در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | بهرام بیضایی
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 08:54:12
 

فیلمساز، نمایشنامه‌نویس و پژوهشگر سرشناس ایرانی که کارگردانی فیلم و نمایش، تدوین فیلم، تهیهٔ فیلم، مقاله‌نویسی، نگارش یکی دو داستان و چند شعر و بیش از چهل نمایشنامه و پنجاه فیلمنامه و انبوهی پژوهش تاریخی و استادی در دانشگاه، برخی از فعالیت‌های وی است.

 ۰۵ دی ۱۳۱۷
«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
بهرام بیضایی و نوبل
واقعا کتاب های خیلی از برندگان یا نامزدهای جایزه نوبل ادبیات را بخوانید همچین هم تاپ نیست نمیدانم چرا به بهرام بیضایی بابت این همه آثار تاپ که دارد جایزه نوبل ادبیات نمی دهند؟

ای کاش کمپین اهدای جایزه نوبل ادبیات به ایشان برگزار شود در اینستا ،توییتر و ...

کتاب های مثل:
مرگ ... دیدن ادامه ›› یزدگرد
کارنامه ی بندار بیدخش
سیاوش خوانی
ارش
آینه های روبرو
طلحک و دیگران
پرده نئی
ندبه
شب هزار و یکم
تاراج نامه
سهراب کشی

بهرام بیضایی برنده چهار سیمرغ بلورین سینما هست.

بهرام بیضایی در سال ۱۳۱۷ در تهران به دنیا آمد. خانواده‌اش اهل کاشان و آن‌گونه که خود بیضایی نوشته در کار تعزیه بودند. در سال های آخر دبیرستان دو نمایشنامه با زبان تاریخی نوشت. او تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته ادبیات ناتمام گذاشت و در سال ۱۳۳۸ به استخدام اداره کل ثبت اسناد و املاک دماوند درآمد.

جوایز

۱.برنده سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران (مسافران) (۱۳۷۰)

۲.برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (سگ کشی) (۱۳۷۹)

۸.برنده تندیس زرین بهترین کارگردانی جشن خانه سینما (سگ کشی) (۱۳۸۰)
۳.برنده مجسمه سپاس بهترین فیلمنامه (رگبار) [ دوره ۵ جشنواره سپاس (مسابقه)] (۱۳۵۱)

۴.برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین برای فیلم وقتی همه خوابیم (۱۳۸۷)


کارنامه بندار بیدخش» بهرام بیضایی
اینست سرانجام آن کس که گفت نه!

هرچند اخترشماری نیکوست؛ یا رایزنی ارجمند بر سر هر انجمن!

هرکجایید میخ بردارید و بر خشت خام بنویسید: من – جم نیکچهر – دوست مردمان نیک، و دوست چارپایان خانگی، و دوست گیاهان سودمند – من که جم ام – به چاره خردتیزبین، دشمنی را شناختم که از چشم پنهان بود گرچه همواره پیش دو چشم خود داشتمش!

بنویس: از بی دانشان باکی نیست که خود چاره خویشند. نه ـ ما را در دانش، ژرف باید نگریست تا در آن چه سود است و برای که؟ دانشی که ما را به فرمان نیست بودن چرا؟ و چه زیانش بیش، آن گه که در چنگ دشمن باشد! و کیست ناخجسته تر از آن که تواند دانش یکسان به ما و دشمن ما داد؟ نوشتی دبیرک؟ ـ

هاه، یادم آمد این دانش از که آموختی!

ای کاش فیلم کتاب پرده نئی نوشته بهرام بیضایی را خود بهرام بیضایی یا تهمینه میلانی بسازد واقعا پرفروش خواهد بود اگر یک کارگردان تاپ آن را بسازد.
سپهر این را خواند
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خان‌دایی: من عارم می‌آید که بگویم دخترِ خواهرم کارِ آرتیستی می‌کند.
زن‌دایی: آن‌ها که تئاترش را دیده‌اند غیر از این می‌گویند.
دایی: این‌جا خانه‌ی من است!
عالیه: خب، حرف‌هایتان را زدید! به حرفِ شما برای زن فقط یک شغل می‌ماند: مادری. ولی از مادری که خرجِ زندگی درنمی‌آید. پس می‌ماند شغلِ دوم و آن به نظرِ شما فاحشگی است؛ همان که شما دلتان می‌خواهد زنان را به صفتی مثلِ آن موصوف کنید. ولی به شما خبر می‌دهم که از زنانِ ما کارهای بهتری هم صادر می‌شود؛ مثلاً این روزها زنی به اسمِ سارا ترکه آتش‌کارِ لوکوموتیو است، با روسری و پوتین، و زنانِ بسیاری ملافه‌ی واگن می‌شویند و یا بسته‌بندیِ چای می‌کنند، در کارخانه‌ی شیشه‌گرخانه هستند، چند تایی تلفن‌چی‌اند، و بسیاری در کارخانه‌ی نساجیِ وطن کار می‌کنند. افسوس که خودپسندیِ آقایان راهِ تحصیلاتِ عالیه را به روی اکثرِ زنان بسته، با این‌همه چند نفری در ادارات به تحریرِ نامه‌ها سرگرم‌اند و عده‌ی زیادی معلمی می‌کنند یا به پرستاری و قابلگی مشغول‌اند، و حتی چند نفری داوطلبِ فنِ خلبانی هستند.
خان‌دایی: چنین قاعده‌ای در خانواده‌ی ما نبوده، آن هم شغلی که زن و مرد در آن ... دیدن ادامه ›› مختلط‌اند!
عالیه: جامعه اختلاطِ زن و مرد است!
شوهرعمه: شنیدید؟
عالیه: فقط کافی است تنگ‌نظر نباشیم.


(#بهرام_بیضایی. اِشغال [فیلم‌نامه]. تهران: روشن‌گران و مطالعاتِ زنان. ۱۳۹۸. چاپِ ۷. صفحه‌ی ۵٩-۶٠.)

 

زمینه‌های فعالیت

سینما
تئاتر
شعر و ادبیات