در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | دیوار
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:48:48
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید

 

به نظرم متن خودش اندازه کافی خوب بود اما شوخی هایی که بهش اضافه شده بود رو ذره ای دوست نداشتم! بعید میدونم خود متن به این شکل باشه؛ از طرفی قطعا نیازی به این اضافه شدن نبود. هر زمان فرصت کنم کتابش رو میخونم تا بهتر متوجه این ماجرا بشم. کمی هم ریتم کار که کند پیش می رفت منو داشت خسته می کرد .
اما نکات مثبت... فن بیان و تسلط نمایشنامه خوان ها خوب بود و اکثرا عملکرد خوبی داشتن.
خسته نباشید. امیدوارم در آینده بازهم از شما ببینم.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نگاهی به نمایشنامه «بچه»
به چالش کشیدن مفاهیم عمیق انسانی
نویسنده: افسانه قانع
نمایش بچه، از جمله نمایش‌هایی است که از قبل از ورود به سالن نمایشرو نشستن در جای خود، بیننده را درگیر می‌کند. درست زمانی که بلیت ورود به سالن را آماده کرده‌ید تا به متصدی نشان دهید، صدای مسیقی و بازیگران و حرکت‌هایی که روی صحنه انجام می‌دهند گویی از قبل شروع شده است و مخاطب در جریان این داستان، رویداد و یا اتفاق درست از جایی که باید بشنود و ببیند؛ قرار می‌گیرد نه بیشتر و نه کمتر!
اگر بخواهیم فرم و محتوای این نمایش را مورد نقد و بررسی قرار دهیم؛ در نگاه اول موضوع این نمایشنامه به مانند نمایشنامه های سنکا در دوره طلایی روم باستان در نظر دارد تا با طراحی صحنه ساده اما در عین حال تاثیرگذار خود، ذهن و روح شما را با بیان یک مفهوم عمیق انسانی به چالش بکشد. هر چند در این نمایش خبری از ماسک‌های بزرگ به مانند آنچه در زمان تئاتر روم باستان مورد استفاده قرار می‌گرفت، خبری نیست؛ اما به اعتقاد من حرکت‌های بازیگران حداقل زن و مردی که به عنوان شخصیت‌های اصلی یک کارآگاه را استخدام کرده‌اند تا به دنبال بچه‌ای که یک زمانی داشته‌ند اما اکنون ناپدید شده است، بگردند؛ حرکت‌هایی اغراق شده دارند که می‌تواند جای خالی ماسک را پر کند.
اما اگر بخواهیم به این نمایش از زاویه سبک‌ها در طراحی صحنه نگاه کنیم، بهره‌گیری از سبک اکسپرسیونیسم ... دیدن ادامه ›› توانسته فضاهایی که برای بیان داستان به آن نیاز دارد را به خوبی به نمایش بگذارد.
شاید بتوان این شیوه نگاه به مسائل انسانی را در همان دوران تئاتر روم باستان در آثار سنکا دید که بهزیبایی در آثاری مانند مدهآ، آگاممون، تایتوس،پرسئوس و ... به خوبی و با نگاه عمیق فلسفی به نمایش گذاشته مقایسه کرد. اما با این تفاوت که سنکا در آن دوران داستان هایی که در قالب آن قرار بود مفاهیم عمیق انسانی و فلسفی خود را نشان بیننده خود بدهد، مجبور نبود تا آن را چند لایه کند اما مرتضی فرهادنیا در نمایش بچه با توجه به فضا و البته کشوری که این نمایش در آن اجرا می‌شود برای اینکه بتواند آنچه را که می‌خواسته در ذهن مخاطب بیدار کند را در یک داستان ساده اما چند لایه به نمایش بگذارد.
داستان اولیه این نمایش بسیار ساده است چرا که یک کارآگاه قرار است به دنبال بچه یک زن و مرد ژیر و ساده‌ای بگردد که از قرار معلوم یک شب ناپدید شده است. کارآگاه در کل اثر به عنوان یک راوی سوم شخص برای پیشبرد داستان در نظر گرفته شده است و حضورش در صحنه برای دقایقی کوتاه در نظر گرفته شده اما او از داخل توالت با صدای بلند به پیرمرد و پیرزن داستان کمک می‌کند تا زمانی را که بچه به خانه آنها آمد را تا زمانی که به یکباره او ناپدید شد را به خاطر بیاورد و در این مرورخاطرات شخصیت‌های دیگر داستان وارد صحنه نمایش می‌شوند.
بهره گیری از صدا چه در قالب نجواهایی که این زن و مرد یا شخصیت‌های اصلی با خود دارند تا صدای موسیقی و حتی صدای فضاهایی که خارج از صحنه قرار دارند نیز بخشی از نمایش به حساب می‌آیند و مخاطب باید با مجموع آنچه کارگردان برای فهم این اثر در نظر گرفته؛ آن را کالبدشکافی کنند.
اما نویسنده این نمایش در نظر داشته تا مفهوم اگزیستانسیالیسم یا تنهایی بشر را از یک سو و از سوی دیگر مواجهه او با دین را به چالش بکشد. شاید کمی اغراق باشد که چند لایه بودن این فیلم را با فیلم مادر به کارگردانی و نویسندگس آرنوفسکی مقایسه کنیم اما دراین فیلم نیز که مضامین وحشت و روان شناسی دارد، می‌توان نگاه کارگردان را به مفهوم رابطه 3 ضلع مثلث خدا، دین و انسان مورد بررسی قرار داد.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایش دلچسبی بود ... کارهای مرتضی نجفی همیشه چشم نواز و دلنشینه!
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایش خوبی بود و نه بزرگی به جنگ گفته بود ... بازی پدر خانواده و طنز ملایمش بسیار نمایش را دلچسب کرده بود. موفق باشید.
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سلام برای 29 آذر دوتا بلیت دارم، علی‌رغم علاقه زیادم نمیتونم حضور یابم
09198593424
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
صدف (sadaf.pkr)
درباره نمایش Hidden | پنهان i
انسانهای بینایی که حقیقت را کتمان می کنند، نابینا هستند...
این جمله خود گویای همه چیز هست.

نمایش خوبی بود و بازی خانم رضی این نمایش و خاص تر کرده بود.

سینا دهقان این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
صدف (sadaf.pkr)
درباره نمایش فین جین i
بقدری این نمایش حال خوب کن و عالی بود که مجدداً این اثر و دیدم و مثل دفعه اول لذت بردم و از ته دل خندیدم
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
صدف (sadaf.pkr)
درباره نمایش نکبت i
تئاتر بی نظیری بود
خیلی لذت بردم
بازی آقای سیاحی خیلی عالی بود به طوری که همه توجه من به سمت حرکات و دیلوگ های ایشون معطوف میشد.

خسته نباشید میگم به تمامی عوامل محترم .
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
صدف (sadaf.pkr)
درباره نمایش جن زدگان i
- گناه من اینه که هیچ کاری نکردم،من تسلیم تقدیرم.....

هماهنگی عالی بین نور، صدا و سایه پردازی باعث میشه که محو نمایش بشیم و پلک به هم نزنیم.
بازی ها بسیار عالی و یکپارچه بود .
ممنون از این تیم توانمند اجرا، علی الخصوص پرفورمر های عزیز که واقعا هماهنگ بودند و عالی اجرا کردند.

تنها مشکلی که داشت صندلی های سالن بود که بسیار ناراحت بود.
واقعاً تجربه تماشای این تئاتر خیلی خوب و لذت‌بخش بود. اول از همه باید بگم که بازی‌های بازیگران فوق‌العاده بود! هر کدوم از بازیگرها توانسته بودن نقش‌شون رو به بهترین شکل ممکن ایفا کنن و شخصیت‌ها رو خیلی طبیعی و باورپذیر به نمایش بذارند. به خصوص در لحظات احساسی و جدی، واقعا احساس می‌کردی که در دنیای داستان غرق شدی. کارگردانی هم عالی بود؛ تمام حرکات و لحظات صحنه کاملاً حساب‌شده و دقیق بود و کارگردان واقعا تونسته بود فضای خاصی رو ایجاد کنه که مخاطب رو تا آخر همراه خودش نگه داره.
در مورد نویسنده هم باید بگم که داستان خیلی جذاب و پخته بود. دیالوگ‌ها واقعا هوشمندانه نوشته شده بودن و موضوعات مطرح شده در تئاتر خیلی به‌روز و فکر شده بودند. این یکی از ویژگی‌هایی بود که به شدت توجه من رو جلب کرد.
تنها چیزی که ممکن بود کمی از تجربه‌ام بکاهه، صندلی‌ها و چیدمان سالن بود. من شخصاً مشکلی با دید نداشتم ولی برای برخی دوستانم که نشسته بودن در ردیف‌های کنارتر، دیدن صحنه کمی سخت بود. احساس می‌شد که صندلی‌ها به شکلی طراحی نشده بودن که همه تماشاچی‌ها بتونن دید خوبی از صحنه داشته باشن. به نظر من اگه در آینده این موضوع اصلاح بشه، تماشای تئاتر برای همه خیلی راحت‌تر و لذت‌بخش‌تر میشه. ولی خب، در مجموع همه چیز خیلی خوب بود و من حسابی از تئاتر لذت بردم
محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
درود🌹
اگر قراره به رابطه ی والدین با جوان ایرانی(کلیشه ی تکراری)پرداخته بشه،بهتره همه چیز در سیاهی مطلق نباشه.یکی از زیبایی های هنر مدرن این رو میشه گفت که همه چیز خیر مطلق و یا شر مطلق نیست و میانه گرایی داریم.اما در این نمایش همه چیز در نشان دادن نقش پدر و مادر،سیاهی مطلق بود.روخوانی همیشگی از مشکلات جوانان با والدین و طبق معمول گنجاندن به زور مسائل سیاسی بیش از حد چه در نمایش یا حتی رورانس.این روخوانی مشکلات چیزی هست که بسیار گفته شده ولی چیزی که کمتر بیان شده،بیان راه حل و کنش مناسب در مقابل این چرخه ست.
نور صحنه بسیار کم و ضعیف بود و برای چشم اذیت کننده بود.بازی ها ضعیف و هیچ کنترلی انگار روی صدا و ابراز احساس وجود نداشت.
فرم وقتی زیباست که در جهت مفهومی باشه وگرنه میشه حرکات بی معنی و تکراری.متن تکراری و انتخاب بازیگران ضعیف بود.
امیدوارم کارهای بهتری ازتون در آینده ببینم.
📜 هزلیه چیز

به نام خدا
نمایش چیزنامه در گونه طنز به روی صحنه رفته، ابتدای نمایش با صحنه ای کابوس رویا گونه آغاز می شود اینجا ما شنونده یک موزیک غربی در تعارض با آدمها و فضای نمایش هستیم در واقع کار شروع خوبی داشته و توضیح خوبی در رابطه با حرف نمایش که در مورد تعارض فرهنگی سنت و مدرنیزم است با استفاده از همین موزیک می دهد، در ادامه شاهد فردی هستیم که با فردوسی بزرگ اشتباه گرفته می شود و باید اقدام به رفع نقص شاهنامه جهت دریافت سله یا بها از سلطان محمود غزنوی کند از اینجا فضای دیالکتیک بازی با خیال و واقعیت فردوسی اشتباهی با شخصیتهایی که خلق کرده و باقی آدمهای دور و برش به شکل طنزگونه شروع می شود نمایش با استفاده از دیالوگهای پینگ پنگی و پیوسته همراه چاشنی طنز کلامی همچنین میزانهای متعدد بازیگران ریتم خوبی به خود میگیرد و باعث موقعیتهای شده اما علیرقم بازیهای خوب بازیگران اولین نکته قابل نقد برمیگردد به درجا زدن نمایش حول موقعیت اولیه یعنی این رفت و برگشتهای دیالوگها تا دو سوم ابتدای نمایش به درازا کشیده و از حوصله مخاطب خارج می شود یا به عبارتی انگار قصه جلو نمی رود همین امر گاهی به دلیل شوخیهایی که با هر چیز می شود بعلاوه شوخیهای دوپهلوی جنسی که گویا ادویه اغلب تئاترها شده کمی کار را به سمت تئاتر آزاد متمایل می کند، اما یک سوم انتهایی نمایش شکل روایی خوبی ... دیدن ادامه ›› پیدا میکند.
اما نقد اصلی حقیر...
در وهله اول باید گفت در تئاتر یا سینما شوخی درست و طنازانه با همه مقوله ها هم میتواند خلاقانه باشد هم جذاب اتفاقا" بیان نقادانه در لفافه طنز هم گزش کمتری خواهد داشت هم تاثیرپذیری بیشتر اما باید دو مورد را در نظر گرفت: ۱- میزان و کیفیت شوخی ۲- سوژه و شرایط زمانی و فرهنگی
به نظرم این میزان شوخی با ادبیات افتخار آمیز ایران و شخصیت فردوسی که قله ادبیات ماست همچنین کتاب بی نظیر شاهنامه جالب نیست به دلیل اول اگر نویسنده و کارگردان محترم حتی این مقوله را هجو میکرد مشکلی نبود اما این سطح از دست انداختن و شوخی به سمت هزل متمایل می شود، دلیل دوم که مهمتر است به دلیل کم کاری نهادهای فرهنگی از یک سو و رسوخ سبک زندگی غربی به توسط رسانه های حقیقی و مجازی متاسفانه جامعه ما دچار انقطاع فرهنگی با میراث کهن ایران شده امروز شاهد هستیم حتی داشجوهای ادبیات آگاهی کمی از رشته خودشان دارند حال در چنین فضایی یکی از رسالتهای هنر جذاب تئاتر و سینما برقرار کردن رابطه حسی ولو به طنز و شوخی با پیشینه فرهنگی جامعه است نه اینکه هنرمندان این وادی خود تیری به تن زخمی فرهنگ و ادبیات بزنن شاید گفته شود این یک فردوسی اشتباهی بوده اما باز به نظر حقیر نباید حتی شان فردوسی مثالی را هم تا این مقدار پایین آورد مضاف بر اینکه کلیت نمایشنامه بر شوخی و طنز با عناصر شاهنامه است، سوم به دلیل قاعده نانوشته این همانی که اساسا" در مورد بازیگری مصداق پیدا می کند مخاطب فرد اشتباهی را با آن لباس و گریم و فضا فردوسی می انگارد مثل شخصیت مارلون براندو در پدرخوانده ما میدانیم این نقش رو براندو ایفا کرده اما در فیلم تماشاگر دن کورلئونه را میبیند یا دوست دارد که دن را ببیند، بنابراین قسمت انتهایی نمایش با کلیت کار تناسبی ندارد و از کار بیرون می ایستد زیرا به دلایلی که گفته شد خود کار نقض غرض است، ای کاش به جای این مقدار دیالوگهای طنز مطول چند پاساژ با لحن متفاوت می داشتیم که قطعه انتهایی مکمل آنها می شد،
در مجموع به غیر از نقد محتوایی کار به لحاظ متن، ریتم، بازی، دکور و موسیقی کار خوبی بود به زبان ساده باید گفت تئاتر بود و معلومه که هزینه و زحمت زیادی کشیده شده که جا داره خداقوت به کل مجموعه بگم همینطور از هنرمندی دوست گرامی پردیس کریمی و سایر بازیگران لذت بردم و یاد گرفتم، امیدوارم کل گروه در کارهای بعدی بیش از این کار موفق باشن و درخشان
در پناه حق🙏🌹
محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
فیلم در واقع مستندی قابل تامل درباره فروپاشی روانی یک شخصیت آسیب دیده و شکننده است.
شایان به ذکر است که فیلم علاقه‌ای به داستان سرایی ندارد و تمرکز روی سیر تحول یک پرسوناژ و تحلیل موقعیت‌ها می‌باشد‌.
فیلم حرف‌های زیادی برای گفتن دارد
پیشنهاد میشود نه به جنبه سرگرمی بلکه با هدف مطالعه تماشا شود.
محمد فروزنده این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
اجرایی که من رو تا انتها با خودش همراه کرد. در کنار صداهای زیبایی که شنیدم بازی زیبای خانم شاهوردی نظرمو جلب کرد. خسته نباشید
امیرمسعود فدائی این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
نمایش جذاب و دوست داشتنی بود. بازیگران حرفه ای و دلنشین. ترکیب با گروه ول شدگان عالی بود. اولین بار بود به اجرای این گروه رفتم و ترکیب دوست داشتنی ای بود. پیشنهاد میکنم تا فرصت هست این اجرا رو ببینید و لذت ببرید.
عالی بود دست مریزاد 🔥🙌👏 گروه ولشدگان هم عالی ظاهر شدند ساعتی مفرح و‌ پر نشاطی مهیا کردند و بعد از مدت ها از ته دل خندیدم 💐💫
درود..(نظر شخصی)..این اولین تجربه من از نمایشنامه خوانی بود..احساس خوبی داشتم و به امید خدا از این به بعد هم میبینم.متن جالب بود..البته یکی دو قسمت رو دوست نداشتم.از بازی ها و بیان خوشم اومد..به غیر یکی دو نفر.موسیقی به جا بود.طراحی لباس قابل قبول بود.امتیاز ۳ از ۵
نمایش جالبی بود. در عین حال که کم و کاستیهایی داشت که برای گروه جوان و کم تجربه ای مثل عوامل این کار طبیعیه، عمیقاً منو به فکر فرو برد. خیلی خوشحالم که در سالهای اخیر به مسائل روانشناختی بیشتر پرداخته میشه. برام جالب بود که موضوعش همخوانی نزدیکی با کتابی که جدیدا از مارک ولین خوندم داشت به نام با تو شروع نشده که جوایز بسیاری رو در سال ۲۰۲۳ گرفته. در هر دو اثر به این پرداخته میشه که ریشه تروماهای بسیاری از انسانها را شاید باید نه در کودکیشون که در زندگی نسلهای گذشته شخص یافت. یا به بیان دیگه همون جمله معروف این نمایش که ما ادامه مشکلات حل نشده والدینمان هستیم. متاسفانه در روزهای پایانی اجرای این اثر دغدغه مند هستیم اما به شخصه به عزیزانی که نتونستن به دیدن این کار بیان، خواندن کتاب "با تو شروع نشده" رو توصیه میکنم.
از تمامی عوامل این کار هم کمال تشکر رو دارم.
وقت بخیر،
خسته نباشید خدمت همه‌ی افرادی که به هر نحوی در این تئاتر نقش داشتند چه از نقش کمرنگ تا پررنگ. تئاتر از نظر من به عنوان علاقه‌مند به این هنر، خیلی عالی بود. همه چیز سر جای خودش بود و اون توقعی که از تئاتر انتظار می‌رفت رو برآورده می‌کرد. دیالوگ‌های کاملاً متناسب، تسلط بازیگرهای محترم، نورپردازی های به موقع، کار تیمی و همچنین سکوت فضا و همزمان ریتم مربوط به هر صحنه اجازه نمی‌داد از تئاتر جدا بشم و ذهنم پرت بشه و این خیلی برای من ارزشمند بود.
بازم خسته نباشید عرض می‌کنم و امیدوارم کسانی به تماشای این تئاتر بشینند که متوجه ارزشش باشند.
شبیه بعضی فیلم های رضا میرکریمی بود ولی ضعیف تر.
ضمنا من نمی فهمم آهنگی که مخصوص عروسی مسیحیان هست چرا باید توی چنین فیلمی موقع گرفتن عکس تو آتلیه پخش بشه. توی ذهن فیلمساز واقعا چی گذشته؟