در روز
از روز
تا روز
آغاز از ساعت
پایان تا ساعت
دارای سانس فعال
آنلاین
کمدی
کودک و نوجوان
تیوال | سیدمحمدصادق سیادت
SB > com/org | (HTTPS) localhost : 10:34:29
 

فعال هنری

«تیوال» به عنوان شبکه اجتماعی هنر و فرهنگ، همچون دیواری‌است برای هنردوستان و هنرمندان برای نوشتن و گفت‌وگو درباره زمینه‌های علاقه‌مندی مشترک، خبررسانی برنامه‌های جالب به هم‌دیگر و پیش‌نهادن دیدگاه و آثار خود. برای فعالیت در تیوال به سیستم وارد شوید
خسته نباشید عرض می کنم خدمت محمود رشیدی و شاهین بامداد عزیز
کیف کردم و لذت بردم از کارتون رفقا
شما خیلی درجه یک بودید و حقیقتا با کارتون آدم رو عمیقا به فکر فرو می برید
دمتون گرم
خبر
درباره نمایش حِرمان i
نمایشی که ۲ زندانی جرایم مالی را آزاد کرد | عکس نمایشی که ۲ زندانی جرایم مالی را آزاد کرد
دو زندانی جرایم مالی به وسیله عواید اجرای نمایش «حرمان» آزاد شدند.به گزارش ایرنا؛ نمایش «حِرمان» به نویسندگی افسانه بخشی فرد، کارگردانی سید محمدصادق سیادت و تهیه‌کنندگی محمدحسن رادمنش که از سوم آبان ماه در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته بود و وعده داده بود تا از عواید اجرای خود سه زندانی جرایم مالی را آزاد کند، پیش از اجرای روز پنجشنبه یک آذرماه طی مراسمی خبر از پرداخت بدهی و آزادی دو زندانی جرایم مالی داد.در این مراسم که باحضور لیلا اوتادی، سفیر آزادی زندانیان برگزار شد؛ با پرداخت بدهی دو زندانی جرایم مالی ساکن استان خراسان جنوبی آزاد شدند.لیلا ...
دیدن ادامه ››

دو زندانی جرایم مالی به وسیله عواید اجرای نمایش «حرمان» آزاد شدند.
به گزارش ایرنا؛ نمایش «حِرمان» به نویسندگی افسانه بخشی فرد، کارگردانی سید محمدصادق سیادت و تهیه‌کنندگی محمدحسن رادمنش که از سوم آبان ماه در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه رفته بود و وعده داده بود تا از عواید اجرای خود سه زندانی جرایم مالی را آزاد کند، پیش از اجرای روز پنجشنبه یک آذرماه طی مراسمی خبر از پرداخت بدهی و آزادی دو زندانی جرایم مالی داد.
در این مراسم که باحضور لیلا اوتادی، سفیر آزادی زندانیان برگزار شد؛ با پرداخت بدهی دو زندانی جرایم مالی ساکن استان خراسان جنوبی آزاد شدند.
لیلا اوتادی در این مراسم گفت: خوشحالم از اینکه در فضای تئاتر با وجود تمام مشکلات اقتصادی و ناخوش احوالی‌ها، این اتفاق زیبا توسط یک گروه جوان رقم خورد. دو عزیز از استان خراسان جنوبی با همکاری ویژه دادگستری، آزاد شدند و به آغوش زندگی بازگشتند.
محمد کرمی، ملیکا افسری راد، محمد حسن هاشمی، نازنین آرین دوست، زهرا شجاعی، مجتبی مجیدی، امیر عباس باقری در «حِرمان» به ایفای نقش می‌پردازند؛ همچنین اشکان بیک و دنیا مومنی نیز اجرای موسیقی این نمایش را برعهده دارند.
در خلاصه داستان این اثر که برداشتی از داستان‌های واقعی است، آمده است: حرمان بیانگر دردهایی از دل جامعه است که می‌تواند داستان هریک از مخاطبان باشد، ۳ داستان برگرفته از واقعیت که می‌تواند گذشته یا آینده‌ی شما باشد.
گروه نمایش «حِرمان» تاکید کرد: براساس وعده داده شده سومین زندانی نیز در هفته جاری که هفته پایانی نمایش است، با لطف و همراهی مخاطبین آزاد خواهد شد.
«حِرمان» تا هشتم آذرماه، هرشب از ساعت ۲۰:۱۵ در سالن شماره ۳ پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.

۵۵ دقیقه فقط خندیدم و لذت بردم
ممنون از همه عوامل و کارگردان درجه یک این نمایش
دلتنگ همه تون میشم
خیلی باهاتون خوش گذشت
خیلى خوشحالم که بودى تو این کار ، رفاقت و کار کردن باهات حس و حال خوبى داره🙏🏽🌸 به امید همکارى هاى بیشتر و بهتر
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
بیش از ۲۴ ساعت است که به تک تک اپیزودهای «مرگ با طعم نسکافه» فکر می‌کنم
بابک صحرایی با قلم فوق العاده‌اش مرا به سال ۹۸ و اجرای خودم برد، اجرایی که حرف دل بود و در اندازه خودش حرف برای گفتن داشت.
فکرهایم در اپیزودها جا ماند، از لحظه‌هایی که مرضیه از عشقش می‌گفت و به گوشه‌ای خیره می‌ماند، تا لحظه‌ای که بازیگر تئاتر در صحنه طناب دار بر گردن خود می‌اندازد.
همه اپیزودها مخاطب را به فکر فرو می‌برد؛ اما بابک صحرایی ضربه را زمانی به دلت می‌زند که خودش روی صحنه مونولوگ می‌گوید. عجیب و غریب بر دل نشست و مرا به فکر فرو برد، هزاران فکری که شاید روزهای بسیاری کم و زیاد از فکرم گذر می‌کرد اما به آن‌ها اهمیتی نمی‌دادم.
بهنام شرفی و نیکی مظفری همچون الماس روی صحنه و در قامت نقش‌های مختلف می‌درخشند و در کنار آنها گل‌ناز عباسی، بهراد محمدی، روشنک رضایی مهر در کنار صدا و بازی بسیار زیبا محمدرضا عیوضی و مسعود امامی بازی‌های درخشانی را روی صحنه ارائه خواهند داد.
از طراحی حرکت و صحنه و لباس خلاقانه و بسیار زیبا هم که تعریفی بالاتر از بهترین نمی‌توان پیدا کرد. خسته نباشید ویژه دارم خدمت دوست عزیزم مهرگان بذرافشان که می‌دانم تلاش و زحمت بسیار کشید و همچنین خسته نباشید دارم خدمت گروه کارگردانی علی الخصوص شهرزاد پورفرد گرامی که بهترین است.
نکته قابل ... دیدن ادامه ›› توجه نمایش موسیقی فوق العاده‌ای است که مدام روح مخاطب را نوازش می‌دهد؛ از انتخاب تا اجرای موسیقی، همه چیز دلنواز و عالی بود.

در نهایت بهترین بودید و درخشیدید
لذت بردم و قطعا مجدد خواهم آمد
سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه عوامل محترم علی الخصوص نویسنده و کارگردان محترم که سنگ تمام گذاشتند
همه چیز در بهترین حالت خود روی صحنه رفت
همه چیز آنقدر درست و تمیز بود که من لحظه به لحظه از نمایش لذت بردم
دم همه شما بخصوص بازیگران درجه یک تون همچون محسن زرآبادی، هادی عطایی، جواد یحیوی و الهه پورجمشید که روی صحنه درخشیدند.
سارا داروفروش در گفت‌وگو با آنا:
تئاتر تنها دستاویز برای رشد و ارتقای جامعه است/ «موسیقی مجلسی»؛ روایتی از بحران هویت انسان امروز

نمایش «موسیقی مجلسی» به نویسندگی «آرتور کوپت»، ترجمه عاطفه پاکبازنیا و طراحی و کارگردانی سارا داروفروش از هشتم بهمن به صحنه سالن شماره سه پردیس تئاتر شهرزاد آمده است.

داروفروش، کارگردان نمایش در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد: به عنوان یک هنرمند فعال در عرصه تئاتر که از نظر تحصیلات، زندگی حرفه‌ای و حتی زندگی شخصی بیشتر عمرم در این وادی گذشته است؛ متاسفانه باید بگویم که حال تئاتر اصلا خوب نیست. تئاترهمچنان مهجور و درمانده است و نفس‌های آخرش را می‌کشد. تماشاخانه‌های خصوصی به سرعت و یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند و سطح کیفی تماشاخانه‌های دولتی نیز هرروز تنزل ... دیدن ادامه ›› پیدا می‌کند.

وی با تأکید براینکه متاسفانه هیچ مسئول، مدیر و وزیری پاسخگوی این وضعیت نیست؛ بیان کرد: حتی اماکنی که به صورت خود گردان و کاملا خود کفا تاسیس و اداره می‌شوند نیز با موانع بسیار مواجهه، سرنگون و عاقبت تعطیل و فراموش می‌شوند. سرمایه‌های فرهنگی و هنری که می‌توانند بنیان جامعه را بسازند و ستون‌های محکمی برای اتکای نسل‌های بعد باشند ، متاسفانه رو به زوال می‌روند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: اکنون ورود به حرفه تئاتر سهل‌تر شده اما ماندن در آن سخت است. ممکن است درحال حاضر و با مدرن‌تر شدن شکل و شمایل اجرایی تئاتر از نقطه آغاز تمرین تا اجرا کار آسان‌تر شده باشد، اما بدون شک باقی ماندن و ادامه‌ این مسیر با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی در جامعه و فقر فرهنگی و همچنین سانسور‌های گوناگون در ابعاد مختلف به این معقوله کار آسانی نیست!

داروفروش عنوان کرد: تئاتر اندیشه است و به عقیده‌ بنده یک تئاتر خوب در وهله‌ نخست می‌بایست بتواند با مخاطب ارتباط مطلوب و موثری برقرار کند و با تاثیر درست برمخاطب به اندیشه و طرز تفکر تماشاگر نفوذ پیدا کند و به او ارزش و اعتبار ببخشد. البته رعایت جنبه‌ سرگرمی و تفنن برای مخاطب وهمچنین وجه‌ تفکر و تعمق در یک تئاتر خوب نیز می‌تواند توامان سطح آگاهی و اندیشه‌ تماشاگر تئاتر را بالا ببرد، اما همواره برخورداری از یک جامعه هدف درست در تولید یک تئاتر می‌تواند در جذابیت و اهمیت آن بسیار تاثیرگذار باشد.

وی افزود: به شخصه ارزش و احترام زیادی برای مخاطبان تئاتر در هر سطح و مرتبه‌ای قائل هستم؛ این بسیار ارزشمند است که شخصی با وجود مشغله‌های گوناگون در زندگی‌های پیچیده‌ جامعه امروز و همچنین سخت شدن زندگی در سطوح مختلف، مجددا تئاتر را برای اوقات فراغت و سرگرمی خود انتخاب می‌کند.

کارگردان نمایش «موسیقی مجلسی» گفت: موسیقی مجلسی شاید حکایت همان مجالسی است که هنوز سازهاشان با هارمونی و صدایی نه چندان دلچسب و گوشنواز درحال نواختن است! ️حکایت دیوانگانی که دورهم جمع می‌شوند و مدام می‌گویند و می‌خندند و دست آخر تصمیماتی می‌گیرند که نتیجه‌ای جز یأس و ویرانی ندارد.

وی ادامه داد: موسیقی مجلسی از نظر من یک گروتسک انتقادی ـ اجتماعی است که می‌تواند تعابیر فلسفی و روانشناختی بسیاری را در لایه‌ها و سطوح مختلف بیان و به مخاطب ارائه کند. این شکل از موسیقی با ارائه‌ تیپ شخصیت‌هایی که در جنون و گمگشتگی خود سرگردان و همچون بحران هویت انسان امروز حیران هستند، اثبات وجود و تلاش برای بقا وزندگی آرمانی و انسان‌هایی که آرمان و آرزوهایشان هر روز رو به اضمحلال می‌رود و در هزارتوی بی‌سر و ته خود گرفتارند و تنها خود را تکرار می‌کنند.

داروفروش در پایان تأکید کرد: هرگاه انسان از جاه‌طلبی و طمع دست بردارد به سعادت می‌رسد؛ تئاتر را دریابید، شاید این تنها مفر و دستاویز برای رشد و ارتقای جامعه و لااقل حفظ فرهنگ و هنر دراین مرز و بوم می‌تواند باشد.

انتهای پیام/
سلام ،چند شب پیش اجرارو تماشا کردم . تک تک بازیگران عالی بودند ،داستان بسیار جذاب بود، بسیار لذت بردم . خسته نباشید میگم به همه♡
۱۵ بهمن ۱۴۰۲
مهدی علی‌نژاد
اصلا مقیاس شما غلط است خانم خیلی عوامل موثری است تا یک اتفاق برای یک شخص بیفتد یکی ممکن است با یک کار و در یک سال یکی ممکن است با بیست کار در ده سال اینکه مسیر درست یا غلط باشد گفتنش با ...
گفتم شاید...
در مورد پیشنهادتان از لطف تان سپاسگزارم..
راستش نه نمایشنامه خوانی دوست دارم نه خواندن نمایشنامه نه دیدن فیلم تئاتر...
چند نمایش بزرگ برشت را نخواندم به امید اجرا..
و فیلم تئاترهای، تئاترهایی را که دوست دارم نمی بینم با اینکه میدانم هیچگاه اجرا نمی رود...
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
خریدار
مهدی علی‌نژاد (mehdialinezhad)
H.M.kiani2
گفتم شاید... در مورد پیشنهادتان از لطف تان سپاسگزارم.. راستش نه نمایشنامه خوانی دوست دارم نه خواندن نمایشنامه نه دیدن فیلم تئاتر... چند نمایش بزرگ برشت را نخواندم به امید اجرا.. و فیلم تئاترهای، ...
امیدوارم بتونیم نمایشی پر سر و صدا تولید کنیم و میزبان شما باشیم🙂
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
«شیزوفرنی» به پردیس تئاتر شهرزاد رسید/ ما باید 48 ساعت بی قراری و کلافگی یک انسان را ببینیم!

به گزارش مشاور رسانه‌ای؛ نمایش «شیزوفرنی» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی حامد رحیمی نصر و تهیه کنندگی مسعود والا از روز سه‌شنبه 10 بهمن ماه راس ساعت 21:15 در سالن شماره یک پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.
امیر غفارمنش، سینا رازانی، کارولین خدادیان، شادی اصفهانی، ماریه ماشاالهی، مرجان آقانوری، آرام نیک بین، کسری ریاحی وفا، رامتین سلیمانی، علی کاظم پور، داوود مهرداد، کامبیز نیک آمیز، افسانه بیجانی، هلن سرگزی، هامون هدایتی، امیر پوریا مسعود نیا، فرزانه شاکری، نسیم محمدی، زهرا محمدی، ستاره آقایی، نسرین نعمتی، علی کریمی و حامد رحیمی نصر در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند.
از دیگر عوامل «شیزوفرنی» می‌توان به مدیر تولید: سیاوش عباسی؛ سرپرست گروه کارگردانی: عسل کلاکی؛ گروه کارگردانی: مینا ترکمن، سحر طباطبایی؛ آهنگساز و خواننده: مهرداد بهزاد اول؛ پیانو و کیبورد: امین استاد؛ گیتار الکتریک: سعید مبینی؛ درامر: محبوبه بهزاد اول، زیبا بهزاد اول، گیتار باس: طاهر علیرمضانی؛ کمانچه: مهرپاد زحمتکش؛ دف و دایره: مبینا منصوری؛ گروه تولید: رضا صفوی نیا، سینا کریمی ارشاد؛ دستیار تهیه: مینا ضرغامی پور؛ طراح لباس: مهرناز عباسی؛ طراح گریم: شبنم روزبهانه؛ طراح نور: فرشاد نصیری؛ طراح حرکت: کارولین خدادیان؛ عکاس و طراح محتوا: مجتبی حسینی راد(موچه)؛ طراح گرافیک: مهدی رایگانی؛ ... دیدن ادامه ›› تصویر سازی پوستر: سید مهدی فاطمی نسب (سد متی)؛ مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: سیدمحمدصادق سیادت؛ تبلیغات: محسن بیده؛ مدیر صحنه: کیانوش فرامرزی نژاد؛ نورپرداز: لیلا نصیریان؛ مجری گریم: سعید کربندی، ستاره خدایی، ریحانه میرزایی اشاره کرد.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: او میخواهد بخوابد، چه میبیند و چه میشنود که ۴۸ ساعت بی‌قرار و کلافه است؟ باید آنچه را که او می‌بیند ماهم ببینیم!
علاقمندان جهت رزرو بلیت و تماشای نمایش «شیزوفرنی» می‌توانند به سایت تیوال و یا گیشه پردیس تئاتر شهرزاد به آدرس خیابان حافظ، خیابان نوفل‌لوشاتو،‌ بعد از سفارت ایتالیا مراجعه نمایند.

انتهای پیام/
اگر میخواید با نیم ساعت تاخیر وارد سالن بشید و بعد یک نمایش خیلی ضعیف با شوخی های جنسی سخیف ببینید بیاید
کاش آپشن خروج از سالن حین نمایش در صورت پشیمونی بود
۱۰ بهمن ۱۴۰۲
خریدار
سیدمحمدصادق سیادت (siyadat)
Negin Nv
اگر میخواید با نیم ساعت تاخیر وارد سالن بشید و بعد یک نمایش خیلی ضعیف با شوخی های جنسی سخیف ببینید بیاید کاش آپشن خروج از سالن حین نمایش در صورت پشیمونی بود
باسلام؛
سپاسگزاریم از اینکه نمایش مارا برای تماشا انتخاب کردید
در رابطه با ورود، خوشبختانه ورود راس ساعت 21:15 آغاز شد اما به دلیل حضور بسیار مخاطبین قطعا ورود همگی آنها زمان بر خواهد بود.
۱۱ بهمن ۱۴۰۲
Negin Nv
اگر میخواید با نیم ساعت تاخیر وارد سالن بشید و بعد یک نمایش خیلی ضعیف با شوخی های جنسی سخیف ببینید بیاید کاش آپشن خروج از سالن حین نمایش در صورت پشیمونی بود
ورودتان را به تیوال و عرصه ی مخاطبین تئاتر گرامی میداریم ، اگر یک نمونه از شوخیهای جنسی را یادآور شوید خیلی ممنون میگردم ک مبادا از وجود چنین لطایفی در اثر، منِ نویسنده ناآگاه هستم
آپشن خروج ک در اختیار خودتان بوده ، میتوانستید در کمال خونسردی سالن را ترک بفرمایید ، آپشن ورود مجدد در اختیار ماست ک قطعا مقدور نیست فکر نمیکنید عدم خروجتان به منزله ی آن بوده ک اطرافیان با کار ارتباط برقرار کرده بودند و شما معذب از نوع نگاهتان شده بودید ؟
بهر روی قدم بر چشم ما گذاشتید
🙏
۱۱ بهمن ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
محمدحسن خدایی در رابطه با «نمایش کشتی نوح» نوشت:

نظر افکندن به جهان گذشته، بالاخص قصص پیامبران، برای نویسندگان داستان، فیلم و نمایشنامه، همیشه جذاب و چالش‌برانگیز بوده است. درواقع این اتصال با جهان مقدس کُتُب آسمانی که اغلب ابنای بشر در طول زندگی با آن آشنا می‌شوند، همچون نقشه راهی است پر پیچ و خم برای عزیمت نویسندگان از برای خلق جهان‌های نامکشوف امروزی. در نمایش «کشتی نوح» هم به نوعی این مواجهه با امر مقدس با میانجی‌هایی صورت گرفته و قرار است نقبی زده شود به یکی از شنیدنی‌ترین قصه‌های آسمانی. همان ماجرای معروف و حیرت‌انگیز نوح پیامبر در قبال نجات انسان‌ و حیوان در مقابل هجوم نیروی شر. قصه‌ای شنیدنی که با سفری طولانی بر پهنه دریا و اقیانوس‌ آغاز شده و تا رسیدن به سرزمینی موعود در دورست‌ها ادامه دارد.
محمود احدی‌نیا بعد از نویسندگی و کارگردانی نمایش «سیزده‌بدر»، این‌بار در مقام نویسنده، نمایشنامه «کشتی نوح» را نوشته و امیرعلی تقی‌زاده آن را کارگردانی کرده است. همچنان ردپای رئالیسم اجتماعی در این نمایشنامه پررنگ است و فرودستان جامعه برای عبور از وضعیت دوزخی خویش، در حال تقلا و دست‌وپا زدن‌های نه چندان موفق هستند. وضعیتی که بازنمایی می‌شود کمابیش آشنا است: فیلمی به نام «کشتی نوح» در حال ساخته شدن است و عده‌ای از عوامل پشت صحنه و نه چندان قدر دیده سینما، تلاش دارند از این فرصت استثنایی استفاده کرده و در صورت موافقت کارگردان، به روی صحنه بیایند و با حضور بر عرشه کشتی، نقشی هر چند کوچک مقابل دوربین فیلمبرداری بازی کنند. از یاد نبریم که به لحاظ اجتماعی فضای تولید فیلم در جامعه‌ای مانند ایران که گرفتار نوعی از آشفتگی طبقاتی است، اغلب ... دیدن ادامه ›› خشن و مبتنی بر رقابت تمام‌عیار است. اما طنز قضیه اینجاست که در این شکست‌های مستدام اقتصادی که بیشتر آثار سینمایی در این سال‌ها متحمل شده‌اند و منفعت مالی چندانی برای تهیه‌کننده و کارگردان نداشته‌اند، همچنان شاهد ولع غیرطبیعی تولید فیلم در میان فیلمسازان هستیم. فیلمنامه‌نویسان، بازیگران و کارگردانان، تلاش و تمنای زائدالوصفی برای حضور در این عرصه از خود نشان داده و شوربختانه بر عدم موفقیت‌های گذشته، شکست‌های تازه می‌افزایند.
نمایش «کشتی نوح» به میانجی فرم تئاتری خویش، واقعیت پیدا و پنهان سینمای این روزهای ما را آشکار کرده و این امکان را فراهم می‌کند که پشت‌پرده ساخت یک فیلم عیان شود. اینکه چگونه در فرآیند تولید یک فیلم سینمایی، جایگاه فرادستی و فرودستی مابین افراد دخیل در یک پروژه مشترک فرهنگی شکل می‌یابد و مناسبات انسانی از نو و به شکل کاملا طبقاتی صورتبندی می‌شود. در این ساختار معیوب اجتماعی که بازتابی است از کلیت جامعه، اخلاقیات انسانی به امری سیال و فرصت‌طلبانه تقلیل می‌یابد و آنکه جایگاه نمادین والاتری دارد گویا فاتح تمامی عرصه‌های پیش‌رو است. نمایش به خوبی نشان می‌دهد که چگونه «عزیز» یا همان کارگردان فیلم، از نفوذش سوءاستفاده کرده و خودخواهانه رابطه عاشقانه یک زوج را نابود می‌کند. در این نبرد نابرابر جایگاه‌ها، در ظاهر امر این کارگردان است که گویی حرف آخر را می‌زند و ورق را به نفع خویش برمی‌گرداند. اما این فرجام کار نیست و در مقابل زیاده‌خواهی عزیز و تمکین خانواده موسی، این شخصیت ناشنوای جمال است که با کنار گذاشتن وجدان اخلاقی خویش، در این مسیر تباهی، وقفه‌ای برگشت‌ناپذیر می‌اندازد. به هر حال زمانه کنونی ما از آن سویه‌های مقدس پیامبران اولوالعزم فاصله گرفته و فی‌المثل چندان خبری از عصمت و طهارت نوح نبی در فرزندان قرن بیست و یکمی‌اش مشاهده نمی‌شود. جهان سکولار امروز واجد اخلاقیات سکولار شده و انسان‌ها بیش از آنکه متعلق به جهان خیر و شر باشند، گرفتار و سرگردان میل‌های سرکوب‌شده و ساختارهای منکوب‌ کننده هستند. بنابراین جای تعجب نیست که کنش‌ورزی جمال در قبال دیگران، بعد از آگاهی از ستمی که بر او روا داشته و موجب طردشدگی‌اش شده‌، این چنین فاقد هر گونه اخلاقیات رهایی‌بخش باشد و مقدمه‌ای برای تباهی جمعی. در یک جامعه مدرن از قضا این مطرودان و محذوفان هستند که می‌توانند علیه نظم نمادین شورش کرده و وضعیت تازه‌ای را به لحاظ اقتصادی، سیاسی و اجتماعی رقم زنند.
به لحاظ اجرایی، صحنه چنان تدارک دیده شده که یادآور یک فضای حاشیه‌ای از افراد حاشیه‌ای در یک پروژه عظیم فیلمسازی باشد. بنابراین منطق واقع‌گرایانه اجرا، بازنمایی دقیق حوادث و کنش‌ها را الزامی می‌کند. همه چیز در خدمت ایجاد یک اتمسفر پر از تنش‌های ناگزیر اما قابل تحمل در یک خانواده فرودست ایرانی است که در ادامه می‌بایست از مدار ثبات خارج شود و نظم تازه یابد. در این بین استفاده از اشیا به یاری اجرا آمده و روابط شخصیت‌ها را معنایی تازه بخشیده است. هر دو خواهر این خانواده مهیا و ملیهه، از همان ابتدای نمایش از طریق آماده‌سازی لباس بازیگرانی که در تولید فیلم نقشی دارند، شکلی از مشارکت در شیوه تولید جامعه را به نمایش می‌گذارند. از دل نسبت‌مندی این دو زن با اشیای موجود در صحنه، و به میانجی کاری که انجام می‌دهند، می‌توان به این نتیجه رسید که آنان از طریق کار کردن اثرگذار بوده و عاملیت خویش را بدست می‌آورند. اما ذیل ساختارهای مردانه موجود و فضای محدود کنش، این عاملیت زنانه در نهایت مجبور به عقب‌نشینی شده و ابژه میل مردانه می‌گردد. از نقاط آیرونیک این اجرا، زنی است دلباخته موسی به نام مصی که برای امرار معاش و به قول خودش باز کردن گره از کار مردم، به خرافات و ماورالطبیعه متوسل می‌شود اما برای گشایش در زندگی خویش، دستانش خالی است و مجبور است از دیگران طلب یاری کند.
نمایش «کشتی نوح» به مانند «سیزده بدر» فرم‌های گذشته و تثبیت‌شده را بار دیگر اجرا کرده و در این شیوه اجرایی کمابیش موفق عمل می‌کند. شوخ‌طبعی اجرا تماشاگران را همراه خود کرده و فرودستان را انسان‌هایی مفلوک و ملال‌زده به نمایش نمی‌گذارد. به هر حال جنگی برای بقا در جریان است و برای فاصله گرفتن از وضعیت فرودستی دامنه‌دار این خانواده، موسی و خواهرانش مجبور به گرفتن تصمیمی دشوار و تا حدودی غیراخلاقی هستند. منطق آنان مبتنی بر «رئال‌پالتیک» و قدم گذاشتن بر زمین سخت واقعیت است. بدیل این تن‌دادن به منطق زمانه، کنش‌ رادیکال و کمابیش غیراخلاقی جمال است. از این منظر «کشتی نوح» در این زمانه عسرت و حسرت‌های بی‌پایان قرار نیست به آب افتاده و بعد از عبور از طوفان‌ها به ساحل آرمانشهر برسد.
همکاری محمود احدی‌نیا و امیرعلی تقی‌زاده به اجرایی تماشایی و مسئله‌مند میدان داده که می‌تواند همچون یک اتصال کوتاه عمل کرده و کلیت جامعه را مقابل چشم مخاطبان ترسیم کند. با آنکه خبر چندانی از فرم‌های تجربه‌نشده اجرایی مشاهده نمی‌شود و همه چیز بر گرد رئالیسم اجتماعی شناخته شده این سال‌ها می‌چرخد اما همچنان می‌توان این نمایش را خلاقانه و تماشایی دانست. نوعی بازگشت به متن و اجرای دقیق زوایای یک نمایشنامه در نسبت با وضعیت اینجا و اکنون ما بی‌آنکه توهم آوانگارد بودن بر گروه اجرایی مستولی شده و همه چیز را گرفتار ماجراجویی‌های بدون مازاد کند.
بی‌شک بازگشت به نمایشنامه متن‌محور که قصه‌اش را به خوبی تعریف می‌کند و شخصیت‌های باورپذیر و کنش‌مند دارد، این روزها مورد استقبال تماشاگران تئاتر قرار خواهد گرفت. کشتی نوح این کار را به خوبی انجام می‌دهد و «همان همیشگی» را با یک شیوه اجرایی درست، به مخاطبان عرضه می‌کند. از این منظر، این کشتی به راه افتاده و در حال حرکت است هر چند پیامبران اولوالعزمی چون نوح نبی کشتی‌بان آن نباشد.
گفتگو مهدی رکنی با روزنامه صبا
مهدی رکنی، طراح و کارگردان نمایش «مهندس واشینگ کلوز» که این روزها در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه است در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره علاقه اش به انتخاب متون اجتماعی برای اجرا بیان کرد: تنها علت انتخاب متون اجتماعی برای اجرای یک نمایش، جامعه است. ما سعی کردیم تا در این نمایش گوشه‌ای از درد موجود در این جامعه را نشان دهیم تا شاید حتی برای یک نفر تاثیر گذار باشیم. موضوع انتخابی من دغدغه یک نویسنده و دغدغه یک هنرمند است؛ این هنرمند در نمایش ما زن شد چرا که بر این باور هستم که زنان در جامعه با مشکلات و محدودیت های بیشتری روبه‌رو هستند و شاید باید از حمایت بیشتری برخوردار باشند.

وی افزود: کاراکتر اصلی در نمایشنامه مرد بود که آن را به زن تغییر دادم تا بتواند گیرایی بیشتری داشته باشد و شاید نگاه به زنان را تغییر دهد. ویژگی مهم این نمایش موضوع برابری میان زنان و مردان است که می‌بایست به شدت در این باره فکر و تامل کرد.

بازیگر سریال «زخم کاری» با تاکید براینکه باید از متون ایرانی در اجرای تئاترها بیشتر استفاده شود، یادآور شد: هیچ فردی نمی‌تواند منکر جذابیت‌ها و زیبایی قلم نمایشنامه‌ نویسان خارجی شود اما باید بپذیریم که ما در کشورمان نمایشنامه نویسان بسیار خوبی داریم و من تمایل دارم تا با نویسنده ای که متن خوبی دارد همکاری و از این نویسندگان حمایت کنم.

وی تصریح کرد: تا به حال از نویسندگان ایرانی که درحال حاضر درحال فعالیت هستند مطلبی خواسته شده که ... دیدن ادامه ›› به درستی انجام ندهند؟ آیا تا به حال از نویسنده‌ای درخواست اقتباس و ایرانیزه کردن یک نمایش فاخر خارجی را داشته‌ایم و این اتفاق رخ نداده است؟ خیر. متاسفانه براین باور هستیم که باید لقمه آماده‌ای در اختیارمان باشد در حالی که اگر نمایشنامه نویسان ایرانی حمایت شود نویسندگان بسیاری داشته و داریم که نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورها نیز حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند.

بازیگر سریال «میدان سرخ» گفت: مهم‌ترین مشکل تئاتر کشور نبود حمایت است؛ در هیچ حوزه‌ای حمایتی از گروه‌های هنری عرصه تئاتر وجود ندارد. سالن، پلاتو، نور، گریم، دکور و ... همگی باید توسط گروه و با هزینه گروه تامین شود و حمایتی در این میان وجود ندارد. متن چندین بار رد می‌شود و بازبینی مجدد هزینه‌ای اضافه را به گروه تحمیل می کند. این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که در گذشته بسیاری از این حمایت‌ها وجود داشته و درحال حاضر متاسفانه خبری از آن‌ها نیست.

رکنی تاکید کرد: از گروه اجرایی نمایش و به خصوص تهیه کننده کار سینا هاشمی اقدم سپاسگزارم که اگر نبودند بدون شک این اثر به اجرا نمی‌رسید.

منبع: mehrnews.com/x33Rcf
آرمان طیران: راه حل نهایی حل مشکلات تئاتر، تغییر نگرش است

به گزارش خبرنگار تئاتر صبا؛ آرمان طیران، نویسنده و کارگردان نمایش «کمدی مرد کُمُدی» در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری صبا در رابطه با تاکید بر استقبال مخاطبان از ژانر کمدی در بیان مسائل اجتماعی، گفت: به نظر شاید دلیل اصلی استقبال از ژانر کمدی در بیان مسائل اجتماعی، قابل تحمل تر کردن طعم تلخ واقعیات اشاره شده و کاستن از حجم و انبوه زوایای تند و تیز و گزنده‌ای باشد که نمایش امرِ اجتماعی، هرچند غیرمستقیم و حتی بصورت بیان دراماتیک و زیباشناسانه همچنان با خودش به همراه دارد. از سویی دیگر، کمدی می‌تواند برخی از سازوکارهای محدودیت‌ ساز در مسیر گفتگو و بیانِ آزادانه و کُنشگرانه اجتماعی را که بصورت یک مانع وجود دارند و بوجود می آیند و گاه به عمد در مقابل اظهارنظرها و مطالبه گری‌ها گذاشته می‌شوند را خنثی نماید.

او افزود: جنس کمدی مورد استفاده در نمایشنامه «کمدی مرد کُمُدی» گروتسک است، به این دلیل که غنای ساختار کمدی گروتسک بیشتر می‌تواند به پردازش و بارورسازی موقعیت و رخداد دراماتیک و محتوایی ایده کلی نمایشنامه کمک کند. این دیدگاه در آکسیون‌ها و نظام اجرایی اثر نیز دنبال و دیده می‌شود؛ چراکه توجه به تعقل و اندیشه در این اثر، نسبت به توجه به احساسات، اولویت و اهمیت بیشتری دارد.

کارگردان نمایش «ژَستَن» در رابطه با تفاوت آثار اجتماعی و کمدی ... دیدن ادامه ›› ایرانی و خارجی؛ بیان کرد: زمانی که به دلیل تفاوت‌های ریشه‌ای و ماهیت اساساً متفاوت نگاه تصمیم گیران دولت و حاکمیت در حوزه فرهنگ و هنر، تعامل، تعادل و تناسبی با قواعد و اسلوب تولید استاندارد تئاتر دیده نمی‌شود و وجود ندارد، چه انتظاری می‌توان داشت؛ به همین دلیل مشخصاً نمایشنامه‌های کمدیِ شایسته توجه و قابل اعتنای ایرانی نیز کمتر مورد پذیرش و ارائه قرار می‌گیرند و ناگزیر آثار اجتماعی و کمدی سال‌های اخیر کمتر بومی خواهد بود.

او در ادامه با اشاره بر دیدگاه عده‌ای مبنی بر اینکه متون خارجی امکان منعکس کردن اتفاقات اجتماعی داخل کشور را ندارد؛ خاطرنشان کرد: در این مورد همه چیز نسبی است. در نگاه کلی می‎‌تواند این نظر درست باشد زیرا تفاوت‌هایی در بحث زبان، فرهنگ، سیاست، جامعه شناسی، اقلیم و جغرافیا و… در میان است. از طرفی، دراماتورژی و به خدمت گرفتن در برخورد با متون خارجی، می‌تواند بخشی از این تفاوت‌ها را برطرف سازد و متن خارجی را به امر اجتماعی مورد نظر نزدیک‌تر نماید اینکه دراماتورژ و دراماتورژی چطور و چگونه می‌تواند به این مهم دست یابد البته این بحث، بحثی فنی، عمیق و تخصصی است.

نویسنده نمایش «مرغ دریایی دایی وانیا» گفت: اتکا به بضاعت ساختاری تئاتر و توانایی‌های ذاتی آن برای ارائه تئاتر «کمدی مرد کُمُدی» کفایت می‌کند. البته، با تغییر p.o.v و نگرش کارگردانی، می‌توان از ابزار متنوع دیگری نیز در ارائه اثر استفاده کرد.

او افزود: از نگاه من کم اهمیت جلوه دادن فرهنگ در مقابل مسائل دیگر و نداشتن نقشه راه برای توسعه و پیشرفت در حوزه فرهنگ و هنر توسط حاکمیت و در نتیجه نبود افقی روشن در این زمینه برای آینده، محرومیت‌ها و بی بضاعتی اقتصادی در حوزه تئاتر، تاکید و اصرار بر محدودیت‌ها و افزایش سختگیری‌های عمدتاً سلیقه‌ای و… مشکلات اصلی تئاتر کشور بوده و هست. راه حل نهاییِ برطرف شدن مشکلات تئاتر و اساساً فرهنگ و هنر، تغییر نگرش مدیران نسبت به مقوله فرهنگ و هنر است. هر فعالیتی بدون تغییر نگرش فعلی، در نهایت راه به جایی نخواهد برد چراکه زمینِ بازیِ فرهنگ و هنر، متاسفانه در سیطره این نگاه و نگرش با همین مشکلات دست به گریبان باقی خواهد ماند.

آرمان طیران در پایان تاکید کرد: تئاتر «کمدی مرد کُمُدی» گرچه به ساحتِ طنز و کمدی تعلق دارد اما نگاهی است گروتسک و برآمده از اتفاقات رخ داده در چند سال اخیر. نگارش این متن تلاشی است برای تعریف و تبیین ایده «تئاتر و درام امکان» که در حوزه محتوا از رهیافت تئاتر روزنامه‌‎ای آگوستو بوآل در آن استفاده شده است. تقریباً هر خبر و اتفاق ناخوشایندی می‌تواند به خوراکِ دیالوگ و محتوا برای اجرای حاضر اضافه و تبدیل شود؛ هر خبر بدی که خاطر شخصیت نمایش را آزار دهد و سلامت روان او را مخدوش کند و بر رفتار او تاثیر بگذارد. بنابراین دامنه‌ای بسیار گسترده و البته عمیقاً غم‌انگیز برای یک انسان پیش روی ما خواهد بود چراکه این روزها در اطراف ما اخبار ناخوشایند کم نیست.

نمایش «کمدی مرد کُمُدی» اثر آرمان طیران به تهیه کنندگی سیاوش عباسی از دهم دی ماه لغایت هفدهم بهمن ماه؛ راس ساعت ۱۹ در سالن شماره سه پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه خواهد رفت.
باسلام خدمت همه دوستان عزیز در این نمایش
حقیقتا تماشای نمایش های روانشناسانه همواره برایم جذاب بوده است در رابطه با این اثر نیز بسیار لذت بردم و به همه عوامل محترم خسته نباشید عرض می کنم.
لذت بردم
اما معتقدم تعداد اپیزودها کمی زیاد بود و کاش به 3 عدد کاهش پیدا می کرد؛ همچنین فکر می کنم می بایست کمی در رابطه با دیالوگ های پزشک روانشناس تامل بیشتری می شد و ایشان در پایان نتیجه گیری از نشان دادن این اپیزودها داشتند. همچنین بنظرم کمی صدای موسیقی پایین تر باشد مخاطب ارتباط بهتری برقرار خواهد کرد.
مجددا به همه دوستان عزیز به خصوص محمود هدایتی گرانقدر خسته نباشید عرض می کنم.
سلام خیلی ممنونم از حضورتون خوشحالم از اجرا لذت بردید و همچنین خیلی ممنونم برای پشنهاداتتون
۰۴ دی ۱۴۰۲
تماشاچی محترم!
اثر جدید سعید حشمتی کارگردان این نمایش با عنوان "رجوع"
از چهارشنبه ۲۲ فرودین ساعت ۲۱:۳۰ بر روی صحنه خواهد بود.
افتخار ماست اگر میزبان شما باشیم.
خرید بلیط از سایت تیوال
https://www.tiwall.com/s/rojou
۲۱ فروردین
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
خسته نباشید عرض می کنم خدمت سعید زارعی عزیز و صادق جان برقعی
از هنر بسیار زیبای کارگردانی و بازیگری و صحنه باید بسیار تعریف کرد که لذت بردیم
به امید کارهای بیشتر و درخشان تر از شما
خیلی خیلی خسته نباشید
تئاتر بدون چهره‌های مطرح هم می‌تواند موفق باشد/ حمایت‌ها به کمک هزینه‌های ناچیز ختم می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا، سالن‌های دولتی و خصوصی تئاتر در پایتخت همچنان میزبان نمایش‌هایی در سبک و سیاق‌های مختلف هستند. «معرکه در معرکه» یکی از متن‌های مورد توجه داود میرباقری طی سال‌های اخیر است که تا امروز چندین کارگردان آن را به مرحله اجرا رسانده‌اند. حمیدرضا بلوچی اینبار این اثر را از نهم آذرماه در تماشاخانه ارغوان روی صحنه خواهد برد و سعید دولتی یکی از بازیگران آن است.

او سال ۷۷ از دانشگاه هنر و معماری در رشته تئاتر و زیرشاخه‌های بازیگری و کارگردانی فارغ‌التحصیل شد. تا امروز به عنوان بازیگر تئاتر با شکرخدا گودرزی، مهران احمدی، امیر دژاکام، علیرضا استادی و مصطفی عبداللهی همکاری کرده و در چند مجموعه تلویزیونی و سینمایی نیز ایفای نقش ... دیدن ادامه ›› کرده است.

بازیگر نمایش «معرکه در معرکه» با اشاره به وضعیت فعلی تئاتر کشورمان، بیان کرد: زمانی که از جایگاه یک کارگردان، بازیگر و یک مدیر، تئاتر را رصد می‌کنم، متوجه می‌شوم که در سال‌های اخیر به دلیل تعدد اجراهایی که در شهر تهران روی صحنه رفته؛ قطعا وجود و حضور تماشاخانه‌ها بر تعداد تماشاگران در این سال‌ها بسیار تاثیرگذار بوده است. و پس از دوران کرونا که تئاتر تقریبا به طور صد در صدی تعطیل شده بود، باز امروز شاهد آشتی تماشاگران با تئاتر هستیم و خوشبختانه سالن‌های تئاتر مملوء از تماشاگر است.

دولتی بیان کرد: هنرمندان زیادی این روزها در حوزه تئاتر مشغول به فعالیت هستند و این فضا در نهایت شرایط نسبتا خوبی را برای همه فراهم کرده است؛ منتهی از منظر حرفه‌ای و هنری هنرمندان تئاتر شرایط خوبی ندارند. در همه نقاط دنیا تئاتر مورد حمایت‌ دولت‌ها قرار می‌گیرد اما متاسفانه این حمایت‌ها در کشور ما تنها به کمک هزینه‌ی ناچیز ختم می‌شود، این کمک هزینه گاه حتی کفاف پذیرایی یک گروه را تئاتر را نمی‌دهد.

لزوم حمایت دولت‌ها و شهرداری‌ها از تئاتر

دولتی در ادامه توضیحاتش گفت: اعتقاد من براین است که اگر در یک جامعه‌ای می‌خواهیم تئاتر رشد و نمو پیدا کند، قطعا باید شهرداری‌ها و دولت در کنار این هنرمندان باشند و از آنها پشتیبانی کنند. این موضوع هر روز در جامعه ما کمرنگ و کمرنگ‌تر شد، در دوران جوانی ما شرایط اجرای تئاتر چیز دیگری بود و بسیاری از حمایت‌ها تقریبا به صفر رسیده است و در بسیاری از نمایش‌ها از حداقل دکور و حداقل ابزارآلات نمایشی استفاده شده است. این موضوع دلیلی است که کارگردان بسیاری از مواردی که می‌تواند او را در بازدهی و خروجی بهتر نمایش یاری دهد را کنار بگذارد.

او ادامه داد: امروزه نمایش‌ها در ساده‌ترین شکل ممکن به دلیل شرایط مالی روی صحنه خواهد رفت. هنرمندان نجابت بسیاری دارند که چراغ تئاتر را روشن نگاه داشتند و با وجود مشکلات بسیار تماشاگر را به سالن‌های تئاتر می‌آوردند.

این بازیگر تئاتر بیان کرد: شاید به زبان دیگر بتوان گفت تئاتر با وجود تمام محدودیت‌های مالی و اقتصادی، توانسته تماشاگر مخصوص خود را پیدا کند. بدون شک وجود و فعالیت تماشاخانه‌های خصوصی بر علاقه مخاطبان نسبت به تئاتر و این هنر بزرگ بسیار تاثیرگذار بوده است. اگر می‌خواهیم یک تئاتر درخشان و زبان تئاتری در جامعه داشته باشیم قطعا می‌بایست دولت حمایت کند و تئاترهای فاخر روی صحنه برود، آثاری که ارزش‌های هنری بسیاری داشته باشد.

حضور هنرمندان مطرح سینما روی صحنه بر کیفیت تئاتر نیفرود

بازیگر نمایش «خسوف» ابراز داشت: در سال‌های اخیر آثار بسیاری روی صحنه رفته است که از رنگ و نور و لباس‌های بسیار ویژه‌ای استفاده کرده‌اند؛ این آثار که عمدتا از هنرمندان بسیار مطرح سینما در آنها استفاده شد متاسفانه علیرغم همه اتفاقات و سرمایه‌گذاری‌ها خروجی مفیدی نداشت. این دسته از نمایش‌ها می‌توانستند آثار بسیار بهتری باشند. بر این باورم که برخی آثار نمایشی به نوعی سیرک روی آورده‌اند و این امر زیبنده‌ی مخاطب تئاتر نیست.

او افزود: با تمام این ضعف‌ها؛ هنرمند تئاتر بسیار نجیب و فهیم است و به همین نسبت تماشاگر تئاتر نیز بسیار فهیم و دانا است و باید این نکته‌ را در نظر داشت که تماشاگر تئاتر علاقمند است تا یک تئاتر به معنای واقعی کلمه تماشا کند و این هنرمندان ما هستند که می‌بایست در این راستا تلاش کنند.

بازیگر نمایش «خوب، بد، زشت» تاکید کرد: برای بازیگر متن کلاسیک و متن آئینی و سنتی متفاوت نیست و بستگی به قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود یک نقش را قبول و یا رد می‌کند؛ این کارگردان است که کمتر به سراغ متون آئینی و سنتی می‌رود. احساس من بر این است که نمایش‌های آئینی و سنتی با توجه به برگزاری یک جشنواره خاص در این حوزه و همچنین برخورداری از یک دبیرخانه دائمی، برخی از هنرمندان خاص را گرد خود جمع کرده است.

او ادامه داد: در اینکه استفاده از بازیگران چهره موجب تضمین گیشه در تئاتر خواهد شد، شکی وجود ندارد؛ این موضوع در سینما نیز صدق می‌کند، برای همین در فیلم‌های سینمایی از بازیگرانی استفاده می‌کنند که بتوانند بودجه هزینه شده را حداقل به گیشه بازگردانند. بنابراین در تئاتر نیز قطعا همین امر وجود دارد منتهی در تئاتر گروه‌های بسیاری وجود داشته‌اند که بدون برخورداری از چهره‌ها نیز به این موفقیت مالی رسیده‌اند که این اتفاق ممکن است به دلیل برخورداری از متن، کارگردانی، تبلیغات و... بوده باشد.

او افزود: نمایش‌های بسیاری وجود دارند که بدون بازیگر چهره فروش بالایی دارند. فکر می‌کنم فروش، مجموعه‌ای از اتفاقاتی‌ست که در نمایش رخ خواهد داد تا بتواند هزینه‌های خود را تامین نماید. طبیعتا حضور بازیگران شاخص سینمایی در تئاتر نقاط قوت و ضعفی داشته است؛ مهمترین نقطه قوت خرید بلیت نمایش‌ها توسط مخاطبانی بود که تئاتری نبودند؛ این موضوع به عقبه تئاتری بسیاری از بازیگران چهره سینمایی بازمی‌گردد. از سوی دیگر؛ بسیاری از بازیگران قدیمی و جدید تئاتر به دلیل ذائقه تماشاگر به حضور بازیگر چهره تقریبا کم‌کار یا بیکار شده‌اند. این موضوع یک مقدار کار را سخت کرده است و می‌توان یک ساز و کاری برای آن تعیین کرد که هرکسی که لزوما بازیگر چهره سینماست تنها در زنگ تفریح‌های زندگی خود یا در مواقع بیکاری‌ وارد دنیای تئاتر نشود. چنین اتفاقاتی باعث شده ارزش‌های هنری و کارگردانی اثر از بین برود و البته این امر باعث بیکاری بسیاری از بازیگران عرصه تئاتر می‌شود.

او افزود: کار کردن در تئاتر در گذشته بسیار سخت بود؛ تعداد سالن‌ها بسیار اندک بود اما در سال‌های اخیر به دلیل تعدد سالن‌ها فضایی ایجاد شده که بازیگران زیادی بتوانند مشغول هنرنمایی شوند.

پنج سال است روی صحنه نرفته‌ام

سعید دولتی در بخش دیگری از صحبت‌هایش از حضورش در نمایش «معرکه در معرکه» گفت و توضیح داد: بنده به عنوان یک بازیگر پس از حدود پنج سال با نمایش «معرکه در معرکه» به کارگردانی آقای حمیدرضا بلورچی روی صحنه خواهم رفت و از این بابت بسیار خوشحال هستم اما به هرحال این موضوع استرس فراوانی نیز در کنار خود دارد، چراکه پنج سال است به عنوان بازیگر روی صحنه نرفته‌ام.

او درباره کم و کیف نمایش «معرکه در معرکه» گفت: این اثر یکی از متفاوت‌ترین اجراهای نمایشنامه «معرکه در معرکه» محسوب می‌شود و باید بگویم به لحاظ فضاسازی و کارگردانی بسیار متفاوت است. درباره نقشم هم باید بگویم به عنوان بازیگر یکی از بازی‌های سختم را در سال‌های اخیر تجربه خواهم کرد.

سعید دولتی در پایان گفت: امیدواریم که مخاطبان نیز اقبالی در شان این نمایش و کارگردانی از آن داشته باشند.

انتهای پیام/
تئاتر؛ تنها راه حراست از فرهنگ اصیل ایرانی است

مهدی علی‌نژاد، تهیه‌کننده نمایش «عروسی سیندرلا» در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر صبا با اشاره به وضعیت فعلی آثار آئینی و سنتی در عرصه هنرهای نمایشی، گفت: اساساً نمایش آئینی و سنتی به دلیل آنکه با ریشه‌ها و آداب و رسوم و سنت‌های مردم آمیخته است، عموما برای مردم بسیار قابل توجه و خوشایند است و به دلیل ارتباط همذات پندارانه‌ای که با آن برقرار خواهند کرد، نوعی همگونی و همزبانی و راحتی بین اثر و مخاطب دراین گونه آثار برقرار است که آن را جذاب، دوست‌ داشتنی و دلپسند خواهد کرد. در نهایت براین باورم که همواره به دلیل وجود فرهنگ عامه در اینگونه آثار، مردم ازآن استقبال می‌کنند.

او ادامه داد: علت کاهش تولید نمایش‌های آئینی و سنتی با کیفیت بالا، کمبود بودجه و نبود امکانات کافی برای خلق آثارخلاقانه است؛ علاوه بر این متاسفانه سرمایه‌گذاری در تئاتر به شدت ضعیف و مهجور شده و به خصوص در بخش آئینی و سنتی کمرنگ‌تر است، زیرا بازسازی و خلق اثری فاخر نیز نیازمند زمان بیشتر و بالطبع صرف هزینه است، البته که افت کیفیت این آثار نیز ممکن است به دلیل کمبود پول و امکانات باشد که مزید بر ... دیدن ادامه ›› علت آن است.

بازیگر نمایش «موسیقی مجلسی» خاطرنشان کرد: فرهنگ عامه‌ ما ایرانیان فرهنگ روایی و بر پایه‌ قصه‌گویی و ادبیات نقل شده‌ سینه به سینه است. ابتکار و ایده‌های خلاقانه در به‌روزرسانی شیوه‌های بیان نمایشی اینگونه آثار می‌تواند بدعتی درنوع بیان حق مطلب آثاری ازاین دست باشد؛ همچنین این خلاقیت می‌بایست برای مخاطب جذاب‌تر و با حرف تازه‌ای که برآمده از دل مردم باشد همراه بوده و راهی تازه در اعتلای فرهنگ روایی وعامه پسند باشد.

او افزود: به عقیده‌ بنده نپرداختن و یا بسیار کم پرداختن به ادبیات کهن و بهره‌مندی ضعیف از آثار فاخر و اصیل ایرانی در تولید و اجرای نمایش‌های سنتی و ایرانی می‌تواند یکی از دلایل اصلی به فراموشی سپرده شدن این آثار باشد که امیدوارم با رجوع به فرهنگ و ادبیات غنی و اصیل ایرانی و همچنین کاربردی شدن آن درتئاترهای مدرن امروز این نقیصه جبران شده و اعتلا یابد.

مهدی علی نژاد در پایان تاکید کرد: تئاتر و ادبیات نمایشی شاید تنها راه نجات باقی مانده برای حفظ و حراست از فرهنگ اصیل و شاید فراموش شده‌ ایرانی باشد و این مهم به عهده ماست که با مطالعه‌ هرچه بیشتر و تقویت تکنیک‌های به روز شده در اجرای نمایش‌های ایرانی و سنتی آنرا برای مردم این مرز وبوم یادآوری و فرهنگ غنی واصیل ایرانی را خاطرنشان کنیم تا برای نسل‌های بعد باقی بماند.

نمایش «عروسی سیندرلا» اثر مهدی مهدی آبادی، با کارگردانی مرتضی مقدم و تهیه‌کنندگی مهدی علی‌نژاد از ۱۵ آذر لغایت ۱۵ دی ماه در خانه نمایش مهرگان، ساعت ۱۹ روی صحنه خواهد رفت.
محمدسجاد رشیدی (sajad.rashidi)
بنده هم عقیده به نپرداختن و یا بسیار کم پرداختن به ادبیات کهن و بهره‌مندی ضعیف از آثار فاخر و اصیل ایرانی در تولید و اجرای نمایش‌های سنتی و ایرانی می‌تواند یکی از دلایل اصلی به فراموشی سپرده شدن این آثار باشد که امیدوارم با رجوع به فرهنگ و ادبیات غنی و اصیل ایرانی و همچنین کاربردی شدن آن درتئاترهای مدرن امروز این نقیصه جبران شده و اعتلا یابد.
۰۸ آذر ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
سرمایه گذاری در تئاتر به شدت ضعیف و مهجور شده است/ دغدغه من تقویت و بهبود روحیه‌ی مفرح مردم است

به گزارش خبرگزاری پانا؛ مهدی علی‌نژاد، تهیه کننده نمایش «عروسی سیندرلا» در گفتگو با خبرنگار حوزه تئاتر خبرگزاری پانا با اشاره بر وضعیت فعلی آثار آئینی و سنتی در عرصه هنرهای نمایشی، گفت: اساساً نمایش آئینی و سنتی به دلیل آنکه با ریشه‌ها و آداب و رسوم و سنت‌های مردم آمیخته است، متاسفانه در سال‌های گذشته تولیدات این آثار با کیفیت کاهش یافته و علت کاهش تولید نمایش‌های آئینی و سنتی با کیفیت بالا، کمبود بودجه و نبود امکانات کافی برای خلق آثارخلاقانه است؛ علاوه بر این متاسفانه سرمایه گذاری در تئاتر به شدت ضعیف و مهجور شده و به خصوص در بخش آئینی و سنتی کمرنگ تر است.
او ادامه داد: به عنوان تهیه کننده‌ی تئاتر با وجود مشکلات اقتصادی که همه با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و به نوعی چالش هر روزه ماست؛ دغدغه من تقویت و بهبود روحیه‌ی مفرح مردم در جامعه‌ای است که درآن زندگی می‌کنیم؛ زیرا به شخصه زمانی برای مردم اثری را تهیه و تولید می‌کنم حس رضایت و مفید بودن برای مردمی که دوستشان دارم را تجربه خواهم کرد واین اتفاق برای من کافی و رضایت‌بخش است.
بازیگر نمایش موسیقی مجلسی خاطرنشان کرد: براین باورم که یک نمایش خوب باید به مردم بگوید که زندگی با همه‌ی گزندگی و تلخی‌ هایش بازهم ارزش زیستن و تجربه کردن را دارد و با همه‌ی دشواری‌های زندگی می‌توان به تلخی‌ها لبخند زد و قوی ماند. انسانیت، صلح و دوستی، تنها راه برای بقا و گذر از روزهای ... دیدن ادامه ›› سخت است. بنده تا حد زیادی تلاش خود را در تهیه اینگونه آثار کرده‌ام وامیدوارم موفق شده باشم و رضایت بخش مردم باشد.
او افزود: شرایط فعلی جامعه و زندگی جاری مردم سخت شده است اما ما با امید وعشق به مردم و برای جلب رضایت مخاطب خود تلاش کنیم؛ ما تلاش می‌کنیم تا نمایشی مفید، موثر و جذاب را تهیه و تولید کنیم. خدارا شاکریم که همچنان استقبال مردم از اینگونه آثار وحضور آن‌ها در سالن‌های نمایش خوب است و این نشانه‌ی خوبی برای احساس نیاز به ارتقاع هرچه بیشتر و بالابردن سطح فرهنگ و ارزش‌های جامعه است.
مهدی علی نژاد در پایان تاکید کرد: تئاتر و ادبیات نمایشی شاید تنها راه نجات باقی مانده برای حفظ و حراست از فرهنگ اصیل و شاید فراموش شده‌ی ایرانی باشد و این مهم به عهده ی ماست که با مطالعه‌ی هرچه بیشتر و تقویت تکنیک‌های بروز شده در اجرای نمایش‌های ایرانی و سنتی آنرا برای مردم این مرز وبوم یادآوری و فرهنگ غنی واصیل ایرانی را خاطرنشان کنیم تا برای نسل‌های بعد باقی بماند.
نمایش «عروسی سیندرلا» اثر مهدی مهدی آبادی، کارگردانی مرتضی مقدم و تهیه کنندگی مهدی علی‌نژاد از 15 آذر لغایت 15 دی ماه در خانه نمایش مهرگان، ساعت 19 روی صحنه خواهد رفت.

انتهای پیام/

عمارت ارغوان میزبان «معرکه در معرکه» شد

نمایش «معرکه در معرکه» اثر داود میرباقری و کارگردانی حمیدرضا بلورچی از روز پنجشنبه ۹ آذر ماه در سالن شماره دو عمارت ارغوان، هرشب ساعت ۱۹ روی صحنه خواهد رفت.

سعید ‌دولتی، فاطیما ‌سرلک، مجید رمضان نسب، علیرضا علیمحمدی، سحر ‌تراب ‌احمدی، نیکی باقری در این اثر نمایشی به ایفای نقش خواهند پرداخت.

درخلاصه داستان این نمایش آمده است: پهلوانی دوره گرد در معرکه خود با زنی روبرو می‌شود که وی را به خاطرات دلباختگی خود ارجاع می‌دهد، غافل از اینکه با مخاطراتی مسیر جاودانگی را طی می‌کند.

از دیگر عوامل نمایش «معرکه در معرکه» می‌توان به آهنگساز: حمیدرضا بلورچی، نوازندگان: بهنام شکوری، ... دیدن ادامه ›› علیرضا بیگلری، آرین کمداری، حمیدرضا بلورچی، مریم انوری، طراح صحنه و لباس: فاطیما ‌سرلک، طراح حرکت: حامد ‌نصرآبادیان، دستیار کارگردان: اسماعیل مروتی، برنامه ریز و منشی صحنه: آرزو صالحی، مدیر صحنه: دایان فرجی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: سیدمحمدصادق سیادت، طراح پوستر و بروشور: پویا ساکی، عکاس: پارسا دولتی، ساخت تیزر و ساخت موشن: استودیو صامت، همراهان پشت صحنه: عاطفه میرزایی، مرتضی فیروزآبادی اشاره کرد.

علاقه‌مندان برای تماشای نمایش «معرکه در معرکه» می‌توانند به عمارت ارغوان به آدرس خیابان نوفل لوشاتو، بن بست زیبا مراجعه کنند.
میثم محمدی این را دوست دارد
تئاتر رو تماشا کردم در کل دوست داشتم ، گروه موسیقی خیلی کارشون خوب بود بازیگرها عالی اجرا کردند قسمت های طنز با اینکه کم بودند ولی باعث میشدند اجرا تنوع داشته باشه و حس و حال تماشاچی رو عوض میکرد ولی به نظرم یه سری ایرادات هم داشت یه جاهایی انگار نمایشنامه قیچی میشد و تو ذهن مخاطب ابهام به جا میذاشت مثلا علت رفتن لیلی و یادگاری که به جا گذاشت کاملا بی معنی بود یا مثلا برگشتن یوسف اتفاقات بعدش از لحاظ نمایشنامه خیلی ضعیف بود
و در نهایت نقاط قوتش نسبت به نقاط ضعفش بیشتر بود
پیشنهاد میکنم ببینید :)
۰۹ آذر ۱۴۰۲
مهدی کاظمی
تئاتر رو تماشا کردم در کل دوست داشتم ، گروه موسیقی خیلی کارشون خوب بود بازیگرها عالی اجرا کردند قسمت های طنز با اینکه کم بودند ولی باعث میشدند اجرا تنوع داشته باشه و حس و حال تماشاچی رو عوض میکرد ...
ممنون از تماشا و لطف شما
۱۹ آذر ۱۴۰۲
به تمامی دوستان خدا قوت میگم، دست مریزاد به این اجرای بی نظیرتون، دیالوگ ها واقعا سخت و بازیگران عالی اجرا کردن ،موسیقی و آواز هم فوق العاده بود.
۲۱ آذر ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
مرتضی مقدم طراح و کارگردان نمایش «عروسی سیندرلا» در گفتگو با خبرنگار تئاتر صبا بیان کرد: از نگاه من همواره بخش بزرگی از دغدغه‌های خالق یک اثر هنری از شرایط اجتماعی زمان خلق آن اثر تاثیر می‌پذیرد. نمایش «عروسی سیندرلا» دارای یک قصه شاد و موزیکال است که در طراحی مختلفی به نوعی ایرانیزه شده است.

او افزود: در این نمایش ما سعی داریم تا حال مردم خوب شود و ساعاتی را به شادی بگذرانند. واقعیت این است که در حال حاضر دغدغه من شادی مردم است.
کارگردان نمایش «زخم کهنه قبیله من» خاطرنشان کرد: هیچگاه در طول فعالیت کارگردانی‌ام جز روایت داستان به موضوع دیگری فکر نکرد‌ه‌ام. هر زمانی که نمایشنامه نظرم را جلب کند سعی دارم تا با تمام وجودم به یک درک درست از آن قصه برسم و قصه را درست برای مخاطبان روایت کنم و بر این باورم که یک نمایش خوب تنها باید خوب روایت شود.
او افزود: اساساً تئاتر سنتی و به خصوص سیاه بازی علاقه شخصی من است. شاید به نوعی بتوان گفت که سیاه بازی به من انرژی خواهد داد و من از شادی مخاطب انرژی خواهم گرفت.
مرتضی مقدم تاکید کرد: تئاتر یکی از قوی‌ترین زیرساخت‌های فرهنگی است. جامعه‌ای که مخاطب جدی تئاتر و مردم آن دغدغه تماشای تئاتر دارند، به طور ... دیدن ادامه ›› کاملاً ملموس با دیگر جوامع متفاوت است اما واقعیت این است که برای اجرای تئاتر هیچگاه شرایط کاملاً مهیا نیست و این موضوع در رابطه با اجرای کودک و اجرای بزرگسال صدق می‌کند. بر این باورم که اگر بخواهیم برای شرایط خوب انتظار بکشیم کمکی به تئاتر نکرده‌ایم، اهالی تئاتر همواره سعی کردند تا شرایط را برای اجرای نمایش مهیا کنند و چراغ تئاتر هیچگاه خاموش نباشد بدون شک ما نیز تلاش خواهیم کرد تا در هر شرایطی کار کنیم.
ممنونم بابت تئاتر بسیار عالیتون و ممنون که در این ایام خنده به لب مردم میارید
۱۶ آذر ۱۴۰۲
ممنونم از تمامی عوامل تئاتر همگی عالی بودید، اما نظر شخصی من اینه که نقش غلام (دوشاب) بهتر بود که یه مرد بازی میکرد این نقش برای خانمها اصلا مناسب و جذاب نبود . خسته نباشید
۰۲ دی ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
دیشب یاد شش هفت سال پیش افتادم؛ نمایش دپوتات
نمایشنامه به دنبال دروغگو همیشه برایم نمایش جذابی بوده است و من هم بالغ بر 60 شب در کنار یک گروه خوب بودم و بارها آن را تماشا کردم.
منتیدا جلوه دیگری از این نمایشنامه بود که برایم جذاب بود.
خندادن مخاطب بدون بهره گیری از شوخی‌های اروتیک شاید مهمترین ویژگی این اثر نمایشی است.
از بازی های درخشان همه دوستان، تک به تک شان لذت بردم و در نهایت خسته نباشید ویژه عرض می کنم خدمت حمیدرضا نورزاده و احسان اصغری عزیز و همچنین احمد شاه قاسمی گرامی

ارادتمند شما
سلام بر آقا صادق سیادت عزیز 💐💚🌟

خوش حالم از اینکه خوشتون اومده و کارو دوست داشتید 💯💐

ممنون‌ و متشکر برای همه ی انرژی ها و لطف هاتون رفیق عزیز 🌺☘️💐🌻✨🔥
۳۰ آذر ۱۴۰۲
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
به گزارش روابط عمومی؛ نمایش چنگال یا حاج اسمال عتیقه فروش سبزواری اثر مصطفی لعلیان و کارگردانی مرتضی ربیعی از روز یکشنبه 21 آبان ماه در تماشاخانه اهورا تمدید و هرشب ساعت 20:30 روی صحنه خواهد رفت.
در نمایش چنگال یا حاج اسمال عتیقه فروش سبزواری سودابه جعفرزاد، امین فارسی جانی، مریم محمد وند، مصطفی ساجدی، نوشین رستمی و مرتضی ربیعی به ایفای نقش خواهند پرداخت و صفورا آغاسی نیز به صورت پخش صدا هنرنمایی خواهد کرد.
در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: داستان خانواده‌ای است که به صرف شام دورهم جمع شده‌اند؛ عقده‌های فروخورده گذشته این خانواده اتفاقات عجیبی را رقم می‌زند.
از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به تهیه کننده و دراماتورژ: مرتضی ربیعی؛ مشاور کارگردان: مهدی رضایی؛ دستیار کارگردان: آروین ساسلی؛ طراح صحنه و لباس: علی رستمی؛ آهنگساز: علیرضا صدر دادرس؛ طراح نور: زهرا زارع؛ طراح گریم: مژگان خیراندیش؛ مدیر صحنه: محمد امین صحرایی، محسن صداقت؛ عکاس: امیرحسین لولایی، پریناز استبصاری؛ مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: سیدمحمدصادق سیادت؛ مسئول هماهنگی: مینا پیروزی؛ طراح پوستر و تیزر: امیرحسین لولایی؛ ساخت آکسیسوار: ساجد فاضلی اشاره کرد.
علاقمندان جهت خرید بلیت این نمایش می‌توانند تا 10 آذر ماه به سایت تیوال و یا گیشه تماشاخانه اهورا به آدرس میدان هفت تیر، ابتدای خیابان مفتح مراجعه نمایند.
امیرحسین لولایی و میثم محمدی این را دوست دارند
مریم لطیفی پور این را می‌آید
برای بهره بهتر از تیوال لطفا عضو یا وارد شوید
 

زمینه‌های فعالیت

سینما
تئاتر
هنرهای تجسمی

تماس‌ها

sadegh_siadat