«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواریاست برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفتوگو درباره زمینههای علاقهمندی مشترک، خبررسانی برنامههای جالب به همدیگر و پیشنهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال
به سیستم وارد شوید
جهانگیرخان صوراسرافیل: تنها حسن جوونمرگی در اینه که همیشه در یادها جوون میمونی.
دهخدا: کدوم یادها جهانگیر، کدوم یادهااا،
این مردم زود همه چیز رو فراموش میکنن.
کی میدونه سنگ قبر تو کجاس؟
چقدر جوون رو بی گناه کشتن و نذاشتن حتی خوونواده هاشون براشون سوگواری کنن.
کی میدونه سنگ قبرشون کجاس؟
این مردم زود همه چیز رو فراموش میکنن.
عاالی بود، خسته نباشید و دستمریزاد به همه عوامل
خوشحالم که به توصیه دوست عزیزی موفق به دیدن این کار شدم و متاسفم که اجرای اون به پایان رسید و امکان دیدنش رو برای بار دوم ندارم ( البته امیدوارم که مجددا اجرا داشته باشه چون واقعا ارزش دوباره دیدن رو داشت).
از بازی فوق العاده و متن عالی که در نظرهای دوستان دیدم که به تفصیل در مورد آنها گفته شده دیگه چیزی نمیگم فقط جا داره اشاره ای بکنم به طراحی صحنه و نور که خییییلی خوب بود و به ساده ترین شکل ممکن سنگینی دیوارهای انفرادی رو روی بازیگر و حصر و تنهایی اون رو القا میکرد.
در طول نمایش تردد بین دیوانگی و عاقلی در شخصیت اصلی داستان (محمود) مدام من رو به یاد شعر حسین پناهی نازنین میانداخت :
دیوونه کیه ؟ عاقل کیه ؟ جُونور کامل کیه؟
با آرزوی موفقیت برای سرکار خانم محمودی نویسنده توانمند و امیرشمس عزیز بازیگر تمام عیار و دیگر دست اندرکاران این نمایش.
خوشحالم که در روزهای پایانی موفق به دیدن این نمایش شدم . همه چیز خوب بود. طراحی صحنه مخصوصا در بدو ورود بسیار تاثیرگذار بود، متن عالی و بازیهای باورپذیر و واقعی همه و همه باعث شده بود نتیجه کار بسیار خوب و دلنشین باشد. در نظرات دیگر دوستان شاید به تفصیل نقاط قوت کار مورد بحث قرار گرفته است و زیاده نمی نویسم. آنچه به نظر من شایسته تشویق و تقدیر و توجه بیشتر است نگاه ظریف و هنرمندانه متن به پدیده شوم این روزهای جامعه، مانند تظاهر ، جانماز آبکشیدن و نان به نرخ روز خوردن بود که به خوبی پردازش شده بود. خسته نباشید به همه گروه . دست مریزاد
پیش از هر چیز متاسفم که دیر موفق به دیدن این اثر زیبا و تاثیرگذار شدم و ظاهرا فقط چند اجرای محدود تا پایان این نمایش باقیمانده.با این حال ضمن آرزوی تمدید این مدت تماشای مرد شده را به سه گروه اکیدا توصیه میکنم.
اول از همه به دوستان کرد زبانم که لازم است این برگ تلخ تاریخ را که آسو بهاری عزیز به زیبایی هر چه تمام تر به تصویر کشیده، ببینند. دوم به همه علاقه مندان به هنر تاتر که مشتاق دیدن کاری در قواره های استاندارد و با ریزبینی و ظرافتهای خاص هستند . و در آخر به همه آنها که دقدقه انسانیت، از خودگذشتگی و آزادیخواهی دارند.
در این اثر همه عوامل بسیار خوب و دقیق طراحی شده و در جای خود نشسته است. از انتخاب موضوع مستند گونه و بدیع ، متن عالی ، طراحی صحنه، نور و استفاده صحیح از مدیا توسط نویسنده و کارگردان فهیم اثر گرفته تا بازیهای روان ، صمیمی و بسیار تاثیرگذار بازیگران ، همه و همه بیانگر تعقل و دقتی است که در پشت صحنه این کار حاکم است .
هر چند که هنوز کامم از این روایت زهرآلود تلخ است و ذهنم درگیر رنج و ستمی است که به برادران و خواهران کردزبانم رفته ، اما قدرشناسی از زحمات این گروه هنرمند خصوصا جناب بهاری و سرکارخانم میرزاده عزیز را بر خود واجب دانسته و برایتان سلامتی و درخشش هر چه بیشتر در عرصه والای هنر آرزومندم.
شرقی غمگین را بالاخره امشب دیدم . فارغ از بازیهای روان و صمیمی و متن با احساس مورد انتظار از قلم توانای سجاد افشاریان، چند نکته ظریف ولی اساسی مانع از آن شد که بتوانم از تماشای این تاتر لذت ببرم. اول از همه اینکه در جامعه ای که آمار افسردگی در آن خصوصا در میان جوانان و نوجوانان، به شدت نگران کننده است، از اهل قلم انتظار میرود که نه تنها ازین آفت اجتماعی با هدف جلب مخاطب استفاده سو نکنند، بلکه در حد بضاعت خود و فضای موجود از ابزار توانمند هنر، به منظور ایجاد روزنه هایی از امید در میان جوانان به طور خاص و جامعه به طور کلی اقدامی مؤثر نمایند. متاسفانه آنچه که در این تاتر شاهد آن هستیم، تاکید و تقویت فضایی افسرده و بن بستی سیاه بود که در نهایت نیز به خودکشی منتهی گردید. با توجه به محبوبیت نویسنده و تاثیرگذاری نوع نگاه و بیان ایشان در میان اقشار جوان، این انتظار از جناب افشاریان بیشتر است که به جای تشویق به تجربه زندگی در انزوا و یا در فضایی مجازی ، راهکاری برای برون رفت از این وضعیت ارائه و یا حداقل با نویدی هنرمندانه ، کورسویی از امید به تصویر کشیده میشد.
نکته بعدی که بازهم از جناب افشاریان عزیز و هنرمند انتظار نمیرفت استفاده سخیف و چندش آور از شوخی های دم دستی و بازی با خطوط قرمزی مانند مصرف الکل و گل و .... بود که متاسفانه این روزها صرفا برای گرفتن خنده از تماشاگر و رونق بیشتر گیشه، در نمایشهای بسیاری از آن استفاده میشود.(شاید از ایشان بعید بود )
شاید ترجیح بنده این بود که داستانی عاشقانه و لطیف را از قلم زیبا و با بیان شیوا و گرم سجادافشاریان بشنوم و در پایان نمایش همچنان امیدوار باشم که غم شیرینی در فرهنگ شرقی هست که میتواند منشا زایش و زندگی باشد نه انزوا و مرگ.
با احترام
امشب موفق شدم این کار زیبا رو ببینم . پیش از هر چیز باید از طرح فروش کریمانه ای که جناب خامنه ای و گروهشون در نظر گرفتن واقعا قدردانی کرد. اون هم در این روزگار که متاسفانه همه چیز تحت سیطره اقتصاد و مادیات، ماهیت اصلی خودش رو از دست داده.
متن بسیار تاثیرگذار در کنار کارگردانی و انتخاب دقیق و هنرمندانه بازیگر توسط جناب خامنه ای و در نهایت بازی باورپذیر ، صمیمی و بی نقص خانم حسینی مجموعه کاملی رو رقم زدند.
آنچه که در طول نمایش و پس از آن به شدت ذهنم را درگیر کرده بود این بود که در حالی که از یک سو به واسطه عدم درک صحیح، زنان و دختران جهان امروز مورد ستمهای فراوان واقع میشوند ، از سوی دیگر جهان امروز با ماهیتی سرمایه داری ، خشن ، بی عاطفه و بیرحم ، به شدت نیازمند روح لطیف زنانه ایست تا زیستن را ممکن کند. مردان امروز هم. حتی اگر خود ندانند و یا به این واقعیت معترف نباشند در جهان سرد و خالی از احساس امروزی ، به شدت از جای خالی یک دخترانگی لطیف رنج میبرند و لطمه میبینند.
به جناب خامنه ای عزیز و فرشته حسینی نازنین که سرماخوردگی هم از کیفیت بازی خوبش نکاسته بود تبریک میگم و براشون آرزوی موفقیت میکنم.
کار فوق العاده ای بود ، تقریبا همه نظرات و نقدهایی هم که نوشته شده رو خوندم و به نظرم حق مطلب به خوبی ادا شده . فقط در کنار متن ، طراحی صحنه ، نورپردازی ، دکور و بازیهای بسیار عالی به نظرم نوع بیان انتخاب شده برای بازیگران بسیار زیبا ، هوشمندانه و موکد بود که البته بازیگران هم ( خصوصا آقای رییس) به نحو احسن از پس اجرای آن براومدن.
در مجموع با احساس رضایت کامل از سالن بیرون اومدم. امیدوارم در یک زمان مناسبتر مجددا اجرا بشه تا بیشتر دیده بشه
به توصیه یک دوست دیشب موفق به دیدن این نمایش شدم. کار بسیار خوبی بود . متن عالی و کارگردانی و بازیگری خوب مجموعه یکدست و نتیجه مطلوب رو خلق کردن . تصویر تاریخی ارائه شده به یاری قلم خوب نویسنده و اجرای موفق عوامل بسیار تاثیرگذار بود و نمایی کامل و تمام قد از محله ها ، اعتقادات و فرهنگهای اصیل آن روزها رو به ذهن می آورد. ضمن احترام به جناب بهرامی عزیز تنها نکته ای که به نظرم میتوانست قویتر باشد طراحی صحنه بود که میتوانست ضمن احترام و در چارچوب فضای داستان ، تاثیر بیشتری را ایجاد کند.
در مجموع کار بسیار عالی بود و توصیه میکنم چند اجرای باقیمانده را از دست ندهید.