درود بر یاران دیوار
در یک محیط اجتماعی (چه واقعی چه مجازی) به رسمیت شناختن و باور یکسان نبودن اندیشهها و سلیقهها یک ویژگی بنیادی و اساسیاست که بدون در نظر گرفتن و آمادگی برای آن، مشکلاتی پدید میآید. آن چه روشن است جامعه کنونی ما، آمادگی و بلوغ کافی در برخورد با این پدیده "اختلاف نظر" را در ما پرورش نداده و زندگی در محیطهایی همچون دیوار تمرین خوبی برای یادگیری این مهارت میباشد.
گاه اشارههایی به صمیمیت قدیم دیوار شده و از آن به عنوان دلیلی بر افت روند زمان حال یاد میشود، روزهای آغازین دیوار با جمعیتی بیست تا سی نفر آغاز شد و بدیهی است در چنین جامعه کوچکی همگرایی و شباهت سلیقه شانس بالایی دارد. اما داشتن یک جامعه کوچک تک صدا و صمیمی دستاورد بزرگی نیست که دلتنگ آن باشیم، شاید هنر و مسوولیت ما این باشد که باهم یاد بگیریم چگونه در یک جامعه بزرگی مانند امروز سایت تئاترشهر و دیوار، در کنار سلیقهها و اندیشههای ناهمسو با خود زندگی کرده و بدون مشکل و تنش تفکر خود را طرح و برای گسترش آن تلاش نماییم. این مهارتیاست که در بیان ساده و در عمل نیاز به ظرافت، پایداری و تلاش همگانی دارد.
دو نکته کلیدی در این راه:
یکی *شیوه طرح نظر ناهمسوی خود با دیگران* و دو *شیوه برخورد با نظر ناهمسوی دیگران با خود* میباشد. فرض میکنیم
... دیدن ادامه ››
ما به رفتار یا روش یک محیط یا حتی در سطحی بالاتر با قوانین و روش مدیران یک محیط مشکلاتی داریم، روش مرسوم در جامعه ما روحیه *اعتراض* مبتنی بر تنش و بیحرمتیاست. روش مورد نظر در یک جامعه بالغ *طرح روشن، آرام و بند به بند مشکلات بدور از لفافه، تمسخر و تندی است* معمولا در جامعه در حال رشد، علاقه به خودنمایی به عنوان یک عضو دگراندیش و متفاوت از عوام (مستقل از اینکه این حرف متفاوت چیست) چاشنی این روحیه میگردد. به ویژه که ما حق نداریم از پیش دیگران را محکوم به بیتوجهی نسبت به نظرات خود کرده و با آن ها را ملزم به پذیرش آن دانسته و در غیر این صورت شایسته بیاحترامی ما. در نهایت در صورتی که یک محیط از سوی عدهای پدید آمده باشد و ما درخواستها و انتقادهای خود را واضح و مناسب طرح نماییم و ایشان به دلایل گوناگون نتوانند یا نخواهند محیط را مطابق بخشی یا همه سلیقه یکی از ما پیش برند ما مجاز به ترک این محیط هستیم اما مجاز به بیاحترامی به قوانین و اعضای دیگر آن محیط که همانند ما نمیاندیشند نیستیم. در چنین محیطهایی هرلحظه قواعد تصویب شده محترم و لازمالاجراست اما همواره این قواعد قابل بررسی و نقد با *شیوه محترمانه و درست* میباشد.
بر این اساس برای تاکید دوباره بر آمادگی این گروه برای توجه به نظرها و انتقادهای همه کاربران، که ثروت اصلی و تنها معنیبخش این محیط میباشند، از همه عزیزانی که سخنی با این گروه دارند دعوت میگردد تا به نشانی ایمیل site@teatreshahr.com پیشنهادها و نقد *مشخص* خود را به دست گروه راهبری برسانند. این نوشتهها به دقت بررسی و درباره آنها تصمیمگیری خواهد شد. توجه فرمایید که در راستای این دیوارنوشته، نقدها و نظرها را به نشانی عنوان شده فرستاده و از طرح این موارد پای این نوشته خودداری فرمایید.
سپاس از همراهی شما.