخش نخست شامل تاریخ ایران از تولد تیمور در ۷۳۶ هجری تا مرگ او در ۸۰۷ هجری و بخش دوم شامل تاریخ بر تخت نشستن شاهرخ در سال ۸۰۷ هجری تا کارد خوردن او بیرون جامع هرات در سال ۸۳۰ هجری می‌شود. از این رو «زبده التواریخ بایسنغری» که توسط نشر آماره منتشر شده است، جزء دوم ربع چهارم این کتاب بزرگ و فاخر است.

وی ادامه داد: یادآور می‌شوم این جهد، برخاسته از آمال گروهی از دوستان و رفقایم در «حلقه مطالعات تاریخی جست» در دهمین سال فعالیت آن محسوب می‌شود. از استاد فرهیخته و گرامی، آقای دکتر محمد شهری سپاسگزارم که منت نهاده و مقدمه‌ای برای انتشار در این کتاب در اختیار ما قرار دادند. حسن ظن ایشان به حافظ ابرو، احاطه بر آثار این مورخ و صاحب‌نظر بودن در زبان و ادبیات فارسی و تاریخ ایران، در مقدمه فاضلانه‌ای که نوشته‌اند کاملاً به چشم می‌خورد. هم‌چنین از مدیریت محترم و فرهیخته نشر آماره، جناب آقای فرهاد نوع‌پرست سپاسگزارم که در این روزگار صعب، دست همت از آستین مناعت به در آورده و به چاپ و نشر آثار فخیم اهتمام می‌ورزند؛ به ایشان و همکارانشان دست مریزاد می‌گویم.
این پژوهشگر تاریخ عنوان کرد: امیدوارم این کوشش گامی در راه معرفی بیش‌تر زبدة‌التواریخ حافظ ابرو باشد و زمینه را برای چاپ‌های پاکیزه‌تری از این کتاب مستطاب فراهم آورد.

محسن فاتحی پیش‌تر با همکاری نشر آماره، دو رمان ماخونیک و طبرخون را منتشر کرده است. کتاب «سفرنامه چین: غرایب و عجایب ختای به روایت خواجه غیاث‌الدین نقاش» که شامل سفرنامه این نقاش شهیر عصر تیموری به سرزمین چین بین سال‌های ۸۲۲ تا ۸۲۵ هجری است، نیز با ویرایش و توضیحات فاتحی توسط نشر آماره منتشر می‌شود.

یادآورد می‌شود انتشارات آماره به علت وضعیت وخیم کرونا در کشور، رونمایی از کتاب «زبدةالتواریخ بایسنغرى» را به وقت دیگری موکول کرد و این اثر را بدون برگزاری مراسم و جلسه نقد و بررسی در دسترس علاقمندان گذاشت، تا شاید در آینده جهان بهتری داشته باشیم.
عبدالغفور جامی رودی این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایشنامه «حر ریاحی» اثر «عبدالرزاق عبدالحکیم» به چاپ رسید
.
نمایشنامه «حر ریاحی» به قلم «عبدالرزاق عبدالحکیم» شاعر و نویسنده برجسته عراقی با ترجمه ای از «سید مهدی حسینی‌نژاد» توسط انتشارات آماره منتشرشد.

«عبدالرزاق عبدالحکیم» او معروف به شاعر «أم المعارک» و یا «شاعرالقادسیه» از جمله موسسان اتحاد الادباء در عراق به شمار می‌رود. آثار شعری مختلفی در بیان عاشورا و شخصیت سیدالشهداء از جمله «فی رحاب الحسین علیه السلام» در کارنامه خود دارد.عبدالواحد متولد ۱۹۳۰ بود و در سال ۲۰۱۵ در گذشت. وی در سرودن شعر آزاد تبحر داشت و از دانشجویان هم دوره «بدرشاکرالسیاب»، «نازک الملائکه» و «شاذل طاقه» پیشگامان شعر آزاد عربی بود.

نمایشنامه حر ریاحی، تنها توصیف گسستن حر از سپاه عمر سعد و پیوستن به اردوگاه حسین نیست. این نمایشنامه بدیع از دیروز طف به امروز تل زعتر ... دیدن ادامه ›› و از عاشورای سال شصت و یک هجری به عاشوراهای امروز گره می خورد. وجه سیالیت و صیرورت و طرح این "این همانی"، عصرها و نسل ها و رویارویی حق و باطل به زیبایی و رسایی در نمایشنامه حر چهره نموده است."ندای درونی" که از شخصیت های نمایشنامه است، هماره در ما نیز پژواک و طنین دارد. هیچ کس نیست که در سکوت بیرون این غوغا و فریاد را نشنود، این تازیانه سلوک، آشنای شانه های ماست، حسینی که در خلوت و جلوت می شنویم و دریغا که کمتر لبیک می گوییم.

حر این فریاد را شنید و حر شد و عمر سعد و شمر این فریاد را خفه کردند و به خنجر غفلت و هوی و هوس سپردند. کیست که "این پنهان در جان و تن" را که بی زبان تن، با زبان جان سخن می گوید، آشنا و همسایه و همراه شود. نمایشنامه حر ریاحی پهلو به شعر می زند و عبدالرزاق عبدالواحد در ساختار و هندسه ای شکوهمند و شاعرانه آن را پرداخته است. مترجم عزیز و فهیم و شاعر، سید مهدی حسینی نژاد را سپاس که "وفادارانه، به متن ترجمه ای روان و روشن و رسا از متن فراهم کرده اند.

امید است این نمایشنامه که نگاهی تازه به حر و عاشورا است و "شمر" را تا به امروز می رساند و "حسین" را در همه ی پدیده ها تکثیر می کند، فرصت نمایش بیابد تا "کل ارض کربلا و کل یوم عاشورا"، حسی تر و عینی تر فرا چشم نسل امروز قرار گیرد. پیوند تاریخ و چالش‌های انسان معاصر در حوزه محتوا، استفاده از شخصیت‌های عادی و در گیر در مسائل روز در کنار شخصیت‌های تاریخی، تبدیل شدن شخصیت‌ها به نماد و سمبل، تکیه بر ترسیم چالش ذهنی و اندیشه‌های شخصیت‌ها، استفاده از تکنیک‌های جریان سیال ذهن و تکنیک نمایش در نمایش و خروج از چارچوب نمایش نامه و خطاب مخاطب در صحنه را می‌توان از جمله خلاقیت‌های هنری نمایشنامه «حر ریاحی» ریاحی دانست.

انتشارات آماره به علت وضعیت وخیم کرونا در کشور، رونمایی از نمایشنامه «حر ریاحی» را به وقت دیگری موکول کرد و این نمایشنامه را بدون برگزاری مراسم و جلسه نقد و بررسی در دسترس علاقمندان گذاشت، تا شاید در آینده جهان بهتری داشته باشیم.


برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایش «آشویتس زنان» در اکراین روی صحنه می‌رود/ چاپ دوم نمایشنامه به ۲ زبان

به گزارش روابط عمومی انتشارات آماره، نمایشنامه «آشویتس زنان» به نویسندگی علی صفری در چاپ دوم به بهانه حضور بین‌المللی این نمایش در کشور اکراین برای تبادل فرهنگی و معرفی آثار ایرانی در ۲ زبان به چاپ رسید.

این نمایشنامه در نمایشگاه بین‌المللی کتاب سال ۹۸ رونمایی و با اقبال عمومی مواجه شد و با توجه به درگیری جهان با بیماری کرونا و تعطیلی‌های پی‌درپی باز هم مخاطب خود را پیدا کرد با حضور این اثر در ۲ جشنواره معتبر جهانی در مدت کوتاهی به چاپ دوم رسید و همزمان با ترجمه اکراینی وارد بازار کتاب بین‌الملل ... دیدن ادامه ›› هم شود.

انتشارات آماره با ترجمه نمایشنامه «آشویتس زنان» به زبان اکراینی و پخش آن در کشور اکراین تصمیم به معرفی آثار ایرانی در حوزه بین‌الملل دارد.

نمایشنامه «آشویتس زنان» تاکنون در چهار استان ایران روی صحنه رفته و همچنین تجربه حضور در سی و پنجمین جشنواره تئاتر فجر را نیز پشت سر گذاشته است. شروع چاپ دوم این نمایشنامه همزمان با آغاز تور جهانی این اثر بوده است.

»آشویتس زنان» روایتگر زندگی سه زن در لحظات پایانی عمرشان است، زنانی که تحت‌تاثیر هیولای جنگ تمام آنچه را داشته‌اند از دست می‌دهند.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
فراخوانِ نخستین جشنواره‌ نمایشنامه‌نویسی آماره
پاسداشتِ خسرو حکیم رابط

جشنواره‌ نمایشنامه‌نویسی آماره هر ساله توسطِ بخشِ ادبیات داستانی و نمایشیِ انتشاراتِ آماره برگزار می‌گردد.

اهدافِ کلی جشنواره:
 حمایت از استعدادهای نمایشنامه‌نویسی جهتِ انتشارِ آثارشان
 ‏تجلیل از نمایشنامه‌نویسان و اساتیدِ برجسته‌ی ادبیاتِ نمایشی کشور
 تشویقِ استعدادهای نمایشنامه‌نویسی، جهتِ نگارشِ نمایشنامه‌هایی با ... دیدن ادامه ›› موضوعِ آزاد، بدون هیچ محدودیتِ موضوعیِ خاصی
 ‏کمک به ارتقاءِ سطحِ کتابخوانی در جامعه
 انتشارِ بیشترِ نمایشنامه‌های تألیفی به‌منظورِ استفاده در اجراها

مقررات:
این جشنواره هر ساله به پاسداشتِ یکی از نمایشنامه‌نویسانِ برجسته‌ی ایرانی برگزار شده و نخستین دوره‌ی آن به پاسِ خدماتِ ارزشمندِ «خسرو حکیم رابط» در طولِ هفتاد سال تدریس و حضور در عرصه‌ی ادبیاتِ نمایشی کشور برگزار می‌گردد و به لحاظِ موضوعی شامل دو بخش است:
الف: موضوعِ آزاد
ب: درباره‌ی آثار و یا زندگیِ خسرو حکیم رابط
 نمایشنامه‌ها می‌توانند تألیفی و یا اقتباسی باشند. در صورتِ اقتباسی بودنِ نمایشنامه‌، عنوانِ کاملِ نامِ منبع، نویسنده و مشخصاتِ کاملِ آن ضروری‌ست.
 محدودیتی در تعدادِ واژه‌ها وجود ندارد.
 هر نمایشنامه‌نویسی بدونِ محدودیتِ سنی می‌تواند دو اثر به جشنواره ارائه نماید.
 آثاری پذیرفته می‌شوند که تاکنون به صورتِ کتابِ چاپی منتشر نشده و در هیچ جشنواره‌ای حائزِ رتبه نشده باشند. در بررسی اولیه چنانچه نامِ اثری در فهرست‌نویسی فیپا موجود و یا در جشنواره‌ای حائزِ رتبه شده باشد، ضمنِ اطلاع به مؤلف، اثرش حذف خواهد شد.

شکل و نحوه‌ی ارسالِ آثار:
آثار می‌بایست به‌شکلِ پی‌دی‌اف با فونتِ نازنین، شماره‌ی ۱۶، بدونِ درجِ نامِ نویسنده، به ایمیلِ amareh.festival1400@gmail.com ارسال گردند.
عنوانِ ایمیل "ارسالِ اثر برای جشنواره" باشد و در متنِ ایمیل نام و نامِ خانوادگی، شماره‌ی تماس و نشانیِ پستی درج گردد.
همچنین به‌پیوستِ ایمیل، تصویری از کارتِ ملی نویسنده همراهِ اثر ارسال گردد.

نحوه‌ی انتخابِ آثار:
 مرحله‌ی نخست توسطِ سه نفر از اعضای شورا
 مرحله‌ی نهایی توسطِ سه الی پنج نفر به‌عنوانِ هیئتِ انتخابِ اصلی

علاوه بر نشرِ آثارِ برتر، لوحِ تقدیر و نشانِ خسرو حکیم رابط به نویسندگانِ برتر، تعلق خواهد گرفت.


مهلتِ ارسال آثار: ۳0 آبان‌ِ ۱۴۰۰
اعلامِ آثارِ منتخبِ مرحله اول: بهمنِ ۱۴۰۰
اعلامِ آثارِ برگزیده و اختتامیه: اردیبهشتِ 1401



نشانی دبیرخانه:
تهران، میدان انقلاب، خیابان انقلاب، ابتدای 12 فروردین، پلاک 316، طبقه چهارم، انتشارات آماره
وب‌سایت: www.nashreamareh.ir

برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
«داستان ازدواج» ترجمه «حامد سلیمان زاده» به چاپ می رسد
.
فیلمنامه «داستان ازدواج» به قلم «نوآبامباک» با ترجمه «حامد سلیمان زاده» توسط انتشارات آماره به چاپ می‌رسد.
.
داستان ازدواج
نویسنده: نوآ بامباک
مترجم: حامد سلیمان زاده
با مقدمه دکتر رائد فریدزاده
.
این فیلمنامه به قلم «نوآبامباک» با ترجمه «حامد سلیمان زاده» توسط انتشارات آماره به چاپ می‌رسد.
«سلیمان ... دیدن ادامه ›› زاده» به عنوان یکی از داوران فیپرشی در هفتاد و چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن فرانسه معرفی شد. بخشی از مقدمه دکتر رائد فریدزاده که در ادامه می‌خوانید:

حقه مهر بدان مهر و نشان است که بود ...

"زمان" و "هستی" همواره پیوندی ناگسستنی در سیر تطور فکر و اندیشه فلسفی داشته اند و بی دلیل نیست که فیلسوف بزرگ معاصر، مارتین هیدگر، نوشتار خویش را که به عنوان یکی از مهمترین متون فلسفی معاصر در حافظه تاریخ فلسفه حک شده است، چنین می نامد. معضل (Dilemma) تفکر در باب زمان مشخص است: نمی توان در باب زمان اندیشید حال آنکه ما را از آن رهایی نیست. تحلیل زمان، خود امری زمانی است و انسان در تار و پود زمان پیچیده شده است و هر تأملی در باب آن پیشاپیش محکوم به شکست است. زمان را می توان به شکلی شهودی به مثابه یک وحدت کلی دریافت. هیدگر در این باب متدکر می شود که: " اگر فیلسوف در باب زمان پرسش می کند، مصمم است که زمان را از دل زمان فهم کند." زمانمندی زمان (Verzeitlichung der Zeit) شاید تنها مفرّ پیش روی است. سورن کیرکگور و پل ریکور دو فیلسوفی هستند که در پی آنند تا قرابت زمانِ پدیدار شناختی (phänomenologisch) را با روایت تبیین کنند؛ جاییکه حال و گذشته و آینده در برش های زمانی صورتی تازه (refiguration) می یابند: "مسئله دقیقاً درباره جریانی است که صورت و هیئت متن میان قبل از صورت یافتن (préfiguration) عرصه عملی و صورت تازه یافته (refiguration) در پذیرش و ادراک اثر، واسطه می شود." در روایت است که زمان وجه اگزیستنسیل (existenziell) می یابد یا به گفته ریکور: زمان از آن وجه تبدیل به زمان بشری می شود که صورت روایی به خود می گیرد." از سوی دیگر روایت هم به معنای کامل خود دست می یابد تنها زمانی که مقید به قید زمان اگزیستنسیل شود. کوتاه سخن اینکه روایت و زمان قیود لاینفک شرط تحقق یکدیگرند.
.
https://aparat.com/v/jho4q
.
#حامد_سلیمان_زاده
#فیلم
#فیلمنامه
#کن
#فستیوال_کن
#نشر_اماره
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی آماره به پاسداشت خسرو حکیم رابط برگزار می‌شود.

محسن عظیمی دبیر این جشنواره اعلام کرد: طبق تصمیم‌گیری شورای سیاست‌گذاری نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی نشر آماره، نخستین دوره این جشنواره به پاسداشت خسرو حکیم رابط برگزار خواهد شد.

نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی نشر آماره که قرار است به همت بخش ادبیات داستانی و نمایشی انتشارات آماره هرساله به پاسداشت یکی از نمایشنامه‌نویسان برجسته کشور برگزار شود، نخستین دوره خود را به پاسداشت خسرو حکیم رابط و خدمات ارزنده ایشان در عرصه ادبیات نمایشی کشور برگزار خواهد کرد.


جزئیات و فراخوان کامل برگزاری نخستین دوره این جشنواره به زودی توسط شورای سیاست‌گذاری انتشارات آماره اعلام خواهد شد.
نیلوفر ثانی این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
از سوی شورای سیاست‌گذاری نخستین دوره
دبیر جشنواره نمایشنامه‌نویسی آماره معرفی شد

شورای سیاست‌گذاری انتشارات آماره، دبیر نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی نشر آماره را منصوب کرد.
به گزارش ایران تئاتر، شورای سیاست‌گذاری جشنواره نمایشنامه‌نویسی نشر آماره متشکل از فرهاد نوع‌پرست مدیر انتشارات آماره، هومن بنائی نویسنده و مدرس تئاتر ودبیر بخش ادبیات داستانی و نمایشی انتشارات ، شهرام احمدزاده نمایشنامه‌نویس، محقق و استاد دانشگاه برای نخستین دوره این جشنواره محسن عظیمی نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر را به عنوان دبیر این جشنواره منصوب کردند.
قرار است این جشنواره هر دوره به پاسداشت یکی از نمایشنامه‌نویسان برجسته ایرانی برگزار شود. جزئیات و فراخوان کامل برگزاری نخستین دوره این جشنواره به زودی توسط شورای سیاست‌گذاری انتشارات آماره اعلام خواهد شد.

#جشنواره
#نمایشنامه_نویسی
#ادبیات_نمایشی
#انتشارات_آماره
#کتاب
#نویسنده
#نویسندگی
#فراخوان
#هومن_بنائی
#شهرام_احمدزاده
#محسن_عظیمی
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
#جشنواره
#ادبیات_نمایشی

نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی نشر آماره

نخستین جشنواره نمایشنامه‌نویسی انتشارات آماره در سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.
.
این جشنواره با هدف حمایت از استعدادهای جوان نمایشنامه‌نویسی و آثار نمایشی، جهت انتشار و تجلیل از نمایشنامه‌نویسان، اساتید و صاحبان قلم ... دیدن ادامه ›› ادبیات نمایشی ایران با تشویق استعدادهای نوقلم ادبیات با موضوع آزاد و بدون هیچ محدودیت موضوعی خاصی، جهت کمک به ارتقای سطح کتابخوانی به‌خصوص نمایشنامه در جامعه، انتشار بیشتر نمایشنامه‌های تألیفی به‌منظور استفاده در اجراها به همت انتشارت آماره در سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.
.
این جشنواره در هر دوره به پاسداشت یکی از نمایشنامه‌نویسان برجسته ایرانی برگزار خواهد شد. جزئیات و فراخوان کامل برگزاری این جشنواره به زودی توسط شورای سیاست‌گذاری انتشارات آماره اعلام خواهد شد.
#نمایشنامه
#نمایشنامه_نویسی
#فستیوال
#جشنواره
#کتاب
#نشر_آماره
#محسن_عظیمی
#شهرام_احمدزاده
#هومن_بنائی
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
با ترجمه علیرضا کوشک جلالی؛
نمایشنامه «راهزنان» شیلر در تالار مشاهیر تئاتر شهر رونمایی می شود

نمایشنامه «راهزنان» اثر فریدریش شیلر با ترجمه علیرضا کوشک جلالی روز جمعه ۲۱ خرداد ماه با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقه مندان تئاتر در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی می شود.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، نمایشنامه «راهزنان» اثر فریدریش شیلر و ترجمه علیرضا کوشک جلالی ساعت 16 روز جمعه 21 خرداد ماه به همت نشر «آماره» در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی می‌شود.

در این مراسم منوچهر اکبرلو، شهرام احمدزاده و هومن بنائی به معرفی کتاب «راهزنان» می پردازند.

در توضیحات تکمیلی این اثر نمایشی نیز آمده ... دیدن ادامه ›› است:

«راهزنان» اولین نمایشنامه‌ فریدریش شیلر، شاعر، نمایشنامه‌نویس، فیلسوف و مورخ آلمانی ‌است. شیلر در کنار گوته، به عنوان چهره اساسیِ کلاسیک وایمار شناخته شده‌است. علت موفقیت «راهزنان» جنبه آزادی‌خواهانه و موضوع پراحساس آن است که با روح عصر «توفان و طغیان» همخوانی بسیار داشت.

در این اثر جنگ بین احساسات لطیف و باشکوه انسانی در برابر ناملایمات به نمایش گذاشته می‌شود. این متن شاعرانه پس از گذشت ۲۰۰ سال، هنوز تازگی و طراوتش را از دست نداده، به گونه‌ای که در اروپا، یکی از پر اجراترین آثار کلاسیک آلمان به‌شمار می‌رود.»

نمایشنامه «راهزنان» سال ۱۳۹۱ برای اولین بار در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفت و پس از آن نیز به فستیوال «شیلر» کشور آلمان دعوت شد.

بورکهارد کوزمینسکی رییس هنری فستیوال شیلر درباره اجرای این اثر نمایشی گفته بود:« این نمایش یکی از برجسته‌ترین اجراهای امسال فستیوال بود. ما اجرای این نمایش را مدیون نویسنده و کارگردان ایرانی/آلمانی، علیرضا کوشک جلالی هستیم. جلالی برای اجرا در فسیوال شیلر، مجبور شد که با طراح صحنه‌اش، سیامک احسایی، صحنه جدیدی طراحی کند. خوشبختانه حاصل زحمات، اجرایی است بسیار چشمگیر، دینامیک و زیبا. جلالی از بازیگران گاه و بی‌گاه بسان گروه همسرایان یونان باستان که با حرارت و قدرت، روی صحنه عمل می‌کردند، استفاده کرده است.»

مراسم رونمایی و جشن امضاء نمایشنامه «راهزنان» روز جمعه بیست و یکم خرداد ماه 1400 از ساعت 16 تا 18 با رعایت حداکثری شیوه نامه های بهداشتی در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر برگزار می‌شود و شرکت برای عموم آزاد است.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
شورای سیاست‌گذاری ادبیات نمایشی و داستانی نشر آماره
.
شورای سیاست‌گذاری بخش ادبیات نمایشی و داستانی انتشارات آماره توسط فرهاد نوع‌پرست مدیرمسئول این انتشارات تعیین شدند.
.
فرهاد نوع‌پرست مدیرمسئول انتشارات آماره، هومن بنائی نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر را به‌عنوان دبیر بخش انتشار آثار ادبیات نمایشی و داستانی، همچنین شهرام احمدزاده نمایشنامه‌نویس، محقق و مدرس دانشگاه و محسن عظیمی نمایشنامه‌نویس را به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری این بخش معرفی کردند.

انتشارات آماره تاکنون در زمینه ادبیات داستانی و نمایشی آثار ارزنده ای به بازار کتاب عرضه نموده است و در سال ۱۴۰۰ نیز چندین اثر تألیفی و ترجمه را آماده انتشار دارد.
رویا کاظمی و نیلوفر ثانی این را خواندند
محمد لهاک این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
جمعه هفتم خرداد ماه صورت می گیرد؛
رونمایی از سه نمایشنامه جدید در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر

سه نمایشنامه جدید روز جمعه هفتم خرداد ماه سال ۱۴۰۰ با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقه مندان تئاتر در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی می شوند.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاترشهر ، سه نمایشنامه «ذَبیح»، «خواستگارانِ مهری‏ناز، شاهدختِ دیارسختستان!» و«صبا» به نویسندگی صبوره رنگرز که به همت نشر «آماره» منتشر شده اند، ساعت 16 روز جمعه هفتم خرداد ماه در تالار مشاهیر مجموعه تئاتر شهر رونمایی ... دیدن ادامه ›› می‌شوند.

در این مراسم عطاالله کوپال مدرس و پژوهشگر تئاتر، شهرام احمدزاده منتقد و پژوهشگر و هومن بنائی منتقد و پژوهشگر به معرفی کتاب‌های «ذَبیح»، «خواستگارانِ مهری‏ناز، شاهدختِ دیار سختستان!» و«صبا» خواهند پرداخت.

در توضیحات تکمیلی این سه نمایشنامه آمده است:

صبوره رنگرز درنمایشنامه «ذَبیح» به موضوع جنایت پرداخته که همواره ذهن بشر را از دیرباز، از بدو خلقت تا امروز، به خود مشغول داشته است. او در نمایشنامه «خواستگارانِ مهری‏ناز، شاهدختِ دیار سختستان!» با اقتباس از شیوه‏‌ نمایش‏های سنتی ایرانی، به ویژه «تخت حوضی»، توانسته است تلفیق مناسبی از شیوۀ تئاتر مدرن با نمایش‌های سنتی به عمل آورد .

نمایشنامه «صبا» نیز در واقع نوعی متادرام است. یعنی نمایشنامه‏ ای در باره‌‏ نمایشی دیگر، که شخصیت ‏های نمایشنامه‏‌ نخستین قرار است آن را به صحنه ببرند. این سه نمایشنامه در کارگاه نوآوران ادبیات و زیر نظر مستقیم دکتر عطاالله کوپال شکل گرفته است.«

مراسم رونمایی و نمایشنامه‌خوانی و جشن امضاء این آثار روز جمعه هفتم خرداد ماه از ساعت 16 الی 18 در مجموعه تئاتر شهر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی برگزار و شرکت برای عموم نیز آزاد است.
رویا کاظمی این را خواند
محمد لهاک این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایشنامه «مسافر اتاق شماره 37» نوشته «هومن بنائی» و با مقدمه ای از «دکترعطاا...کوپال»

در معرفی این نمایشنامه آمده است:
این نمایشنامه ساعات پایانی زندگی صادق هدایت را روایت می کند. روزهای پایانی عمر صادق هدایت در اتاق کوچک یک مسافر خانه واقع در پاریس سپری می شود. روایت روح شکننده ای که صدای سوت آزارش می دهد. جغدی که روزگاری او را به اوج برده آزاد می کند با تمام تکه فکرهایی که از غرب بر جامه اندیشه اش وصله پینه شده هنوز خود را یک ایرانی می داند. نویسنده ای که بارها به مخلوقاتش درس انتحار داده اکنون و در این فضا به دنبال راهی برای پایان داستان خود می گردد.
روایت عشق نویسنده ایست که چشم پوشید از احساسش و معشوقش را حتی در سطرهای داستان ها نیز به آغوش قهرمانش نسپرد. روایت آزرده مَردی ست که شانه هایش زیر بار حرافان بی عمل خم شده و طریق آزاد زیستن را خوب می شناسد. «مسافراتاق شماره 37» مستخدمی دارد که بیش از اینکه جوهر داستانش خشک شود می سوزد. زنی که برای ملاقات می آید.«مسافراتاق شماره 37 » او را دوست دارد. اما بیش از آنکه حضورش خاطره شود تمنایش در سطل زباله زیر میز تحریر مچاله می شود. سایه های زندگیش زیر نور آتش کاغذها جواب سوالاتی است که از او داریم.نمی دانیم چرا، هر چه هست می دانیم او را با همین تاریک روشنای محزونش دوست داریم و...
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

تئاتر
شعر و ادبیات
سینما

تماس‌ها

نشر آماره