در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال گردشگری
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 17:56:55
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

 

چمن و درخت
میدان نیاوران تبدیل به چمن و درخت قشنگی با فضای مطبوع شده است که با آواز پرندگان در روزهای تعطیل قشنگ تر است.
لمیدن در وسط این میدون در طول روز را از دست ندهید با بوی خوش خنکی چمن
حسین چیانی این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عمارت روشنان

باغی بزرگ که درونش کتابفروشی و کافه دارد. حیاط باغ پشتی که سه عدد حوض پیاپی دارد قشنگ تر است.محیطی لذت بخش با معماری ایرانی

در تجریش،خیایان دزاشیب،کوچه اعلم،کوچه نوری
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
موزه دکتر حسابی
دیدن حوض نیلوفر خانه دکتر حسابی را با دالانهایی سرسبز و آلاچیق را در این روزها از دست ندهید.ورودیه فقط ده هزار تومان است.
موزه دکتر حسابی نه صبح تا چهار بعد از ظهر باز هست . کنار باغ موزه هنر ایرانی هست.درب سبزرنگ چوبی بزرگ، سمت چهار راه حسابی ، روبروی گوشت فروشی هست.بلیط موزه ده هزار تومان هست.
یک باغ بزرگ چهار طبقه هست که حیاط حوض نیلوفر و پردرختی دارد.
یک طبقه هم حدود سی هزار جلد کتاب دارد که میتوانید ببینید.
پسرش ایرج در همانجا ساکن هست و کتاب استاد عشق که در مورد دکتر حسابی است را پسرش نوشته است نود هزار تومان هست و در نگهبانی برای فروش دارد.
در هر طبقه دورتادورش بالکن قشنگی روبه درختان دارد. در حیاط بنز دکتر ... دیدن ادامه ›› حسابی هست.
طبقه چهارم و سوم هم موزه هست.طبقه آخر بیشتر لوازم شخصی ایشان هست. یک راهنما دارد که چیز زیادی نمی‌داند.
طبقه سوم افتخارات و کارهایشان هست مثلا دوازده سال نماینده مجلس بودند،رییس مجلس سنا بودند. وی بدلیل مخالفت با قراردادهای کنسرسیوم و کاپیتولاسیون توسط عوامل شاه و آمریکا ، خودرویشان منفجر میشود که نیمی از بدن دخترشان سوخت، خود و پسر و همسرش هم آسیب دیدند. وی پس از نطقی که پس از این ترور با برانکارد در مجلس سنا میکند از مجلس سنا اخراج میشود.

ولی طراحی های مهندسی ایشان جالب هست. مرد سال علمی جهان در سال ۱۹۹۰ شد.خودش نیروگاه برق ابی،پل،جاده،رادیو،دانشگاه تهران و... می‌ساخت.
وی فیزیک را در دانشگاه سوربن فرانسه خواند،یعنی در مدت هفت سال،هشت عدد لیسانس(عمران،ریاضی،برق،معدن) و یک دکترای فیزیک میگیرد.ایشان دیپلم ادبیات از دانشگاه آمریکایی بیروت بودند. در آن مدت هفت سال دو سال پزشکی و حقوق هم میخوانند.

وی تنها شاگرد ایرانی انیشتین بودند و نظریه بی نهایت بودن ذرات را دادند.انیشتین یهودی و از نسل ابراهیم بود دکتر حسابی هم سید و از نسل محمد و ابراهیم بود.

دکتر حسابی زمان مدرسه دبیرستانش مصادف با انقلاب مشروطه ایران و جنگ جهانی اول شد که میلیون ها ایرانی دچار قحطی،مرگ و گرسنگی شدند ولی ایشان در بیروت بودند و طبق حکمت روزگار، فقط برای ده سال (از هفت سالگی تا هفده سالگی که لیسانس گرفتند)این آقازاده برخی از فلاکت مردم ایران را که رجال قاجار بر ملت ایران تحمیل میکردند و ملت ایران بی پدر میشدند همچون ملت ایران چشیدند.البته جناب دکتر حسابی همچون دکتر مصدق یک چهره ملی مذهبی شدند (بر اثر عملکرد پدرانشان که به چشم لمس کردند).

حاج یمین الملک پدربزرگ دکتر حسابی در زمان احمد شاه قاجار،وزیر دارایی بودند.پدرشان سید بود و بعد از طلاق دادن مادر دکترحسابی ، پدرش باجناق ناصرالدین شاه شد پدرش وزیر و سفیر بود.پدر سیدش بخاطر باجناق شدن با ناصرالدین شاه ، دستور میدهد زن و فرزندانش را در بیروت از خانه کنسولگری بیرون بیاندازند. وی همچون پدرش سناتور شد.

سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
تندیس شاه عباس بزرگ در بهشهر

نام بهشهر در دورهٔ ساسانی «تَمیشَه» بود و واژهٔ تَمیشَه برگرفته از نام دانه و بوته تمشک است؛ پیش از دورهٔ تیموری، «کبودجامه» بود؛ پیش از شاه عباس بزرگ، «خرگوران» بود و در عهد شاه عباس بزرگ، چون خیرالنساء بیگم اشرف الملوک، مادر شاه عباس بزرگ، از اهالی «خرگوران» بوده و نام او نیز «اشرف» بود، شاه عباس بزرگ نام «خرگوران» را به‌نام مادرش «اشرف» تغییر داد.
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کاخ صفی‌آباد بهشهر مازندران
کاخی که به دستور شاه عباس بزرگ بنا شد و در دوران شاه صفی یکم گسترش پیدا کرد.

کاخی که ماهواره جاسوسی معروف آمریکا از شوروی در آنجا بود.
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کاخ چهل‌ستون بهشهر اثر ژول لورانس (پیش از ۱۸۹۴م)، کاخی که شاه عباس بزرگ در آن درگذشت.
برای آنکه زیبایی این اثر را درک کنید روی آن زوم کنید.

عالم‌آرای عباسی دربارهٔ علت مرگ او می‌نویسد: «چند روز قبل از آن در شکارگاه، پادشاه در خوردن و آشامیدن طعام افراط کرد و در بازگشت، به سبب سنگینی بار معده دچار تب شد و در اندک مدتی از اوج کمال به حضیض وبال رسید.
نت
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بهشهر مازندران
بهشهر جاهای دیدنی و قشنگ زیاد دارد مثل کاخ قشنگ صفی آباد، چهل ستون،دریاچه جنگلی عباس آباد ، تنگه سنگ نو پشت پارک ملتش خیلی قشنگه، کاخ صفویه هم دو تا دارد کاخ چشمه عمارت را هم فروردین بروید نوروز پر از شکوفه است و گوزن هم دارد.
در گذشته (پیش از دورهٔ پهلوی یکم) آن را «اشرف» می‌نامیدند.
قطار خیلی کند هست شب بخوابید صبح بیدار شوید خوبه و بلیط قطارش ارزان است فقط صد و پنجاه هزار تومان(بلیت تهران گرگان باید بگیرید و در بهشهر پیاده شوید).
ساحل نیروگاه نکا هم مرغ های دریایی سفید رنگ دارد که از نزدیک ببینید یک متر هست. یک چشمه آب معدنی معروف هم نکا داشت.

اگر اهل دره نوردی هستید آبشار سنگ نو بهشهر ،دره خوب سنگی و جنگلی هست.آتشکدهٔ کاووس،بندر امیرآباد،شبه جزیره میانکاله از جاهای دیدنی بهشهر ... دیدن ادامه ›› است.انسان‌هایی که در غارهای باستانی مازندران چون غار گمیشان، غار هوتو و غار کمربند زندگی می‌کردند پس از خروج از غار به مرور باعث پیدایش گوهرتپه شدند، این تپه انسان‌ساز است.

بهشهر در بهمن ۱۴۰۱ خ. شهر ملی گلیچ معرفی شد، از نکات جالب بهشهر وجود جمعیت چند هزار نفری مردم کرد زبان در زاغمرز است.اگر بندر امیرآباد منطقه آزاد شود شهر بهشهر مانند کیش تبدیل به شهر ماشین های لوکس خارجی خواهد شد.
حسین چیانی این را خواند
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
پارک نوباغشاه ساری (بوستان ولایت)
این پارک قشنگ که ورودیش مثل دروازه قرآن شیراز است در کنار ایستگاه قطار شهر ساری است. شبیه باغ ایرانی ده ونک است.
گویند در پارک کوچک روبرویش مقبره پسران فریدون بود که ایرج،سلم و تور در آنجا دفن بودند و در زمان فتحعلی شاه قاجار این مقبره که سه گنبدان نام داشت را قاجار تخریب کرد.
بلیط قطار تهران به ساری مبلغ صد و بیست هزار تومان است و خوبی آن این هست که شب بخوابید صبح بیدار شوید رسیدید داخل خود قطار غذاهای مناسب با قیمت کمتر از صد و پنجاه تومن دارد.
پارک ملل یا پل تجن آن هم خیلی قشنگ است. از عجایب شهر ساری این هست که کوچه هایش سطل زباله ندارد و فقط در خیابان های اصلی است و مردم زباله خود را کنار دیوار میگذارند تا شهرداری ببرد.این شهر چون بزرگراه زیاد ندارد ترافیک دارد.
حسین چیانی این را خواند
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عمارت نساجی
حیاطش پر از گل محمدی و درخت است و اکنون توت های آن رسیده است. شبیه کاخ عفیف آباد شیراز یا چهل‌ستون اصفهان است. یعنی رو به حوض چهارده ستون دارد که درون حوض آب ، تبدیل به ۲۸ ستون میشود. این باغ عمارت اداری صد ساله سابق نساجی، قشنگ ترین جای شهر سمنان است که در میدان مشاهیر( که یک مجسمه مثل میدان فردوسی تهران دارد)، جنب آب انبار تدین یا رستوران معروف دارچین است. باغ عمارت امیر و موزه تاریخ معاصر شهر سمنان هم نزدیکش است.عمارت کاخ نساجی ساختمان شورای شهر فعلی سمنان است.

سمنان نان شیر مال ارزان و خوشمزه با دانه ای ده هزار تومان دارد. ته چین آن معروف و خوشمزه است و از سبزی پلو سمنانی با گوشت بره آن تعریف می‌کردند.
این عمارت در مجاورت آب انبار تدین یا آب انبار کارخانه است،اب انبار در سال 1310 هجری شمسی یعنی همزمان با احداث کارخانه مذکور توسط حاج علی نقی کاشانی تاجر معروف وقت ساخته شده است.
این آب‌انبار به علت مجاورت با کارخانه ریسندگی و بافندگی شهر سمنان که خود نیز دارای قدمتی حدود 80 ساله است به این نام خوانده می‌شود.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بادگیرعمارت بادگیر( خانه تاریخی کلانتر سمنان)
عمارت بادگیر که رستوران است دور میدان ابوذر هست و تا پشت بام راه دارد و میتوانید بادگیرش را در پشت بام از نزدیک ببینید پنجره های قشنگی داخل رستورانش دارد.
علیرضا آذری راد و امیر مسعود این را خواندند
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید

آب‌انبار کهنه دژ، سمنان، قاجاریان
از بیرون میتوانید ببینید کوچه های کناریش، مثل کوچه های دالانی و مسقف کویری یزد است که جالب است.کنارش یک پارک کوچک است.
##این آب‌انبار در محله ناسار بالا و در کوچهٔ کهنه دژ سمنان قرار دارد و داراى سردر آجرى و پشت بغل‌هاى آجرى با تزئینات زیگزاگ شکل است که در سال ۱۳۲۵ هجرى قمرى به همت شخصى به نام حاجى میرزا ملقب به دربان ساخته شد. بر بالاى مدخل ورودى آن، لوحه‌اى به طول نیم متر و عرض ۳۰ سانتى‌متر وجود دارد که اشعارى بر آن منقوش است.
در سال‌هاى گذشته، سازمان میراث فرهنگى کشور قسمتى از تاق گهواره‌اى این آب‌انبار را تعمیر و مرمت کرد. در حال حاضر مدخل ورودى آن (جز اندکى از آن که باز است) با تیغه‌بندى آجر و گچ مسدود ... دیدن ادامه ›› شده است.

آب انبار کهنه دژ سمنان در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی، توسط حاجی میزرا ملقب به دربان در بین کهنه‌دژ بالا و پایین (ناسار بالا) و مشرف به تکیه کهنه و در محدوده ساباط این محل ساخته شد. مخزن آن از استخر باغ فیض (باغ‌شاه) پر می‌شد و نیاز آب ساکنین محله کهنه‌دژ، کوچه صبوران و اطراف آن را تأمین می‌کرد.
سر در آب‌انبار آجری است و با تزئینات زیگزاگ آراسته شده است و لوحه‌اى به طول نیم متر و عرض ۳۰ سانتى‌متر وجود دارد که اشعارى بر آن منقوش است.در سال‌هاى گذشته، سازمان میراث فرهنگى کشور قسمتى از طاق گهواره‌اى این آب‌انبار را مرمت کرد. اما به جز اندکی از مدخل ورودی آن که باز آست؛ مابقی با تیغه‌بندى آجر و گچ مسدود شده است.
نت##
سوزان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
عمارت بادگیر( خانه تاریخی کلانتر سمنان)

عمارت بادگیر که رستوران است دور میدان ابوذر هست و تا پشت بام راه دارد و میتوانید بادگیرش را در پشت بام از نزدیک ببینید پنجره های قشنگی داخلش دارد.

##این خانه ی تاریخی در شهر سمنان نمونه بارزی از معماری یک خانه ی اصیل کویری ایران است که از نظر نوع بادگیر و معماری اتاق ها و پنجره هایش یک نمونه ی بسیار جذاب است.
امروزه این بنا مورد توجه گردشگران بی شماری است زیرا علاوه بر داشتن جنبه های تاریخی و معماری بعنوان سفره خانه سنتی و رستوران بین المللی نیز کاربرد دارد.
این خانه در نزدیکی چندین اثر تاریخی است که گردشگران می توانند بعد از بازدید از آن، بازدید از سایر بناهای تاریخی را در برنامه خود قرار دهند.
تاریخچه ... دیدن ادامه ›› خانه تاریخی کلانتر سمنان

خانه تاریخی کلانتر (عمارت بادگیر) متعلق به دوره قاجار می باشد. این بنای تاریخی برای دارالحکومه سمنان ساخته شده بود و بعدها خانواده رجبی یا کلانتر سمنان در آن ساکن شدند و به همین علت به خانه کلانتر یا خانه رجبی نیز معروف است. در تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۷۵ این عمارت تاریخی توسط میراث فرهنگی و گردشگی در فهرست آثار ملی ثبت گردید. خانه تاریخی کلانتر یا خانه رجبی در سال ۱۳۹۶ توسط بخش خصوصی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت و امروزه بعنوان بزرگترین رستوران سنتی سمنان نیز کاربرد دارد.
خانه تاریخی کلانتر سمنان
معماری خانه تاریخی کلانتر سمنان

این بنا معماری بسیار زیبا و چشم نوازی دارد که نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند. همانطور که از نام این بنا مشهود است، این خانه تاریخی خانه کلانتر سمنان بوده است و به همین دلیل به خانه تاریخی کلانتر معروف است. این خانه ی تاریخی به دلیل قرار گرفتن در منطقه ی گرمسیری و کویری متناسب با اقلیم این ناحیه ساخته شده است. این بنا بادگیر بلندی دارد که یکی از زیباترین و بلندترین بادگیرهای خانه های کویری در کل ایران است. از آن جایی که این بنا زمانی ساختمان دارالحکومه بوده، بادگیر آن نیز مختص برای دارالحکومه طراحی شده است.
خانه تاریخی کلانتر سمنان
این بادگیر بلند در قسمت جنوبی بنا علاوه بر خنک نمودن و تعدیل دمای داخل بنا، برای استراق سمع و جمع آوری صداهای ناشی از حمله یا عبور بیگانگان، مناسب بوده است، این ویژگی فقط در ۲ بادگیر در ایران وجود دارد، به همین دلیل این بنا به عمارت بادگیر نیز شهرت دارد. مساحت این بنا ۲۴۰۰ متر مربع است و ویژگی یک عمارت حکومتی را دارد که دارای بخش های مختلف از جمله دو حیاط، ۱۷ اتاق شامل اتاق های مهمان و اتاق های خانوادگی، حمام، آب انبار، اصطبل، اتاق خدمه، حوضخانه و قراولخانه است. این بنا یک حیاط مرکزی دارد که یک حوض هشت ضلعی در وسط آن ساخته شده است و محیطی با صفا برای گردشگران را بوجود آورده است.
پنجره های بزرگ اتاق ها و ایوانی با ستون های چوبی و آجری در یک سمت حیاط قرار دارند و فضایی روح نواز را بوجود آورده است. اتاق ها به دو دسته ی اتاق های تابستانی با بادگیر برای خنک شدن هوا و اتاق های زمستانی با دو طبقه برای زودتر گرم شدن آن ها طراحی شده اند، البته بخش عمده این قسمت تخریب شده است. این بنا یک زیر زمین نیز دارد که مانند تونلی چند خانه را به هم متصل می سازد. همچنین باید ذکر کرد که مصالح ساخت این خانه خشت و آجر است.
نت
مرضيه علينقيان و سوزان این را دوست دارند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
قلعه پاچنار سمنان
شامل دو قلعه تل خاک است،که فعلا در دست مرمت است و از بیرون میتوانید ببینید. میگفتند قدمت آن به قبل اسلام می‌رسد و گویند دارای مسیر دالان زیرزمینی برای عبور مرور سربازان بود.معمولی است.

##قلعه تاریخی پاچنار را از نظر معماری می توان به پیش از اسلام مربوط دانست اما قدمت آن را به دوره حکومت طاهریان نسبت می دهند. در اتصال به این قلعه خانه ای با قدمت قاجاری با عنوان «خانه داوودی» قرار دارد که از ۲ سمت شمال و شرق به داخل آن درب ورودی دارد و از ویژگی های ورودی شرقی این خانه این است که برای رسیدن به داخل حیاط خانه باید از دالانی که زیر قلعه پاچنار است عبور کرد. پیش تر شهرداری سمنان خبر از بازسازی این قلعه داده بود.##

###سمنان به دلیل موقعیت استراتژیکی که داشته است مورد توجه حکومت‌های بسیاری قرار گرفته است. به خصوص در زمان حکومت فتحعلی شاه که سمنان وطنش بود، باعث شد این شهر به دوران طلایی خودش برسد از این رو سمنان خواستگاه آثار تاریخی بسیاری است که در این مقاله، قلعه پاچنار را معرفی می‌کنیم:
در شهر ... دیدن ادامه ›› سمنان قلعه ای با دیوار های بلندی قرار دارد که با ظاهر مخوفش نگاه هر بیننده ای را به خود جلب می کند و به قلعه پاچنار معروف است. بازدید ازاین قلعه برای گردشگران هیجان انگیز است. این دژ محکم تاکنون از پستی‌ بلند‌های دوران گذر کرده و دارای قدمتی بیش از ۱۰۰۰ سال می باشد. اولین چیزی که برای گردشگران جای سوال است این است که چگونه در آن زمان با امکانات محدود چنین دیوارهای بلند و قطوری را ساخته اند. جالب است بدانید دیوارهای بالایی قلعه ضخامتی بیش از ۱ متر دارند. از نحوه ساخت، معماری و همچنین مصالح به کار رفته در این قلعه می‌توان قدمت قلعه پاچنار را به دوران حکومت طاهریان نسبت داد.
قلعه پاچنار سمنان
دوقلعه در کنار هم قلعه پاچنار را تشکیل می‌دهند از این رو این قلعه معروف به قلعه دوقلو سمنان نیز می‌باشد. قلعه غربی ۶۸۰ متر مربع و قلعه شرقی ۴۲۰ متر مربع زیربنا دارد. این قلعه دارای ۱۳ متر ارتفاع از سطح زمین می‌باشد. همچنین داریا تعدادی پله‌ به صورت نامنظم است که پشت بام قلعه را به دو قسمت دخمه مانند وصل می‌کند. از آنجایی که در قلعه ‌ها برج‌های دیده بانی برای حفظ امنیت برج تعبیه شده است، بنابراین قلعه پاچنار سمنان نیز ازاین قاعده جدا نمانده و داری دو برج در گوشه های قلعه می‌باشد که قطر هر کدام به دو متر می‌رسد.
چگونه به قلعه پاچنار سمنان برویم؟

اگر با ماشین شخصی خود به شهر سمنان سفر می‌کنید باید خودتان را از طریق بلوار ابذر یا حافظ برسانید سپس وارد اولین کوچه در سمت راست می‌شوید در امتداد کوچه می‌توانید دیوار‌های سر به فلک کشیده قلعه را ببینید.
قلعه پاچنار سمنان
قلعه غربی

قسمت غربی که وسعت بیشتری از قلعه را به خود اختصاص داده است از دو طبقه تشکیل شده است. در طبقه اول این قسمت دالانی بزرگ وجود دارد همچنین می‌توانید از اتاقی ۱۲ متری،چند آغل و اصطبل نیز دیدن کنید. در طبقه دوم قلعه غربی می‌توانید شاهد چندین اتاق کوچک همانند دخمه با درهای کوچک از جنس چوب باشید. وقتی برای بازدی از این قسمت می‌روید خواهید دید در قسمتی از ضلع غربی هنوز افرادی سکونت دارند.
قلعه شرقی

یخش شرقی قلعه در فاصله ۱۰۰ قدمی از قسمت غربی ساخته شده است. از آنجایی که این قسمت از نظر وسعت به نسبت قسمت غربی مساحت کمتری دارد، دارای یک برج دیده‌بانی نیز می‌باشد. متاسفانه به بخش شرقی کم توجهی شده است و قسمتی از آن به دلیل ساخت دبیرستان ویران شده و همانگونه به حال خود رها شده است.
دیدنی های اطراف نزدیک به قلعه پاچنار سمنان

عمارت و باغ امیر
خانه طاهری
موزه گرمابه پهنه
موزه مهر و سکه کومش
موزه تاریخ شهر سمنان


هتل های نزدیک به قلعه پاچنار سمنان

هتل گوتکه مال سمنان
اقامتگاه بوم گردی بابا یعقوب
هتل آپارتمان برج سفید
هتل دربند سمنان
مهمانسرای جهانگردی سمنان
هتل خانه گل سمنان
رستوران ‌های نزدیک قلعه پاچنار سمنان

کافه رستوران سنتی بازار
رستوران عمارت بادگیر

نت##
سوزان و سالار ناجی این را خواندند
مرضيه علينقيان این را دوست دارد
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آب پخش تاریخی سمنان
پخش آب را در گذشته نشان میدهد که به چهار انشعاب تقسیم میشود و کنارش یک ساختمان شبیه مقبره برای آب دارد که پلکان دارد ولی بالا نروید چون خطرناک است و از رویش کابل ۲۳۰ فشار قوی برق با فاصله غیراستاندارد رد میشود،درون پارک گلستان است. در واقع استخرهای روباز آب که در شهر سمنان می‌بینید مربوط به این موضوع پخش آب است. پاساژ برج ققنوس هم نزدیکش است که میگویند لباس های سنتی و صنایع دستی قشنگی در طبقات مختلفش دارد.استخر پخش آب کدیور هم در میدان همتی است.


##
مهندسی هزار ساله تقسیم ... دیدن ادامه ›› آب در سمنان
نظام تقسیم سنتی آب در سمنان به حدود هزار سال پیش باز می گردد و شیخ علاالدوله سمنانی از سران ایلخانی که سپس از عارفان به نام ایران شد در هفتصد سال پیش ساماندهی و مهندسی این تقسیم را که تا به امروز نیز ادامه دارد انجام داده است .

این نظام تقسیم در سمنان به طور کلی بدین گونه است که آب از رودخانه‌ای به نام گل رودبار از شمال شهر وارد می‌شود و در محلی به نام آب پخش کن یا پا را به پنج قسمت تقسیم و سپس به ۶ استخر ذخیره آب سرازیر می‌شود که هر کدام نامی دارند و نام‌ها برگرفته از اسامی تاریخی محله‌هایی است که آب وارد آن می‌شود. استخرها با نامهای زاوغان، کوشمغان، کدیور، ناسار، لتیبار و شاهجوی شناخته می‌شوند که به همراه بنای نگهبان آب که در آب پخش کن (پارابن) همگی دارای ثبت ملی هستند و به جز استخر لتیبار که به هنگام ساخت المان میدان هفتم تیر (منوچهری) تخریب شد و ذخیره آب آن در استخری دیگر در نزدیکی مکانی به نام قدیمی چهل قبله که در حال حاضر به آن پارک سنگی می‌گویند انتقال یافت؛ سایر آنها به همان شکل باقی مانده است.

استخر زاوغان به شماره ۸۶۳۹؛ استخر کوشمغان به شماره ۸۶۱۵، استخر کدیور با شماره ۸۶۱۳، استخر لتیبار (تخریب شده) به شماره ۸۶۱۴، استخر ناسار با شماره ۸۶۲۲، استخر شاهجوی با شماره ۸۶۲۰ و بنای نگهبان آب یا پا را به شماره ۸۶۱۶ در سال ۱۳۸۲ در فهرست آثار ملی شده‌اند.

همچنین نظام آبیاری در شهر سمنان در سال ۱۳۹۰ با شماره ۴۰۰ در فهرست آثار معنوی ایران ثبت شد و تلاش برای ثبت جهانی آن نیز در جریان است.
##قدمت سیستم تقسیم آب در سمنان را که چند سالی است به ثبت ملی رسیده، به قرون هفتم و هشتم و به زمان شیخ علاءالدوله سمنانی، عارف و نویسنده برجسته آن روزگار نسبت می‌دهند اما برخی نیز دیرینگی آن را به بیش از هزار سال پیش از این نسبت می‌دهند.


همشهری آنلاین: برخی این سیستم تاریخی پخش آب که سمنانی‌ها از آن به "پارا" تعبیر می‌کنند را یک جاذبه ویژه و با طراوت می‌دانند که با وجود سختگیری‌های یونسکو، شاید بتوان به ثبت جهانی آن نیز امید داشت.

تفاوت این سیستم توزیع با موارد مشابه در دیگر شهرهای ایران در این است که این سیستم، جدا از تکامل تدریجی در گذر تاریخ، هنوز هم بعد از قرن‌ها مورد استفاده مردم محلی است.

نظام و ضوابط بسیار پیچیده و کارآمد تقسیم آب در سمنان با حساب و کتاب و سازمانی اداری فعالی، آب مورد نیاز کشاورزان و مردم را تامین می‌کرد به گونه‌ای که هیچ گاه تحت کنترل و اداره‌ دولت‌های وقت در نمی‌آمده و همواره از سوی کشاورزان و مردم محلی مدیریت می‌شده است. در حقیقت آب در این نظام، مانند اشیای منقول و غیرمنقول، دارای هویت حقوقی بود و خرید و فروش می‌شد و کسانی که دارای حق بودند، سندی ثبتی در اختیار داشتند. این مالکیت، مانند خانه، باغ و زمین، خرید و فروش یا اجاره می‌شد، با ارث منتقل می‌گردید و کابین بسیاری از نوعروسان در می‌آمد.

زندگینامه شیخ علاءالدوله سمنانی (۶۵۹–۷۳۶ ق)
افرادی نیز مسئولیت اداره‌ استخرها را در این شیوه‌ سنتی تقسیم آب برعهده داشتند.این افراد عبارت بودند از: قانون‌دار، نگهدارنده طومارها و دفاتر آبیاری، امین رودخانه ناظر بر آب رودخانه، انگارنویس سرپرست و گرداننده‌ چرخ امور آبیاری (در هر یک از شش استخر سمنان، یک انگارنویس بود) مره‌بان دارنده‌ صورت آب سهم روزانه استفاده‌کنندگان(هر استخر یک نفر) و استخربان حافظ و ناظر بر تقسیم آب استخر (هر استخر یک نفر). البته افراد دیگری هم در اداره‌ امور نقش داشتند؛ ولی به طور کلی چرخ آب به دست این چند نفر می‌چرخید که حقوق و دستمزد آنان با آب محاسبه می‌شده ‌ست.

هنوز ورود آب و تقسیم آن در شهر تقریبا به همان سبک و سیاق گذشته در حال انجام است اگرچه کاربری آب آن، امروزه محدود به کشاورزی و باغداری شده است.

آبی که از بالادست شهر تاریخی سمنان می‌آمده به عنوان عامل حیات، سرسبزی و زندگی مردم این شهر، بخش‌های مختلف شهر را طی و سرسبزی و برکت را با خود به باغ‌ها می‌برد. پس از صدها سال هنوز هم می توان با آب این عامل سرسبزی کویر، در گذرها، کوچه باغ ها و در حاشیه آب راه‌های سمنان قدم زد و رد روشن و با طراوات تاریخ را در این شهر دید.

آب پخش‌کن تاریخی سمنان در واقع آبی که از مناطق شمالی شهر و سرچشمه‌های گل رودبار به سمت اراضی پایین‌دست جاری می‌شد را پس از ذخیره‌سازی در استخرها و مخازنی که گفته می‌شود تعداد آنها ۶ استخر بوده، در بین مردم محلات مختلف سمنان توزیع می‌کرده است. این سیستم توزیع، با توجه به اهمیت آب، همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و "انگارنویس" بر نحوه توزیع آب نظارت داشته تا سهم هر شخص یا محله و همچنین روز آب آنها را تعیین و در کاغذ و دفتری ثبت کند.##
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
کوچه پنجره کبود سمنان
این کوچه در کنار درب ورودی مسجد امام (شاه) است.

شاید منظورشان از پنجره کبود کلمه پنجره رو به گنبد کبود آسمان است ولی به رغم ابنیه منسوب بدین نام (مسجد کبود تبریز و گنبد مراغه) که اغلب از پوشش و تزئینات کاشی های فیروزه ای و مینایی برخوردار هستند، این بنا فاقد چنین بنا و تزئینات است.

اینکه چرا به این نام معروف شده به درستی روشن نیست و این احتمال وجود دارد که تزئینات کاشی کاری و رنگ آمیزی نمای آن به مرور زمان در اثر عوامل فرسایش و دیگر حوادث از بین رفته و تا آنجا که چهره ساده و زمینه آجری به خود گرفته است.
سوزان این را خواند
پس چرا کبود نیست :D
۱۱ اردیبهشت
سوزان
پس چرا کبود نیست :D
کوچه پنجره کبود سمنان

شاید منظورشان از پنجره کبود کلمه پنجره رو به گنبد کبود آسمان است ولی به رغم ابنیه منسوب بدین نام (مسجد کبود تبریز و گنبد مراغه) که اغلب از پوشش و تزئینات کاشی های فیروزه ای و مینایی برخوردار هستند، این بنا فاقد چنین بنا و تزئینات ... دیدن ادامه ›› است.

اینکه چرا به این نام معروف شده به درستی روشن نیست و این احتمال وجود دارد که تزئینات کاشی کاری و رنگ آمیزی نمای آن به مرور زمان در اثر عوامل فرسایش و دیگر حوادث از بین رفته و تا آنجا که چهره ساده و زمینه آجری به خود گرفته است.
۱۱ اردیبهشت
سوزان
پس چرا کبود نیست :D
پنجره اش تقریبا رنگ گنبد کبود آسمان است.
۱۱ اردیبهشت
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آب انبار کارخانه یا تدین

معمولی بود ولی گویند یکی از زیباترین آب‌انبارهای سمنان و جالب‌ترین آب‌انبار حاشیه شمالی کویر را می‌توان آب‌انبار کارخانه به حساب آورد. در کنارش باغ عمارت سابق نساجی خیلی قشنگ است و مثل باغ عفیف آباد شیراز است.رستوران دارچین هم سمت دیگرش است. باغ عمارت امیر و موزه تاریخ معاصر شهر سمنان هم نزدیکش است.

این آب‌انبار به علت مجاورت با کارخانه ریسندگی و بافندگی شهر سمنان که خود نیز دارای قدمتی حدود 80 ساله است به این نام خوانده می‌شود.

آب انبار کارخانه در سال 1310 هجری شمسی یعنی همزمان با احداث کارخانه مذکور توسط حاج علی نقی کاشانی تاجر معروف وقت ساخته شده است.

این ... دیدن ادامه ›› آب‌انبار دارای سر در زیبا مزین به تزئینات آجری عالی است. دو طرف آب‌انبار، اندکی به جلو متمایل شده و به این ترتیب، طرح ذوزنقه‌ای پیش فضای آن را به وجود آورده است.

بر بالای مدخل ورودی، تزئینات گچبری همراه با نقوش اسلیمی، وجود دارد که در آن نقش دو شیر نیز به چشم می‌خورد.

در این آب‌انبار، کتیبه‌ای وجود ندارد و سقف آن گهواره‌ای کوتاه با تزئینات آجری ساده است.
نت
سوزان این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مقبره پیر نجم الدین سمنان

آرامگاه پیر نجم الدین مربوط به دوره سلجوقیان - دوره ایلخانی است و در سمنان، مجاور دروازه قدیم خراسان، در وسط میدان واقع شده و این اثر در تاریخ ۸ اسفند ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۱۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در مورد اینکه این آرامگاه، متعلق به چه کسی است، چند احتمال مطرح است که احتمال اول قوی‌تر است:

۱_ پیر نجم الدین دادبخش (یا تاجبخش)، که از بزرگان و سرداران سمنان بود و در راه مقاومت در برابر حمله مغولان به سمنان و دفاع از شهر، کشته شد.

۲_ نجم‌الدین کبری، از صوفیان سده ششم و هفتم هجری قمری

۳_ کمال‌الدین سمنانی، منجم مشهور در دوره خوارزمشاهیان و پدر منجمه نیشابوری

نت
سوزان و امیر مسعود این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
آب انبار پامنار سمنان
تبدیل به رستوران سنتی شده است.در میدان ابوذر است روبروی قلعه پاچنار
سوزان این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
امامزاده یحیی سمنان در بازار

بنا به گواهی «ابن شهر آشوب» در مناقب و صاحب عمدة الطالب و کشف الغمه و کتب دیگر و تأیید محمدصالح حائری مازندرانی که سال‌ها در جوار بقعه سکونت داشته و تحقیقات فراوانی در خصوص این بقعه و سایر بقاع سمنان انجام داده‌است، صاحب بقعه، فرزند بلافصل موسی کاظم امام هفتم شیعیان است که در سال ۱۹۸ هجری قمری هنگام مسافرت علی بن موسی الرضا از مدینه به مرو جزو همراهان او بود و برادرش وی را جهت ارشاد مردم، مأمور کرد. بعد از کشته‌شدن علی بن موسی الرضا به تحریک مأمون خلیفه عباسی، یحیی بن موسی نیز در سمنان، کشته شده و در محل کنونی به خاک سپرده شد.
قدمت گنبد عظیم بقعه، که بر بالای حرم و بر روی چهار فیل پوش استوار است مربوط به قرن هشتم و دوران مغول می‌باشد. این گنبد پیازی شکل بوده و نمای خارجی آن را کاشی‌های فیروزه‌ای پوشانده که کاشی‌کاری آن در سال ۱۳۴۸ انجام شده‌است.
منبع نت
سوزان این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بازار سمنان
لذت قدم زدن در بازار چند کیلومتری سمنان را از دست ندهید. بازار بخاطر قرار گرفتن سمنان در مسیر جاده ابریشم بین خراسان به ری هست و اکثر جاهای تاریخی در اطراف آن است.

در وسط بازار که حکم قلب بازار را دارد یک حوض زیر سقف چوبی است که سقفش دو طبقه با نورگیر است و الوارهای فراوان در سازه نگهدارنده سقف حکایت از فرهنگ مازندرانی را دارد.

##بازارسمنان وبازار شیخ علاءالدوله مربوط به دوره قاجار است و از دو بخش تشکیل شده است و مکان آن نیز در سمنان، خیابان امام، خیابان شهدا واقع شده و در حدود ۱۶۰۰ متر یک مایل ... دیدن ادامه ›› طول دارد.

به علت اینکه بازار شیخ علاءالدوله را در مسیر انتقال اموات برای دفن در گورستان علمدار بوده، به بازار مرده‌ها مشهور است.

بازار بزرگ سمنان، در حدود ۱۸۰ سال قبل، در آغاز پادشاهی دودمان قاجاریه ساخته شد. در گذشته، بازار عمومی شهر متشکل از راسته بازار و بازار شیخ علاءالدوله ( بازار مرده‌ها ) بوده‌است.

نت##
سوزان و سالار ناجی این را خواندند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید